Ahali Lokali

Benimki de çok fena bu aralar ya,ergenliğe geçiş yapıyoruz yavaş yavaş.
Bir herşeyi ben yapayım çabası,haber vermeden işler ,bir bağırıp çağırma,odaların kapısını çarpma ...çok fena çok...
Çöpünü bile kalkıp atmaz ama dil pabuç Ah garip anam diyorum vallahi her seferinde...işte evren böyle çıkarır acısını insandan....

Ahaaa bu benim kızın aynısı

Benimki çok ukala oldu ya,damarıma damarıma basıyor bazen.Bu kuşak çok zor gerçekten.
ya düşündüğümde bende zordum...üstelik ben annemi babama şikayet edip onları birbirine kırdırıyordum. ..illaki oluyor...bir şekilde atlatacağız ne yapalım....
Düşündüğümde benim annemin kıymetini anlamam biraz uzun sürmüştü..çok üzdüm kadını ya vallahi benimki böyle yapınca hatırlıyorum burnumun direği sızlıyor ya...

Ergen cocukla anlasmak zaten zordur, cogunlugu anne-babaya, buyuklere tepkili oluyor davranissal olarak, o yuzden kesisel algilamayin hic, sonucta onlar icin de gecici bir surec bu.
Ergen cocuklar ogretmenlere karsi da oyle oluyor, laf sokarlar, aklinca kendinden buyugu oyle ufak tefek laflarla alt edip zafer kazaniyorlar :)
Buyume durumunu net olarak yasadiklari bir donem oldugu icin bir alt ust oluyor hormonlari, ben oldum buyudum kafasina giriyorlar, 27 den sonra ancak duzeliyor

Vallahi bağırınca hakli değil özgüvensiz gözüküyorsun dedim..oradan yakaladım sanırım...sonra ufak ufak anlaştık...
bu yaklasim super ve cok dogru, iyi yerden yakalamissin. Ben de ergen liseli ogrencilerimle sinifta zor zamanlar geciriyordum, bilerek tuvalette bekleyip sinifa gec giriyordu biri kapiyi bile calmadan, sirf kizayim ona o da gulsun diye ama hic kizmiyordum, bir sure sonra o kapiyi acip dersin ortasinda girince onu hic gormemis gibi yaptim, sanki dersi bolen yokmus biz kendi havamizda mutluymusuz gibi :)) o gunden sonra bir daha gec girmedi kiskirtamayacagini anlayinca durulmustu.

Evet kanka,ergenler hakikaten çok zor ama bu kuşak daha da bir zor,ne konuştuklarını,ne anlatmak istediklerini anlamak için bir de tercüman gerekli.Ya ben de hareketli,yaramaz bir çocuktum ve eninde sonunda istediğimi yaptiriyordum.Belki ben de anneme baya çektirdim zamanında.Geçecek bu zamanlar,sabır çok önemli.

Ama hakikaten endişeleniyorum bu çocuk niye kendini bağırarak ifade ediyor diye..Dedim ''canım istemedi o yuzden yapmadım ''bile bana bağırmandan daha mantıklı diye...Birde bağırınca ne gizliyor acaba diye daha yükseliyorum ...

iyi tutmuşsun kendini...gerçekten diğer kısmının hiçbir yararı yok da...tutamıyoruz kendimizi bazen

Bağırması durduk yere mi, sen bir şey sorunca direkt bağırıyor mu

Yok durduk yere değil... Soru sorunca daha çok.... karışıyorum ,ona güvenmiyorum veya çocuk gibi davranıyorum gibi algılayıp hemen savunmaya geçiyor..Savunmada biraz yüksek oktav malesef
Hmm senin tatlışın tansiyon yükseklerde demek ki. Sen bilirsin ama işini, eminim bu ergenlik sürecinde sen de çok şey öğreniyorsun, bir yaklaşım keşfedip daha sakin tona geçmesine yardımcı olacaksın bence

Yok önce farkettim zaten bir çekingenlik bir özgüven sorunu var gibiydi..bir spor dalında başarılı oldu..bu oldukça özgüvenini arttırdı...muhtemelen orada arkadaşlık ilişkileri de gelişecek...daha iyi olacak sanırım bu gelişme..
Ama bu karşılıklı bir sorun çünkü ben tek yetiştirdiğim için her zaman çok tatliş bir anne olmayabiliyorum bazen çakma baba da olduğum için bazı konularda haklı olabilir.Sadece iletişimde biraz çalışmak lazım..evet..
sonuçta evita olmaya çalışıyor ama kendisi olması lazım...

Kesinlikle, ben seviyorum böyle şeyleri ya, bir birey yetiştiriyorsun, ona şekil almasında rehberlik ediyorsun ve bu ciddi bir emek gerçekten. Kendi eksilerini ve artılarını bilen bilinçli bir annesi olduğu için çok şanslı :)

Ya ne kadar bilinçliyim o ne kadar şanslı bu tartışmaya açık konular...
Ama benden daha çok seveni bulamaz...bu bir gerçek

illaki kuşal çatışması oluyor ya..sevgi halletmiyor..bir yerde çelişiyorsunuz...annem beni tam olarak anlamıyor ben kızımı...bu böyle...

Aynen öyle bu hepimiz için böyle, anne çocuktan, çocuk da anneden öğreniyor işte işteş süreçler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…