Ahh kafam çok karışık yardımcı olun

ecmelveraa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2022
23
-4
1
23
Kayınvalidemlerle altlı üstlü oturuyoruz , yemek beraber yiyoruz aşağı katta. Ve merdivenimiz bina içinden değil dışardan gudup geliyorum yeni de hamileyim ve iki aylık evliyim. Çok çok rahatsızm sadece yatakta kocamı görüyorum ve nisanliyken konuştuk evim ayrı denildi kayınvalidem tatlı dilli görünse de değil ve bir kere rahatsizdim aşağı inmedim diye burun astı. Kışın hiç o uzun merdivenlerden gidip gelemem ya yardımcı olun nasıl bir yol izlemeliyim

Hamileliğiniz hayırlı olsun sağlıklıca kucağınıza alırsınız insallah

Ama keşke biraz evliliğin tadını çıkarsaydınız
Kayınvalideniz şimdiden böyleyse birde çocuk olunca neler sizi bekliyor tahmin etmek inan hiç zor değil

Yemeğe inmek istemiyorsanız inmeyin
Bir iki surat asar sonra kabullenir herhalde
Kocanızı sadece neden yatakta görüyorsunuz

İş saatlerı uzun mu

Kayınvalidemlerle altlı üstlü oturuyoruz , yemek beraber yiyoruz aşağı katta. Ve merdivenimiz bina içinden değil dışardan gudup geliyorum yeni de hamileyim ve iki aylık evliyim. Çok çok rahatsızm sadece yatakta kocamı görüyorum ve nisanliyken konuştuk evim ayrı denildi kayınvalidem tatlı dilli görünse de değil ve bir kere rahatsizdim aşağı inmedim diye burun astı. Kışın hiç o uzun merdivenlerden gidip gelemem ya yardımcı olun nasıl bir yol izlemeliyim
Yani tabiki de eğer taşınma imkanın varsa taşının derim ama yoksa da çok muhabbet tez ayrılık getirir . Çok yüz göz olmayın yemege çağırıyorsa anne ben yaptım dersin bırak assin suratıni böyle böyle alışır koy köy üzerine olur da ev ev üstüne olmazmış

Anladığım kadarıyla aşağı inmek zorundasınız.
İtiraz etme şansınız yok.
O zaman kabulleneceksiniz.
Gebeliğiniz de hayırlı uğurlu olsun inşallah.

Söz konusu eş ailesiyse eğer evin ayrı lafı aynı bina için geçerli olmaz genelde.
Henüz 2 aylık evliymişsiniz yol yakınken beraber yeme içme işine son verin, eşinize de haftada 1 annenlerle yemek yiyebiliriz ama her gün her gün olmaz, bundan sonra iş çıkışı eve geliyorsun yemeği evimizde baş başa yiyoruz deyin, kayınvalidenize de anne baştan konuşmuştuk evimiz ayrı olacaktı, seni severim sayarım ama her gün sizde vakit geçirip yemek yiyemem diyeceksiniz, bunun açıkça konuşmaktan başka çözümü yok.

Son düzenleme:
Sizin is karisik. Henuz yeni evlisiniz, aslinda mesafe koymanin tam sirasi. Ancak hamilesiniz, kayinvalidenizin destegine ihtiyac duyacaksiniz. Mesafe koyarsaniz yalnız kalabilirsiniz. Bicak gibi kesmek yerine ilimli sekilde mesafe koyun. Annecim bugun esimle basbasa yemek istiyoruz deyin, ertesi gun ise dunden kalan yemekleri bitirelim ziyan olmasin diyerek haftada birkac gun evinizde yemeye baslayin derim.

Hayır diyeceksiniz surat asmaları kavgaları göze alacaksınız başka yolu yok.

Hayy maşallah ilk aydan hamile kalmayı aşarmışsınız.milletin ağzına laf vermeyin iyi olmuş.

Kafanızın karışacağı bir şey yok.
Eşinizi sadece sevişme yaşı gelmiş diye evlendirmişler.
Ne sizi ne onu birey ne de kurduğunuz yuvayı aile olarak kabul etmiyorlar.
Eşinizle ortak karar alıp haftada bir kaç kez görüşecek şekilde ayarlayacaksınız.
Bunu da dik başlılıkla yaparsanız bu anlattığınız aile yapısında kurduğunuz aileniz bozulur. Biraz naz biraz cilve yapıp... Ben de evimize alışmak istiyorum, işte seninle başbaşa özel vakit geçirmek istiyorum, yemek yapmak istiyorum, yok biraz iyi hissetmiyorum hamilelik malum gibi yapa yapa azaltacaksınız. Bıçak gibi keserseniz olay büyür.

Sınır koy ve onları memnun etmeyi bırak, ne isin var Aynı apartmanda yaaaa, çok zor..

Ne yapalım merdivenlerimi azaltalım esin düşünsün verdiği sözleri
Ve ne acele ki hemen bebek yaptınız
Inmeyin eğerse egsin yüzünü yoksa yapacak bir sey yok

Keşke bu kadar çabuk hamile kalmasaydinuz ama artık yapcaginiz tek şey şimdiden mesafe koyup alıştırmak, evde yap yemeğini kv de de iki sürat aşar alışır, yoksa işin zor ama eşin ne diyor bu konuda önemli olan o, ben de aile apartmanindayim ama kvyi sadece cocugma baktığı için, kızı bırakıp alırken görüyorum şu ara nerdeyse, eltim de var apartmanda konuşmuyorum ondan da haberim yok 🤣kafama göre ama kv gitmedim diye sürat asmaz hoş aşarsa da keyfi hilir

Merdivenleri gözünüzde fazla mi büyütüyorsunuz acaba? Yemek yemekten haric hic inmeyecekmisiniz ordan? Bastan hata hep beraber yemek. Bende kayinvalidem ve kayinpederimle ayni binadayim bazi günler hic görmüyorum. Bazen sözlesiriz yemek icin, cogu zaman herkes kendi kösesinde. Önemli olan herkesin birbirinin yasamina ve rutinine saygi duymasi. Sagolsunlar onlar mesela cocuklarda bana yardim ediyor, ama bende acil durumlar haric de onlara fazla birakmiyorum. Yaslari var dinlensinler veya kendi islerine baksinlar diye. Ilk bastan beraber yemegi kabul etseniz bu böyle sürer gider ve bozmaniz da tepki görür. Hastalaninca gidemediginize surat asiyorsa asabilir, bunu degistiremezsiniz. Ama sirf surat asmasin diye kalkip gitmeniz yalnis olur. Esiniz ne diyor? Onunla bu durumu acik konustunuz mu?

Muhtemelen ayrı ev ihtimaliniz yok, eşiniz arkanızda pek duracak biri değil ve siz huzursuzluk çıkmasın diye keyfinizi bozacak birisiniz.

Kolaylık dilemekten başka ne denir ki bu durumda?

Gitmeyin evde bir yemek hazırlayın, bir çay koyun gitmeyin.

bence bir kere tavrını ciddi bir sekilde koy gerekirse hamileliğini kullan sonra ömür boyu çekersin sert gelinlere kimse bulaşamıyor kurallarını belirle kapını kapat biraz bozulurlar ama güler yüzlü yumuşak bulurlarsa yandın

Yapmak ıstemedıgın hıc bırseyı zorunda gibi hıssetme, tatlı dılle bunu onlara asılayabılırsın esınle de konus evınız ayrı sureklı ıc ıcıce olmuyor yenı evlısınız ustelık, bu arada hayırlı olsun hamılelıgınız Allah saglıkla hayırla buyutmeyı nasıp etsın

Back
X