Ahhhh Bu Görümceler 😒

Kaynınızı daha çok seviyor gibiler, olabilir. Ayrımcılık yapıyor olabilirler ama ne yazık ki bu onların aile hayatı, siz karışmayın da alınmayın da.

Benim elti de bir ara dellenip kayınpedere “siz diğer oğlanı daha çok seviyorsunuz, ayrımcılık yapıyorsunuz” deyip kendini rezil etmişti 😃 Siz sakın sözünü bile açmayın, çok ayıp. İkiniz de çalışıyormuşsunuz, ne güzel. Onlardanngelecek yardım hiç gelmesin daha iyi.
Ben bugüne kadar inanın hiç birşey istemedim istememde... Sadece aynı durumdaymışız gibi anlayışsızlık yapmaları sinirimi bozuyor.

Aynen öyle.... Hatta ben yazdıklarımı sileyim sizin yazdıklarınızı kopyalayıp yapıştırayım olmaz mı 😀😀
Benim için sorun olmaz 😅😅 bizim ülkedeki insanlar ( bazıları) gerçekten böyle, evlatları arasından en dik en yaramaz , halden anlamaz çocuklarına kral muamelesi yaparlar ( kaybetmemek için) ama diger en efendi çocuklarına da sürekli iş buyururlar hele ki yapmasin onlardan kötüsü yoktur ( çünkü vicdan yaptırıp yönetebileceklerini bilirler) ve işin kötüsü aynısını oğullarının karısından da beklerler yani senden , ama sıra eltiye gelince el bebek gül bebek , sorsan biz seni kızımız gibi görüyoruz o yüzden derler 🤪 bu arada eltim yok 😅 ben baya mesafeli duruyorm kafam rahat yani...

Benim için sorun olmaz 😅😅 bizim ülkedeki insanlar ( bazıları) gerçekten böyle, evlatları arasından en dik en yaramaz , halden anlamaz çocuklarına kral muamelesi yaparlar ( kaybetmemek için) ama diger en efendi çocuklarına da sürekli iş buyururlar hele ki yapmasin onlardan kötüsü yoktur ( çünkü vicdan yaptırıp yönetebileceklerini bilirler) ve işin kötüsü aynısını oğullarının karısından da beklerler yani senden , ama sıra eltiye gelince el bebek gül bebek , sorsan biz seni kızımız gibi görüyoruz o yüzden derler 🤪 bu arada eltim yok 😅 ben baya mesafeli duruyorm kafam rahat yani...
Karı kocadan çekiniyorlar zaten aynen dediğiniz gibi.

Karı kocadan çekiniyorlar zaten aynen dediğiniz gibi.
Uzak dur ve hiçbirşey bekleme , kendi işine de karıştırma kimseyi , bırak eltin en iyi gelin olsun, sen huzurlu ol yeter ( Benim hayat görüşüm bu yönde) bazen burda eltisi ile yarışanları okuyorum halleri acınacak durumda , eş ailesi kendilerini kullanıyor ama onlar en iyi gelin benim kavgasına tutuşmuşlar seneler sonra uyanıyorlar ama iş işten geçmiş oluyor...

Bütün bunlara eşiniz ne diyor peki ?

bende evlendıkten sonra ekmek alacak paramız yoktu ama annem bana birgün bile sormadı paran varmı diye ,

çünkü anneme göre benım hep param vardır , evet vardı ama bekarken hemde çok vardı , kadın halaa öyle zannediyor , :olamaz:

bazen aynen bu şekilde dua ederim allahım beni annem nasıl görüyorsa öyle paralı eyle derim ,

sizide öyle zannediyor olabilirler mi ,

bende evlendıkten sonra ekmek alacak paramız yoktu ama annem bana birgün bile sormadı paran varmı diye ,

çünkü anneme göre benım hep param vardır , evet vardı ama bekarken hemde çok vardı , kadın halaa öyle zannediyor , :olamaz:

bazen aynen bu şekilde dua ederim allahım beni annem nasıl görüyorsa öyle paralı eyle derim ,

sizide öyle zannediyor olabilirler mi ,
Belki de dediğiniz gibi zannediyorlardır ama hayat şartları malum iki kişi çalışmazsa geçinmek çok zor. Ayrıca dediğim gibi kredi var hastane vs var bunlar akıllarına gelmeden konuşuyorlar ya buna bozuluyorum yoksa kime ne yapmışlar umrum değil..

Bence siz hiç karışmayın
Merhaba kızlar 😍
Benim anlam veremediğim bir durum var yani belki ben abartıyorumdur ama fikrinizi söylerseniz sevinirim.
Eşim 8 kardeş. Bir kaç konu oldu önce çok üstünde durmadım ama şimdi kafama takılıyor.. Bulunduğumuz yerde kaynım var oda evli çocukları var.
Eşimle kardeşi aynı işi yapıyorlar.. Büyük görümcem tanıdığı vasıtasıyla kaynıma yurtdışında iş ayarladı. Durumları normal kötü değil kendi evleri... 1 seneye yakın çalıştı işi bitince döndü.... ( Ev borcu olan ve tüp bebek için tedavi gören biziz )...... Eşim içinde çabalayabilirdi dedim İçimden oda kardeşi sonuçta..
Kayınvalidem de memlekette bişeyler yapıyor.. Yaptığı şeylerden 3 sene peş peşe kaynımlara gönderdi satın kendinize harçlık yaparsınız diye.. Öyle çok bir tutar değil yani 1.500- 2.000 TL anca tutar... Çocuğudur yapar ayrıca kendi emeği buna sözüm yok kesinlikle....

Bu senede ilk defa bize gönderdi satın doktora gidiyorsunuz ihtiyaçlarınıza kullanın bana göndermeyin dedi.. Aradan 10-15 gün geçti diğer görümcem küçük olan yani eşime telefonda soruyor annesinin parasını gönderip göndermediğimizi... Bende çalışıyorum ama Konut kredisi ödüyoruz tüp bebek için çok para ödedik bunları bildikleri halde... Kaynıma kaç kere gönderdi ama ona soran yok annemin parasını gönderdin mi diye..

Bunun gibi baya mevzular anlayacağınız... Bunlar bir kaçı.............................. Borçlardan dolayı eşimde 1 yıllığına yurtdışında çalışmak istiyor ... Kaynım 2. kez gidebilsin diye dua eden küçük görümcem eşime gelince burda çalışıyor işini bırakıp gitmesin bence diyor ( orda alacağı maaş burdaki maaşının 3 katı ).......... Bunlar birikti bende artık.. Eşimde kardeşlerinin hepsine düşkündür arar sorar muhakkak yardımcı olmaya çalışır... Küçük olan görümcem çocuklarının doğum günlerinde kaynımla eltimi çağırırmış hep bize hiç söylenmiyor bile bundan da yeni haberim oldu.. Sorsam benim eşim de dayı değil mi diye ?? benim kızlar kuzenlerini istediler o yüzden çağırdım der...

Şimdi söyleyin allah aşkına ben mi abartıyorum bu ayrım değilde nedir. ??
Bence siz hiç karışmayın,eşiniz yurt dışında çalışmak istiyorsa kendi söylesin kardeşine bana da ayarlasana diye.Söylemezse bilemezki öyle bir isteğinin olup olmadığını.Belki sizi çift maaşlı olarak görüyorlardır cocuk da yok diye durumunuz iyi sanıyorlardır.Ayrica ben es ailesinden para desteğine karşıyım borç olmadıkça.Yoksa hep bir minnet borcunuz olur,lafı sözü olur hiç gerek yok.2000 lira yaklaşık 1 aylık bir çalışma sonucu kazanacakken ne gereği var başkalarına minnet duyayım.Belki doğum gününü de ailecek çok kişi cagirmadan kendi aralarında yapmışlardır.Ne güzel işte uzak olmak daha iyi.Esinizin 8 kardeşi varmis sürekli çağıran,mıç mıç beraber olan bir aile olsa bunalırdınız mesafe her zaman iyidir.Bence siz laf sokmayın eşinizin kırıldığı bir nokta olursa eşiniz kendi söylesin

Bana çaktırmıyor da üzülüyor biliyorum.. Üstüne de gitmek istemiyorum bazen ne var ne yok dökesim geliyor.
Anladım peki tepki olarak ne yapıyor yani anneye kardeşe bir şey diyor mu ? Onun demesi gerek o yüzden dedim . Hadi anne çocuğu olana öncelik veriyor ok ama kardeşe ne mesela hesap sormak bir şey demesi gerekiyor. Yoksa öyle bir şey demeden içten içe üzülüyor mu sadece

Anladım peki tepki olarak ne yapıyor yani anneye kardeşe bir şey diyor mu ? Onun demesi gerek o yüzden dedim . Hadi anne çocuğu olana öncelik veriyor ok ama kardeşe ne mesela hesap sormak bir şey demesi gerekiyor. Yoksa öyle bir şey demeden içten içe üzülüyor mu sadece
Bişey demedi kardeşine. Ben ordayım diye mi bilmiyorum ama üzülüyor tabi anlıyorum.

Bence siz hiç karışmayın

Bence siz hiç karışmayın,eşiniz yurt dışında çalışmak istiyorsa kendi söylesin kardeşine bana da ayarlasana diye.Söylemezse bilemezki öyle bir isteğinin olup olmadığını.Belki sizi çift maaşlı olarak görüyorlardır cocuk da yok diye durumunuz iyi sanıyorlardır.Ayrica ben es ailesinden para desteğine karşıyım borç olmadıkça.Yoksa hep bir minnet borcunuz olur,lafı sözü olur hiç gerek yok.2000 lira yaklaşık 1 aylık bir çalışma sonucu kazanacakken ne gereği var başkalarına minnet duyayım.Belki doğum gününü de ailecek çok kişi cagirmadan kendi aralarında yapmışlardır.Ne güzel işte uzak olmak daha iyi.Esinizin 8 kardeşi varmis sürekli çağıran,mıç mıç beraber olan bir aile olsa bunalırdınız mesafe her zaman iyidir.Bence siz laf sokmayın eşinizin kırıldığı bir nokta olursa eşiniz kendi söylesin
Samimi söylüyorum karışmıyorum eşimde bişey demiyor ama üzülüyor birde çok düşkün ailesine kardeşlerine. Bende sesimi çıkarmıyorum

Bişey demedi kardeşine. Ben ordayım diye mi bilmiyorum ama üzülüyor tabi anlıyorum.
İşte sorun burada pasif kalması.. benm abim de böyle . O zaman siz söylerseniz de bişy demez size siz söyleyin..

Her ailede ilgi alakayı maddi manevi desteği gören el üstünde tutulan bir kardeş illa ki oluyor, ve nedense hep ikinci planda kalan bizim eşlerimiz oluyor :)) eşimin ailesinde de öyledir, kaynımın önünde el pençe divan durulur, sevdiği yemeklerden en hoşuna giden tatlıya kadar her şey ona göre yapılır ilgi alaka her şey ondadır aileye de gram faydası olmamıştır şimdiye kadar, benim eşim deseniz ailenin yükünü evlenene kadar sırtlandı her işlerine koştu etti yemedi yedirdi etti tuttu falan filan derken yine değişen bir şey olmamış hep geri planda kalan o olmuştur. Benim de çok zoruma gidiyor cidden, ben bu konudaki tavrımı onlara çok eyvallah etmemekle koyuyorum, eşimin bir değeri olmamış ama ben onun gibi davranmak zorunda değilim o yüzden benden biraz çekinirler, siz de uzak durun bariz bir tavırla değil ama politik davranarak biraz size karşı temkinli yaklaşmalarını sağlayın.
Onun haricinde Allah borçları ödemek kolaylığı versin borç çok bela bir şey çünkü başımızda olduğundan bilirim :)

Birden cok çocuklu aileler denher zaman ayrim oluyor. Ebeveynler kendilerine 1 tane cocuklarini genelde seçiyor ve kıyamıyor. Ebeveynlerde bile olurken kardeşler arasinda birbirine karşı ayrim hepten oluyor

Her ailede ilgi alakayı maddi manevi desteği gören el üstünde tutulan bir kardeş illa ki oluyor, ve nedense hep ikinci planda kalan bizim eşlerimiz oluyor :)) eşimin ailesinde de öyledir, kaynımın önünde el pençe divan durulur, sevdiği yemeklerden en hoşuna giden tatlıya kadar her şey ona göre yapılır ilgi alaka her şey ondadır aileye de gram faydası olmamıştır şimdiye kadar, benim eşim deseniz ailenin yükünü evlenene kadar sırtlandı her işlerine koştu etti yemedi yedirdi etti tuttu falan filan derken yine değişen bir şey olmamış hep geri planda kalan o olmuştur. Benim de çok zoruma gidiyor cidden, ben bu konudaki tavrımı onlara çok eyvallah etmemekle koyuyorum, eşimin bir değeri olmamış ama ben onun gibi davranmak zorunda değilim o yüzden benden biraz çekinirler, siz de uzak durun bariz bir tavırla değil ama politik davranarak biraz size karşı temkinli yaklaşmalarını sağlayın.
Onun haricinde Allah borçları ödemek kolaylığı versin borç çok bela bir şey çünkü başımızda olduğundan bilirim :)
Valla aynı beni ve eşimi bir de eşimin ailesini anlattınız 😅 bizde de durumlar aynı ben de eyvallah etmeyip uzak duruyorum, benim durumdan rahatsız olduğumu anladılar o yüzden bazen yapmacıktan oraya gidince eşime yalandan da olsa sıcak davranmaya çalışıyorlar ...

Birden cok çocuklu aileler denher zaman ayrim oluyor. Ebeveynler kendilerine 1 tane cocuklarini genelde seçiyor ve kıyamıyor. Ebeveynlerde bile olurken kardeşler arasinda birbirine karşı ayrim hepten oluyor
Sizce bunun sebebi ne olabilir yani ayrım yapma sebebi, sonuçta aynı kandan aynı candan ..

Back
X