- 1 Aralık 2014
- 2.077
- 2.715
- 128
- 40
- Konu Sahibi caaraameel
-
6 aylık mı erken pes etmişssin :)kızlar 6 aylık b i kızım var sabaha kadar hersaat başı uyanıyor sabah kafam kazan gibi oluyor.iyice çöktüm,yorgunluktan sütümde azaldı,dualar okudum,yatmadan önce mamalar yedirdim,napacağımı bilmiom,okuduğunuz bi dua uyguladığınız bi küçüçük bi yöntem varsa neolur paylaşın inanın hiç halim kalmadı,herakşam ağlıom,lütfen cvplarınızı bekliorum,
not:kızım her kalktığında emmiyor,bazen emiyor,bazen sallıyorum uykusu açılmasın die,ağlasın yanına gitmesem ortalığı yıkıyor.şimdiden teşekkür ediyorum cevaplarınız için kızlar.valla duacım olursunuz.
cnm bebek anne yanında olunca güvende hissediyor ben de yanıma koyuyorum emziğini veriyorum uyuyo gibi yapıyorum uyku saatine dikkat edince pıt diye iki dk uyuyo yani o dediğin sey doğruEvli değilim merakımdan soruyorum, kuzenim evli 3 yaşında bir kızı birde daha 1 haftalık bir oğlu var.Ben o 3 yaşındaki kızını bir kere bile ayağında salladığını filan görmedim.Uyku saati geldimi gider kızını beşiğine yatırır başındada durur ben burdayım annecim diye.O bebekte annesini göre göre uyur.Gece uyandığındada başına dikilir kızının noldu annecim burdayım annecim diye.O çocuk yine uyur.Yani baya baya beşiğine koyarak yatırdığı bi çocuğu var.Kızı çok daha küçükkende yanında yatırır eliyle karnına pışpış yapardı yatarken toksa filan bebek yine uyurdu o çocuk.Yani acaba kuzenimmi çocuktan yana çok şanslı yoksa baska annelermi kucağa ayakta sallamaya filan alıştırıyorda bebeği sorun oluyor.Gerçekten bunu hep merak etmiştim.Çünkü kuzenim yani asil bir büyütme tarzı değişik yıpranmadan normal standart bir hayat yaşıyor kaldığı yerden.
Canim cvp icin cok tesekkur ederim ama benin kizim yanimda uyumuyor kesinlikle kac kere denedim daha cok uyanio hic kipirdamamamiza ragmencnm bebek anne yanında olunca güvende hissediyor ben de yanıma koyuyorum emziğini veriyorum uyuyo gibi yapıyorum uyku saatine dikkat edince pıt diye iki dk uyuyo yani o dediğin sey doğru
dün gece 9da yere uzanmıstım geldi kucagıma girdi :) uyumak istediğini belirtti
gece uykusuna tam su saat diyemem ama 9 10 arası uyur hep cünkü oyle alıstırdım
ama iste emmeye cok alıskın gece cok uyanıyo arkadasın actıgı konudan ben de muzdaribim
ama cok sükür onun dısında uyutmakta problem cekmem
Tamam cnm bu aksamda onu deniyim ben hepsini ayri ayri vermistim ama hu gece busekilde yapiim sagolanoson rezene kimyon hepsini bir kaynar suya at demlensin son yemeginden sonra yatma saatine yakın içir
ne gaz ne sancı nede uykusuz geceler 1-1,5 ölçek içir hiç bir şey olmaz allahın izniyle ben kızımı böyle büyüttüm . şuan 9 yaşında
heee bazıları anoson içirmem diyor heeee ozamanda götür gece onlara bırak onlar baksın,
6 aylık mı erken pes etmişssin :)
12 ay 12 günlük oglum var ve kac defa uyanıyo bilmiyorum ve her seferinde emip uyuyo
bi ara emzik vererek alıstırdım bi hafta iki üç kez kalktı
sonuc mu suan hala aynı :)
dün gece cok cabaladım emzirmeden uyutmak için. biraktım uyusun diye fln almadım bi ara kalktı besiğin üstündeki seyleri atıyo oynuyo beyfendİ :) saat 4 ve benim gözlerim artık acıyo uykusuzluktan
neyse yine emzirdim tabi :) sonra 5ten 7 30a kadar yanımda mısıl mısıl uyudu
ama o saate kadar 8 kez fln uyandı galiba
6 aya kadar geceleri iki üç saat oyun oynardık saat ikide üçte :)
sonra gündüz uykusunu azaltınca o uyumama gecti
bugun de az uyutuyorum gittim uyandırdım sabah uykusunda simdi ikindi uykusu beste uyandırcam
bugun diger günler gibi 5 6 saat uyumuycak gündüz. 3.5 saat uyumus olcak
umarım bu gece sorun cıkarmaz artık hırcınlasıyorum uyu artık niye uyumuyorsun emzirmiycem işte falan diyorum
yani haline sükret diyorum cnm :)
Yapılacak tek şey bunun normal ve geçici bir dönem olduğunu kabul etmeniz. Her uyandığında emzireceksiniz sonra yüz üstü yatırıp gazını çıkartıp uyku pozisyon una getirip bırakacaksınız. O aylarda bu işler böyle çoğu çocuk için.kızlar 6 aylık b i kızım var sabaha kadar hersaat başı uyanıyor sabah kafam kazan gibi oluyor.iyice çöktüm,yorgunluktan sütümde azaldı,dualar okudum,yatmadan önce mamalar yedirdim,napacağımı bilmiom,okuduğunuz bi dua uyguladığınız bi küçüçük bi yöntem varsa neolur paylaşın inanın hiç halim kalmadı,herakşam ağlıom,lütfen cvplarınızı bekliorum,
not:kızım her kalktığında emmiyor,bazen emiyor,bazen sallıyorum uykusu açılmasın die,ağlasın yanına gitmesem ortalığı yıkıyor.şimdiden teşekkür ediyorum cevaplarınız için kızlar.valla duacım olursunuz.
Tamam cnm bu aksamda onu deniyim ben hepsini ayri ayri vermistim ama hu gece busekilde yapiim sagol
konu sahibi arkadsim
kac cocugunuz var . pedagoji hakkinda bilginiz nedir ? :)
samimi soruyorum yargilamak icin degil
2yasina kadar anne bebekle yatmali . ki hem anne hem bebek birbirine baglansin bilerek söylüyorum bunu . cocugunuzun disi cikiyor olabilir benim oglumda bu ara pek huysuz gece uyaniryor yanimda yatiyor ama disleri kabarmis . gercekten bebekler pek huysuz oluyor bu zamanlarda.
size adem güneşin guvenli baglanma kitabini tavsiye ediyorum . inanin bebeginuz ve sizin icin cok fayda saglayacaksiniz . selamlar kolayliklar
konu sahibi arkadsim
kac cocugunuz var . pedagoji hakkinda bilginiz nedir ? :)
samimi soruyorum yargilamak icin degil
2yasina kadar anne bebekle yatmali . ki hem anne hem bebek birbirine baglansin bilerek söylüyorum bunu . cocugunuzun disi cikiyor olabilir benim oglumda bu ara pek huysuz gece uyaniryor yanimda yatiyor ama disleri kabarmis . gercekten bebekler pek huysuz oluyor bu zamanlarda.
size adem güneşin guvenli baglanma kitabini tavsiye ediyorum . inanin bebeginuz ve sizin icin cok fayda saglayacaksiniz . selamlar kolayliklar
Ahhh keske bu kadar kolay olsa canim soyledigin gibi.ama dogru soyluyosun sabretmek gerek ama malesef sabrima yenik dusuyom bazwn cok sukur sagligu yerinde ya diyirum napiim sagol cvp icinYapılacak tek şey bunun normal ve geçici bir dönem olduğunu kabul etmeniz. Her uyandığında emzireceksiniz sonra yüz üstü yatırıp gazını çıkartıp uyku pozisyon una getirip bırakacaksınız. O aylarda bu işler böyle çoğu çocuk için.
Tamam cnm cok sagol bu aksamda boyle deneyelim insallah ise yararkesinlikle faydasını görürsün inşallah , süt veriyorsan sende iç ,
hiçbir zararı yok aksine sütün dolar taşar inşallah
anlatmana gerek yok ki zaten aynı durumda oldugum için anlıyorum :)Bilmiyorum ama gercekten cok yoruldum berbat haldeyim anlatamam
Bende yaşadım bunu canım artık çareyi cocukla uyumakta buldum. Yarım saatte bir uyanirmı insan evladı :) uyanıyor işte ama asla mama vermedimAhhh keske bu kadar kolay olsa canim soyledigin gibi.ama dogru soyluyosun sabretmek gerek ama malesef sabrima yenik dusuyom bazwn cok sukur sagligu yerinde ya diyirum napiim sagol cvp icin
evet cnm bizimki baya bi kurcalıyo cok meraklı ben sadece tehlikeli birkac yeri kapattım onun dısında dagıtıyo bu ona özgüven de veriyo sosyallesmesine yardım ediyo bencebir bebegin evi dagitmasi muhtesem bi sey .
bu onun okulda basarili olacagi anlamina gelir. engellenmezse merak duygusu canli kalir derslerde başarılı bi ogrenci olur.
kızlar 6 aylık b i kızım var sabaha kadar hersaat başı uyanıyor sabah kafam kazan gibi oluyor.iyice çöktüm,yorgunluktan sütümde azaldı,dualar okudum,yatmadan önce mamalar yedirdim,napacağımı bilmiom,okuduğunuz bi dua uyguladığınız bi küçüçük bi yöntem varsa neolur paylaşın inanın hiç halim kalmadı,herakşam ağlıom,lütfen cvplarınızı bekliorum,
hayır canım yaa hiç bir değişiklik yokburda yazanlarında hepsini yaptım hiiç bi değişiklik yok kafam kazan gibi paso ağlıom sinirlerim çok bozuldu canım yaane yaptın bebişte bir değişklik varmı , inşallah faydasını görmüşsündür,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?