- 12 Eylül 2015
- 4.016
- 12.575
- 128
Konu nikaha kaymasın ama, benim dini nikahım yok mesela. Gerek duymuyorum, resmi yeter. Birçok kadın için de öyle bu forumda. Sorun bunun dini boyutu değil, etik boyutu olmalı.Zannetmiyorum dini uyarıların ikinci planda oldugunu yani bi cogumuz icin.. Ben hak sordugu icin bunu söyledim .. Dini nikah olmadiktan sonra resmi pek bi önemli değil zaten onu bilemiyorum o yuzden..
Aman boşver canim sizden uzak olsunda...Allah herşeyin hayirlisini versin...abimi bana küfrettirdikten sonra benide eşimide aramadı sanırım içi rahatladı
dini boyuta neden önem vermediğinizi sormam da sakınca var mı acaba.Konu nikaha kaymasın ama, benim dini nikahım yok mesela. Gerek duymuyorum, resmi yeter. Birçok kadın için de öyle bu forumda. Sorun bunun dini boyutu değil, etik boyutu olmalı.
Cevap çok basit. Çünkü herkes bu ülkedeki çoğunluk dine tapacak diye bir şey yok. Dolayısıyla sizin ayet paylaşmanız, sadece kuvvetle muhtemel bir olasılık. Kişi dinsiz de olabilir. Bu durumda bir anneyle neden ilişkiye girilmez sorusunun cevabı çünkü din öyle diyor olamaz. Din neden öyle diyor? Çünkü etik değil.dini boyuta neden önem vermediğinizi sormam da sakınca var mı acaba.
Sizce öyle , bence değil (nikah mevzusu) .. Yahu diyorum ki hak sordugu icin bunu söylüyorum anlıyo musunuz? Ayrıca sormasada sizin dusundugunuz gibi asla dusunmuyorum. Her neyse bana değil konu sahibine yorum yapın. Ben size fikriniz ne benim yorumum hakkında diye sormadim zaten:) dini muhabbete de girmek istemiyorum, kuralları cignemeyelim:) yoksa çatır çatır konuşurduk:)Konu nikaha kaymasın ama, benim dini nikahım yok mesela. Gerek duymuyorum, resmi yeter. Birçok kadın için de öyle bu forumda. Sorun bunun dini boyutu değil, etik boyutu olmalı.
Etik olmayan şey dinen yasaklanmış neden? Aklın yolu bir. Yobazlık değilmiş demekki değil mi? Siz cok farklı dusunuyosunuz bi cok kişi sizin gibi değil benim gibi düşünür.Cevap çok basit. Çünkü herkes bu ülkedeki çoğunluk dine tapacak diye bir şey yok. Dolayısıyla sizin ayet paylaşmanız, sadece kuvvetle muhtemel bir olasılık. Kişi dinsiz de olabilir. Bu durumda bir anneyle neden ilişkiye girilmez sorusunun cevabı çünkü din öyle diyor olamaz. Din neden öyle diyor? Çünkü etik değil.
Maalesef anne hakkı vs inanmıyorum ben artık zaten
Evet. 15 yaşında doğurup kızını da 20sinde evlendirirsen bu çok mümkün
Çok hoşsunuz, kuralları çiğnemek istemiyorsanız neden ayet paylaşıyorsunuz? Baştan aşağı ironi. Bir de anlıyor musun diye sormuşsun. Madem konuna zıt yorum istemiyorsun yasak yorum paylaşmayacaksın. Sen bunu anlıyor musun?Sizce öyle , bence değil (nikah mevzusu) .. Yahu diyorum ki hak sordugu icin bunu söylüyorum anlıyo musunuz? Ayrıca sormasada sizin dusundugunuz gibi asla dusunmuyorum. Her neyse bana değil konu sahibine yorum yapın. Ben size fikriniz ne benim yorumum hakkında diye sormadim zaten:) dini muhabbete de girmek istemiyorum, kuralları cignemeyelim:) yoksa çatır çatır konuşurduk:)
Bazı insanların ahlak anlayışları yok. Onlar için olabilitesi olan bir durum. Ahlak anlayışının olmaması da onları suça sürüklüyor. Suçun içeriği araştırıldığında da böyle çarpık ilişkiler ortaya çıkıyorYaşı geç pinky o nasıl bir midedir.
O kadar da değil.
Genelleme yapmayalım.
Mükemmel anneler de var.Hakları ödenmez.
Ama arada böyle çürük elmalar çıkıyor demek ki.
dini herşeyle bağdaştırmaları çok gereksiz bir durum kişi kendisinden sorumludur. din aslında evrenselliktir inan inanmayan her zümreye saygı duyulmalıdır.Cevap çok basit. Çünkü herkes bu ülkedeki çoğunluk dine tapacak diye bir şey yok. Dolayısıyla sizin ayet paylaşmanız, sadece kuvvetle muhtemel bir olasılık. Kişi dinsiz de olabilir. Bu durumda bir anneyle neden ilişkiye girilmez sorusunun cevabı çünkü din öyle diyor olamaz. Din neden öyle diyor? Çünkü etik değil.
Kesinlikle hemfikirimdini herşeyle bağdaştırmaları çok gereksiz bir durum kişi kendisinden sorumludur. din aslında evrenselliktir inan inanmayan her zümreye saygı duyulmalıdır.
Anlasanız bi de keşke:) boşa galiba anlatma çabam:) konu sahibi diyorum hak sordugu icin diyorum dinen böyle bişeyin diyorum olmaması gerekiyo diyorum inşallah anlamışsınızdır:))) ayrıca yasak yorumsa siz neden karışıyosunuz yönetici değilsiniz ki.. Yani gereksiz olmuş biraz son yorumunuzÇok hoşsunuz, kuralları çiğnemek istemiyorsanız neden ayet paylaşıyorsunuz? Baştan aşağı ironi. Bir de anlıyor musun diye sormuşsun. Madem konuna zıt yorum istemiyorsun yasak yorum paylaşmayacaksın. Sen bunu anlıyor musun?
bende diyorumki din hassasiyeti olmayanlar din hassasiyeti olanlara saygili olsun.cok kirici oluyorsunuz bazen..[/QUOTE
Arkadaş kırıcı fln davranmamis iyide..sonrada izah etmiş zaten şu yüzden paylaştım diye. Sizi niye bu bu kadar rahatsız etti paylasilsa bile eğer hassasiyetiniz yoksa üstünuze almayın. Onun için bu yüzden sizin için başka türlü olabilir
Kim sana yobazsın dedi?Etik olmayan şey dinen yasaklanmış neden? Aklın yolu bir. Yobazlık değilmiş demekki değil mi? Siz cok farklı dusunuyosunuz bi cok kişi sizin gibi değil benim gibi düşünür.
Bazı insanların ahlak anlayışları yok. Onlar için olabilitesi olan bir durum. Ahlak anlayışının olmaması da onları suça sürüklüyor. Suçun içeriği araştırıldığında da böyle çarpık ilişkiler ortaya çıkıyor
Dini dışarı alarak bu etik şu etik diyosunuz etik olmayan ne oluyo pardon? Dolaylı yoldan bunu diyosunuzKim sana yobazsın dedi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?