- Konu Sahibi Shostakovich
-
su an cok sinirliyim arkadaslar
ellerim titriyor hatta sinirden....
tam sinirli hallerimden kafamdaki sorunlardan uzaklasayim derken bugun bir hadise yasadim yine...
telefonda kv ile konustuk...
sonra ogluna sen napiyosun iyimisin oralarda ne yiyip ne iciyorsun iyi bakiyor mu sana minvalinde cok kirici laflar sarfetti hanfendi...
ben simdi ne yapayim...
bunu yuzyuze iken de yapiyor...
boyun kisa soylesin boylesin gibi pekcok laflar sokuyor....
ne yapayim diye dusundum ve
SIMDI SIZLERE SORUYORUM!
CEVAP VERMEMEK YOLUNU DENEYEN VAR MI
ONU BOYLE SINIR ETMEK ISTIYORUM!
BENI YINE SINIR EDECEK BILIYORUM!
arkadaslar kv den muzdarip olup sonra cevap vermeme yolunu secerek kv yi sinir eden bizzat denemis ve bana onerebilecek biri var mi aranizda varsa nolur bir seyler yazabilir mi bunaldim artik...
sonra ogluna sen napiyosun iyimisin oralarda ne yiyip ne iciyorsun iyi bakiyor mu sana minvalinde cok kirici laflar sarfetti hanfendi...
ben simdi ne yapayim...
ben denedim canım çookta etkili oldu. önceden kv nin söylediklerine cevap verirdim ama sakince sanki laf sokmamışta olumlu bi eleştiri yapmış gibi tekrarlayı dururdu ve bende patlardım ama benim patladığım anda oğluna denk elirdi başlarda eşim bu duruma bişey demezken sonraları beni haksız görmeye başladı.
bigün hep beraber buluştuk. kv oğlumun hasta olduğunu biliyo ve sürekli bu çocuk hasta, bu çocuk hasta diye tekrarlayıp durdu bende ses çıkarmadım zaaten hasta olduğunu söylemiştik çünkü bide buna rağmen çocuğa giydirdiklerimi çıkartıyodu. hiç sesimi çıkarmadım. eşim acayip sinirlendi annesine ve benden kaçamak ama benim gördüğüm bir bakış attı ki sormaayın. he cevap verssem nemi olurdu yazıyım.
kv- buçocuk hasta
ben- evet anne burnu akıyo ama nemli değil eşimde demişti ya sana
kv- ah bu çocuk hasta
ben- yok önemli bişey burnu akıyo
bu böllee kaç kezz giderdi bilmem sonunda
kv. ben size diyim bu çocuk hasta
ben- aaa gerçektenmi yiki söylediniz diyip siniri bi tavır takınırdım. dolayısıyla terbiyesiz olmuş olurdum. :) ama ben kv me hiç bir cevap vermedim. iyi yada kötü.
sonramı ne oldu kv. gaza geldi cevap vermedim çünkü. ifrit durumda. kaynımın oğlunun doğum günü için avmeye gitniştik zaten. eşimde çocuk için geldik madem alış veriş yapalım dedi. gittik. biz sanıyoruz herkes alıcak bişeyler bizi onlar çağırdı sonuçta. ben neyse kendi hediyemiz için seçim yapıyorum kadın bitürlü beğenmiyo. gidip yatakta giymek için kıyafet alıyo dünya paraya. eşime diyorum ya yatakta giymesi için ben ona uygun bişeyler alırım burdan günlük güzel giyilecek bişey beğenelim seç beğen kadın yine beğenmiyo. elime ne alsam burun kıvırıyo. aktım sinirleniyorum. hiç yüzümü bozmadım. eşime dedim. çocuğun karnı acıktı ben aşşağıda ona bişeyler yedireyim sen parayı öder gelirsin. gittim yemeğni yediriyorum görümcem geldi arkasından eşim. oğlumda hasta olduğundan mızmız. mamanın yarısını yedi. sonra kaynanam geldi. aaahhh oğlum sana bunumu veriyolar sen doyazsın bunla falan. gel olum oynuyalım çocuğun dikkatini başka yere çekiyo faalan ben iyice gerildim. tabi çocuk busefer oyun peşine düştü. eşim ben görümcemde yedirme derdindeyiz. busefer kaynanam aldı bi hışım kaşığıverin ben yediririm bütün mamayı çocuk çıkardı attı ağzından kucakladı çocuğu tamam yeter bukadar diye eşim aldı elinden bıraksana yesin çocuk. ama ben resmen tepkisizzim ne iyi ne kötü bi surat bi göz süzzmesi hiç bişey. hee bu arada bunları yaparkende gözümün içine bakıyo daha ne dengesizlikler. sonra eşim dedi siz gidin biz yedirip geliriz. o sırada şimle konuştuk yaptıkları tüm alışverişi eşime ödetmişler. bivecen bir de kv aaa çok az tuttu demiş eşim küplere binmişti resmen. ben sanki parayı yolda buluyorum kendi çocuğuma 4 parça kıyafete okadar para vermiyorum bide altı üstü picama takımı falan diye hayıflanıp durdu. ben nemi dedim eşime. benim yanımda konuşmasan bu şekilde sonra senin sinirin geçiyo annen sonuçta ama benim içimde kalıyo bigün söylerim ben kötü olurum yine dedim gayet sekilde.
ben sesimi çıkarmadım yine eşimle başbaşa kaldık eşim sinir küpü çocuğun yemek yemesini engellemeye çalıştığını farketmiş. normalde olsa kv min ilk yemek yemeyi engellemesinde müsade edermisin yemeğini yedricem derdim oda tabiki müsade etmez ve ben sinirlenirdim belki kv ye belki eşime söylenirdim ama yapmadım.
sonra bunlar bizi bi kafede bekliyolar. gittik neyse oturduk. ordada kv kendi11 yaşında oğlu ve 9 yaşında torunu için buz gibi havada milkshake istedi. bide waffle. bide çocuğunun hasta olduğunu söyleyip torununu bize postalamıştı birgün önce. (bu arada torunu kv de kalıyo ailevi bi nedenden ama her canı sıkıldığında sanki ben bakmak zorundaymışım gibi bi yalanla bana gönderir) görümceme habire waffle versene diyip duruyo oğlum için oğlumda daha 1 yaşıda ve her şeyi vermiyorum bilir. görümcemde en son bana ne söylüyosun annesi burda istersse o verr dedi ama kv nin ısrarına dyanamayıp verdi ve oğlum yoğun çikolata tadı yüzünden azından attı. sonra eşim hani senin çocuğun hastaydı nasıl yedirip içiriyosun bunları dedi. ünkü ben annen yalan söylüyo oğlu hasta alan değil kesin bi planı vardır ama niye dürüst davranmıyo demiştim ve eşim bu yüzden benle tartışmıştı. okadar kötü durumda olan çocuk ertesi gün bunları nasıl yiyip içsn. eşimle bu yüzdende tartıştılar ama onlar tartışırken ben oğlumu alıp uzaklaştım ortamdan.
oğluma mekanın müdürü mısır ekmeği getirdi. çok güzeldi tadı eşim tadına baktı sen bunu yaparsın aslında evde dedi kv başladı ben yaparım şöyle yapcan böyle yapçan bi hamarat anlatıyoki sormayın. bende eşime bakarım internetten denerim bigün sende sevdiysen dedim. ama kadını tarif bitmedi altı üstü mısır ekmeği yahu. anlattıda anlattı eşimin dikkatini çemeye çalışıyo enson sustu. eşim bana dönüp sen yaparsın karıcım güveniyorum sana dedi. bu size göre küçük bişey ama kayınvalidem için güçlü bi darbe gibi oldu :).
daha başka bi sürü durum. ben sustukça kv gazını alamadı saçmaladı normalde oğlunun yanında dikkatli oludu ama ben cevap vermeyince onun yanındada tutamadı kendini. en son ayrılıcaz kucağımda oğlumu öptü bende yüz vermedim hiç oda beni öpme taraftarı değil. oğlumu öptüğü gibi eşimi soruyo x nerede x nerde onu öpiyim diyo kızına. eşimde biraz ilerimizde bunu gördü duydu ama okadar sinirlenmişki hadi gidelim çocuk üşüycek dedi bana. kadın kala kaldı bizde sarmaş dolaş olduk ve yola devam.
sonra eşim dedi tüm gün annemle konuşmadın neden. bende bir saygısızlıkmı yaptım kötü bişeymi dedim annene diye sordum. eşimde hayır tam aksine nasıl dayandın sabrettin şaşırdım nezaman patlıycaksın diye bekliyodum ama sen hiç bişey yokmuş gibi davrandın yüzünü bile ekşitmedin dedi. bende işte formülünü buldum annenle tartışmamanın baktım annen bana lafmı söylüyo bendde küçüklüüğümü bilcem susucam iyimi konuşuyo soruyo iyilikle cevap vericem. ama benim çocuğumla ilgili sadece benim bilebileceğim şeyleri bana direkt değilde sana kardeşine yada ortaya soruyosa cevap vermiyorum çünkü sende gördünki bunların beni sinirlendirdiğini öğrenmş annen dedim. bu annene saygılı olabilmem için yapmam gereken bişey dedim. oda bugün seni gerçekten iyi anladım dedi.
işte benim 1 gün içinde yaşadığım hikaye aartık yoluma böyle devam ediyorum. iğneleme laf sokma benim ile çocuğumla ilgili başkalarına sorma gibi durumlarda ne ona cevap veriyorum ne eşime dert yanıyorum. eşim mutlu ben mutlu.
uzunmu oldu ne:26:
cevap yazan arkadaslarima tesekkur ediyorum. konusunca kotu olunur susunca ezilinir demekki ikisini de yapmicaz... yerine gore davranicaz... yapabilirsek tabii...ben o kadar becerikli degilim napiim... allahim yardim et...
su an cok sinirliyim arkadaslar
ellerim titriyor hatta sinirden....
tam sinirli hallerimden kafamdaki sorunlardan uzaklasayim derken bugun bir hadise yasadim yine...
ben simdi ne yapayim...
ne yapayim diye dusundum ve
SIMDI SIZLERE SORUYORUM!
CEVAP VERMEMEK YOLUNU DENEYEN VAR MI
ONU BOYLE SINIR ETMEK ISTIYORUM!
BENI YINE SINIR EDECEK BILIYORUM!
arkadaslar kv den muzdarip olup sonra cevap vermeme yolunu secerek kv yi sinir eden bizzat denemis ve bana onerebilecek biri var mi aranizda varsa nolur bir seyler yazabilir mi bunaldim artik...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?