- Konu Sahibi Shostakovich
-
.. Bunlar "çok kırıcı laflar" değil ki... Aklınıza takmaya değmez.. =)
Yine de çok kırılıyorum, elimde değil diyorsanız eğer "eşiniz" annesinin bu tarz meraklarını yatıştırabilir ancak... Çok güzel yemek yaptığınızdan bahsedebilir... Merak işte.. Yaşlı insanların çok fazla oyalanacak şeyi olmuyor.. Ellerinde kalan yalnızca evladları oluyor.. Çok görmeyin.. Ahmaklık değil bu..
Eşimin annesi bana sürekli zayıf olduğumu söylerdi.. Düşündüğüm zaman aynısını annemin de arada söylediğini farkettim.. Elbette benim annem, beni kırmamak için elinden geldiğince üslublu ve iyiniyetli söylüyordu=) Ama olsun, sonuç aynıydı... Demek ki zayıftım.. Anneme kırılmıyorsam, eşimin annesine de kırılmamaya karar verdim... Çok ısrarla söylüyorsa her yerde, "rencide" aşamasına geldiyse hadsizce (ki bu olabilir, bende olmuştu) kendisinin de çok aşırı kilolu olduğunu ve yaşına hiç gitmediğini özellikle söyledim toplum içerisinde... Üstelik ne kadar sağlıksız olduğunu ve artık boğazına dikkat etmesi gerektiğini, kaz gibi herşeyi yutmamasını tembihledim. Tabi bunu benim "çöplüğümde", taraftar ve şakşakçı takımımın (canlarım) içinde yaptım ki "rencide" olmanın ne demek olduğunu bir kez daha hatırlasın...
Yapmadı bir daha...
Yalnız uyarı, benim kayınvalidem gerçekten "kötü" bir insan...
Ben biraz da bu yüzden çizmeyi aşmayı seviyorum bazen... başka türlü anlamıyor,
Selamlar,
hadi ne yiyosunuz vs kısmını geçelim tecrübeli ablalarımızın kayınvalide adaylarımızın gönlü kırılmasın
peki ya boyun kısa diye başlayan eleştirileri napıcaz, o da mı normal, beğenen beğenmiş, ona ne yani
konu sahibi arkadaşım sende aynılarını söyle susmakla bişey elde eden görmedim ben, içine ata ata hasta olan gördüm ama, sende çirkinsin de, kp seni nasıl almış hayret demekki her bitli baklanın bi kör alıcısı oluyomuş de
Yemek konusunu bi nebze anlarım, anneler çocuklarını abartı derecesinde düşünürler
Benim annem bile bana soruyo, akşama ne yemek yiyeceksinizçünkü önceleri pek bilmiyordum ve sağlıksız şeyler yemeyelim diye düşünüyor
Ama boyun kısa vs. diyen kişi de akıl aramam ben, Allah'ın yarattığını beğenmiyor çünkü.. Huyunu suyunu beğenmeyeni anlarım da bunu diyen kişiye saygı filan duyamam.. Kendileri 2 metre mi bilemiyorum ama boy genetik sebeplere bağlıdır ve Allah yaratmış, ki eşimin bu yönde bi sıkıntısı yok sizinde olması anlamsız derim o esna da..
Ayıp ettiğini düşünüp susup kalamam öyle, tek bana hakaret değil çünkü bu yaratılışı beğenmeme.. Herkeste sanırsam onu haksız görür akıldan yoksun değillerse..
eşimin abisi eltimden önce bi kızla konuşuyodu epeyde kaptırmıştı kendini, biz o ara eşimle sevgiliyiz o anlatırdı abim jöle bile sürüyo diye, neyse o iş olmadı, eşimle konuşuyoduk bu konu üzerine, annem zaten o kızı sevmiyomuş kilolymuş kız dedi, abinde sanki aktör dedim, gayet zeki alasya tadında, kirpide yavrusunu pamuğum diye severmiş naparsın, onların doğurduğunda asla kusur olmaz ama başka analar ya boyu kısa doğurur ya ağzı burnu yamuk olur
.. Bunlar "çok kırıcı laflar" değil ki... Aklınıza takmaya değmez.. =)
Yine de çok kırılıyorum, elimde değil diyorsanız eğer "eşiniz" annesinin bu tarz meraklarını yatıştırabilir ancak... Çok güzel yemek yaptığınızdan bahsedebilir... Merak işte.. Yaşlı insanların çok fazla oyalanacak şeyi olmuyor.. Ellerinde kalan yalnızca evladları oluyor.. Çok görmeyin.. Ahmaklık değil bu..
Eşimin annesi bana sürekli zayıf olduğumu söylerdi.. Düşündüğüm zaman aynısını annemin de arada söylediğini farkettim.. Elbette benim annem, beni kırmamak için elinden geldiğince üslublu ve iyiniyetli söylüyordu=) Ama olsun, sonuç aynıydı... Demek ki zayıftım.. Anneme kırılmıyorsam, eşimin annesine de kırılmamaya karar verdim... Çok ısrarla söylüyorsa her yerde, "rencide" aşamasına geldiyse hadsizce (ki bu olabilir, bende olmuştu) kendisinin de çok aşırı kilolu olduğunu ve yaşına hiç gitmediğini özellikle söyledim toplum içerisinde... Üstelik ne kadar sağlıksız olduğunu ve artık boğazına dikkat etmesi gerektiğini, kaz gibi herşeyi yutmamasını tembihledim. Tabi bunu benim "çöplüğümde", taraftar ve şakşakçı takımımın (canlarım) içinde yaptım ki "rencide" olmanın ne demek olduğunu bir kez daha hatırlasın...
Yapmadı bir daha...
Yalnız uyarı, benim kayınvalidem gerçekten "kötü" bir insan...
Ben biraz da bu yüzden çizmeyi aşmayı seviyorum bazen... başka türlü anlamıyor,
Selamlar,
buraya kadar yazan arkadaslarin yorumlarini iki uc kere bastan okudum cunku kendime strateji gelistirmek istedim kv karsi...
ben hamile kalmak istiyorum ve sinirlenmemek ona da firsat vermemek hatta kendisine soyle bir izlenim vermek istiyorum
bu kadin beni bir seye tutmuyor...
eger sinirlendigimi gorurse daha cok ustume gelip sevinen bir tip...
mesela ilk evlendigimizde ustuste cocuk cocuk yapin yapin deyip duruyordu
sonra birgun ben buna sinirlenip anne boyle ayip seyler sormayin zamani var size dusmez boyle seyler kari koca arasinda kalmasi gerekir diye sinirimi belli ederek cikistim
o kadar mutlu olduki anlatamam bir gulumseme kapladi yuzunu bir huzur...
iste bu yuzden cok kotuyum....
sinirlendigimi belli etmemem lazim...
hep mutlu gorunmem lazim ama
bir defa cok kotu kufurler edip bana allah seni bu eve getirdigi gibi goturecek kendi ayaklarinla gideceksin bu evden dedi....
ben ne yaptim biliyor musunuz
gidip evini temizledim yaslidir diye
hicbir sey olmamis gibi davrandim
sok oldu
sizce ne dusunmus olabilir?????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?