Dengimiz değiller, utanıyorum falan demek yerine “ aile yapısı ve yaşantıları bizden farklı, pek kafa dengi değiliz, görüşmek istemiyorum “ deseydiniz çok güzel olurdu, size tamamen hak verirdim. Ama yazınızın başında gayet haklı başlayıp ortalardan itibaren insanları küçümseye geçtiniz.1.5 yıllık evliyim be 2 aylık hamileyim. Eşimle görücü usulü ve 3 ay içerisinde evlendik. Eşimin ailesi baya geniş ve herkesle içli dışlılar. Öz ve üveyleri var. Ben üveyleriyle iletişim halinde olmak istemiyorum. Aile yapısı olarak dengim olan sadece iki tane öz amcası gelinleri var. Ve akrabaların kargaşası, kimlerden kız isteyip istemediği,dengim olup olmaması beni çok etkiliyor. Çünkü gerçekten kalabalık ve tabiri caizse pasaklılar. Ama kaynanam herkesle muhatap ediyor beni. Ve ben eşime her durumu izah edemiyorum. Ailem beni verdiklerine pişman. Sonradan aileyi tanıdıkları için. Ama tesellileri eşimin bana ve kendilerine karşı saygılı oluşu. Kaynanamın ailesi bile dengim değil ve çok farklılar. Ve son zamanlarda onunla sıkıntılar yaşıyorum. Ailemin de beni etkilemesi ayrı bir sıkıntı yaratıyor. Mutluyum ama mutsuzum. Denklik meselesi bizde önemli bir şey. Dengim olmayan çok insanın içinde kendimi kötü hissediyorum. Aileme ve akrabalarıma karşı kendimi ezik hissettiriyor.aynı şehirdeniz ama kültürümüz uymuyor. Onlar biraz daha giyim ve düşünce konusunda farklı bizden.
Evet yazarken eşime aslında o kelimeyi yakıştıramadım ama akrabaları o şekilde. Denklik derken örnek bi amcası gelini babamın çalışanının kardeşi, bi amcası gelini başka amcasının çalışanının kızı. Ve bunun gibi daha birçok örneği var üvey akrabalarında. Ama nedense kv beni sadece üveyleriyle muhattap ediyor. Şöyle düşünelim evdeki hizmetçinin çocuklarının çocuğuna denk olması sizi ne kadar memnun eder? Her insan insandır ama neden çingenlere kız verilmez veya oğlanlarıyla evlenmezler? Sınıf farkı her zaman olan bir şey..Dengimiz değiller, utanıyorum falan demek yerine “ aile yapısı ve yaşantıları bizden farklı, pek kafa dengi değiliz, görüşmek istemiyorum “ deseydiniz çok güzel olurdu, size tamamen hak verirdim. Ama yazınızın başında gayet haklı başlayıp ortalardan itibaren insanları küçümseye geçtiniz.
Hayır demeyin yani metni okuyan herkes gizli, alttan alttan küçümsemelerinizi anlayabilir.
Aileniz denkliğe önem veriyorlarmış, öyleyse görücü usülü evlendirmeden önce sizi, detaylıca soruştursalarmış eşinizin ailesini. Ne kadar ayıp. Akrabalarınıza karşı utanmanız, ailenizin o insanlara pis pasaklı diyip küçük görmesi.
Dediğim gibi, böyle şeylere çok önem verip ince eleyip sık dokuyorsanız, nasıl görücü usulüyle evlendiniz ona şaşıyorum.
Neyse, istemediğiniz insanlarla görüşmemek en doğal hakkınız. Eşiniz sizin yanınızdaysa kv ve diğerleri laf söyleyemez. Önemli olan eşiniz.
Akrabalarını küçük gördüğünüzü söylemeden, düzgün bir üslupla “ canım çok kalabalıktan hoşlanmıyorum, başım kaldırmıyor, bir de biliyorsun fazla samimiyet sevmiyorum yapım gereği, o yüzden herkesle görüşmek istemiyorum beni anlamanı istiyorum “ vb bir şekilde kendinizi ifade etmeyi deneyebilirsiniz.
E yuh.Evet yazarken eşime aslında o kelimeyi yakıştıramadım ama akrabaları o şekilde. Denklik derken örnek bi amcası gelini babamın çalışanının kardeşi, bi amcası gelini başka amcasının çalışanının kızı. Ve bunun gibi daha birçok örneği var üvey akrabalarında. Ama nedense kv beni sadece üveyleriyle muhattap ediyor. Şöyle düşünelim evdeki hizmetçinin çocuklarının çocuğuna denk olması sizi ne kadar memnun eder? Her insan insandır ama neden çingenlere kız verilmez veya oğlanlarıyla evlenmezler? Sınıf farkı her zaman olan bir şey..
Gelir düzeyleri gayet iyi. Ailemden daha iyi diyebilirim.İnsan hırsız olduğundan aşağılanır ahkaksızlıktan namussuzluktan aşağılanır da gelir düzeyinden nasıl aşağılanır sizde sandığınız gibi biri değilsiniz ki bu aileye “denk” görülüp evlenmişsiniz eyyy konu sahibi bi topla kendini
Niye aşiret reyisi biriyle evlenmediniz “denk” bulmadılar mı sizi ?Şöyle; benim ailemde akrabalıklara aile yapısına ve köküne önem verilir. Herkesin bir aşireti var. Ama aşiretine yakışan yakışmayan insanları ailene katmak farklı bir durum.
Bunu demek biraz tepki toplatacak belli ki, konu da başka yerlere gidiyor ama belirteyim yine de
Ailem bulunduğum ilçede ileri gelenlerden ve aşiretin başı. Eşim de bizim aşiretimizden
İsterken tabi ki bunları araştırdılar. Ama üveylerini ve akrabalıklarını yüzük takıldıktan sonra öğrendiler.
Benim sorunum kv bin beni her akrabasıyla muhattap etmesi. Ya şöyle
Eşimin öz amcaları temiz ve tertipliler. Kendini bilen insanlardan. Ama üveyleri öyle değil.
Yaşam olarak onlardan çok farklılar kültür düşünce olarak çok başkalar
Az önce hizmetçi diye bahsediyordunuz yahuGelir düzeyleri gayet iyi. Ailemden daha iyi diyebilirim.
Böyle anlarsınız zaten me diyeyim kiKonu sahibi
Hamileymişsin. Kanaman da varmış. Allah sağlık versin, sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
Tavsiyem daha KK uyuyorken konuyu kapattır.
Seni yerler burada. Boşuna strese girme
Yazdıkların "bence" rezalet
Çünkü üslubun çok kötü
Bunu ifade etmenin vin yolu varken sen gidip denk dengim dengimiz vs vs diye insanları aşağılıyorsun
Kendin de öğretmensin yani
Haklısınız iyi oldu açmam konuyuKonuyu silmeniz hiç bişi ifade etmiyor zaten alıntılanmış
Size tavsiyem insanlara böyle üstten bakmayı bırakın hepimizin anlaşıp anlaşamadığı insan var uygun bulunmayanla samimi olmanıza gerek yok akraba da olsa ama “benim dengim”değil demek çok ayrı çok ayıp bi kere bu kafadan çıkın uslübunuzu gözden geçirin kibir hiç kimseye yakışmaz
Bakış açınızı değiştiyse ne mutluHaklısınız iyi oldu açmam konuyu
Linç yemek biraz rahatlattı
Biraz rahatladım diyelim. En azından beynimi kemirmez bu konuBakış açınızı değiştiyse ne mutlu
Böyle anlarsınız zaten me diyeyim ki
Küçümsemek değil sınıf farkı
Geçmişiniz Osmanlı da sanki yoktu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?