Aile apartmanı???

ISSIZZ

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
3.793
15.482
408
Merhaba arkadaşlar. .
direk konuya girmek istiyorum..
eşimin babasının arsası var ama ev yaptıracak durumu yok. .
4 kardeşler eşim ile birlikte. .
1 kardeşin durumu yok. .
diğeri işsiz. .

biz ve abisi var eşimin apartman i yapabilecek durumda olan. .
abisi dün konuştu eşimle gel birlikte yapalım diye. .

eltimi ve abisini hiç sevmem aynı yerde ve aynı apartmanda da oturmak istemiyorum. . Diğer iki kardeş i bosverelim ikimiz yapalım dedi abisi eşime. . bende asla öyle bişey yapamam onların da hakkı var günah dedim. .
tartışma çıktı.. sen resmen kardeşlerini sattin bi ev için dedim sana güvenip de eve mi girerim ben dedim..
tamam o zaman arsada payını ikisine verelim fln diye geveledi. .

bende dedimki 3 kişiye de arsada payını ver kendin dik apartman ı. .
tek başına yapamam dedi. .
ben asla aynı apartman da oturmak istemiyorum ama eşim mantıklı hazır arsa var yapalım diyo. . ben yapmayalım diyorum. . tartıştık resmen onlar yüzünden evimize nifak sokup s.. olup gittiler. . benden de küsmüş ler kabul etmedim diye kV ve KP e benim kabul etmedigimi anlatacakmis beni suclayacakmis abisi. .

Bu bozdu biz yapacaktik diyecekmis. .
KP ev dedinmi dünyayı satar öyle ev meraklısı adam. . ben istemiyorum diye herkes bana cephe alacak. .
muhit olarak hiç sevmem orayı bide daire almak istemiyorum. .
bide elti ile ayni apartman da aslaaa. .
bende eşimle tartışırken şunu dedim. .
gerekirse senden bosanirim yinede aile apartman ında oturmam. .
şuan eşim de herkes de bana kızgın ve küs. .

ben mesafe yi severim kendi aileme bile aynı yerde oturmak istemem daha tatlı oluyor öyle. .

ama nerde yanlış yaptım bilmiyorum eşim çok kızgın bana abisi ile tartıştığım için. . bide güvenmiyorum sana dediğim için çok kızmış abisi bizide satarsin sen diğer iki kardeşini satdigin gibi dedim. .

fikirlerinizi yazarsaniz sevinirim. ..???

Kavga etmeden güzellikle bu işleri halletmek daha akıllıca olurdu. Çünkü kavga edince her türlü siz onun ailesini istemiyo olursunuz. siz suçlu olursunuz.
güzellikle böyle alttan alttan yapamaz mısınız

Haklısın ama.
Akrabalarla aynı apartmanda oturulmamalı.Kaldı ki bir de sevmediğin insanlar.
Eşinle onlar gittikten sonra konuşsaydın daha iyi olabilirdi.
Yüzlerine karşı söylemiş olman belki bozmuştur onu.Ama yine de haklısın.
O kadar parası varsa başka yerden ev alabilirsiniz.

Diğer iki kardeşi boşverelim biz ikimiz yapalım diyen kafaya asla güven olmaz.. Hak hukuk bilmediği belli.. En iyisini yapmışsınız.. Gün gelir başkası için sizi de satar bence.. O yüzden baştan kabul etmediğiniz iyi olmuş.. Ne demişler azıcık aşım kaygısız başım.. Hiç bulaşmayın.. Eşinizle bu durumu güzelce kırmadan dökmeden mantıklı bir şekilde konuşarak halledin..

Apartman yapilinca illa oturmak zorunda degilsiniz kiraya verilir ama o kardes diger kardeslerini yari yolda birakiyorsa guvenilmez. Yok bir sekilde haklarini verecekse bilemem. Bu sekilde malin taksimi cok karisik olur bence.

Edit: Esine bir seyi gercekten istemedigini gosterme bicimin cok yanlis. O olursa bosanirim, bu olmazsa bosanirim gibi laflar evliligi yipratir. Bunun icin kiziyorsa esin hakli.

Aile apartmani mi aman aman....yasayan bilir...ama esinizle aranizi bozmayin bence farkli sekilde anlatmaya calisin.

Bir insan yaşamadan öğrenmez. Eşinizin kasintisi var bence tipki benim esim gibi :)
Aylardir dil dokuyorum toz kondurmuyor aile fertlerine.Babamda oyleydi sutten agzi yandi ama cok gec oldu. Ille de olacak derse yapacak hicbirseyiniz yok malesef.Yada oturup dua ediceksiniz aklini basina devsirmesi icin

Apartman yapacak durumunuz varsa daire satin alin daha iyi degil mi? Ayrica evet kardeslerinim hakkina goz diken birine bence de guvenmeyin.

Tavrindan dolayi seni tebrik ederim.aile apartmaninda oturan biri olarak diyorumki sakin sakin sakin.....saadece bunu soyluyorum sen anla.zaten buranin konularina bakarsan genelde hep beraber oturanlar acmis konuyu.

Büyüğüne öyle laf etmen güzel olmamış yanında eşin varken bunu yalnızken eşinle konuşup hallettirebilirsin,böyle birşey için zaten boşanilmaz , eşine o şekilde söylemen çok hata diğerlerinin bariz elinde yokmuş sizler yaparsınız ellerinde olunca paylarına düşeni verirler bayaaaaa abartmışsın ne güzel işte içini kendin dizayn et.Oturmak istemiyorsanda ver kiraya parasını çatır çatır ye bu kavgayla halledemezsin önemli birşey eşinle paylaş bu durumu tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır..

Bunu yaparken diğer kardeşlere danışmazlarsa orası ayrı tabi direk hak yemek ondada abiyi biton zopaaa çekinn derim

Yanlış yaptığınız yer, abisinin yanında tartışmanız. Abisi varken biz düşünelim bunu hemen karar verilecek konu değil deyip, onlar gittikten sonra eşinizle konuşup karar vermeliydiniz.
Direkt tartışmaya girmeniz hoş olmamış.
Tepkinizde haklısınız ama istemek zorunda değilsiniz sonuçta, ifade ediş şekliniz olmamış.

Hakliyken haksız duruma dusmussun. Kayninla bu kadar muhatap olmaya gerek yokki. Ona sadece kardeşlerin hakkını yiyoruz içime sinmiyor böyle deyip konuyu eşinle netlestirebilirdin

En iyisini yapmışsın. Sakın aile apartmanına girme.

Babam abilerime ev verdi. Şimdi aynı apartmanda kardeşler de eltiler de kanlı bıçaklı. Üstelim babamla da konuşmuyorlar. Gelinlerimiz sağolsun!!!

Babam çok pişman ev yapıp onlara verdiğine. Keşke hiç yapmasaydım evlenip gitselerdi diyor.

Senin de ağzın yanar. Tavrını hiç bozma. Bırak kızarlarsa kızsınlar. Duymazlıktan gel ve takma.

İnsanların yüzüne gerçekleri söylemek ayıp oluyor artık. Arkadan başkalarıyla konuşup halledeceksin yeni durum bu olmuş. Bir insan sana güven vermiyorsa bunı açıkça söylemek doğru olan. İkiyüzlü davranmazsan ama, toplumda yer edinemezsin.
Eşin de ısrar ederse cidden koy kapı önüne.
Ayrıca o zeki abin ileride diğer kardeşlerin hak iddia edebileceğini hatta şartları sağlıyorsa sattırabileceğini bilmiyor. Sonra gelip avukat kapılarında ağlıyor bu tipler, o evi ben yaptım sadece benim hakkım var arsada da, ihaleye ortaklardan başkası girmesin nolur anlaşalım avukat hanım diye ya da kaçaksa yıkım işlemleri başlatılmasını sağlıyoruz, ziminindi bin biyli ilcigini bilmiyidim digir kirdislir bişi yipmidi bin yipiyim didim diyorlar. Acımıyorum bu uyanık geçinenlere sen de acıma.

oturmak istememen doğal tercih meselesi bide sevmediğin kişilerse yani... ama eşine verdiğin tepki ve söleme tarzın normal değil

Kızmakta haklı ortada satış falan yok ki. Diğer 2 kardeşin durumu olursa kat çıkar bunda yenilen bir hak yok. Asıl siz eltiniz ile oturmak istemediğiniz için saçma sapan bir bahane bulmuşsunuz neye karşı çıktığınız mantıklı değil
Eşinizle konuşun ben beraber oturmak istemiyorum isterse tüm Cihan karşı olsun umrumda değil diyip kestirip atın sizi zorla oturtamazlar ya.
Ya da yapılan evi kiraya verirsiniz siz daha iyi bir semtte oturmaya devam edersiniz

onların yanında demedim senden boşanirim yine oturmam diye onlar gittikten sonra eşimle tartıştık çünkü oda yapalım dedi ben istemiyorum gerekirse bosanirim yinede orda oturma
m dedim. ..

abisine burdan bi hop! ne curretle senin istememeni sorgulayip bi de yadirgiyo. sakin gitme o arsaya. omurluk oturursun soyleyim. istesen de cikamazsin sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…