Aile apartmanı

Merhaba arkadaşlar 3 yıllık evliyim ve aile apartmanında kayinvalidem ve eltimle birlikte yaşıyorum. Geldiğim günden beri hep ev alıp gitmek istiyordum ancak maalesef bu fiyatlarda pek mümkün görünmüyor. Arabamız var. Arabayı satıp bir kısmıyla tekrar araba alıp kalan kısmını bankaya koymayı ordan gelen paraylada kiraya gitmeyi düşünüyoruz. Ama kafamız çok karışık. Lütfen bana akıl verin sizce ne yapmalıyım?
Oturduğunuz evi kiraya verip kiraya geçin

Mutsuzsanız kiraya çıkmak mantıklı. Arabayı satmadan kirayı karsilayamiyormusunuz?Eğer eşinizin üstüne ev yoksa toki cekilislerine niye katılıp şansınızı denemediniz?Belki çıkardı.Bende aile apartmanında oturuyorum ama benimki farklı huzurluyum.Rahatsizlik vermezler benbenimkiler
Yazıldım tokiye ama çıkmadı. Karşılayabiliriz kirayı ama bir gelir eklenirse kiradayken birikim yapma ihtimalimiz olur. Yoksa sadece yerimizde sayarız

arabayi satip hazir parayla kira odemeyi mi dusunuyorsunuz ? maddi durumunuz iyiyse cikin tabi ama boylesi sacma duruyor

O zaman yapacak pek birsey kalmıyor ya kabullenip oturacaksınız yada kiraya çıkıp deneyeceksin.Iki ucu bokluk değnek derler ya o hesap.Ama bana karışsalar galiba huzuru seçerdim. Kirada zor isler bakalım ev sahibi insaflı mi çıkacak her yıl burada 2-3 katı zam isteyenleri okuyoruz bunu siz eşiniz göze alacak maalesef.

Hayır yarısıyla tekrar araba alıp kalan parayı bankaya faize verip ordan gelen faizle kirayı ödemeyi düşünüyoruz
o is bence mantiksiz .faize koydunuz ama simdiki 300 binle seneye 300 bin aymi degil .hadi size goturse goturse iki uc yil gotursun sonra ne yapcaksiniz geri aile evine mi donceksiniz

Anneniz yakin değil sanırım cocugunuz biraz büyünce siz ise girseniz o zaman daha da rahatlarsınız.Ama çocuğunuza bakan yoksa iyi bir işinizde yoksa aldığınızı kreşe bakiciya verirsiniz.Ne gibi problemler yaşıyorsunuz acaba?Siz ise girseniz kayinvalideniz baksa belki ev alır bitince giderseniz.Kayinvalideniz nasıl biri bilmiyorum en azından oğlu ve torununa karşı?

Merhaba arkadaşlar 3 yıllık evliyim ve aile apartmanında kayinvalidem ve eltimle birlikte yaşıyorum. Geldiğim günden beri hep ev alıp gitmek istiyordum ancak maalesef bu fiyatlarda pek mümkün görünmüyor. Arabamız var. Arabayı satıp bir kısmıyla tekrar araba alıp kalan kısmını bankaya koymayı ordan gelen paraylada kiraya gitmeyi düşünüyoruz. Ama kafamız çok karışık. Lütfen bana akıl verin sizce ne yapmalıyım?
Bu dönemde ev araba yapmak zor, arabanın değerini düşürmek hata olur, millete kızıp da elimdeki evden arabadan neden olayım ki. Mesafeye koyabilen aynı apartmanda da koyabilir, o sınırını cizemezseniz emin olun uzaktayken bile karışırlar. 3/5 defa üst üste hayır deyin evlerine sık gitmeyin onlar da anlar salak değillerse.

Dediğim gibi arabamızı satıp yarı parasını bankaya koyarsak ordan gelen paranın üzerine 2-3 bin ekleyip kirada oturabiliriz ama 700.000 ev almak için maalesef yeterli olmuyor
Arabanızı satıp bankaya parasını koymanız ve o paranın faizi ile kiraya destek çıkması çok mantıksız çünkü siz tlde vadede tutarken paranızı her ay değer kabedicek şuan arabanızın değeri 700 bin ise gelicek aya 800 olucak ama siz bankadan 4-5 bin alıp olurcaksınız.Bence arabayı satmayın sıkın dişinizi kendi evinizi almaya çalışın.

Evet haklısınız kiralar çok yüksek ama arabanın yarı parasını bankaya koyarsam ordan gelicek paranın üzerine 2-3 bin ekleyip kirada oturabilirim başka zaten herhangi bir borcum yok. Maalesef 700000 ev almak için yeterli olmuyor

Çok doğru bir hamle gelmedi bana. Paranın değeri sürekli düşüyor. Tek maaşla geçiniyorsunuz, küçük bebeğiniz var. İki kişi çalışsanız neyse ama bu durumda kumar oynamak sizinki. Bu plan sizi birkaç sene anca idare eder. Ev sahibiniz bir sene sonra çıkın ben oturacağım da diyebilir. Bebeğiniz biraz büyüyünce siz de çalışın öyle bir yol çizin kendinize.

Evet tek çalışan maaşı iyi çok şükür
Tek maaşla kirada çok zorlanırsınız. Gerçekten kayda değer bir sorununuz yoksa çıkmayın evden. Tamam aile apartmanı tercih edilecek bir şey değil ama sizinki zorunluluk. İki kişi çalışanlar bile kirada zorlanıyor bu devirde Allah herkese kolaylıklar versin

Ağustosta evlenecek arkadaşım şu konuyu ve yorumları okusa keşke. Keşke kabul etmeseydin dediğimde kv çok iyi sıkıntımız olmaz diyor evlenmeden önce çoğu iyi zaten🙄

Bal kavanozunu dışarıdan yalatır gibi ev sizin ama içinde oturduğunuz sürece denmiş.
Bende aile apartmanındayım bafelix. Çok zorlandım. Yok misafirmiş yok gel yok git. Aldım eşimi karşıma eğer aynı apartmandayız diye çekiyorsam bu durumu satarız arabayı çıkarım burdan benden önemli değil dedm. Sonra eşim düzelmeye başladı. Ailesine bize göre plan yapmayın dedi. Gitmek istediğimde gidip istemediğimde yan gelip yatıyorum. Düzen oturtursan sorun yok ama mutlu değilsen çıkman lazım. Ya komple arabayı satıp küçük ev alıp borca girceksin ya da kiraya çıkıcaksın. Eşi de yanındayken çıkar umarım.
Ben eşime ev alalım dedğimde var ya evimiz diyor 😃 üstüme ev yok alalım diye gülüyorum. Eşimin kız kardeşide var mesela o evde onunda hakkı var yarın birgün sorun çıkabilir ama gelin görünki bazen eşler anlamıyor. Kaynanamda hiç başımıza kakmıyormuş gibi benim evim varken çocuğum neden kira versin diyor 😂 kız çok zor bu evlilikz

Bence ev alana kadar kaynana yanında idare et.Kucuk çocuğun yoksa çalış.Araba satmak bence bu devirde mantıksız.

Back
X