Aile baskısı , Kapanma baskısı

jebdk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2013
28
3
38
Ankara
Uzun bir yazı olucak , umarım güzel sonuçlanır.
15 yaşındayım . Muhafazakar bir ailem var . Ailem küçüklüğümden itibaren bana liseye geçince kapanıcağımı söylerler . Ben pek anlamazdım küçükken onun için hep olumlu karşıladım . Ben evin en küçüğüyüm . Ablam çok çalışır ve herkes tarafından çok sevilen biridir . Abim çok zekidir çalışmadan hep en yüksek notu alır oda herkes tarafından süper zeka görünür . Ben ise ilkokuldayken derslerde çok problem yaşadım . Ailem de bana sürekli benim beynimin fazla çalışmadığını söylerler . Tabi küçüktüm bende baştan pes ettim . Herzaman kendimi gerizekalı zannederdim . 4.sınıfa geçtiğimde artık ailemin sözleri çok kırıcı olduğu için çok çalışmaya başladım notlarım çok yükseldi . Hocalarmın ve arkadaşlarımın gözünde çok çalışkan görünürdüm . Aileme sorarsak beni durmadan ablamla yada abimle karşılaştırıp dururdu . Ben başkaları gösterdiğim zaman milletten bizene der konu kapanırdı . 5 , 6, 7 kadar hep taktir aldım . Notlarım çok yükseldi . Ailemde bu durumdan memnundu . Annem bana herzaman küçükken benden korkup ileride başaralı olmucağımı düşündüğünü söyler . Asıl sorun saten 7.sınıfın yaz tatili bana giyinmem hakkında karaşımalarıyla başladı . Saten herşeyin farkındaydım bende onların sözünü hep tutardım . Yaşıma göre hep olgun oldum . Asla şort , askılı yada dar kıyafetler giymedim . Aslada şikayetçi değilim . Ailemi bu konuda asla üzmem . 8.sınıf benim için çok önemli çünkü liseye hazırlanıyorum . Ailem beni dershaneye yollamadı çünkü bana faydası bulunmayacağını söylediler . Yalvardım herşeyi yaptım yollamadıalr . Annem de sağolsun matematiğe hep çalıştırdı . Puanım 415 benim için iyi ailem için çok kötü . Umursamamaya çalıştım çünkü çok çalıştım elimden başka birşey gelmezdi . Bunları size anlatıyorum çünkü kendinizi benim yerime koymanızı istiyorum . Sınav gecesi annem benim matematikde berbat olduğumu , bende bişey olmuyacağını vb hakaretler etti . Onun kaygısı beni çok etkiledi . Durmadan kapanmamla alakalı göndermeler yapıldı . Oturdum ve çok ciddi düşündüm ve bunu istemediğimi anladım . Aileme söylemekten korktum ve yaza erteledim . 8.sınıftayken yazın gelmesi içn dua ederdim . Gelmeseydi keşke herşey ozaman başladı . Arkadaşım yok çünkü ailem çok şeçici kimle arkadaş olsam karışırdı . Yaz tatilinde hiç arkadaşım yoktu sosyal sitelerden konuşabileceğim snal arkadaşlarımlada artık konuşmamaya başladım . Ailem sürekli baskı yaptı , dışarı çıkmama izin vermediler . Şaka gibi ama bazen marketten başka 2 aydır hiç çıkmadım . Arkadaşılarımla hiç konuşmadım . Kardeşlerim saten benle ilgilenmez . Annem babam her gün baskı yaptı şuan hala devam ediyor . Düzgünce konuşdum olmadı , ağladım , isyan ettim yine olmadı . Benim okadar çalıştığım sınavda hiç emeğim yokmuş gibi Aldırlar kendileri benim yerime tercihlerde bulundurlar . İmamhatip punımda düşük olmasına rağmen 1 sıraya yazdılar . Sustum ne diyebilirmki saten onları haylakırıklığına uğrattım . Haklları olduğunu düşündüm . Eve aile dostmuz geldi beni onların önünde rezil ettiler . Şuan anltamam ama hayatım hiç okadar küçük düşmemiştim . En yakın akrabalarımız geldi onların yanında hayvanmışım gibi benle konuşmaları bağırmaları küfretmeleri artık katlanamıyorum . Gerizekalı , şeytanmışım gibi davranıyorlar . Çevremdeki bütün akrabalarıma bakamıyorum artık . Dışarı çıksam komşular acıyormu kınıyormu belli değil çok kötü bakıyorlar . Hormanlarımda bozukluk çıktı . Fiziksel olarak saten okadar çok sorun yaşıyorumki bide onların davranışı bitirdi . Ne yapabilirmki ? Herkese rezil olmuş , hiç arkadaşı olmayan , ailesi tarafından nefret edilen biri olarak ne yapabilirim ?
Umarım güzel cevaplar gelir .

Böyleleri önce insan olsun ya ..!!!
Neyse yorum yapmayacağım !!

Birde bana sor . Ailemden nefret ettiğim için kendimden nefret ediyorum .
Sen şimdi derslerine asıl,aynı şehirdeysek sana konu anlatımlıları falan veriym ya da sahaflarda 2.el 5 liraya satıyolar.İyice çalış sen.18ine gelince istediğin bölümü yazarsın başını da açarsın,reşit olunca bir şeycik yapamazlar.

Senin yerinde olsam napardım bilemiyorum
Özellikle eğitim hayatıma başkalarının yön vermesine tahammül edemem
Hangi okula gideceğime ancak ben karar verebilirim başkalarından fikir alırım evet ama nihai karar benim olmalı
Şimdi sana ne desem yanlış olur, kötü örnek olur
Hangi okula gidersen git canım iyi puanlarla iyi bir üniversite kazan ve kendini o evden kurtar, sana verebileceğim tek tavsiye bu olur
Çünkü daha yaşın küçük ailene bağımlısın bir yerde, buna katlanmaktan başka çaren yok ailenin kafa yapısı değişmedikçe, ki değişecek gibi görünmüyor
Baskıcı aileleri Allah ıslah etsin.

sana yapılan doğru değil canım. ama anne baba da öyle görmüş. sana abla olarak verebileceğim en iyi tavsiye üniversite tercihlerini kendin yap ve güçlü bir genç kız olup yaşamına sahip çık.

önce psikolojisini bozup, sonra da çocuklarının altın yumurtlamasını beklerler..
armut piş ağzıma düş...

Haklısın , saten reşit olmamı sabırla bekliyorum elimden başka birşey gelmez . Kitaplar felan için saten onu ailem karşılıyor yinede çok teşekkür ederim .

Canim seni o kadar iyi anliyorumki bilemezsin.benim yazimda uzun olacak biraz ama umarim okurken sikilmazsin.
Babam maalesef cahilin biri.3 yas büyük ablam var iki kardeşiz.babam bizi ilkokuldan sonra okutmak istemedi buna inatki çok basariliydik.annem zor ikna etti ortaokula gittik.derken ablam bitirdi liseye gitmek istiyor babam sartini sundu ya basini kapatirsin yada okula gidemezsin.mecbur ablam kabul etti.tabi burada günlük kıyafetlere (aynen senin gibi sort giymeyiz hep uzun etek tshirt .... Giymize ragmen hep içim giderdi ilkokula giden 8/9 yadindaki bi kiz olarak bende giymek denize gitmek isterdim) karisirdi köyümüze giderken bas kapanir kütüphaneye gidersin takip eder vs...
Ardından sira bana geldi.gizlide lise sinavlarina girmiştim anadolu lisesi oldu.ama nazil gidicem annem dedi bu kiz gidecek babam dedi basini kapatirsa .dedim hayir istemiyorum kapatmadim oyaz düzgün evden bile cikmadim.annem beni guzlice liseye yazdiracakti babam resimleri kimligimi saklamis düşün.mecbur tanidik öğretmenlerin olduğu meslek lisesine yazildim.
Her gece ablamla o küçücük yaslarimizda geceyarisi abdest alip okula gidebilme dileğimiz için ayetel kursu olurduk.
Öyle boyle bende gittim liseye.ablam üniversiteye gitmesin diye zorla nisanladi.allahtan nisanlisi dedi üni.tegidecek izin veriyorum bbu seferde dershaneye göndermedievde ders calisirdik oöküzler vs.... Diye bagirirdi.
Öyle boyle nemi oldu bende anlamda üni. Gittik.ablam öğretmen bende iyi bir mesleğe sahibim.simdi babam bizimle ovunuyor kendi okutmuş gibi.o öyle konustukca sahada nefret ediyorum maalesef.
Bana yasattiklari aklimdan cikmiyor.kucuklugumde sporla ilgilenen biri olmak isterdim hep keşke daha fazla karsi koyabilme gücüm olsaymista istediğim mesleğe sahip olsbilseydim diyorum.
Sende maalesef katlanacaksin.umarim senin yüzünde ileride bizim gibi güler.bu nefret dolu günlerini geride birakirsin.

Yorumun için çok teşekkür ederim . Bende emeğimle çalışıp o
Bu yazdıkların bana çok ümit verdi artık son noktadaydım . Benimde keşke bana destek çıkan bir annem yada ablam olsaydı .Benim için vakit ayırıp bu yazıyı yazdığın için çok teşekkür ederim . İnşallah ileride ben de sizin gibi mutlu olurum .

Birde bana sor . Ailemden nefret ettiğim için kendimden nefret ediyorum .
O duyguyu iyi bilirim.

Şu yaşta yapabileceğin tek şey pes etmeden derslerine çalışmak. Üniversiteye gitmek ki o zaman istediğin bölüme gidersin tercihlerini kendin yapabilecek kadar baş kaldırabilirsin en azından. O zamana kadar hep zorla kendini asla bırakma sakın istediklerinden hayallerinden vazgeçme. Eline mesleğini al ayakların yere sağlam bassın bak ne kadar güçlü bi kadın olacaksın o zaman.

Kapanma mevzusuna da gelince annenle babanla güzelce konuşsan olmadı seni anlayabilecek ailene söz geçirebilecek teyzen amcan vs yok mu? İstemeden kapanman psikolojini çok kötü etkiler diye düşünüyorum.

Öncelikle yazdıkların için çok teşekkür ederim . Malesefki öyle kimse yok . Saten herkes bu yaşadıklarımı görüyor görmezlikten geliyorlar . Ben son noktaya kadar dayanacağım . Umarım güzel sonuçlanır .

Bir ogretmeninle konus.ve ona herseyi detayli anlat.ve o da aileni cagirip anlatacaktir..ve sizsmde konusmasina yardimci olun.cunku bazi aileler yaptiginin farkin da olmazlar.ama bunu bir ogretmenden dinleyince yaptiklarini ve sana ne kadar zarar verdiklerinin farkina varirlar....bak bunu mutlaka dene.

ana babası okusun diye her şeyi yapan, dershanelere kurslara gittiği halde çalışmayıp üniversiteyi kazanamayan ya da ite kaka barajı geçip bir özel üniversiteye giren tiplerden fersah fersah ötedesiniz aslında. dişinizle tırnağınızla gelmişsiniz bu günlere. bence kendinizle gurur duyun arkadaşım.

Yazın ve tavsiyen için çok teşekkür ederim . Babam saten öğretmen vede böyle birşey yaparsam işler benim için daha kötü olabilir çünkü babam kimseye asla dinlemez Yinede tavsiyen için çok teşekkür ederim .

Bir ogretmeninle konus.ve ona herseyi detayli anlat.ve o da aileni cagirip anlatacaktir..ve sizsmde konusmasina yardimci olun.cunku bazi aileler yaptiginin farkin da olmazlar.ama bunu bir ogretmenden dinleyince yaptiklarini ve sana ne kadar zarar verdiklerinin farkina varirlar....bak bunu mutlaka dene.
off cnmm...boyle ailelerden nefret ediyorum.ne demek ya disari cikamiyorsun.hapistemisin ya.boyle yapian aileler ,islam bilgileri zayif insanlari dinden sagutup dusman ediiyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…