Aile eş maddiyat

limonlusoda1819

Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2020
105
118
18
38
Merhabalar ben memurum ve çalışıyorum. İki çocuğum var. Ailem köylerinden bir ev almak istiyor. Ama açıkçası birikimleri yok. Tamamen şehir hayatından sıkıldıkları ve inek beslemek için. Benden yardım istediler ben de bir miktar destek olurum dedim. Onlarda hisseli olarak eve ortak olursun dediler neyse. Kardeşim var o çok fazla destek olacak . Eşim ise buna yanaşmıyor. Hatta hiç destek olmamı istemiyor. Borç olarak ver diyor altın olarak . Ama ev borcunu ödemeleri bir kaç sene sürer. Ee bizim borcumuzu da 5 sene de ancak verirler yani. O zaman ona da söylenir.
Neyse ben de şöyle bir öneri sundum. Annemlerin il merkezinde kendi oturdukları ama koye gidince kiraya verecekleri ev var. Oranın yari hissesini alayım diyorum o miktarı da aileme vereyim. Hem onların işi görülsün hem de Borç kalmasın diye. Hem de o ev bir iki seneye kentsel dönüşüme girebilir. Eşim de buna da yanaşmıyor. Ne dersem yok. Ben de çalışıyorum sonuçta ama hiç söz hakkım yok. Bu kadar taviz verdiğim için kendime kızıyorum .
Ayrıca ailesi böyle bir talepte bulunsaydi itiraz etmezdim. Maddi olacakta orta halli durumumuz var esim hep birikim yapar. Maddi olarak çevresine yardımcı ya da Borç veren biri hiç değildir. Bense daha yardımsever biriyim. Ben mi haksızım yoksa esim mi ? Bilmiyorum da anne babam için bir şey yapmak istemiştim. Onlara kredi çekip en fazla üç sene de öderim biter diyordum. Ne yapayim hanımlar akıl verin bana..

Siz haksızsınız evleri varken keyfi bir ev yapacaklar diye aile içi yaşam standartlarını değiştirmek istememesi çok normal
Burada doğrusu babanızın şehirdeki evi satıp köye harcaması.

Ailelere yardım edilir de ihtiyaç varsa böyle keyfi şeyler için destek istenmesi de hoş değil

Diğer evin yarı hissesine ortak olmak iyi bir fikir eğer ona yanaşırlarsa yardım et eşin belliki para konusunda insanlara güvenmediği için tedirgin yaklaşıyor haklı aslında neler duyuyoruz. Onu suçlama kızma orta yol bulursunuz elbet

Esiniz tabi ki yanlis kendi annesi babasi konu olsaydi saniye dusunecegini dusunmuyorum...Esinizin kafasinda zaten ailenize bisey olursa o ev kardeslere hisse edilecek verdigimiz parayi nakit alalim dusuncesi var bence Sizin ailenize yardiminizi engelliyosa eger sert bir tavirla onun ailesine giden yardimlarinda artik olmayacagini soyleyin eger bunu kabul etmezse benim ailem tabi ki yardim edicem diyip gidip yardim edin sizi okutup memur olmanizi o mevkiiye ve yasa gelmenizi aileniz sagladi bunu lutfen unutmayin

Aslında hayirlarina istemediler ya borc olarak ya da ev hissesi vererek olacak. Keyfi kısmı da şöyle aslında bir ihtiyaç oldu artık onlar için. Ben de çocuklarımla gider kalirim diye düşünmüştüm. Pandemi sürecinde evden dışarı çıkamadık. Hala da çıkmıyoruz. Koy hayatını görsünler istiyorum çocuklarım için

Ben de öyle diyorum kentsel donusumden iki ev verseler biri bizim olacak. Ki yeri çok merkezi evin. Kendi ailemi de zarara uğratmak istemiyorum. Bu yüzden böyle bir seçenek sundum ama ona da yanasmiyor

Bence öncelikle kendi ailenizi düşünün o parayla 2 çocuğunuza daha iyi bakabilirsiniz. Tabi ailenize de yardım etmeniz gerekli ama ailenizin anlayışlı olması gerekiyor. Sonuçta çocuklarınız var.

Canim zaten o parayı da biriktiriyoruz. İlerisini de düşünüyorum. Hem annemin babamın gönlü olsun hem de çocuklarımın geleceğini de düşünüyorum. Ama esim her şeye karşı

Çalısıyorsunuz ama kendi paranızda söz hakkınız yok .

Ayrıca aileniz de hibe para istememiş ki ... Yapılan evde payınız olacak demiş .
Eşiniz uyanık. Ailenize birsey olsa zaten sizin de hakkınızın olacağını biliyor.
Bence ailenize destek olmalısınız.

Ailesi bizden yardım beklemez . Zaten ailesine de yardim etmez. Ben de sizin gibi düşünüyorum teşekkür ederim fikirleriniz icin

Gerçekten çok uyanık. Anne babamın hayır duasını almak isterim ama onda öyle bir duygu da yok neyse. İstediğimi alir harcarım onlar da sıkıntı yok ama meblağ büyük olunca sıkıntı yapiyor

Ek olarak kardeşiniz miktar olarak fazlaca yardım yapacakmış. Eğer hiç katkınız olmazsa evin yapımına , ailenizin yerinde olsam yapılacak evi diğer kardeşin üzerine yapardım.

Eger köydeki eve ortak olursam üç ortak olacak. Babam kardeşim ve ben. Ama eşime göre ortak iş olmaz. Daha doğrusu o eline geçen nakdi miktara baktığı için mantıksız. Biz de apartmanda tıkılıp kaldık resmen . Çocuklarıma da yazık. Kendisi çalışıyor akşama kadar çocukların evde ne yaptığından habersiz.

Ben aileme ne olursa olsun yardim edeceğim insallah

Sizi okutmuş bu yasa getirmiş ailenize bence yardım etmelisiniz. Zaten sonunda yine size kalacak. Eşiniz baya uyanık borç versen bile altın olarak ver dediğine göre....
Lütfen ailenize karşı bu kadar hesapçı davranmasına izin vermeyin. Aile yahu aile...
Kendi kazandığınız paranız için de söz hakkınız olsun bi zahmet..

kendi aileniz ve kendiniz de çalışıp kazanıyorsunuz. bu kadar taviz niye? aile tabi ki bu yaşa kadar çalışmış bakmış size keyif yapmak isteyebilir çok doğal siz sanki gitmeyecek misiniz yanlarına güzel vakit geçirmeye. kendi paranız kendiniz karar verin. gerekirse rest çekin iki gün sonra kaybetseniz anne babanızı vicdan azabı çekmeyecek misiniz imkanım vardı istedikleri bişeyi yapamadım diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…