• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aile içi sır, söz nişan..

Tam evlilik yaşı bana göre:) ne erken ne geç
Ama emin olmadan evlenme derim,(hoş emin olmak ne mümkün:) ) ailen olumsuz davrandığı için sana çekici gelebilir
Ama şimdiden major sorunlarınız (anlayışsızlık,güvensizlik,saygısızlık gibi) varsa acele etme derim:)
işte zaten bu sorunlar veya evlılıge adapte olamadıgım ıcın hazır degılken babama ne dicem sorunu ay kafayı yicem ya

İşte tam da bu sebeple özel hayatın 'özel'de kalması taraftarıyım.
Hayatınızda kimin olduğunu, adı, işi gücü bilinir ama aranızda geçenler asla kimseye söylenmemeli.
Ciddi bir adım atılana kadar, hiç kimse aile ile tanışmamalı.
Bu evlilikte de böyledir.
Siz barışırsınız ama aileler evlatlarına yapılanı unutmazlar ve içten içe bilenirler.
Daha ortada fol yumurta yokken düğüne gelmem diyen akrabalarınız var ama siz annenizin babanıza pat diye söylediği şeye takılıyorsunuz.
En azından onlar anne baba ve güzel şekilde onlara durumu anlatarak ilerlemeniz lazım bu süreçte.
Sırf mesele maaş ise, hiçbir sorun yok derim.
5 alacağınıza 2 alırsınız ama dünyanın bir gerçeği var.
Allah kimseyi gördüğünden geri koymasın, ilk zamanlar dert olmasa bile baba evinizde çok çok daha iyi durumdaysanız adapte olmanız ve zamanla pişmanlık duymanız da olasıdır.
İyi düşünmek lazım.

evet sorun tam da bu sorunun en ınce yerıne degındınız ki gozlerım doldu
benım sınır oldugum konu buydu
simdi ne dicem ne yapıcam zaten ben daha kendim hazır degılım
acabalarım varken
ya cok cok cok sinirliyim
Bence babanla başbaşa ve sakin bir şekilde konuş yani laf arasında sıkıştırmak değil gel baba seninle şu meseleyi konuşalım diye.Soruları vardır,cevaplarsın.Sevgilinden bahsedersin,yüzyüze tanışmak istermisin veya etraftan soruşturmak ister misin diye teklif edersin.Tartışmalarınızı veya maddi farkları öğrenmiş zaten,sen de bunlara nasıl baktığını,nasıl çözümler tasarladığını izah edersin.Yeri gelirse "senin daha usulünce öğrenmeni isterdim ama oldu bi kere" dersin.

canım zaten aslında bir hışımla tam kendımı anlatamadım hayatta her dertte her ıyılıkte zıncırleme
benım bı hatam ılerde cocuklarımı dahı etkıler tabı
bu arada benım hala aglamama sebep konulardan bırı bosanırsan bu eve gelemzsın falan gibi gibi en son pat dıye babanla konus bu konuyu diye çat diye babama anlatması ve ben daha kendim hazır degılken
ramazn ayındayız hayır duası yerıne neler duyuyoruz...

Peki sebeb ne neden istemiyi tek sebeb maasmi bu kadarmi yani ??

Anne babanın ne dediğini bırak öyle anneler her zaman hislerinde haklı falan da çıkmazlar ben bunu kanıtlamış biri olarak söylüyorum. Sen gerçekten sevgilinle bir ömür geçirebilecekmişim buna hazır mısınız evliliğin bilincinde misiniz bunlara yoğunlaş kendinle ve sevgilinle ilgili herşeyi tart ve en önemlisi evliliğin ne anlama geldiğini bildiğinden emin ol öyle karar ver
insanın ozel gunlerı anlamlı ozel olur kavga esnasında çat diye babaya soylenmesı bıle hislerimi duygularımı heyecanlarımı tam yasayamıyorum suan kafamda karısık
kimseye ben haklı cıktım dedırtmekte ıstemıyorum "

Peki sebeb ne neden istemiyi tek sebeb maasmi bu kadarmi yani ??
anlasamamdıgımız ıcın ama esas sorun bosanırsan evıme dahi gelemezsın lafı

Bence babanla başbaşa ve sakin bir şekilde konuş yani laf arasında sıkıştırmak değil gel baba seninle şu meseleyi konuşalım diye.Soruları vardır,cevaplarsın.Sevgilinden bahsedersin,yüzyüze tanışmak istermisin veya etraftan soruşturmak ister misin diye teklif edersin.Tartışmalarınızı veya maddi farkları öğrenmiş zaten,sen de bunlara nasıl baktığını,nasıl çözümler tasarladığını izah edersin.Yeri gelirse "senin daha usulünce öğrenmeni isterdim ama oldu bi kere" dersin.
ama esas sorun ben hazır degılım ki :(

insanın ozel gunlerı anlamlı ozel olur kavga esnasında çat diye babaya soylenmesı bıle hislerimi duygularımı heyecanlarımı tam yasayamıyorum suan kafamda karısık
kimseye ben haklı cıktım dedırtmekte ıstemıyorum "
Cnm insanlar (buna ailede dahil) haklı çıksa da çıkmasa da konuşacaksa illa konuşur bi kulp bulur konuşur bunu sakın kendine dert etme senin anladığım kadarıyla evlilikle alakalı da soru işaretlerin var önce bunları aşmalısın daha sonra ailene de bu konuyla ilgili dik ve emin şekilde konuşup yaklaşır ve sorunları çözersin. Eğer gerçekten eminsen alıp aileni karşına ben eminim yapabiliriz kendime ve ona güveniyorum dedikten sonra kimse bişey diyemez ön yargıları yıkmak senin elinde babanda emin ol açık açık konuşunca anlayacaktır.

Kavgalarimiz oldu aile uyelerim dugunune gelmem gibi laf ettiler demissiniz. Ne tur kavgalar bunlar? Ben bi anne babanin durduk yere maasi sorun edececegini zannetmiyorum. Altinda yatan baska nedenler olmali. Evlilik zor bi olay kavgalarin nedeni cok onemli

Valla baba evinde gördüğünü koca evinde bekliyorsun ben babamın evinde ayin 15 i nedir bilmezdim ama evlenince bişey alalım diyorum 15 i gelsin diyor ya da ayın 15 i gelince adam hadi dışarda yiyelim diyor o yüzden bence annenin dediğini kalbinle değil mantiginla bir düşün üslubu da olabilir annen olumsuz düşündüğü için öyle üslup kullaniyor

Babaları bilmem ama anneler hisseder.ayrıca çokta kötü bişey dememiş siz alıngan dönemdesiniz sanırım

mrb ben 3 yıldır bırıyle gorusuyorum
kimi zaman buyuk kavgalarımız oldu kımı zaman ıyı oldugumuz zaman
bu sure ıcerısınde yer yer akrabalarım bıle ılıskımde soz sahıbı oldu eger dugunun olursa gelmem gibi

eger sorunlu bır ılıskım varsa bıle ben yasayacagım ve herkesın kaderı bellı onu yasıyoruz biz
uzulursem de ben uzulurum ...

neyse en son barısmamızdan sonra aılesı soz yapmak ıstedı hıc bır konu yokken gecen aksam annem evlenırsen bosanırsın , sen o maasa geçinemezsin demesı

ramazan ayındayız bır anne olarak hayır duası duymak varken olumsuz laflar moralimi bozdu neyse konu o an için kapandı ertesı sabah içine oturmus ki işte ınsallah işinde basarı olursun falan dedi genelde olumsuz yorum yaptıgını soyledım neyse agladım içime oturdu çünkü ...

ardından babam geldi pat dıye biriyle görüştüğümü ... su kadar maasla gecınebılır mı ben bu yuzden bosanır dedım falan diye soyledı

her seyin bir adabı var boyle mi olmalı kavga dovusle mı her seyi halletmelıyız
Şu kırmızıya boyadığım dşünce tarzını değiştir.Her koyun kendi bacağından asılır ama,kokusu etrafındakileri rahatsız eder.Bu hayatta bir ailen sevdiklerin varsa,"benim hayatım"diye bir şey yok.Sen mutsuz olursan ailen mutsuz olur.Sırasıyla bu mutsuzluk çevreyede yansır.Sen boşansan ailen de etkilir.Herkesin kaderi belli diye birşey yok.Allah sçenekler sunar.Tedbir kuldan takdir Allah tan.
Bunun dışında,ailen kendi aranızdaki samimiyet ve doğaçlamayla seni istediğin şekilde üslup kullanmamış olabilirler.Sonuçta böyl bir olayla onlarda yeni karşılaşıyorlar.İşin özünde seni düşünüyorlar.Ama maaştan daha farklı sorunlar var sanırım.

Şu kırmızıya boyadığım dşünce tarzını değiştir.Her koyun kendi bacağından asılır ama,kokusu etrafındakileri rahatsız eder.Bu hayatta bir ailen sevdiklerin varsa,"benim hayatım"diye bir şey yok.Sen mutsuz olursan ailen mutsuz olur.Sırasıyla bu mutsuzluk çevreyede yansır.Sen boşansan ailen de etkilir.Herkesin kaderi belli diye birşey yok.Allah sçenekler sunar.Tedbir kuldan takdir Allah tan.
Bunun dışında,ailen kendi aranızdaki samimiyet ve doğaçlamayla seni istediğin şekilde üslup kullanmamış olabilirler.Sonuçta böyl bir olayla onlarda yeni karşılaşıyorlar.İşin özünde seni düşünüyorlar.Ama maaştan daha farklı sorunlar var sanırım.
haklısınız degıstırmek lazım ama alındım

Babaları bilmem ama anneler hisseder.ayrıca çokta kötü bişey dememiş siz alıngan dönemdesiniz sanırım
evet bu ara hassasım belkı ondan ama bosanırsan evıme dahi gelemezsin lafı yetti zaten

Back
X