aile içinde emzirme sıkıntım.

valla niyetlerinin ne olduğunu kimse bilemez ama bildiğim çok saçma hemde çooook saçma birşey. ben kv yanında bile emzirmekten hoşlanmıyorum ne gerek var? ne alaka? özel bir an..özel bir yer.... hadi onlar neysede eşinizin tepkisi çok ilginç....

Yok artık daha neler? Çocuk emzirmenin nesi görülmeye değer ya? Oldu bide emiyor emiyor diye alkış tutup, kayda alsınlar.

Ben olsam odada olanları dışarı çıkartırım,ben niye çıkayım egemcim

kafama çarşaf geçirir çarşafın altında emziririm

aile içinde emzirme konusu olduğu için sordum.eskiden şartlar bu kadar rahat değildi.kaynanamların da annemlerin de bir odasında soba vardı ve kalabalıktık.ben iki tarafta da bebeğimi ailelerimin yanında emzirdim.dolmuşta,otobüste,hatta hatta pazarda bile emzirdim

Öncelikle bebeğin hayırlı olsun,Allah analı babalı büyütsün
hadi amcası emdiğini görsün ne demektir ya
lohusa diye her gelene göğsünü mü açsın
ne kadar saygısızca bir söz
ben olsam ne diyorsunuz der terslerdim
aşırı samimiyet sonucu ne yapacaklarını şaşırmışlar

Valla ilk defa böyle bir şey duydum. Sen bebeğini emzirirken kimseye göstermek zorunda değilsin ki. Düşüncesiz davranmışlar ama yine de sen buna fazla takılma. Ara sıra böyle şeyler yaşanıyor her evlilikte.

Hemen cevaplayayim
Bizim isinmamiz klimayla , dolayisiyla sobali gibi yani

Kizim esimin memleketinde dogdu gelen giden de cok oldu .
Ben soylemeden kvdem disari cikin da gelin bebegi emzirsin derdi .
Cikanlar da diger odada klima acar otururdu

Ben cocugu alacagim, diger odaya gidecegim, klimayi acacagim oda isinacak da ohooooo :))

yanlış topiğe aatılan mesajj pardonn

Son düzenleme:

bizimkilerin öyle bir şansı yoktu.biz memlekete gittiğimizde 2 aile sürekli bir arada dururduk ve o kadar kişiyi dışarıya gönderme durumu olamazdı

daha da neler canım, ne ayıp, siz mahremsiniz. her önüne gelen erkeğin yanında meme çıkarılıpta çoçuğa emzirilirmi birde göstere göstere.

daha durun neler göreceğiz...

bizimkilerin öyle bir şansı yoktu.biz memlekete gittiğimizde 2 aile sürekli bir arada dururduk ve o kadar kişiyi dışarıya gönderme durumu olamazdı

Iyi de ablacim
sen de salkim sacak acip emzirmemissindir
en azindan yonunu diger tarafa donmussundur
kapatmissindir vs

simdi emzirme onlukleri var desenli desenli cok hos :) onunla her yerde emziriliyor :)

Kayınvalidenizin söylediği şey hiçte normal bir şey değil, amcası görsün de ne demek. Vakti zamanında benim kayınvalidem de tabii sizinki gibi amcası yeğeninin nasıl emdiğini görsün gibi değil ama kaynım varken öbür odaya gitmene gerek yok kızım burada arkanı dönüp emzirebilirsin demişti ki öyle şey mi olur ne münasebet diyip çocuğu alıp öteki odaya gitmiştim. Eşime söylediğimde ise hiçte sizin eşiniz gibi rahat karşılamadı durumu annesine anne çocuğun sütü nereden emdiğini unutuyorsun galiba biberondan değil ne diye emzirsin karşeminim, babamın yanında kendi abisinin yanında bile emzirmesi doğru değil ayıp şey bu bir daha bu şekilde ısrar etme demişti annesine.

zorunlu durumlar da yapılacak birşey yok,sonuçta bebek aç kalacak değil ama bu konu çok başka ablacım..

hadi emzir de amcası görsün diyen bir k.valide,annesinin bu isteğine şaşırmayıp yok anne olur mu öyle şey demeyen bir kayınbirader,bunu eşine anlattığın da onlar seni yakın görüyorlar sorun etme diyen bir eş ve hala acaba böyle aileler var mı diyen bir konu sahibi..

eğer bütün bunlar normalse bizler anormaliz o zaman.

Iyi de ablacim
sen de salkim sacak acip emzirmemissindir
en azindan yonunu diger tarafa donmussundur
kapatmissindir vs

simdi emzirme onlukleri var desenli desenli cok hos :) onunla her yerde emziriliyor :)

her halde canım.aile içinde emzirmenin de,dışarıda emzirmenin de adabı vardır.bizim zamanımızda öyle önlükler yoktu.dönersin arkanı,omzundan aşağıya örtü örtesin emzirirsin.garipsenecek bir durum yoktu.

biz uzaktaydık ve her 2 ayda bir memelekete giderdik.haliyle uzun yol.o zamanlar arabamız da yoktu.hatta bir kış 6 aylık bebeğimle 24 saat yolda mahsur kaldık.bir otobüs yolcunun içinde gece de gündüz de bebeğimi emzirdim.

çocuğum yok ama ben kendi annemin yanında bile emziremem. göğüs takıntım var kimse görsün istemiyorum. kv de alemmiş yani...

müsaade etmezdim böyle bir duruma yaptıkları saygısızlıktan başka bir şey ben ileride çocuğum olursa ailemin yanında bile emzirmem

Kucuk bebeği olan bi kadın olsam ben sobali bi eve kendi ailemin evi de olsa gitmem zaten. Hele orda milletin ortasında emzirmek durumunda kalacağımı bilsem asla gitmem. Heralde 2 yıl gitmedim diye de kıyamet kopmaz. Ben acik hatta baya acik bi bayanım ama asla ne kendi ne de esimin akrabalarının yanında arkamı dönerekte olsa üstüme örtü alarakta olsa bebeğimi emziremem diye düşünüyorum ve bebekli bi kadın olarak emzirirken zorlanacağım ortamlara girmem hele uzun süreli misafirliğe asla gitmem. Hatta ve hatta erkek kardeşim benden kucuk olsada onun yanına mememi asla çıkarmam gerek yok.

valla canım büyük konuşma derim
bebeğim yenidoğanken, (o zaman aramız yoktu) hastaneye gidicez, çocuk acıktı bar bar ağlıyo, dolmuşun en arkasına oturup, başına tülbent örtüp emzirmek zorunda kalmıştım, çünkü oğlumu o an tek susturabilecek şey emmekti doğal olarak
zaten yenidoğanken bebek ağlayınca göğüslerinden süt çıkmaya başlıyo, doğanın mükemmel düzeni, illaki emzirmek zorundasın

Son düzenleme:

asla deme,öyle mecburiyetlerin olur ki anlamazsın bile

zaten emzirme işini, memeyi sere serpe yapmıyorsun ve zorlanacak bir durum da yok.

biz karı-koca gezmeyi çok severiz.2 yıl boyunca eve kapanabileceğimizi hiç zannetmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…