• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile içinde fikir ayrılığı. .

kaldi2sene

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2015
973
1.127
113
38
Çok ayrıntıya girmeden anlatmaya çalışayım. . Eşim görevli olarak şu an hakkari de polis.. Bende memurum ama hem bayram tatili olunca bi tanidigimizin yanına geldim.. dün akşam yemeğe misafir geldi adamla resmen birbirimize girdik..
Tamam ben kimseyi savunmuyorum ama su an eşim orada ne zorluklar yasiyorken adam resmen ölen asker polis aptalligindan ölüyor dedi.. nasıl dedim bana resmen terörü cici gösterecek birkaç cümle kurdu . Davalarında haklılar kurtuluş savaşı içindeler şu an vs vs zirvaladi durdu.. tepem attı .. inş dedim bi gün senin oğlunda askere gider elin kalbinde beklerken aynı duygu ve düşünceler içinde olursun yanu. bunlara gelince çok Hümanistsiniz maşallah ama ölen asker polis olunca nedense o insan sevginiz birden bitiveriyor!..
Neyse tartıştık durduk sinir oldum .. bi yandan da pişman oldum ne günlere kaldık yarabbim Atatürk un kurduğu Türkiye Cumhuriyeti nerde şu anki dağı destekleyen insanlar nerde ..
Bundan sonra duymadan yaşamaya çalışacağım ama neden bilmiyorum dedesi gazi olan biri olarak çok zoruma gitti ..... her an namlunun ucunda yaşayan insanlar var sen sahil kenarinda rahatca gezerken bu insanlar sehit oluyor ve bunlar nasıl hala suçlu olabiliyor anlamaya kafam basmiyor.. Dağ kadrosundan biri ölünce çok insan sevgisi ile doluyorsun ama asker şehit oldu diye tepki yok..
Sinirlerim bozuldu paylaşmak istedim.
Yine karşılaşma durumum var nasıl davranayim bilemiyorum

Çok ayrıntıya girmeden anlatmaya çalışayım. . Eşim görevli olarak şu an hakkari de polis.. Bende memurum ama hem bayram tatili olunca bi tanidigimizin yanına geldim.. dün akşam yemeğe misafir geldi adamla resmen birbirimize girdik..
Tamam ben kimseyi savunmuyorum ama su an eşim orada ne zorluklar yasiyorken adam resmen ölen asker polis aptalligindan ölüyor dedi.. nasıl dedim bana resmen terörü cici gösterecek birkaç cümle kurdu . Davalarında haklılar kurtuluş savaşı içindeler şu an vs vs zirvaladi durdu.. tepem attı .. inş dedim bi gün senin oğlunda askere gider elin kalbinde beklerken aynı duygu ve düşünceler içinde olursun yanu. bunlara gelince çok Hümanistsiniz maşallah ama ölen asker polis olunca nedense o insan sevginiz birden bitiveriyor!..
Neyse tartıştık durduk sinir oldum .. bi yandan da pişman oldum ne günlere kaldık yarabbim Atatürk un kurduğu Türkiye Cumhuriyeti nerde şu anki dağı destekleyen insanlar nerde ..
Bundan sonra duymadan yaşamaya çalışacağım ama neden bilmiyorum dedesi gazi olan biri olarak çok zoruma gitti ..... her an namlunun ucunda yaşayan insanlar var ve bunlar nasıl hala suçlu olabiliyor anlamaya kafam basmiyor..
Dağdakileri savunanların Allah belasını versin diyeceğim artık..
bizlerle eşit haklara sahip değiller sanki
neyin kurtuluş savaşındalar!!?

Dağdakileri savunanların Allah belasını versin diyeceğim artık..
bizlerle eşit haklara sahip değiller sanki
neyin kurtuluş savaşındalar!!?
Valla bende anlamadım benim mi kafam basmiyor ya ?
Yani ne diyeyim şok oldum adam tutturmus bir türkü onu anlatıp duruyor
O değilde yine karsilasacagim mecburen nasıl davranacagimi bilemedim

Kendi başına gelmeyen anlamaz canm onu. benm arkadaşımında kocası uzman çavuş Diyarbakır'da. Kız ölüyo sabaha kadar acaba bişey mi oldu vs. diye. kendimi onun yerine koydum ben yapamazdım dedim iyiki kocam asker polis degil. çok şükür ettim. allah size yardım etsin inşallah sağsalim döner de rahatlarsın. tüm askerlerimize polislerimizei allah korusun. sen kafana takma o patavatsızın lafını. dedigin gibi oglu gitsinde görsün yanmayı aptallığı.

evet haklısın ancak ben artık insanlarla tartismiyorum. Çünkü herkesin fikri kalıplaşmış ve hicbirini degistiremiyorsun. sinirlerinin bozulduğu ile kalıyorsun. boyle konular açılınca bunlardan bahsetmeyelim benim sinirlerim bozuluyor r deyip geciyorum.

Valla bende anlamadım benim mi kafam basmiyor ya ?
Yani ne diyeyim şok oldum adam tutturmus bir türkü onu anlatıp duruyor
O değilde yine karsilasacagim mecburen nasıl davranacagimi bilemedim
normal davranın boşverin ne soğuk ne sıcak mesafeli..
büyüklük sizde kalsın..

evet haklısın ancak ben artık insanlarla tartismiyorum. Çünkü herkesin fikri kalıplaşmış ve hicbirini degistiremiyorsun. sinirlerinin bozulduğu ile kalıyorsun. boyle konular açılınca bunlardan bahsetmeyelim benim sinirlerim bozuluyor r deyip geciyorum.
çok iyi yaparsın. hastalıklı düşünceler bunlar çünki.

Bundan sonra duymadan yaşamaya çalışacağım ama neden bilmiyorum dedesi gazi olan biri olarak çok zoruma gitti ..... her an namlunun ucunda yaşayan insanlar var sen sahil kenarinda rahatca gezerken bu insanlar sehit oluyor ve bunlar nasıl hala suçlu olabiliyor anlamaya kafam basmiyor.. Dağ kadrosundan biri ölünce çok insan sevgisi ile doluyorsun ama asker şehit oldu diye tepki yok..
ben olsam o adami sobayla kovalardim.

Canım insanların bir kısmı entellik peşinde, kurtuluş savaşı veriyomuş pehhh, neyden kurtuluş bedava yaşıyor bundan mı kurtuluş, bende batmandayım elektrik kaçak suyu da isterlerse ödüyolar istemezlerse ödemiyolar, 35 lira su mu olur 10 yeter diyip memur azarlayan var memur zaten akraba, devletten maaş alıp aksama kadar devlete söven tipler, belli bir yaşta çocuğu yurda veriyo sonra o çocuk memur oluyo yurt çıkışlı diye, biz bakıyoruz onlara bu kadar, Batmana gelene kadar ben de çok hümanisttim o tipe gel dur Hakkari'de 1 hafta desen k.çı başı oynamaya başlar sivastan beriye geçmemiş insanlar için kafelerde barlarda geh geh konuşmak kolay, hindi gibi tıkıldık evlere korkumuza çıkamıyoruz çıktığımızda sürekli gözümüz fel fecir, benim listemde de var bikaç tip, bayram seyran tatil oldum mu ispanya ibiza Venedik geziyo adamlar e gel Mardini gez cizreyi gez Hakkariyi Diyarbakırı gez,boş teneke çok tıngırdar boşver

Konusmayin tekrar karsilasirsaniz.
Insanlarin fikrini degistirmek cok zor ama sabit fikirli insanlarin fikrini degistirmek daha da zor.
Bence hic tartismaya girmeyin, cunku bir sonuc alamayacaksiniz.

Onlar bizden daha iyi yaşıyor ne fatura ödemek var ne bi'şey... Devlet istiyorlar sözde ama bıraksan kendi başlarına üç gün yaşayamazlar çünkü asalak olmaya alışmışlar. Hastaneye giderler, devlet nerde derler. Bi deprem olur, devlet nerde derler sonra o devletin askerini, polisini öldürürler. Senden benden daha özgür onlar, eskiden Kürtçenin adını anamazlardı, şimdi bizim dilimizi konuşmuyorlar bile. Hangi kurtuluş savaşında bahsediyor akraban, neyin kafasını yaşıyor? Ben olsam afedersin ama bu kadar salakça konuşan birini hayatta ciddiye almam, muhatap da olmam.

Back
X