- 19 Ağustos 2019
- 1.430
- 2.403
- 133
- 32
- Konu Sahibi gurbetkusu1608
-
Ailemde 16 senedir burda ama bizimle gelen bicok kisinin anne babasi kendi islerini ogrendi hallediyor.Ailenizde yurtdışına yeni çıkmadı sonuçta ya dil problemi varsa çözecekler ya da sizden beklentileri olmayacak size yüklenmeleri de ayıp yani eşiniz daha bir şey bilmiyor bilse de sizin kadar değil sonuçta. Kardeşininde işine geliyordur kağıt işleriyle uğraşmaktansa size yüklenmek...
Ben de hiç sevmem zaten yapım gereği ne övebilirim ne pohpohlayabilirim. Gerçekten aileniz konuşmuş demek ki kardeşinizde kendinde hak görüyor. Benim ailemde annem ya da babam bana bir şey dese de kardeşim ondan yüz bulup laf edemez sınır ve saygı olmasını savundukları için laf ettirmezler ama ailende çok üzgünüm ama azıcık vicdansız sen o haldeyken nasıl senin gelip gitmene laf ederler kendileri gelip baksınlar yanında dursunlar arada yemek yaparlardı. Allah yardımcın olsunAilemde 16 senedir burda ama bizimle gelen bicok kisinin anne babasi kendi islerini ogrendi hallediyor.
Annemin saglik sorunlari var kiz kardesim doktora goturse hep ben yapiyorum diye kendini ovmemi bekliyor ama sizlerdede varmidir o huy bilmem ben kimseyi ne ovmeyi simartmayi severim nede kimsenin beni ovmesini. Herkes yapiyosa icinden gelipde yapiyor ve anne babam tek benim anne babam degil. Keske yapabilsemde 15 20 kolum olsada yapsam ama kendi evimden isimden onlara yetisemiyorum.
Bizim yakinimizda oturuyolardi onlar burda iken benim hamileliklerim sorunlu gectiginde ben evde hapis gibi kaliyodum. Bazen esimin yardimiyla merdivenleri inip (1. Kattayiz) dolasiyodum biraz sonra eve geliyoduk. Kiz kardesim bikac kez soylendi. Asagi iniyosun bize gelmiyosun diye onlar 4. Katta oturuyolardi simdi tasindilar. Simdi bazen kiz kardesimin boyle konusmasinda Anne babamin payi oldugunu dusunuyorum. Anne babam boyle soyleniyolarki demekki kiz kardesimde bu laflari soylemeye cekinmiyor
Bi cocuk kaybettim iki hamileligimde yatarak gecti evde hapis gibiydim kendiler gezdiler bana gelip keske sende Gelsen hep uzuluyoz sende bizimle gelemiyon diye diyip uzgun durdular gelin yardim edin desem kocan var dediler demedigimde deseydin biz yapardik dediler bana yardim etmeyeceklerini bildigimden soylemiyodum bile artik. Yapmacikdan diyolardi. Kiz kardesim laf sayarken annem bi sus kizim karisma demiyor. Kardesime ben diyorum sen karisma diye annem bana kiziyor sen ne bicim konusuyosu' diye. Herseyi biraktim yarin oburgun evlatlarimin yaninda aynisini yapacak hepsideBen de hiç sevmem zaten yapım gereği ne övebilirim ne pohpohlayabilirim. Gerçekten aileniz konuşmuş demek ki kardeşinizde kendinde hak görüyor. Benim ailemde annem ya da babam bana bir şey dese de kardeşim ondan yüz bulup laf edemez sınır ve saygı olmasını savundukları için laf ettirmezler ama ailende çok üzgünüm ama azıcık vicdansız sen o haldeyken nasıl senin gelip gitmene laf ederler kendileri gelip baksınlar yanında dursunlar arada yemek yaparlardı. Allah yardımcın olsun
Kötü bir durum iyice moral bozup gitmeleri keşke yardım etseler ya da etmiyorlarsa da köstek olmasalar. Eşiniz yardım eder tabii ama ne kadar düzgün olur. Çocuklar da birbirine saygısız olmasın siz uzaktan uzaktan büyütmeye bakınBi cocuk kaybettim iki hamileligimde yatarak gecti evde hapis gibiydim kendiler gezdiler bana gelip keske sende Gelsen hep uzuluyoz sende bizimle gelemiyon diye diyip uzgun durdular gelin yardim edin desem kocan var dediler demedigimde deseydin biz yapardik dediler bana yardim etmeyeceklerini bildigimden soylemiyodum bile artik. Yapmacikdan diyolardi. Kiz kardesim laf sayarken annem bi sus kizim karisma demiyor. Kardesime ben diyorum sen karisma diye annem bana kiziyor sen ne bicim konusuyosu' diye. Herseyi biraktim yarin oburgun evlatlarimin yaninda aynisini yapacak hepside
Kiz kardesimin cok cabuk evlenipte anneminde ona ayni seyi yapmasini bekliyorum belki kotu dusunuyorum bunu diyerek ama cok canim yaniyor inanin. Sesimi cikarmiyorum bazende dayanamayip patliyorum bana dedikleri tek sey sen evlenince degistin. Ustume bi kiyafet alsam o ne ustundeki se' oyle giyermiydi' diye dalga geciyolarAnneniz biricik oğluna yaptırdın o işleri
Sizden bu konuda bisi istemeye hakkı yok.
Sanırsınız elden ayaktan düşmüşler
Aynen oyle . Kendilerinede soyledim ben memnunum halimden yuk bendeyse bile idare ediyorum dedim ama bu kez dahada kizdilar kendini esine ezdirmissin sen oyle gider diye.Zaten bu Turklere has herhalde cocuklarini surekli suclu hissettirmek, sık bogaz etmek. Siz memnunsaniz halinizden size oyle bir sey soylemeye haklari yok. Kocaniz size yardimci oluyor mu? Hasta olurlar o zaman elinden geleni yaparsin zaten.
Cocuklarim kucukler ama buyuduklerindede eger onlar ayni seyi yaparsa cocuklarim bize saygisiz olacak diye korkuyorumKötü bir durum iyice moral bozup gitmeleri keşke yardım etseler ya da etmiyorlarsa da köstek olmasalar. Eşiniz yardım eder tabii ama ne kadar düzgün olur. Çocuklar da birbirine saygısız olmasın siz uzaktan uzaktan büyütmeye bakın
Uzak durun bence. Eşinizin ailesi olsa sınır çizin deriz o yüzden ailenize de çizin sınırınızı. Çocuklarınız öyle insanları görmesin aynı ortamda dura dura onların huyunu alırlarCocuklarim kucukler ama buyuduklerindede eger onlar ayni seyi yaparsa cocuklarim bize saygisiz olacak diye korkuyorum
Nisanlimdan ayrildim onun ailesinide begenmediler eski nisanlimida begenmediler. Simdide keske seni onunla evlendirseydik diyo annem. Hic dusunmuyor aklina kotu biseymi koydum acaba kizin huzuru bozulurmu esine karsi sogukluk hissedermi demiyor
Offf klasik toksik aile. Sal yakalarını. Babanız umursamaz biri imiş şimdi yapmalı , yapacak diye eşinize diş mi biliyor nedir ? Sen çok mu yaptın baba derdim ben olsam.Aileme gore ben keyif yapip oturup yiyip icip gezip hemde onlarin isini yapmaliymisim. Surekli bu goz onunde kendilerine belirttim yoruldum artik bu konudan esimin sigara dahil hicbi kotu huyu yok. Acaba diyorum esim kotu huylu olsa gelse dovse hergun evlerine aglaya aglaya gitsem dahami memnun olurlar.
Basimiza nerden cikti bu ve ailesi yaktik seni diyolar. Yani ben ortada yanacak bisey gormuyorum onlar ne goruyoda boyle diyolar anlamiyorum. Erkek kardesim evde oturur para harcar eve gec gelir hic ses etmezler ben calistim dugunumu takilarimi hep ben yaptim yinede erkek kardesim gozde cocuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?