- 31 Ağustos 2021
- 24
- 17
- 18
- 31
- Konu Sahibi gurbetkusu1608
-
Babam 25 annem 20 yildir Belcikada yasiyoruzBen de yurtdisindan turkiyeye yerlestim. Yurtdisinin evrak isleri maalesef bitmez. Ve maalesef yurtdisindaki anne babalar cocuk, cocuklarsa anne baba. Dil bilmiyorum ayagina hep cocuklarindan yardim bekliyolar. Halbuki kendileri de biraz caba gosterseler yapabilirler. Anneniz kac yasinda ?
Avrupada yasayip hala ilk avrupaya geldikleri gibi kalmalari uzucu. Bunun sebebi avrupadaki cogu ailenin boyle olmasi. Turkiyedeki aileler cocuklariyla daha cok ilgileniyorlar, turkiyede yasadigimdan beri bunu farkettim.Babam 25 annem 20 yildir Belcikada yasiyoruz
Onlar benim okul hayatimdi vs ilgilenecegine ben onlarin kagit kurekleriyle ilgilenirdim
Halada aynilar
Ustelik ikisi ayri
Ikiside ayri ilgi alaka bekliyor 1 gunum kagit isi halletmeden gecmiyorr
Evliyim 2 cocugum var, bir turkiyeye tatile gittim 1 aylik
Ikiside kagitlar icinde kaybolmus herseyi birbirine karistirmislar
Bende biktim
Maalesef biz turkler anne ve babamizin dil konusundaki tembelliginin bedelini oduyoruz
Babam evin hicbiseyini umursamaz. Bekarken ben ilgilendim 15 sene hem ailevi sorunlarimiz oldu hemde evraklara hep ben baktim simdi evlendim hamileliklerim sancili dikkat etmem gerekir sekilde gecti. Evimin isine bile esim yardim etti o zamanda esin yapsin kolaymi baba olmak dediler. Bana iki yardim etseler 5 soylendiler bak yardim ediyoz diye. Simdi kiz kardesim yapiyor islerini. E birazda calistigi kazandigindan paylasiyor o yuzden en gozde kisi su an. Ben hep ezilen uzulen asagilanan taraf oldumE babaniz daha uzun suredir Fransa'da olduguna gore bazi seyleri ogrenmis olmali artik. Neden kendi evinin umurunu (o ne demek anlamadim ama) kendisi cekmiyor da kizindan bekliyor? Annenize gore sanirim evin umurunu erkek cekmeli, kendi evinin erkegine yuklensin o zaman.
Benim esim biz evlenmeden once gelmis Belcikaya, 11 yildir buradaBana daha çok onlara yardim etmedigin için degil de esinin birsey yapmamayisi gözlerine batti gibime geldi. Ki biraz haklilar. Adam 5 yildir orada. Artik dilini ögrenmeli, evrak islerini hal edebilmeli.
O tüm yükü çekerek sen yuvana sahip çikmiyorsun canim. Sadece yipraniyorsun. Iste avrupaya gelin/damat gidenler öyle oluyor. Sonra 20 yil o ülkedeler halen dil dis bilmiyorlar. Herkese yazik oluyor.
Cok haklisiniz fakat esim fransizcayi ogrense bi suclu oluyor ogrenmese bi suclu. Burda oturum almak icin sinava giriliyor onun icinde derse gidilmesi gerekiyordu esim dil kursuna gitti diyede soylendiler kimsenin damadi dil kursuna gitmiyor calismaya gidiyor diye.Bana daha çok onlara yardim etmedigin için degil de esinin birsey yapmamayisi gözlerine batti gibime geldi. Ki biraz haklilar. Adam 5 yildir orada. Artik dilini ögrenmeli, evrak islerini hal edebilmeli.
O tüm yükü çekerek sen yuvana sahip çikmiyorsun canim. Sadece yipraniyorsun. Iste avrupaya gelin/damat gidenler öyle oluyor. Sonra 20 yil o ülkedeler halen dil dis bilmiyorlar. Herkese yazik oluyor.
Kesinlikle oyle.Avrupada yasayip hala ilk avrupaya geldikleri gibi kalmalari uzucu. Bunun sebebi avrupadaki cogu ailenin boyle olmasi. Turkiyedeki aileler cocuklariyla daha cok ilgileniyorlar, turkiyede yasadigimdan beri bunu farkettim.
Benim esim biz evlenmeden once gelmis Belcikaya, 11 yildir burada
Kendini idare edecek sekilde dil bilir
Is arkadaslariyla olsun diger isleriyle olsun herseyini anlatir
Ama evdeki kagit kurek islerini ben yaparim
Neden? Cunku ben buranin 2 dilinede hakim oldugum icin, bu isleri iyi bildigim icin. Esimin 2 gunde yapacagi isi ben 2 saatte hallediyorum. Bu bana agir gelmiyo
Ama ayni evde yasamadigin anne babanin butun herseyini halletmek zor. Onlarin bilmedigi seyleri ben biliyorum evleri veya o yapilacagi is hakkinda.
Konu sahibini cok iyi anliyorum
Ailesinde kabahat
Kalbimdekileri okudunuz inanin.Benim esim biz evlenmeden once gelmis Belcikaya, 11 yildir burada
Kendini idare edecek sekilde dil bilir
Is arkadaslariyla olsun diger isleriyle olsun herseyini anlatir
Ama evdeki kagit kurek islerini ben yaparim
Neden? Cunku ben buranin 2 dilinede hakim oldugum icin, bu isleri iyi bildigim icin. Esimin 2 gunde yapacagi isi ben 2 saatte hallediyorum. Bu bana agir gelmiyo
Ama ayni evde yasamadigin anne babanin butun herseyini halletmek zor. Onlarin bilmedigi seyleri ben biliyorum evleri veya o yapilacagi is hakkinda.
Konu sahibini cok iyi anliyorum
Ailesinde kabahat
Aileniz egoistCok haklisiniz fakat esim fransizcayi ogrense bi suclu oluyor ogrenmese bi suclu. Burda oturum almak icin sinava giriliyor onun icinde derse gidilmesi gerekiyordu esim dil kursuna gitti diyede soylendiler kimsenin damadi dil kursuna gitmiyor calismaya gidiyor diye.
Yani anliycaniz esimde bende agzimizla kus tutsak yaranamiyoruz
Cok haklisiniz fakat esim fransizcayi ogrense bi suclu oluyor ogrenmese bi suclu. Burda oturum almak icin sinava giriliyor onun icinde derse gidilmesi gerekiyordu esim dil kursuna gitti diyede soylendiler kimsenin damadi dil kursuna gitmiyor calismaya gidiyor diye.
Cok haklisiniz fakat esim fransizcayi ogrense bi suclu oluyor ogrenmese bi suclu. Burda oturum almak icin sinava giriliyor onun icinde derse gidilmesi gerekiyordu esim dil kursuna gitti diyede soylendiler kimsenin damadi dil kursuna gitmiyor calismaya gidiyor diye.
Hayir ben sikayetci degilim esimdenYaptigin hata iste. Adam gelmis kaç yasinda, halen o konuda sorumluluk almiyor. Ilk basta evet 2 gün sürer, sonra 1 gün, sonra senin ile ayni hiz ile yapar o kagit isleri. Ülkeyede daha iyi adapte olur.
Ben demiyorum ki konu sahibi anne babasinin evraklarini hal etsin diye. Bende yurtdisindayim, annemler evaklarin çogunu kendisi hal ederler. Gerçekten anlamadiklarini bize gösterirler. Olmasi gerekende budur evet.
Sadece diyorum ki Türkiyeden gelen gelin/damatlara sorumluluk verilsin. Dili iyicene ögrensinler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?