Aile ile para konusu :(Sinirden ağlıyorum

Okyete

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
986
899
103
Kızlar merhaba.Eski konularımdan belki tanırsınız.Doğu'ya yeni atanmış 23 yaşında öğretmenim.Çalıştığım yerin şartları gerçekten çok zor.Sürekli çatışmalar oluyor her gün yüreğim ağzımda geziyorum.İlk dönem maaşım kasımda yatmıştı.Yani ilk dönem tamamen burada aldığım eşyalara anca yetti maaşım tabi aileme de yolladım.İkinci dönem annem ,anneanneme borcu oldğunu söyledi .Her ay 2 bin göndersen bitse dedi .Kıramadım tamam dedim neyse borç bitince para biriktirmeye başlarım.Bir kaç haftadır ne zaman telefonla görüşsek salon takımı ıstiyorum, kardeşine genç odası al ,ütü aldım (700 liraya almış ütüyü) onu yazın sen ödersin vs demeye başladı.Bugün oturdum sinirden ağladım çok az param kaldı .Şuranin kahrını çekiyorum tek bir kuruş biriktiremiyorum diye :( Onlar benim ailem tabiiki yardım edicem onlar için canımı veriririm.Ama bu kadar zor şartlar altında çalışırken hiç birikimim olmuyor çok zoruma gidiyor.Az önce yine telde görüştük annemle ben dedim ki ''Haziranda da anneanneme yatırınca borç bitiyor anne artık para biriktiricem altın hesabı yapıcam ki çekemeyim biriksin bankada'' dedim.Annem de bozuldu tamam bu ay da yollama boşver anneanneni diye sitem etti .Yanlış anladı kızlar beni :(
Sonra yine aradım açıkladım dedim anne benim burda tv bile almadım kendime şuranıın kahrını çekiyorsam en azından birikimim olsun ileride lazım olur dedim.O da ''Yok tamam yanlış anlamadım''dedi ama sinirliydi.
Ben öğrenciyken bile çalıştırıp biriktirdim hepsini aileme verdim :( Niye böyle sinirlendi ki şimdi :(

altın hesabına düzenli olarak birikim yapın... ailenize çok yüz vermeyin.. sizi maddi anlamda kullanıyorlar... ailenizdir bir miktar verilir ama bu kadar yüklenilmesi saçma... senin geleceğin de önemli... geleceğin için biriktir... bu kadar duygusal bakma lütfen...

Kızlar merhaba.Eski konularımdan belki tanırsınız.Doğu'ya yeni atanmış 23 yaşında öğretmenim.Çalıştığım yerin şartları gerçekten çok zor.Sürekli çatışmalar oluyor her gün yüreğim ağzımda geziyorum.İlk dönem maaşım kasımda yatmıştı.Yani ilk dönem tamamen burada aldığım eşyalara anca yetti maaşım tabi aileme de yolladım.İkinci dönem annem ,anneanneme borcu oldğunu söyledi .Her ay 2 bin göndersen bitse dedi .Kıramadım tamam dedim neyse borç bitince para biriktirmeye başlarım.Bir kaç haftadır ne zaman telefonla görüşsek salon takımı ıstiyorum, kardeşine genç odası al ,ütü aldım (700 liraya almış ütüyü) onu yazın sen ödersin vs demeye başladı.Bugün oturdum sinirden ağladım çok az param kaldı .Şuranin kahrını çekiyorum tek bir kuruş biriktiremiyorum diye :KK43: Onlar benim ailem tabiiki yardım edicem onlar için canımı veriririm.Ama bu kadar zor şartlar altında çalışırken hiç birikimim olmuyor çok zoruma gidiyor.Az önce yine telde görüştük annemle ben dedim ki ''Haziranda da anneanneme yatırınca borç bitiyor anne artık para biriktiricem altın hesabı yapıcam ki çekemeyim biriksin bankada'' dedim.Annem de bozuldu tamam bu ay da yollama boşver anneanneni diye sitem etti .Yanlış anladı kızlar beni :KK43:
Sonra yine aradım açıkladım dedim anne benim burda tv bile almadım kendime şuranıın kahrını çekiyorsam en azından birikimim olsun ileride lazım olur dedim.O da ''Yok tamam yanlış anlamadım''dedi ama sinirliydi.
Ben öğrenciyken bile çalıştırıp biriktirdim hepsini aileme verdim :KK43: Niye böyle sinirlendi ki şimdi :KK43:
ee musluğu kapamışsın sinirlenir tabii. verme paranı kimseye.

Anneniz, bu yaşa kadar sizi büyütüp emek vermiş. Maddi anlamda tabi ki destek olacaksiniz ama anneniz biraz abartmış.Gereksiz şeylerse göndermeyin para.

Birikim yapmalısıniz geleceginiz icin. Zaten ne biriktirseniz. Tayininiz çıkıp büyük bir şehre gittiginizde. Para biriktirmeniz daha zor olur

Annen ihtiyacı olur verirsin de,bu kendine düşen tüm sorumluluğu size yıkmış,
Ona borcu var öde,buna ütü al öde.
Annen de olsa kullanılıyorsun.net.
Yazık sana vallahi,çalışma şartlarının ne olduğunu herkes biliyor.Orada para biriktiremezsen bir daha asla biriktiremeyeceksin.
Hasta değiller,keyfi sana yükleniyorlar,
Bırak kızsın,kızar kızar soğur merak etme.

Kızlar arkadaş çevremde benim kadar ailesine gönderen yok.Hatta 2 bin yolladıktn sonra nasıl geçiniyorsun yetinyorsun diye soranlar oluyor :( Anneme göre az bile geçen ay 500 daha istedi .Anne nasıl gönderiyim ben ne yeyip içicem dedim .Anneme kalsa heralde ne meyve alcam ne sebze alcam.Zaten sınırda bir şehir olduğu için her sey cok pahalı

Kızlar arkadaş çevremde benim kadar ailesine gönderen yok.Hatta 2 bin yolladıktn sonra nasıl geçiniyorsun yetinyorsun diye soranlar oluyor :KK43: Anneme göre az bile geçen ay 500 daha istedi .Anne nasıl gönderiyim ben ne yeyip içicem dedim .Anneme kalsa heralde ne meyve alcam ne sebze alcam.Zaten sınırda bir şehir olduğu için her sey cok pahalı
500 daha,yok artıkkk

Canm malesef annen çok anlayışsız ve gün gelince ne yaptınki olur emin ol.o yüzden birazda kendini düşün oturup aglayacağına biraz agırlıgını koy biriktir paranı zaten elinden geleni yapıyosun kızmaya hakkı yokki

Kızlar merhaba.Eski konularımdan belki tanırsınız.Doğu'ya yeni atanmış 23 yaşında öğretmenim.Çalıştığım yerin şartları gerçekten çok zor.Sürekli çatışmalar oluyor her gün yüreğim ağzımda geziyorum.İlk dönem maaşım kasımda yatmıştı.Yani ilk dönem tamamen burada aldığım eşyalara anca yetti maaşım tabi aileme de yolladım.İkinci dönem annem ,anneanneme borcu oldğunu söyledi .Her ay 2 bin göndersen bitse dedi .Kıramadım tamam dedim neyse borç bitince para biriktirmeye başlarım.Bir kaç haftadır ne zaman telefonla görüşsek salon takımı ıstiyorum, kardeşine genç odası al ,ütü aldım (700 liraya almış ütüyü) onu yazın sen ödersin vs demeye başladı.Bugün oturdum sinirden ağladım çok az param kaldı .Şuranin kahrını çekiyorum tek bir kuruş biriktiremiyorum diye :KK43: Onlar benim ailem tabiiki yardım edicem onlar için canımı veriririm.Ama bu kadar zor şartlar altında çalışırken hiç birikimim olmuyor çok zoruma gidiyor.Az önce yine telde görüştük annemle ben dedim ki ''Haziranda da anneanneme yatırınca borç bitiyor anne artık para biriktiricem altın hesabı yapıcam ki çekemeyim biriksin bankada'' dedim.Annem de bozuldu tamam bu ay da yollama boşver anneanneni diye sitem etti .Yanlış anladı kızlar beni :KK43:
Ben öğrenciyken bile çalıştırıp biriktirdim hepsini aileme verdim :KK43: Niye böyle sinirlendi ki şimdi :KK43:
Öğrenciyken bile çalışıp biriktirip ailene verdiğin için alışmış ve şımarmışlar. Hakettiklerinden fazla değer veriyorsun. Bana lazım artık veremem de geç. İstediği kadar yanlış anlasın. Annen o senin iki gün kızar geçer. Ama alışır.

Sen alıştırmışsın ve üzgünüm çekmek zorundasın.

Kestiğinde de illa ki başına kakıp kendine acındıracaktır. Aileye yardım etmek başka seni sömürmeleri çok başka. Sana sormuş mu ütü alırken?

Sizi büyütürken maddi olarak nereden destek gördü?

Acilen para yardımını çekmen lazım.

3.senem dolacak öğretmenlikte annem kesinlikle ağzını açıp benden para istememiştir asla da ima etmemiştir. Ben aldığımda da kızar hatta...

Back
X