Aile ile para konusu :(Sinirden ağlıyorum

Tabi ki annelerin hakkı ödenmez.Ama kendi rızkım belki çocuklarımın rızkını lüx seylere harcamak ıstemıyorum.Onlar benım aılem yardımımı çekmem uzerlerınden ama ıstedıklerı para gerçekten fazla.Ve ben burada aldığım maaşı batıya gıdınce alamıcam.Ne bırıktırsem kar şu anda yani
çok haklisin kardeşim bunu anneni kırmadan anlata bilirsin konuşa bilirsin anlayacağını umuyorum ne yaparsn onu biçersin kardeşim annen yanlış davranıyor sana ama o senin annen ne olursa olsun sen gerekeni yap evlat olarak gerisi anne ne kalmis emin ol ki onun hurmetine Allah sana yardımcı olacaktır

borçlu mu doğurdu annen seni bu ne ya böyle sömürgen tiplerden Allah korusun bir de pişkin pişkin sitem ediyorlar kalp kırmadan halledebilir misin hayır.Şimdi ki birikimi ileride bulabilir misin hayır..evlenirken sana yardım edecekler mi HAYIR.

Bin liraya coluk cocuk gecindirmeye calisanlar varken sirf annenize 2 bin yollamaniz cok ama cok sacma. Sen mo borclandin ananneye sen niye oduyorsun? Yapma sunu ezdirme kendini

üzüldüm ya, annenin seni daha çok koruyup kollaması gerekir zor durumda çalışıyorsun bişeyler yapmaya uğraşıyorsun:KK14:benim annem Allah bin kere razı olsun onlardan çalışırken hep onlara verdim 5 yıl sonra bekarken ev bark sahibi oldum, insan çocuğunun geleceğini hiç mi düşünmez? belki böylesi daha iyi oldu konu sahibi, belki bundan sonra biraz ölçülü davranır:KK64:

Kızlar merhaba.Eski konularımdan belki tanırsınız.Doğu'ya yeni atanmış 23 yaşında öğretmenim.Çalıştığım yerin şartları gerçekten çok zor.Sürekli çatışmalar oluyor her gün yüreğim ağzımda geziyorum.İlk dönem maaşım kasımda yatmıştı.Yani ilk dönem tamamen burada aldığım eşyalara anca yetti maaşım tabi aileme de yolladım.İkinci dönem annem ,anneanneme borcu oldğunu söyledi .Her ay 2 bin göndersen bitse dedi .Kıramadım tamam dedim neyse borç bitince para biriktirmeye başlarım.Bir kaç haftadır ne zaman telefonla görüşsek salon takımı ıstiyorum, kardeşine genç odası al ,ütü aldım (700 liraya almış ütüyü) onu yazın sen ödersin vs demeye başladı.Bugün oturdum sinirden ağladım çok az param kaldı .Şuranin kahrını çekiyorum tek bir kuruş biriktiremiyorum diye :KK43: Onlar benim ailem tabiiki yardım edicem onlar için canımı veriririm.Ama bu kadar zor şartlar altında çalışırken hiç birikimim olmuyor çok zoruma gidiyor.Az önce yine telde görüştük annemle ben dedim ki ''Haziranda da anneanneme yatırınca borç bitiyor anne artık para biriktiricem altın hesabı yapıcam ki çekemeyim biriksin bankada'' dedim.Annem de bozuldu tamam bu ay da yollama boşver anneanneni diye sitem etti .Yanlış anladı kızlar beni :KK43:
Sonra yine aradım açıkladım dedim anne benim burda tv bile almadım kendime şuranıın kahrını çekiyorsam en azından birikimim olsun ileride lazım olur dedim.O da ''Yok tamam yanlış anlamadım''dedi ama sinirliydi.
Ben öğrenciyken bile çalıştırıp biriktirdim hepsini aileme verdim :KK43: Niye böyle sinirlendi ki şimdi :KK43:
senin vermene alısmıslar bende aileme yardım etmeye bayılırım ama biryere kadar afedersin ama safca düsünüyorsun . daha diyorsunki ben mi yanlıs yaptım

ögretmensin ayda 2000 zaten cok yüksek birsey .

23 yaşındasın ailenden ayrı yaşıyosun ve doğuda kurşunların içinde çalışıyorsun.

asıl onlar sana destek olsunlar para yollamasalar hadi, gelsinler başında dursunlar.
alemin enayisi sen misin tabiki de yollama.

Yanlış anlaşılmak istemem kesinlikle ama çocuktan ev almasını istemek çok fazla değil mi. Benimkiler de yapıyor bazen hatta çoğu zaman. Yaşanilabilir bir ev ortalama 150bin en ucuz.ufak bir ilçede yaşamama rağmen iki senede ev fiyatları uçtu gitti. Bu devirde kredisiz ev almak cok zorken kendi hayatını bile kuramamis sıfır birikimli evlattan ev istemek çok üzüyor.Asla kıyamıyorum dediklerinde gönül neler neler ister alalim ama olmuyor.

BAK CANIM TECRUBEYLE SABTTİR , büyük harfle yazdımki sinirimi anla diye ,

sakın yapma yılarca yaptım ama keske yapmasaydım

Kızlar tek tek yazamadım. Hepinize Tsk ederim.Bugun okulda bir erkek hocamızla konuştum. Annesine ev aldığını söyledi. Ama sonra hiç gözlerine görünmedi diyor.Simdi Hoca söylendi yazın nisanlancak çok borca girdiğini söyledi. Demek ki yapsak da bazı aileler hiç görmeyecek yaptigimizi

Bu tarz konular aile anne_baba arasındaki ilişkinin yakınlığına göre değişir. Kimi aileme ne kadar yapsam azdır der kimi daha mesafelidir. Sizin iliski seviyenizi bilemiyoruz ancak annenizi burada sizleri hiç tanımayan insanlar arasında giyaben de olsa cekistirmenizi veya eleştiriye açık hale getirmenizi şık bulmadim. Annedir, kızım okudu eli ekmek tuttu ihtiyaclarimiza cevap verir doye düşünmüş olabilir fakat sınırları biraz zorlamis.

Annenizin gönlünü alın derim ben ve daha sevecen daha açıklayıcı cümleler kurun.

Konuya yorum yapan çoğu kişi anneyi kızını somurmekle suclamis. Yapmayın Allah askiniza. Anne babalarimiz evlatlarini sirtinda tasiyor da demek ki evlat aile yükünü taşıyamiyor.

Senin adına çok üzüldüm neler hissettiğini de çok iyi anladım ben de 6 senelik öğretmenim atanır atanmaz kredi çektip ailem için sonra tüm evin eşyalarını yeniledim bunlar o kadar zor ödendi ki evlenirken çeyizim bile yoktu iğneden ipliğe her şeyi ben yaptım hatta ailemin düğün için uçak biletlerini bile ben aldım sonuç ne dersen içime atmaktan hasta oldum ameliyat geçirdim ha ne oldu dersen kimseye yaranamadım çünkü yapmayı bıraktığın an senden kötüsü yok bu anlayışı anlayamıyorum sen evlenirken sana yardım edecekler mi hiç sanmıyorum şimdiki aklım olsa o kadar kendimi yırtmaz hasta da olmazdım kanser riski atlattım kendi yoluna bak paranı biriktir kimse sana 5 lira vermez ailenin istekleri bitmez

Sınıfcıyım .Çift diplomam var aynı zamanda özel eğitim öğretmeniyim.Okul cıkısı bır ıkı saat engelli çocuklara ders anlatıyorum .Seneye öyle diycem artık özel eğitim için öğretmen atanmış derim yalan söylicem ama başka çarem kalmadı :KK43:
Yalan soylemek zorunda degilsin.
Duskun, ac durumda olsalar anlarim. Tabi ki vicdanin elvermez, gonderirsin bir miktar. Ama babanin gayet guzel maasi da varmis.
Kendi parani kendin harca, biriktir. Kurtul bu baskidan.
Bi de merak ettim maasin ne kadar, 2000 gonderince kac kaliyor??

Kızlar tek tek yazamadım. Hepinize Tsk ederim.Bugun okulda bir erkek hocamızla konuştum. Annesine ev aldığını söyledi. Ama sonra hiç gözlerine görünmedi diyor.Simdi Hoca söylendi yazın nisanlancak çok borca girdiğini söyledi. Demek ki yapsak da bazı aileler hiç görmeyecek yaptigimizi
Yani bir de cocuklarin kendini borclu gorme olayini anlamiyorum. Aileler cocuk yaparken biz ona bakalim, sonra o da bize bakmali mantigiyla mi yapiyor acaba?
Ihtiyaci olana bakilir, ama onlar seni buyuttu diye karsiligini odemek zorunda misin?
Odunc mu vermisler sana yemegini suyunu da simdi geri aliyorlar?
Allahim bazen ailelere cok sinirleniyorum.

Ay beinin dayimlar boyleydi cocullarindan her ay duzneli maas istediler hepsi belirli miktr para yolladi.hep para yok baska muhabete yyoktu.
Dayim vefat ettiginde uc ev bir tane sifir araba ve emekli maasi sifir borc kaldi.varyemez oluyor bazi insanar.
Siz kendi hayatiniza bakin 2000 tl gondermek ne demek insanlar bir ay asgari ucrete calisyor

Back
X