Aile iliskileri

Acaba covid yüzünden endişeli olabilir mi? Benim annemler mesela yeğenimi pandemi başından beri, 14 aydır sadcee 2 kere gördü, üstelik aynı sehirdeyiz. Ben bazen gidiyordum yolum düşerse, geçen haftalarda yine yolum düşecekti,öncesinde sordum , ablam bu dönemde misafir istemediğini,endiselendigini söyledi, başka plan yaptım kendime. Yani ben buna yordum. Geç haber vermesi de çoğu aile ilk aylarda düşük riskine karşı haber vermiyorlar çevresine. Yine kendi ablamdan örnek vereyim, 3 aylığı geçiyordu yeğenime hamile olduğunu bize söylediğinde. Hatta bebeği öğrendik hemen Birkac hafta içinde cinsiyeti belli oldu.
Dünyada böyle insanlar da var, hiç kişisel alma bence.

Bizim durumumuzu soran herkse ben anlatıyorum zaten. Yani ben cocuk istemeyen biri de olabilirdim. Acikcaei yüreğim buz kesti.
Simdi ailemle konuşurken bile artik içimden gelmiyor. Her aramam zoraki oluyor.
Ozellikle üzülürsün kisvesi altından bu yapilmasi iyice bana iğrenç geliyor.
Anne yüreği canım. Toplumsal baskı sadece bize değil onlara da oluyor. Bana cesaret edip soramayanlar annemi sıkıştırıyor.

Acaba covid yüzünden endişeli olabilir mi? Benim annemler mesela yeğenimi pandemi başından beri, 14 aydır sadcee 2 kere gördü, üstelik aynı sehirdeyiz. Ben bazen gidiyordum yolum düşerse, geçen haftalarda yine yolum düşecekti,öncesinde sordum , ablam bu dönemde misafir istemediğini,endiselendigini söyledi, başka plan yaptım kendime. Yani ben buna yordum. Geç haber vermesi de çoğu aile ilk aylarda düşük riskine karşı haber vermiyorlar çevresine. Yine kendi anlamdan örnek vereyim, 3 aylığı geçiyordu yeğenime hamile olduğunu bize söylediğinde. Hatta bebeği öğrendik hemen Birkac hafta içinde cinsiyeti belli oldu.
Dünyada böyle insanlar da var, hiç kişisel alma bence.
Sanmiyorum. Coxugu kreşe gönderdiler. Bir de evlerine cok gelen giden var zaten. Bir tek biz istenmiyoruz

Ben neden boyle davranildigina hala anlam veremiyorum. Ama sanirim kardesimin esi bizim aileyle yakin ilişkide olmak istemiyor. Kardesim de edilgen bir karakter oldugu icin ona uyum sağlıyor.

Bende de soyle bir sey olmustu. Ben kardesime gittigimde yeğenim de ısırma huyu vardi. Herkesi ısırıyor morartiyordu. Beni de ısırınca ufacık bi sıktım. Ama dokunur sekilde. Aciyor yapma dedim. Hemen napiyorsun falan dediler. Teyzen öldücek seni dediler. Bir de her gittigimde coxuga bir seyler öğretmek istiyordum sayıları, renkleri vs. Cunku bakici hic bir sey yapmıyordu. Cok üzülüyordum. Bana zamani gelince öğrenir vs dediler. Sonucta cocuk yasitlarindan bayagu geri kaldi maalesef. Ama zamanla yetişir diye dusunuyorum.
Siz iyi niyetli olabilirsiniz yeğeninize kendinizce birşeyler öğretmek istiyor olabilirsiniz ama o çocuğun bir annesi babası var.müdahale edilmesi gereken bir durum varsa onlar etmeli siz değil,sizden birşey öğretmenizi rica ederlerse öğretirsiniz,ısırma vb konularda vermeye çalıştığımız terbiyeye yardım et derlerse edersiniz.anasının babasının yanında ufacık bi sıkamazsınız.çocuk yaşıtlarından geri kaldı çok üzülüyorum diyorsunuzda anası babası bilmiyormu gerimi ilerimi.üzülüyorum dediğiniz çocuğun ebeveynleri var.çocukları için doğru zamanın ne zaman olduğunu en iyi onlar bilir ve gerekeni öğretir.onların sistematiğini bilmiyorsunuz,hangi şekilde çocuklarını eğitmeyi doğru buluyorlarsa öyle yaparlar,teyze olmak size müdahale hakkı vermiyor.yaptığınız buradan bakıldığında işgüzarlık üstüne vazife olmayan şeylere karışmak olarak gözüküyor.hiçbir anne babanın çocuğunu eğitmesine büyütmesine karışmam,kendime de kim olursa olsun karıştırtmam.bence siz de böyle olmalısınız.

Sanirim istemediğimi düşünmek istemiyorum. Kardesim sonucta. Bir de gercekten esiyle kültürel olarak xok uyumsuz. Her zaman arkasında olduğumuzu bilsin istiyorum. Hic bir uni. Arkadasiyla gorusmuyor. Etrafında cogu eski arkadaslarini soyutladi. Görüşmemek inanın en kolay yol su an benim için. Ne olursa olsun yanında ona destek olmak istiyorum
Belki o sizin desteğinize ihtiyaç duymuyor,sizin yanında olmanızı istemiyor.eşiyle çok uyumsuz diyorsunuzda bunlar karı koca,kapılarını kapattılar siz dışarıda kaldınız,belki yuvalarında çok uyumlular.

Siz iyi niyetli olabilirsiniz yeğeninize kendinizce birşeyler öğretmek istiyor olabilirsiniz ama o çocuğun bir annesi babası var.müdahale edilmesi gereken bir durum varsa onlar etmeli siz değil,sizden birşey öğretmenizi rica ederlerse öğretirsiniz,ısırma vb konularda vermeye çalıştığımız terbiyeye yardım et derlerse edersiniz.anasının babasının yanında ufacık bi sıkamazsınız.çocuk yaşıtlarından geri kaldı çok üzülüyorum diyorsunuzda anası babası bilmiyormu gerimi ilerimi.üzülüyorum dediğiniz çocuğun ebeveynleri var.çocukları için doğru zamanın ne zaman olduğunu en iyi onlar bilir ve gerekeni öğretir.onların sistematiğini bilmiyorsunuz,hangi şekilde çocuklarını eğitmeyi doğru buluyorlarsa öyle yaparlar,teyze olmak size müdahale hakkı vermiyor.yaptığınız buradan bakıldığında işgüzarlık üstüne vazife olmayan şeylere karışmak olarak gözüküyor.hiçbir anne babanın çocuğunu eğitmesine büyütmesine karışmam,kendime de kim olursa olsun karıştırtmam.bence siz de böyle olmalısınız.

Zaten çocuğun en fazla 3 yılda 10 defa gördüm. Onu gördüğümde de oynuyordum. Sayi ve renklerle ilgili annem oyuncuklar almis gosteriyordum. Hem de öğrensin istedim. Bunda nasil bir kötülük olabilir. Her gun çocuğun yanına gidip eğitim mi veriyorum sandiniz anlayamadim.
Yanında durup oyun oynamak oyuncaklarindaki renkleri anlatmak mi üstüme vazife değil.

Belki o sizin desteğinize ihtiyaç duymuyor,sizin yanında olmanızı istemiyor.eşiyle çok uyumsuz diyorsunuzda bunlar karı koca,kapılarını kapattılar siz dışarıda kaldınız,belki yuvalarında çok uyumlular.
Kapıları kapatıp kişinin kardeşleriyle gorusmemesini normal sayıp cok hataliymisim diyemeyeceğim. Üzgünüm.

Zaten çocuğun en fazla 3 yılda 10 defa gördüm. Onu gördüğümde de oynuyordum. Sayi ve renklerle ilgili annem oyuncuklar almis gosteriyordum. Hem de öğrensin istedim. Bunda nasil bir kötülük olabilir. Her gun çocuğun yanına gidip eğitim mi veriyorum sandiniz anlayamadim.
Yanında durup oyun oynamak oyuncaklarindaki renkleri anlatmak mi üstüme vazife değil.
Üç yılda on defa gördüğünüz çocuğun yeterli eğitim almadığına kanaat getirebiliyorsunuz,hatta çocuğun yaşıtlarından geri kaldığına hüküm verip çok üzülecek kadar eğitimsiz buluyorsunuz.ısırdı diye anası babası dururken terbiye amaçlı fiziksel müdahalede bulunuyorsunuz.işte bunlar üstünüze vazife değil.belkide bu davranışlarınız yüzünden kardeşiniz ve eşi sizinle görüşmek istemiyordur.

Demek ki sizin gibi düşünenler de var. Cocukla oyun oynamak aaa mavi araba demek üstüme vazife değil diye düşünen ebeveynler var.
Demek ki sizin gibi düşünen kişilerle de karşılaşabiliriz.
Yigenimle vakit geçirip aaa bu araba mavi bu sarı demek üstüme vazife değil. Kimse kimsenin çocuğuna tabi ki eğitim veremez veya yargılayamaz. Herkes en doğru şekilde yetiştirir. Benim kimseyi yetiştirme gibi bir derdim de yok.

Uzun uzun yazacaktım da maalesef gerek yok.
Yazınız su acidan iyi oldu. Sizin gibi düşünen insanlar olduğunu da ogrenmis oldum.

Üç yılda on defa gördüğünüz çocuğun yeterli eğitim almadığına kanaat getirebiliyorsunuz,hatta çocuğun yaşıtlarından geri kaldığına hüküm verip çok üzülecek kadar eğitimsiz buluyorsunuz.ısırdı diye anası babası dururken terbiye amaçlı fiziksel müdahalede bulunuyorsunuz.işte bunlar üstünüze vazife değil.belkide bu davranışlarınız yüzünden kardeşiniz ve eşi sizinle görüşmek istemiyordur.
Bence neden 3 yılda 10 defa gördüğüm sorgulanmalı.
Egitmenlik yaptığım icin değerlendirme yapabiliyorum.
Su an konu amacından sapmış durumda. Yorumunuz icin tesekkur ederim.

Kapıları kapatıp kişinin kardeşleriyle gorusmemesini normal sayıp cok hataliymisim diyemeyeceğim. Üzgünüm.
Kardeş olmanız sizinle görüşmek zorunda olduğu anlamına gelmiyor.
Bakın sizin beğenmeniz beğenmemeniz,uyumlu görmeniz görmemeniz,yakıştırmanız yakıştırmamanız,tasvip etmeniz etmemeniz hiç önemli değil.kardeşiniz kendine uygun olduğuna inandığı kişiyle evlenmiş mutlular ki çocukları olmuş siz hala arkasında duracam illaki diyorsunuz.niye kardeşinizin kendine göre doğru bir seçim yaptığına mutlu olduğuna arkasında olan birine ihtiyaç duymadığına inanmıyorsunuz.

Kardeş olmanız sizinle görüşmek zorunda olduğu anlamına gelmiyor.
Bakın sizin beğenmeniz beğenmemeniz,uyumlu görmeniz görmemeniz,yakıştırmanız yakıştırmamanız,tasvip etmeniz etmemeniz hiç önemli değil.kardeşiniz kendine uygun olduğuna inandığı kişiyle evlenmiş mutlular ki çocukları olmuş siz hala arkasında duracam illaki diyorsunuz.niye kardeşinizin kendine göre doğru bir seçim yaptığına mutlu olduğuna arkasında olan birine ihtiyaç duymadığına inanmıyorsunuz.
Olayin cikis noktası su.

Kardesim aileden herkesten kendini soyutladi. Hic bir üniversite arkadaşlarıyla gorusmuyor. Hatta hic bir yakin arkafaslarila da gorusmuyor.

Benimle yapmis olduğum bir hatadan dolayı irtibat kurmak istemiyor degil, eskiden sahip olduğu hic bir dostuyla da irtibat kurmuyor.

Zaten kardeşim neden benle gorusmuyor demiyorum. Bir sebebi olsa zaten konuşulur. Gorusmek istemiyorsa da zorla biriyle gorusmez kimse. Ben sadece ailemin bana davranış sekline uzuldum ve paylaştım.
Konuyu sulandiriyorsunuz.

Demek ki sizin gibi düşünenler de var. Cocukla oyun oynamak aaa mavi araba demek üstüme vazife değil diye düşünen ebeveynler var.

Demek ki sizin gibi düşünen kişilerle de karşılaşabiliriz.
Yigenimle vakit geçirip aaa bu araba mavi bu sarı demek üstüme vazife değil. Kimse kimsenin çocuğuna tabi ki eğitim veremez veya yargılayamaz. Herkes en doğru şekilde yetiştirir. Benim kimseyi yetiştirme gibi bir derdim de yok.

Uzun uzun yazacaktım da maalesef gerek yok.
Yazınız su acidan iyi oldu. Sizin gibi düşünen insanlar olduğunu da ogrenmis oldum.
Ufacık bir sıktım lafınıza istinaden fikrimi belirttim.fiziksel müdahale üstünüze vazife değil dedim.mavi araba yeşil uçak demedim anlayamıyor musunuz bilerek mi saptırıyorsunuz?
Doğrusu teyze yeğenini üç yılda on kere cik mi görür değil,annesi babası çocuğu ne kadar görüştürmek isterse o kadar görür.
Yani son olarak diyorum ki kardeşiniz kardeşinizin evliliği yeğeniniz hakkında söz sahibi değilsiniz. Ben de halayım 3 yeğenim var,bende abim abimin evliliği yeğenlerim hakkında söz sahibi değilim. Uygun görürlerse yeğenlerimi görürüm,görüşmek isterlerse evlerine giderim,yeğenlerimle üç beş sohbet eder ufaklıkla Güler oynar bir adım öteyede geçmem.görüşmek istemezlerse de saygı duyar ısrar etmem.olması gerekende budur

Ufacık bir sıktım lafınıza istinaden fikrimi belirttim.fiziksel müdahale üstünüze vazife değil dedim.mavi araba yeşil uçak demedim anlayamıyor musunuz bilerek mi saptırıyorsunuz?
Doğrusu teyze yeğenini üç yılda on kere cik mi görür değil,annesi babası çocuğu ne kadar görüştürmek isterse o kadar görür.
Yani son olarak diyorum ki kardeşiniz kardeşinizin evliliği yeğeniniz hakkında söz sahibi değilsiniz. Ben de halayım 3 yeğenim var,bende abim abimin evliliği yeğenlerim hakkında söz sahibi değilim. Uygun görürlerse yeğenlerimi görürüm,görüşmek isterlerse evlerine giderim,yeğenlerimle üç beş sohbet eder ufaklıkla Güler oynar bir adım öteyede geçmem.görüşmek istemezlerse de saygı duyar ısrar etmem.olması gerekende budur
Evet olmasi gereken odur. Gorusmek istemiyorsa da söylenir. Üzülmeni istemiyoruz kisvesi altindan bu yapılmaz. Buna gerek yok.

Yaptıkları büyük terbiyesizlik. Ve siz düşüncelerinizde o kadar haklısınız ki.. çocuğu olmadı diye yeğen esirgenir mi? Hamilelik gizlenir mi? Doğum gününe çağırmamak falan ne ayıp şeyler. Resmen size kem gözlü nefretlik insan muamelesi yapıyorlar. Affedilecek şey değil.

Merhaba,
Yaklaşık 2 yıldır bebek istememize rağmen olmuyor. Dusuk yasiyorum ya da bebekler ölüyor.
Yine bir tup bebek sürecine girdik. Bunu da tum ailem biliyor. Kimseden bunu saklamadik.

Yalniz canımı sıkan bazi sorunlar oldu. Artik ailemle bu durumu paylaştığım için pişman oldum. Kardesimin cocugu var. Bizimle bir şekilde iletişim kurmak istemiyorlar. Onceden alınganlık mi yapiyorum diye dusunuyordum. Bir yıldır gitmek istediğimizde turlu turlu bahaneler sundular ve bizle gorusmediler. Yigenimin dogum gününe cagirmadilar.
Babam beni arayıp kızım çocuğun olmuyor diye üzülme komplekse girme diyor. Acikcasi boyle seyleri dusunmuyorum bile. Sonucta ben bir insanim olur ya da olmaz bu benim seçimim degil. Olaya da bakış açım bu sekilde. Neden komplekse gireceğimi dusunuyorlar da bunu soyluyorlar diye üzülüyorum.

Annem zaten ben kendimi bildim bileli kardeşime cok duskun. Ben ne yaparsan yapayim ne fedakarlıklar yaparsam yapayım bu hic bir zaman değişmedi. Evlenirken dahi hic yuk olmak istemedim aileme. Tek bir eşya bile aldirmadim. Hatta elimden ne gelirse onlar ixin yaparim.

Gecen hafta anbem beni aradığında kardeşimin 5 aylik hamile olduğunu söyledi. Cok sevindim neden söylemediniz dedim. Sen üzülme diye soylemedik dedi. Neden üzüleceğim ki dedim. Anlam veremedim.

Sonra taşları birlestirince farkettim ki zaten aylardır kardeşime gitmek istesem de gitmemem icin sebepler üretiyorlar yaklaşık da 1 bucuk yıldır gorusmuyorlar. Orta da hic bir sebep de yok. Zaten gorusme olursa biz gidiyoruz evimize toplasam 3 defa ancak gelmişlerdir 3 yılda. O da bizlerin cagirmasiyla olmuştur. Genelde biz arayip surekli gitmek isteriz. Ama bir yıldır her aradığımda bir sebep sunulunca artik ben de geleyim diyemiyorum.

Cok uzuldum. Kac gundur uyuyamıyorum. Kendimi dışlanmış önemsiz biri gibi hissediyorum. En çok zoruma giden de sanki ben yigenlerime nazar degdircem vebali biriymişim gibi bana davranılması.

Sizce ne yapmiyim?
Seni dışlayanı öyle bir dışla ki, varlığından şüphe etsin. Senin yerine o uyuyamasın.

Ben olsam bir süre hiçbiriyle görüşmezdim. Ama mutlaka nedenlerimi, duygu ve düşüncelerimi net ve açık şekilde ifade edip bunu yapardım.

Kendimi 'fare dağa küsmüş dağın haberi olmamış' durumuna düşürmezdim.

Cahilce davranmışlar.Üzülmeye değmez.

Merhaba,
Yaklaşık 2 yıldır bebek istememize rağmen olmuyor. Dusuk yasiyorum ya da bebekler ölüyor.
Yine bir tup bebek sürecine girdik. Bunu da tum ailem biliyor. Kimseden bunu saklamadik.

Yalniz canımı sıkan bazi sorunlar oldu. Artik ailemle bu durumu paylaştığım için pişman oldum. Kardesimin cocugu var. Bizimle bir şekilde iletişim kurmak istemiyorlar. Onceden alınganlık mi yapiyorum diye dusunuyordum. Bir yıldır gitmek istediğimizde turlu turlu bahaneler sundular ve bizle gorusmediler. Yigenimin dogum gününe cagirmadilar.
Babam beni arayıp kızım çocuğun olmuyor diye üzülme komplekse girme diyor. Acikcasi boyle seyleri dusunmuyorum bile. Sonucta ben bir insanim olur ya da olmaz bu benim seçimim degil. Olaya da bakış açım bu sekilde. Neden komplekse gireceğimi dusunuyorlar da bunu soyluyorlar diye üzülüyorum.

Annem zaten ben kendimi bildim bileli kardeşime cok duskun. Ben ne yaparsan yapayim ne fedakarlıklar yaparsam yapayım bu hic bir zaman değişmedi. Evlenirken dahi hic yuk olmak istemedim aileme. Tek bir eşya bile aldirmadim. Hatta elimden ne gelirse onlar ixin yaparim.

Gecen hafta anbem beni aradığında kardeşimin 5 aylik hamile olduğunu söyledi. Cok sevindim neden söylemediniz dedim. Sen üzülme diye soylemedik dedi. Neden üzüleceğim ki dedim. Anlam veremedim.

Sonra taşları birlestirince farkettim ki zaten aylardır kardeşime gitmek istesem de gitmemem icin sebepler üretiyorlar yaklaşık da 1 bucuk yıldır gorusmuyorlar. Orta da hic bir sebep de yok. Zaten gorusme olursa biz gidiyoruz evimize toplasam 3 defa ancak gelmişlerdir 3 yılda. O da bizlerin cagirmasiyla olmuştur. Genelde biz arayip surekli gitmek isteriz. Ama bir yıldır her aradığımda bir sebep sunulunca artik ben de geleyim diyemiyorum.

Cok uzuldum. Kac gundur uyuyamıyorum. Kendimi dışlanmış önemsiz biri gibi hissediyorum. En çok zoruma giden de sanki ben yigenlerime nazar degdircem vebali biriymişim gibi bana davranılması.

Sizce ne yapmiyim?
eğer siz alinganlik yapmiyorsanuz boyle sizi çok düşünüyormuş gibi kiskaniyormussunuz gibi triplere giren insanlara gicik oluyorum. bir de madem öyle hassasiyet yapacaksın, çaktırma. yok kompleks yapma demeler. benim de cevremde boyle insanlar var. yok aldigi seyi gizlemeye calisir, yok basarisini gizlemeye calisir. bana bu egolu bir davranış geliyor. sanki olan şey bir tek onlarda ver. neyse... bence bu tarz insanlara karşı yapılacak şey olabildiğince relaks davranmak. Oyle olunca bu tip kisiler de garip davranislarindan vazgeciyorlar

ornek vereyim, mesela siz guya çocuğunuz olmadigi icin kardeşinizi kıskanıyorsunuz diyelim. boyle kisiler yem de atıyorlar, ya sizin de olur vs diye acima seklinde konustular diyeyim. siz de hiç suratinizi düşürmeden, ah evet insallah, Allah bize de nasip eder diyeceksiniz. bu davranislari tekrarlayinca, sizden rahatlık görünce o insanlar da sizi sürekli desmekten vazgeçiyor..

Back
X