Aile istemese de Sevdiginin arkasindan gitmek

ben sevdiğim adamın peşinden gittim kocamla alakalı bir pişmanlığım da olmadı çok şükür.eğer ahlak yada karakter özellikleriyle ilgili sıkıntı varsa tamam ama onun dışnda da çok önemli bir konu yok ortada o yüzden ne yap et aileni ikna etmeye çalış derim
Öyle bi sıkıntım yok karakteri sağlam istedigim gibi biri ama tek.sıkıntı benim için şehir

Babamda senin mutlulugunu istiyorum diyor uzulmeni istemiyorum diyor ama boyle daha cok uzuluyorum bende isterdim ailemle ayni şehirde olmak kalb sevdi işte vazmıgecmeliyim iş yada aynı şehirde olmak çok mi onemli bilemedimki

bu sorunun cevabını sen bileceksin.
cevaplar çok kişisel olacak.
burada ailesinden 2 saat uzağa taşınıp da günlerce ağladığını yazan arkadaşlar da var,
yılda bir anca görüşüp ailevi ilişkilerini hala iyi tutan ve mutlu olan arkadaşlar da var.
kim bu doğru diyebilir ki.

bence aile yakınında olmanın kolaylığı ve zorluğu var. kolaylığı özellikle çocuk olursa öne çıkıyor. zorluğu ise BDV de açılan konuların bir çoğunda görülebilir.
ben iki aileden de uzakta yaşıyorum, 2. çocukla birlikte iyice zorlaşacak hayatım, ama hiç bir dönem karalar bağlamadım, aksine ailelere yakın otursaydık sorun yaşardık diye düşünüyorum, çünkü eşimin de benim de ailem biraz fazla kuralcılar.

Babamda senin mutlulugunu istiyorum diyor uzulmeni istemiyorum diyor ama boyle daha cok uzuluyorum bende isterdim ailemle ayni şehirde olmak kalb sevdi işte vazmıgecmeliyim iş yada aynı şehirde olmak çok mi onemli bilemedimki
Hani isi saglam olmasini hepimiz isteriz, ben bile buna önem veririm ama tabi yüksek lisansli olmasi gerek fikirleri olusmasi disinda.

Sehiri evvelden bende önemserdim. Hadi Almanyada yasadigimdan calismak istedigim yeri ve Sehiri secmekte özgürüm. Türkiyedeki kuzenlerime bakarsam (ya Polis olsun, Hemsire, Doktor, Cavus) bunlar baska sehire tayin olduklarinda mecburi karar ile sehirden sehire akin etmek zorundalar ve onlar tanimadiklari bir yerde gecimlerini sürdürebiliyorlar ise, ben veya bizler neden yapamayalim?

Girmeye caliaiyo ama olmayinca olmuyo o ekmegini tastan cikariri cikarsalar baska ise rahat girer ama bunu ben biliyorum aileme gore tabi dusundugunuz gibi ama herseyine guvendiginiz birini iş için birakmak ne kadat dogru ben yapamiyorum cok ugrasti yanima gelmeye ailesine karsi durdu erkek gidermi dediler onlarin inadi kirildi babasi ile iş başvurusu yapmaya geldi ama olmayinca olmuyo işte

Karsi tarafin zihniyeti belli ''erkek gidermi'', sen hala bu zihniyetteki adamlari yanina gitmek icin ailenle tartisiyormusun ? Bence olayi biraz romantik toz pembe cerceveden cikar istersen. Gercekleri gor isten ciksa ekmegini tastan cikarir diyorsun ama ayni sartlarda baska sehirde is bulamiyor nedense ? Sevgi karin doyurmaz, adam issiz borclar girtlaga dayanmis herkes bir karis suratla oturdugunda o ask sevgi falan bunlarin esamesi kalmaz. Kaldi ki karsi tarafin zihniyeti belli sirf sen ikna ol diye bir kere gelmis is basvurusu yapmis eee, kim buzamana kadar 1. basvuruda ise alindi is bulduda senin ustun yetenekli sevgilin bulacak !!! Sirf senin gozunu boyama bunlar , yillardir gorusunuyoruz diyorsun bunca sene ugrasmis olsa canla basla illaki bulurdu yaninda bir is, bence sende kendi kendini kandiriyorsun. Ailen belki asik olarak evlenmemis sevgi nedir bilmeden yuva kurmus insanlar olabilir ama hayati insanlari insanlarin zihniyetini ve insanlarin hayat sartlari degistiginde nasil ve ne sekilde degisecekleri cok iyi biliyorlardir eminin en azindan senden daha iyi..

Senin sevmek dedigin sey fedakarlik ister nedense bizim ulkemizde bu fedakarlik hep kadindan beklenir kendine ailene yuklenecegine, sevdigin adama sartim bu ailem yoksa vermeyecek de cek restini ??? Sen degil o senin kaybetmemek icin ugrasssin birazcik.

Benim fasli arkadasimin 4 yillik sevdigine ailesi adam musluman degil diye katiyen vermeyiz dediler kizda benle evlenmek istiyorsa bu sarti kabul edeceksin dedi ama kocasi simdi kizdan daha bilgili bir musluman oldu, demek istedigim seven adam sevdigi icin fedakarlik yapar seninki gibi onu bunu bahane etmez, seve adam icin sevdigi kadinin ailesinin anne babasinin rizasida onemli olmali senin ki simdiden ailenle arani acmaya calisiyor.
Azicik kafani kullan yani duygusal davranma , hayat hergun bayram degil bunun kotu gunude olacak ..

Yanlış anldiniz galiba yada ben ifade edemedim bi bsvuru degil kac bsvuru yaptı ben bi tnesinde babasiyla geldiler dedim ilk senelerde gelemezdi daha okul askerlik vardı ve kpss sureci vardı askerden gelince buraya basladi iş basvurularina onun ailesi burda iyi kötü çalışıyon orda kirada faln ne geregi var hem erkek mi gider diye istemedi o ben istiyorum dedi hayat keşke hergun bayram olsa bende direttim gitmem diye olmadi bulamadi iş oda artik sen gel olmuyor diyo yoksa ailemle niye arami açsın aile baglarina arkadasliklarina dahasina onem veren biri. Butun yollari denedik olmadi gelemiyo yani sende gitme sirt mi çevir diyorsun

Çok zor bir durum ya sonra pişman olursan sevdiğin kişinin de sağlam bir işi olursa dinleme derdim ama

Valla zamanında eşim için herkese rest çektim.
Nişanımda babam, düğünümde annem yoktu. 1 senedir evliyim annemle hala görüşmeyiz. Yaptığıma hiç de pişman olmadım.
Bu arada eşimle aynı yerde çalışıyorduk ve o mavi yakalıydı, ağzımdan çıkan lafımla mesaiye kalıyordu. (Sonra çok değişti her şey )
Yani demem o ki deli restçiyim. Ailelerin bir halt bildiğine de inanmıyorum.
Ama başka şehre gitmek için valla rest çekmezdim aileme ya. O gelsin düzenini burada kursun derdim.

Dün başka bi yerde konuyu acmistim ama yanlış yerdi galiba. Şimdi nerden nasil baslasam bilmiyorum ama dusunmekten her gün başıma agrilar çıkıyor sizde bilgi alisverisi yapmak istiyorum simdi konuya gelirsem benim sevdigim bi insan var kac senedir konusuyoruz farklı sehirlerdeyiz ve aileler yabancı artik biz resmiyete binsin istiyoruz aileside uzun zamandir gelmek istiyor ama ailem sıcak bakmiyor annem baska şehre gondermek istemiyor babama goreyse ben devlet memuruyum bugune kadar okumusum onun icinmiymis onun düzgün bir işi bile yokmuş oysa şuan belediyenin yan bi kurulusunda sözleşmeli calisiyor bizim ikimizle ilgili hic sorunumuz yada guvensiLigimiz yok ama annemle babami asamiyorum babam bilmedigimiz insanlar diyor nasil guvenelim sen calisacaksin o yatacak mi diyor birde şehir girince iyice surat yapiyolar ama o benim yanima gelmeye calisti bi yerlere basvuru yapti cevap gelmedi yoruldum artik herseyi içimde yasamaktan sagolsun erkek arkadasim yanimda oluyor ama oda artık uzamasin gelelim diye söyleniyor annem burdaki etrafindaki insanlara bak diyo ne yapacagimi şaşırdım kendimden sevgimden vazgeceyim diyorum olmuyor ailemin karsisinda dikde duramıyorum birde onlarin istemedigi bi evliligi yapip baska şehre gidip ya yapamazsam diye korkuyorum korkum erkek arkadasimdan degil kendimden yana bu şekilde sorunlar yasayip baska sehirde yuva kuran mutlu olan yada pisman olanlariniz varmı biraz uzun oldu hakkınızı helal edin

Aileni dinle ailenle hem fikirim.

Memurluk garanti iş iyi hoş da düz memursan eğer bunun bişey sanılacak bir tarafı yok. Ne itibarı var ne adam gibi yükselme imkanı, nedir yani bu memurluk? Yarına sağ çıkacağımızın garantisi yokken sırf iş garantisi var diye bir mesleğin üstün görülmesi bana komik geliyor. Buradaki memurlar alınmasın sakın, lafım ne oldum delisi olan ailelere özellikle. Garantidir iyidir hoştur belki size göre ama bir insana da sırf memur değil diye sırt çevirmek neyin kafası? Belki istemiyor o insan? Yani anlıyorum, eskiden acınarak bakılan memurlar günümüz koşullarında şanslı sayılacak durumdalar ama bu hayatta daha önemli şeyler de var. Genel konuşuyorum ve konu sahibinin ailesini iş konusunda haksız buluyorum. Buralardan bak lafı da ayrı avam yani. Farklı şehir konusunda haklılar ama. Gerekirse resti çekebilmeli insan. Memurlukla ilgili lafım ne olacağım demeyip ne oldum diyenlere ve özellikle ailelere yönelik bir eleştiri.

Son düzenleme:
Ben tek çocuğum. Sanırım bunun etkisi karsimdakinden fedakarlık beklerim. Is başvurusu yapmaya devam etsin. Kadınların aileye her zaman daha çok ihtiyacı var.

ailen tanıyıp da istemese anlıycam da
daha tanımadan olmaz demeleri kabul edilebilir bir şey değil
hem sen memursun belki tayinin çıkacak gideceksin
böyle dibimden ayrılmasın diyen aileleri de anlamıyorum
yıl olmus 2016
millet dünyanın öbür ucuna çalışmaya vs gidiyor
ailen kendini köyde mi görüyor hala?

Izmitte yani kocaeli 3 saat araçla
Ailelerimiz ankaradabiz istanbuldayiz. Biz baslarda bep ankaraya gitmek icin ugrastik. Ama annem kizim evliliginizin tadini cikarin istanbulda kalin dedi. Yani ailem ozellikle disari gondermeye calisti bizi. :) kocaeli dedigin ne kadar uzakki. Istedigin zaman gidip gelirsin. Insallah ailen de yumusar en kisa zamanda. Tabi bayirlisi ise sizin hakkinizda.

Back
X