Aile istemese de Sevdiginin arkasindan gitmek

Sanki istememeleri için başka bir sebep var gibi :duduk:
İnanın baska ortada sebep yok benim gördüğüm baska bi neden yok onlarin bana soyledigide yok diyorum ya babam biz seni niye buyuttik okuttuk diyo.. o yatacak sen calisacakmisin diyo askerden geleli kac ay olmus işe yeni girmis diyo ama kac işe girmek istedi o sirada ama ankara dan yani benim yasadigim sehirden belki iş imkani olur diye girmedi ben istemedim çünkü sozlesme imzalayacakti bi iki tanesinde digerleri normal bi isti babam laf yapar calistigi işebak der diye ama bilmiyorum varsada baska sebep

aileniz size nasıl onu bırak buradan bak diyebiliyor anlayamadım, çok mu gençsiniz.
kime gönül vereceğinizin pazarlığı mı olurmuş.

maddiyat konularında ailen haklı olabilir, bu sebeple yıkılan bir çok yuva var.

ama çok güzel yuva kuran da bir sürü kişi var. eşim her zaman benden az kazandı, hatta ilk işe girdiğinde asgari ücretin bile altında kazanıyordu, sonradan çok farklı gelişti her şey, belki artık benden fazla kazanıyordur tam karşılaştırmadım.
ama özelde imkanlar çok değişik, çalışkan kişinin eline fırsat da geçerse ilerlememesi için sebep de yok.

bu seçim biraz da sevgini sınamak için bir yol aslında, sevgilinden vazgeçebiliyorsan bu sebeplerle demek ki bitmesi daha iyi olacak.
vaz geçemiyorsan da aileni alıp karşına konuşacaksın, onların kafalarına taktığı her problemi birer birer çözeceksin çözeceksiniz.
uzağa gidiyorsun diye üzülüyorlar mı, o zaman erkek arkadaşınla da konuşup sık sık anne baba ziyareti yapacağının garantisini verebilirsin mesela,
ya da nasıl aile diye dertleniyorsa ailenden bi zahmet tanışmak için ellerini taşın altına koymalarını isteyeceksin, hani dersin ki, "tamam resmiyet olmasın siz isteyene kadar, gelsinler tanışın, biz gidelim ağırlasınlar bizi,
sonra siz istediğiniz zaman resmiyete dökelim",
erkek arkadaşının maaşına ise laf söyletmen hiç hoş olmaz, ailen de olsalar buna hakları yok.

Yazdigim gibi oturup bir konusun, hani belki onlarinda bir bildikleri bir durum vardir ki öyle bir tepki sergiliyorlar. Sonucta ev gecindirmek cocuk oyuncagi degil.

Ve evvelden sevgiden ötürü mantik ile haraket ederlerdi büyüklerimiz. Düsünce ve fikirlerinden öte idare etmeye gayret eden.
Oturup konusmaya calistim ama ben pasi bi insan olduğum için cok konusamiyorum onlar hep ayni seyi söylüyor işi işi ne kadar guvenecekmisiz arkadasimin arkadasina güvenip bu yola cikiyormusum bosanmalarda hep sevenlermis falan filan

aileniz size nasıl onu bırak buradan bak diyebiliyor anlayamadım, çok mu gençsiniz.
kime gönül vereceğinizin pazarlığı mı olurmuş.

maddiyat konularında ailen haklı olabilir, bu sebeple yıkılan bir çok yuva var.

ama çok güzel yuva kuran da bir sürü kişi var. eşim her zaman benden az kazandı, hatta ilk işe girdiğinde asgari ücretin bile altında kazanıyordu, sonradan çok farklı gelişti her şey, belki artık benden fazla kazanıyordur tam karşılaştırmadım.
ama özelde imkanlar çok değişik, çalışkan kişinin eline fırsat da geçerse ilerlememesi için sebep de yok.

bu seçim biraz da sevgini sınamak için bir yol aslında, sevgilinden vazgeçebiliyorsan bu sebeplerle demek ki bitmesi daha iyi olacak.
vaz geçemiyorsan da aileni alıp karşına konuşacaksın, onların kafalarına taktığı her problemi birer birer çözeceksin çözeceksiniz.
uzağa gidiyorsun diye üzülüyorlar mı, o zaman erkek arkadaşınla da konuşup sık sık anne baba ziyareti yapacağının garantisini verebilirsin mesela,
ya da nasıl aile diye dertleniyorsa ailen bi zahmet tanışmak için onlardan da ellerini taşın altına koymalarını isteyeceksin, hani dersin ki, "tamam resmiyet olmasın siz isteyene kadar, gelsinler tanışın, biz gidelim ağırlasınlar bizi,
sonra siz istediğiniz zaman resmiyete dökelim",
erkek arkadaşının maaşına ise laf söylemen hiç hoş olmaz, ailen de olsalar buna hakları yok.
Ben 28 yasindayim cocuk değilim ama dik bi durus sergileyecek kadarda çocuğum seviyorum maddiyat umrumda degil bana yakın bi maaş aliyo ki insanlar askeri ucretle ev gecindiriyo biz iki kisi rabbimin izniyle cok rahat geciniriz .soylediklerini cevaplamaya calisiyorum hemen savunmaya geçme diyolara kaliyorum keske daha güçlü bi karakterim olsaydi keske benim sevgim benim gelecegim diyebilseydim ben ona eminm guveniyorum hic bi kaygim yok ama kafalarinda sabit dusunceler hatta erkek arkadasim sık sık gelirsin hani uzak olmasi bahane degil diyo bizimde bi yuvamiz olsun diyo

Oturup konusmaya calistim ama ben pasi bi insan olduğum için cok konusamiyorum onlar hep ayni seyi söylüyor işi işi ne kadar guvenecekmisiz arkadasimin arkadasina güvenip bu yola cikiyormusum bosanmalarda hep sevenlermis falan filan

Biryönden hani sadece sevgi ile ilerlemesi zor. Ben bile daha cok mantik ile ilerliyorum ve görüstügüm ile de ayni fikirde olmamizdan dolayi simdiye kadar iyiye gitti islerimiz.

Peki is konusundan ötürü baska bir kusur gördükleri bir mevzu var mi? Hani Meslek hayatinda caba gösterdigin sürece önlem alinmayacak bir sekilde degil.
Ben egitim alarak meslegime kavustum, sözlüm ise stajyer görmeden, egitimini almadan adandi meslek hayatina ve bunun iyi ve kötü yanlarinda hem biz hemde ailelerimiz farkindayiz. Ama tek bunu bir engel olarak görmek bir neden olamaz.
Bizimkine diyorum mesela, kendini gelistir olmadi nasil ve ne kosullara düsecegimizi göz önüne bulundurarak fikir takasi ediyoruz. Calistigi daldan egitim istiyor ve o dönemde maddi yönden kisitlanma zorunluluguna girecegini de biliyor, bu durumda mühim olan destekci olmak.

Ya olaya hangi gözle baksak, düsünceler fikirler farkli olabilir.

Ben 28 yasindayim cocuk değilim ama dik bi durus sergileyecek kadarda çocuğum seviyorum maddiyat umrumda degil bana yakın bi maaş aliyo ki insanlar askeri ucretle ev gecindiriyo biz iki kisi rabbimin izniyle cok rahat geciniriz .soylediklerini cevaplamaya calisiyorum hemen savunmaya geçme diyolara kaliyorum keske daha güçlü bi karakterim olsaydi keske benim sevgim benim gelecegim diyebilseydim ben ona eminm guveniyorum hic bi kaygim yok ama kafalarinda sabit dusunceler

canım benim annem sevgilimi öğrenince karalar bağladı, gerçekten koskoca kadın hüngür hüngür ağladı, bana yakıştıramıyormuş.
ha ha artık aklında bana ne gibi kısmetler varsa bilemicem.
sevgilime bunu hiç yansıtmadım, sadece biraz sıkıntı yaşadığımı bilir.

anneme ve babama aynen şunu dedim: ben sizi çiğnemek istemiyorum, ama sizin savlarınız farazi, sadece böyle olacak diye önyargılı düşünüyorsunuz. hiç şans vermiyorsunuz, bu durumda benim sizin fikirlerinize saygı duymam mümkün değil. ben demiyorum ki bugün evleneceğim, daha önümde yol var, o sürede isterseniz bana rehberlik edebilirsiniz önyargılarınızı bırakarak. o zaman bir sorun görüp bak goha kızım bu adamın şu durumu sebebiyle biz onay vermiyoruz derseniz tamam.
ama daha tanışmadan etmeden, bir şans vermeden bu iş olmaz derseniz sizin söylediklerinizi dinlememi beklemeyin. bir olumlu bakın bakalım, olumsuz bir yan gördüğünüzde ise elbette uyarın...

28 yaşındaysan çok da ailene laf düşmez hem...

ben sevdiğim adamın peşinden gittim kocamla alakalı bir pişmanlığım da olmadı çok şükür.eğer ahlak yada karakter özellikleriyle ilgili sıkıntı varsa tamam ama onun dışnda da çok önemli bir konu yok ortada o yüzden ne yap et aileni ikna etmeye çalış derim

canım benim annem sevgilimi öğrenince karalar bağladı, gerçekten koskoca kadın hüngür hüngür ağladı, bana yakıştıramıyormuş.

anneme ve babama aynen şunu dedim: ben sizi çiğnemek istemiyorum, ama sizin savlarınız farazi, sadece böyle olacak diye önyargılı düşünüyorsunuz. hiç şans vermiyorsunuz, bu durumda benim sizin fikirlerinize saygı duymam mümkün değil. ben demiyorum ki bugün evleneceğim, daha önümde yol var, o sürede isterseniz bana rehberlik edebilirsiniz önyargılarınızı bırakarak. o zaman bir sorun görüp bak goha kızım bu adamın şu durumu sebebiyle biz onay vermiyoruz derseniz tamam.
ama daha tanışmadan etmeden, bir şans vermeden bu iş olmaz derseniz sizin söylediklerinizi dinlememi beklemeyin. bir olumlu bakın bakalım, olumsuz bir yan gördüğünüzde ise elbette uyarın...

Güzel bir örnek, ve bu direncine tebrik etmeden duramadim. :KK31:

Güzel bir örnek, ve bu direncine tebrik etmeden duramadim. :KK31:

2. çocuk yolda, annem hala bir alem :rolleyes:
ama bir yandan da kızamıyorum, kadının 3 kızı var, 3 damadına karşı da mesafeli, pek umduğu damatları bulamadı herhalde :KK70:

Başka şehre gitmesin diye zorluk çıkaranlara da gıcık oluyorum. Adamın işi varmış işte iyi kötü, seviyorsunuz da. Tek sorun başka şehir, pes yani.

Rest çekeceksiniz, başka yolu yok. Gözlerini korkutun biraz.

2. çocuk yolda, annem hala bir alem :rolleyes:
ama bir yandan da kızamıyorum, kadının 3 kızı var, 3 damadına karşı da mesafeli, pek umduğu damatları bulamadı herhalde :KK70:
Allah bagislasin. Kiyamam ne yapsin hani analarimiz ellerinde olmayan bir sekilde heves ve hayalleriyle ilerliyorlar. Yeri gelir benim gecimim istedigim bekledigim gibi olmadi, evlatlarim bu sikintiyi yasamasin misal.

Benim anamda iki catlak birbirini buldu diyor, ha uzaga yerlesmem onun ve benim icinde zorlayici bir döneme itekleyecek ama mühim olan benim bir gecim kurabilim hayati her kosulda güzel bir sekilde ilertmemdir onun gözünde.

Buradan gördüğüm kadarıyla siz ayrılırsınız. Zira böyle bir konuda bile pasif olup kalacaksanız üzgünüm ama bence siz bu adamın arkasında duramazsınız. Kaldı ki böyle hayati bir konuda sevgilim pasif kalsa kusura bakmayın ama ben onun bana verdiği kıymeti de sorgulardım biraz.

Sevdiğim bir repliktir; "Bir cinnet her şeyi halleder." Bi dellenseniz ciddiyetinizi anlarlar diye düşünüyorum.

Ve 28 yaşındaymışsınız, ailenize bu durumu izin alır gibi değil, haber verir gibi lanse etmeliydiniz bence.

Ebeveynlerin çocuklarının hayatına ipotek koyma cür'etlerini hiç anlamıyorum.
Bugün itibariyle sevgilinizin bulunduğu şehre tayin isteseniz ne yapacaklar? Ellerinden ne gelecek? Dilekçenizi mi sümen altı edebilecekler, Babam ve Oğlum filmindeki gibi "açeydim gollarımı" sahneleri mi yaşanacak, nedir yani?

Siz yetişkin gibi davranmadıkça aileniz sizi yetişkin yerine koymaz.

İpleri elinize alın ve kısa zamanda bir karar verin. Yoksa sizin üzülmenizi geçtim, size güvenip bir yola çıkmış o insanı da üzersiniz.

Otoriter ve inatçı bir annem var benim, onu ezip geçecek gücü gösteremezdim.
Bir erkek için ailemin beni silmesini kaldıramam.

Ne guzel soyluyorsunuz canm oda hep kendini gelistiriyo önüde açık keske bu soylediklerinizi ailemin karsisina gecip soyleyebilsem hani gülünç de gelebilir 28 yasinda ve ailesinin sozunde inanin onlarin uzulmesine dayanamiyorum cok zor zamanlar gecirdik ondan mı benim karakterimdenmi bilmiyorum ama inş dediginiz gibi konusmaya calisacam

Dün başka bi yerde konuyu acmistim ama yanlış yerdi galiba. Şimdi nerden nasil baslasam bilmiyorum ama dusunmekten her gün başıma agrilar çıkıyor sizde bilgi alisverisi yapmak istiyorum simdi konuya gelirsem benim sevdigim bi insan var kac senedir konusuyoruz farklı sehirlerdeyiz ve aileler yabancı artik biz resmiyete binsin istiyoruz aileside uzun zamandir gelmek istiyor ama ailem sıcak bakmiyor annem baska şehre gondermek istemiyor babama goreyse ben devlet memuruyum bugune kadar okumusum onun icinmiymis onun düzgün bir işi bile yokmuş oysa şuan belediyenin yan bi kurulusunda sözleşmeli calisiyor bizim ikimizle ilgili hic sorunumuz yada guvensiLigimiz yok ama annemle babami asamiyorum babam bilmedigimiz insanlar diyor nasil guvenelim sen calisacaksin o yatacak mi diyor birde şehir girince iyice surat yapiyolar ama o benim yanima gelmeye calisti bi yerlere basvuru yapti cevap gelmedi yoruldum artik herseyi içimde yasamaktan sagolsun erkek arkadasim yanimda oluyor ama oda artık uzamasin gelelim diye söyleniyor annem burdaki etrafindaki insanlara bak diyo ne yapacagimi şaşırdım kendimden sevgimden vazgeceyim diyorum olmuyor ailemin karsisinda dikde duramıyorum birde onlarin istemedigi bi evliligi yapip baska şehre gidip ya yapamazsam diye korkuyorum korkum erkek arkadasimdan degil kendimden yana bu şekilde sorunlar yasayip baska sehirde yuva kuran mutlu olan yada pisman olanlariniz varmı biraz uzun oldu hakkınızı helal edin

Valla belediyenin yan kurulusundaki sozlesmeli eleman dedigin seyin hic garantisi yok, belediye zaten %500 siyasi bir kurum, belediyenin kendisinde sozlesmeli bile olsa yari birgun herhangi bir ustunle kuuk bir husumetin olsa direk sozlesmeni bitiriyorlar.

Ailen hakli mi evet kendilerince haklilar, senin garanti isin var onun yok, ustelik duzenini bozup sirf o is degistiremiyo diye onun yasadigi memlekete gideceksin, ustelik kp kv dibinde olacaklar. Sen bu sevgilinle hic bir arada yasadin mi ? Birlikte ne kadar vakit gecirdiniz ? Oyle uzaktan uzaga telefonda falan cidden zor yani birisini tanimak.
Birde erkeklere cok kolya benim isim burda baska yerde is bulamam sen buraya gel demek, sen suanda sadece onun sevgisine guvenerek bir yola gireceksin hem maddi hemde manevi risk olacak bu sartlar altindan evlenmeniz.
Hani senin bulundugun yerde is bulsa oraya yerlesseniz yine tamam dicem ama bu sozlesmeli olayi cidden sakat hele hele belediye gibi siyasetin uc kagidin dala verenin girla gittigi bir ortamda.

Bana kalirsa sevgilin bir kadroya falan girmeye calissin ailenin tek derdi onun is konusu bence uzakligi sunu bunu bahane ediyorlar sadece..

Buradan gördüğüm kadarıyla siz ayrılırsınız. Zira böyle bir konuda bile pasif olup kalacaksanız üzgünüm ama bence siz bu adamın arkasında duramazsınız. Kaldı ki böyle hayati bir konuda sevgilim pasif kalsa kusura bakmayın ama ben onun bana verdiği kıymeti de sorgulardım biraz.

Sevdiğim bir repliktir; "Bir cinnet her şeyi halleder." Bi dellenseniz ciddiyetinizi anlarlar diye düşünüyorum.

Ve 28 yaşındaymışsınız, ailenize bu durumu izin alır gibi değil, haber verir gibi lanse etmeliydiniz bence.

Ebeveynlerin çocuklarının hayatına ipotek koyma cür'etlerini hiç anlamıyorum.
Bugün itibariyle sevgilinizin bulunduğu şehre tayin isteseniz ne yapacaklar? Ellerinden ne gelecek? Dilekçenizi mi sümen altı edebilecekler, Babam ve Oğlum filmindeki gibi "açeydim gollarımı" sahneleri mi yaşanacak, nedir yani?

Siz yetişkin gibi davranmadıkça aileniz sizi yetişkin yerine koymaz.

İpleri elinize alın ve kısa zamanda bir karar verin. Yoksa sizin üzülmenizi geçtim, size güvenip bir yola çıkmış o insanı da üzersiniz.
Herkes bana aynı seyi soyluyo izin alir gibi degil kararim bu diye ama diyorum ya karakter meselesi tek ailem konusunda boyleyim.yoksa sevdigimin her zaman arkasindayim ama bunları asmam gerekiyor onuda biliyorum sadece biraz destek yol gostermelerinize ihtiyacım var

Ne guzel soyluyorsunuz canm oda hep kendini gelistiriyo önüde açık keske bu soylediklerinizi ailemin karsisina gecip soyleyebilsem hani gülünç de gelebilir 28 yasinda ve ailesinin sozunde inanin onlarin uzulmesine dayanamiyorum cok zor zamanlar gecirdik ondan mı benim karakterimdenmi bilmiyorum ama inş dediginiz gibi konusmaya calisacam

aileni üzmeden de üstesinden gelirsin, sen yeterli ki ne istediğini bil ve kararlı ol.
eminim ki ailen seni mutlu görmek istiyorlar,
onlara mutluluğun anahtarının onda olduğuna ikna et,
ama asıp kesmeden, çok da acele etmeden...
yine de burada bir çizgi var, ailenin onu aşmasına izin veremezsin, arkadaşını beğenmeyebilirler ama ona saygısızlık yapamazlar, buna hakları yok, o sınır çerçevesinde istedikleri eleştiriyi yapsınlar, sen de dinle ve çözüm üretmeye çalış.

Bir taraftan ailem tanışmayı kanul etmiyor bir taraftan erkek arkadaşımn aileside artık bir resmiyet olsun istiyor iki taraftan da psikolojik baskı görüyorum :KK43:

Sen neden kendine baski yaptiriyorsun ki , girsin duzgun bir ise kadroya her neyse alsin tayinini senin oldugun yere gelsin istesinler, oyle bulmus senin gibi naif kizi tabiki kacirirmi bastiriyorlar gelip istemek icin. Sen ne dersen de devir para ve garanticilik devri millet kizini oglunu evlendirirken karsi tarafin isine gucune meslegine bakiyor onun ailesi seni ne kadar garanti goruyorsa senin ailende onu o derece ''potansiyel issiz'' olarak goruyor.

Valla belediyenin yan kurulusundaki sozlesmeli eleman dedigin seyin hic garantisi yok, belediye zaten %500 siyasi bir kurum, belediyenin kendisinde sozlesmeli bile olsa yari birgun herhangi bir ustunle kuuk bir husumetin olsa direk sozlesmeni bitiriyorlar.

Ailen hakli mi evet kendilerince haklilar, senin garanti isin var onun yok, ustelik duzenini bozup sirf o is degistiremiyo diye onun yasadigi memlekete gideceksin, ustelik kp kv dibinde olacaklar. Sen bu sevgilinle hic bir arada yasadin mi ? Birlikte ne kadar vakit gecirdiniz ? Oyle uzaktan uzaga telefonda falan cidden zor yani birisini tanimak.
Birde erkeklere cok kolya benim isim burda baska yerde is bulamam sen buraya gel demek, sen suanda sadece onun sevgisine guvenerek bir yola gireceksin hem maddi hemde manevi risk olacak bu sartlar altindan evlenmeniz.
Hani senin bulundugun yerde is bulsa oraya yerlesseniz yine tamam dicem ama bu sozlesmeli olayi cidden sakat hele hele belediye gibi siyasetin uc kagidin dala verenin girla gittigi bir ortamda.

Bana kalirsa sevgilin bir kadroya falan girmeye calissin ailenin tek derdi onun is konusu bence uzakligi sunu bunu bahane ediyorlar sadece..
Girmeye caliaiyo ama olmayinca olmuyo o ekmegini tastan cikariri cikarsalar baska ise rahat girer ama bunu ben biliyorum aileme gore tabi dusundugunuz gibi ama herseyine guvendiginiz birini iş için birakmak ne kadat dogru ben yapamiyorum cok ugrasti yanima gelmeye ailesine karsi durdu erkek gidermi dediler onlarin inadi kirildi babasi ile iş başvurusu yapmaya geldi ama olmayinca olmuyo işte

aileni üzmeden de üstesinden gelirsin, sen yeterli ki ne istediğini bil ve kararlı ol.
eminim ki ailen seni mutlu görmek istiyorlar,
onlara mutluluğun anahtarının onda olduğuna ikna et,
ama asıp kesmeden, çok da acele etmeden...
yine de burada bir çizgi var, ailenin onu aşmasına izin veremezsin, arkadaşını beğenmeyebilirler ama ona saygısızlık yapamazlar, buna hakları yok, o sınır çerçevesinde istedikleri eleştiriyi yapsınlar, sen de dinle ve çözüm üretmeye çalış.
Babamda senin mutlulugunu istiyorum diyor uzulmeni istemiyorum diyor ama boyle daha cok uzuluyorum bende isterdim ailemle ayni şehirde olmak kalb sevdi işte vazmıgecmeliyim iş yada aynı şehirde olmak çok mi onemli bilemedimki

Back
X