• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile meselesi

Ben olsam utanirdim bu konuda esimle tartismayi o_O
Kayinpeder sigortanizi yatiriyor gibi olurdu .. bence esiniz kendi cebinden karsilasin..kirayi ister esiniz alir ister almaz ve sonra size verir o ayri.. cok zor durumda degilmissiniz gereksiz bir tartisma olmus

Hanımlar iyi günler öncelikle.
Eşim 29 ben 27 yaşındayım 1 kızımız var Allah herkesi yavrusunu bağışlasın.
Eşim 2 yıldır var olan işinin harici bide mütahitliğe başladı haliyle ödemeleri üst üstte bindi Allaha şükür bicok kişiye göre rahat bi yaşamımız var. Ama bu süreç biraz sıkıntılı kendimizi sıkarak geciyor
Ailesininde durumu iyi biz evlenirken var olan aile binalarından birinin kirasını size vercez dediler.
Durumları iyi olmasına rağmen bile eşim düğünden eşyaya herşeyi kendi yaptı demediler bile bişey lazımmı oğlum.
Herneyse 3. Yılımız halla söz verdikleri kirayı vermiyorlar kimseden ses cıkmıyo ben calışan bi bayandım evlendim işi bıraktım nişanlıyken hep diyodum o evin kirasıyla sigortamı kendim yatırırım eşimde destekliyip o senin ne yaparsan yaparsın diyodu 1.000 lira kira buarada.
Gelelim bu sabaha kahvaltıda eşime sigortam yok ya benim sigortamı artık başlat yada kiramızı al dedim ufak bi kriz cıktı eşimin erkek kardeşi bekar yakında evlencek aile binasında oturcak kira vermemek için eşime adı konsun seninde hakkın var orda en azından bilirizki bizim orda bi evimiz var lafta kalmaz kayınpederim simdiden tüm bekar kızlarına evleri pay bile etmiş eşim nasılsa mütahitlik yapıyo diye iyi aklım sizde değil gibi konuşuyo gecen gün laf arasında iyi iyi oğlum herbirimize bi ev yapar artık dedi. Sanki oğlu trilyonlarla bu işe girdi Ya babasın sen okadar zorluk cekiyo ödemedir cektir senettir asla nasıl idare ediyosunuz bile demiyo. Bikere bişeye ihtiyacın varmı demekte yok eşim bide ev yapıcakmış. Ayrıca o kira bana sözüydü kayınpederimin babam ev alalım gerekirse ortak cocuklar kira düşünmesinler dediğinde benim kızımın evi var kirası her ay verilcek dedi.
O söz değilmi
Ben bunları eşime sakin bi dille anlatıyorum bana demezmi bu aile meselesi sen karışamazsın :KK57:
Ne diyeceğimi bilemedim bi domuz oturdu boğazıma resmen buraktım catalımı.
Demek aile meseleniz bidaha ağzımı acmam senin aile meselerinle ilgili dedim ve kızımla oyunamaya başladım
İşe gitti sürekli yazıyo şimdi yanlış anladın öyle demek istemedim diye dönüş yapmıyorum ama cok kırıldım ne demek ya İçim ilk defa bukadar cok kırıldı hanımlar nasıl bi ders vermeliyim ben bu adama bu lafı ona nasıl yedirtmeliyim ben hep aileyiz sanıyodum demekki herkesin kendi ailesi ayrı oluyomuş

bu konuda ne yazik ki soz soyleme gibi bir luksunuz yok. bu butun evlilikler icin de gecerli sanirim. kez niyetiniz kotu olmasa da karsi taraf, ozellikle de aile fertleri bunu farkli manalara yorabilir ve hic yoktan basiniz agrir. konu uzrinden zaman gecmis, cozuldu mu bilemiyorum. ama hala bir kirginlik varsa alttan alarak niyetinizin asla onu incitmek olmadigini ancak uzerinizdeki yuklere uzudugunuz ve size de boyle bir soz verildigi icin bunu animsatmak istediginizi soyleyin. bir de yanaga opucuk konuyu tatliya baglatir bence :)

Ben olsam bende karisirdim herhalde. Kp in adil bi sekilde mirasi bolusturmediyse nolursa olsun hakkiniz var. Benimde basima benzeri geldi. Muvazaali islem oluyor hic bi gecerliligi yok tapu vermesinin. Simdiden bisey demeyin Allah gecinden versin kp vefat ettiginde gidip dava acarsiniz. Tapular iptal edilir hakkaniyetli sekilde miras bolusumu yapilir. Daha detayli bilgi veren oldu mu bilmiyorum ama kendim avukata sordugumda miras muvazaasinda hak dusurucu sure olmadigini soyledi. Yani istersen 50 sene sonra ac davayi yine hakkin varmis.

Ah su insafsiz kp ve kvler daha ne kadar bogle etkiliyecekler evlilikleri. Ev problemi bizdede var esim ilk zamanlar babaciydi simdi kimin ne mal oldugunu anlamis durumda acikca soylemese bile andagini cok iyi biliyorum. Bi insan kendi evladini bile bile nasil zora sokuyor gercekten orasida anlasilir gibi deyil. Babalar anneler neden evlatlarina banka gibi bakarki calissin bide bize versin parayi gelinle oglumda avucun yalasin

Ben olsam bende karisirdim herhalde. Kp in adil bi sekilde mirasi bolusturmediyse nolursa olsun hakkiniz var. Benimde basima benzeri geldi. Muvazaali islem oluyor hic bi gecerliligi yok tapu vermesinin. Simdiden bisey demeyin Allah gecinden versin kp vefat ettiginde gidip dava acarsiniz. Tapular iptal edilir hakkaniyetli sekilde miras bolusumu yapilir. Daha detayli bilgi veren oldu mu bilmiyorum ama kendim avukata sordugumda miras muvazaasinda hak dusurucu sure olmadigini soyledi. Yani istersen 50 sene sonra ac davayi yine hakkin varmis.

Sağol yorum için o hafta üst üstte geldi kayınvalidem ve kayınpederim ve devamlı bi istekle geldiler
onun verdiği bi sinirle acıldı bu konu.
Sözlerini unutmaları bol keseden sallamaları ve eşimi afedersiniz ama sömürmelerinin verdiği gazla eşime o sabah artık sözlerini tutsunlar dedi .
Ağzımın payını aldım :KK51:
İmam nikahında hiç bişey istemedim
Kabe ziyareti istedim hoca ısrarla istemen lazım dediği halde yok dedim.
Hoca gitti kayınpederim tüm ailemin önünde kızıma düğün günü araba alıcam beni mutlu ettin cevabınla dedi.
Oda fıs bekar görümceme aldı ödemede eşimdende pay aldı.
E be insan evladı zorla yakanamı yapıştım alıcaksınız diye yok ne diye söz verdin durdun.
Sağ olsun bi eksiğim yok arabamda var eşim aldı.
Evimde var babam aldı.
Gayet güzel yaşıyorum ama sinirleniyo insan bazen aptal yerine konunca mesele buydu dava acmak aklımın ucundan gecmez. Yinede teşekkür ederim :KK15:

Ah su insafsiz kp ve kvler daha ne kadar bogle etkiliyecekler evlilikleri. Ev problemi bizdede var esim ilk zamanlar babaciydi simdi kimin ne mal oldugunu anlamis durumda acikca soylemese bile andagini cok iyi biliyorum. Bi insan kendi evladini bile bile nasil zora sokuyor gercekten orasida anlasilir gibi deyil. Babalar anneler neden evlatlarina banka gibi bakarki calissin bide bize versin parayi gelinle oglumda avucun yalasin

O dönem konuyu actığımda yanlış anlaşıldım evet o onların aile meselesi dendi ama ben işin oara meselesini evliliğimin 3 senesinde o gün artık sinirden paylaştım.
Aile meselesi dedi halla kırgınlığım vardır gecmedide.
Bişey sorduğunda sizin meseleniz der gecer otururum

bu konuda ne yazik ki soz soyleme gibi bir luksunuz yok. bu butun evlilikler icin de gecerli sanirim. kez niyetiniz kotu olmasa da karsi taraf, ozellikle de aile fertleri bunu farkli manalara yorabilir ve hic yoktan basiniz agrir. konu uzrinden zaman gecmis, cozuldu mu bilemiyorum. ama hala bir kirginlik varsa alttan alarak niyetinizin asla onu incitmek olmadigini ancak uzerinizdeki yuklere uzudugunuz ve size de boyle bir soz verildigi icin bunu animsatmak istediginizi soyleyin. bir de yanaga opucuk konuyu tatliya baglatir bence :)

Asla alttan almadım ben onun ailesiyim bu benim aile meselem fazla idiaalı bi laftı.
Halla yeri geldiğinde gereken cevabı veririm.
Arkadaşada diğer konuda cevap verdim yukarda.
Detaylı yazıyo:KK52:
Teşekkür ederim:KK54:

Bence oda bunun farkında lakin sana çok yanlış bir söz etmiş evet hatada etmiş akşam yemeği sofrada koy tabağı önüne yalnız otursun yesin madem ailesinden değilsin anlasın ama dikkatli ol kavga etmenizi istemem gönlünü aldıktan sonra da konuşsanız daha içine işler bence

O dönem konuyu actığımda yanlış anlaşıldım evet o onların aile meselesi dendi ama ben işin oara meselesini evliliğimin 3 senesinde o gün artık sinirden paylaştım.
Aile meselesi dedi halla kırgınlığım vardır gecmedide.
Bişey sorduğunda sizin meseleniz der gecer otururum
Yeminle esim tarafa resmen nefret ediyorum o kadar seyler yaptilarki bana bi de nefret etdiyim insanlarla birlikte oturmak çin iskencesi gibi

Canm hayrına vermicek eşim evlenene kadar maddi yardımda bulundu kayınpederimin son yaptırdığı binada hakkı var yüklü meblağ para yardımında bulundu biz ev alacakken babasına verdi bana tamamlansın diye
Hayrına da verebilir. Oğluna, gelinine veriyor sonuçta parayı mezara götüremiyor kimse. Birinin hatırlatması lazım bu insanlara. Kaldı ki aile meselesi ne demek? O imzayı atıp, bütün iyi ve kötü zamanlarında o ailenin yanında yer alıyorsanız, almadığınız zaman eleştiriliyorsanız o aileye dahilsinizdir siz de. Eşinizin kendini ifade etmesine izin verin ama tavrınızın da arkasında durun kesinlikle.

Fazla beklenti içerisine girmişsiniz,henüz nişanlıyken daha o parayı sigorta parası yaparım diye sizin olmayan bir şeyi sahiplenmişsiniz bile.
Bence de biraz aile meselesi bu durum,dahil olmayın demiyorum ama irdelemek çokta size düşmez gibi görünüyor.
Bir ailenin soyismini almak o aileden olmak anlamına gelmiyor mu sizce? Aile meselesiyse gelinin de fikir beyan etmesi, irdelemesi hakkıdır. Hele ki eşi böyle geri planda duran biriyse, mecbur kalır insan hakkını aramaya.

Benım esımın aılesının gayrımenkullerı hakkında her hangi bir tasarrufum olmadıgı ıcın herhangi bir söz söyleme hakkı bana dogmuyor.Aynı sekılde esım ıcınde.. Fikir teatisinde bulunmanız anormal olmaz elbette ; ama sürekli hakkını alması yonunde baskı hos olmaz.Bu esınızı ve ailesini ilgilendiren bir durum.Hak, hukuk,miras işlemlerine karısmayın.Sizde kendi ailenizle ilgili olan durumda laf ettirmezsiniz AMA eşinizin tavrı hiç hoş değil.Bende olsam kırılırdım VE Gereken tavrı gosterırdım.

Sağol yorum için o hafta üst üstte geldi kayınvalidem ve kayınpederim ve devamlı bi istekle geldiler
onun verdiği bi sinirle acıldı bu konu.
Sözlerini unutmaları bol keseden sallamaları ve eşimi afedersiniz ama sömürmelerinin verdiği gazla eşime o sabah artık sözlerini tutsunlar dedi .
Ağzımın payını aldım :KK51:
İmam nikahında hiç bişey istemedim
Kabe ziyareti istedim hoca ısrarla istemen lazım dediği halde yok dedim.
Hoca gitti kayınpederim tüm ailemin önünde kızıma düğün günü araba alıcam beni mutlu ettin cevabınla dedi.
Oda fıs bekar görümceme aldı ödemede eşimdende pay aldı.
E be insan evladı zorla yakanamı yapıştım alıcaksınız diye yok ne diye söz verdin durdun.
Sağ olsun bi eksiğim yok arabamda var eşim aldı.
Evimde var babam aldı.
Gayet güzel yaşıyorum ama sinirleniyo insan bazen aptal yerine konunca mesele buydu dava acmak aklımın ucundan gecmez. Yinede teşekkür ederim :KK15:
Ilerde onlara bisey olursa sana getirirlwr bak diye o zaman sende dersin senin ailen senin meselen diye

Bir ailenin soyismini almak o aileden olmak anlamına gelmiyor mu sizce? Aile meselesiyse gelinin de fikir beyan etmesi, irdelemesi hakkıdır. Hele ki eşi böyle geri planda duran biriyse, mecbur kalır insan hakkını aramaya.

Niye alıntılandım bilemiyorum,konuyu tam bile hatırlamıyorum şu an.
Eşimin gelipte bana baban evi ne zaman verecek diye sormasına müsade edeceğimi sanmıyorum.
Babamın kazançları eşimi ilgilendirmez.
Yapılmasını istemediğim şeyi de yapmamak denebilir bu duruma.

Bana bir söz veriliyorsa bu kiside yabanci degil esimin ailesi yani tabiki karsiligini beklerim. Ben sizi hakli buldum.
Imkani olan anne babada evladina destek olmali.
Esiniz bu durumda pasif olmasin neyse hakki istesin.

Back
X