Aile özel bilgiler...

Eşe dosta nasıl insanlardır diye sorulur ama bu kadar ayrıntıya girilmesi hoş olmamış.. Mesela kardeşinizin icralık borcu olsa (günümüz şartlarında maalesef olabiliyor) evlenmekten vazgeçecek mi? Ayrıca başkasının kişisel bilgilerini kendi mesleki yetkilerini kullanarak ele geçirmek suçtur..

Araştıran kişi sıradan bir vatandaş değil diyorsunuz, muhtemelen görevi kötüye kullanma ve kişisel alanın ihlali söz konusu. Öte yandan aileler'in biricik evladımız evleniyor nasıl bir kişidir? diye merak etmesi de bana çok anormal gelmiyor. Benim annem de eniştemi araştırdı diye çok tepki aldı ama yaptığı araştırma da eniştemin patronu annemin çok yakın bir arkadaşının kocasıydı sadece ona "nasıl biridir?" diye sordu. Buna rağmen tepki aldı ama bence bu kadarı da normal.

Araştırmak eşe dosta sormak falan tamam da görevi kötüye kullanarak hakkında bilgi edinmek doğru değil bana göre.
Benim evliliğim de resmi olarak araştırıldı. Şimdi burda bilgi vermeyeyim ama eşim de ben de ailelerimiz dahil soruşturulduk. Ama bu mesleğimiz gereğiydi, yasaldı, zorunluydu.

Siz bunun neresindesiniz bilmiyorum ama bildiğinizi söyleyin madem kim neden böyle şeye gerek duymuş, görevini kim kötüye kullanmış.

tabıkı arastırılır kımler neler necıler ... sevılen durust ınsanlar mı bızden sakladıkları bırsey var mı sorulur sorusturulur tabıkı sızınde aılenız arastırmalı karsı tarafı

ınsanlar kendılerını en ıyı sekılde gosterır anlatırlar kım benım gecmısımde boyle kırlı seyler var aılemde suc makınası var derkı? kımse demez

gorev yetkısını kendı kısısel cıkarı ıcın kullanmak tabıkı dogru degıl

ınsanlar evlenecegı zaman bı zahmet kısılerıde arastırsın bodoslama evlenılmez oyle.

katılıyorum...
bırde arastırmadan evlenen var mı ya
oyle ben sevıyorum tamam evlenıcem deyıp ınsanlar dumduz nasıl evlenebılır kı... evlendıkten sonra da pıyangodan cıkar gıbı ne suprızler cıkar basa bela seklınde korkunc bır rısk olur

Ailesi nasıldır diye eşe dosta sormak ayri bir şey ve normal bence. Sonuçta bin türlü insan var. Endişelenmek çok doğal. Ama bunun için konumunu görevini kullanamaz kimse kusura bakmasin. Açık bi şekilde suç bu.

Hep arastirma yapilir evet ama ne kadari dogru o bilgilerin? Bu olen birinin arkasindan: nasil bilirdiniz? Sorusuna iyi bilirdik demek gibi birsey..

Belki biraz arastirmak iyi birsey ama..kotu cikacaksada cikiyor zaten

bir kere araştıran kişinin sıradan veya sıradan olmayan vatandaş olmasının bir farkı asla olamayacağı gibi kimse kimseyi banka, borç, icra vs düzleminde araştıramaz, soruşturamaz.. velev ki soruşturdu bu kişisel verileri ihlale girer ve suç teşkil eder.. ben yaşasam dava açar mahvederdim o sıradan olmayan(!) vatandaşı da ona bu bilgileri veren kurumlardaki personelleri de.. zaten insanı yönden de iğrenç bir şey..
hadi eşe dosta sorarsın nasıl bilirsin diye bu eski usul bir şeydir ama diğer kısmı asla kabul edilemez..
yetişkin iki bireyin birbiri ile evlenmeye karar verdiğinde birbirlerini tanıyamayacak kadar kafasız olamayacaklarını düşünmek istiyorum..

"Dava açarım" diyen arkadaşlarım sizinle ilgili araştırmayı kimin yaptığını ve hangi kurumlar üzerinden yapıldığını bilmiyorsanız nasıl dava açacaksınız?

"Dava açarım" diyen arkadaşlarım sizinle ilgili araştırmayı kimin yaptığını ve hangi kurumlar üzerinden yapıldığını bilmiyorsanız nasıl dava açacaksınız?

ben bankacıyım mesela.. benim üzerimden yapılan kkb ve istihbarat sorgularının hangi bankanın hangi siciliyle yapıldığını öğrenir burunlarından fitil fitil getiririm.
velev ki bankacı değilim.. birinin benim adıma bu tarz bir araştırma yaptığını öğrensem, kimin yaptığını bilemesem bile kurumlarda yapan kişiler üzerinden sistemler log kayıtları atıyor. cimer vs bilimum kurumlar üzerinden şikayet üzerine bu kişilerin kendi talebi olmadan araştırma yapan personelleri bulur her türlü hukuki yola başvururum..
merak edenler için de burda böyle yol haritası olarak bulunsun bu yazdıklarım..
yok öyle liyakatsiz işler.. yok öyle sıradan olmayan gerizekalıların her istedikleri yerlerden istediği bilgileri elde etmeleri..
yapan yok mu dolu. ama ben kendi çapımda kimse yapamasın diye elimden geleni yapıyorum orası kesin..

Büyük olasılıkla açık açık şu kurum üzerinden sizi araştırdık..şu durum konusunda rahatsız olduk demeden aile üyelerini araştıracaklardır .Ha keşke deseler şu kişi araştırdı diye ama hiç haberimiz olmadan zaten bunu yapan kişiler vardır diye düşünüyorum

diyorum ya kimin araştırdığının önemi yok.. kişinin bilgilerini hiçbir kurum personeli kimseye veremez. veren kurum personeli araştırandan daha suçlu pozisyonda.. ve bilgiyi vereni bulmak araştıranı bulmaktan daha kolay.. kişisel verileri koruma kanunu boşuna çıkarılmadı.. haklarımızı bilmek durumundayız..

Gayet kolay. O tip bilgilere erişirken memurların kullandığı kişisel bir login oluyor, olmasa bile kim neye nerden ulaştı gayet iyi loglanıyor. Savcılığa gidersiniz, misal nufüs müdürlüğünden biri bilgilerine ulaşmış ya kim olduğunu bulacaksınız ya topunu dava edicem diceksiniz. Kimse memuriyetini kaybetmek istemiyor, bu işi yapan kimse parmakla gösterirler. Ortada davalık bir durum varsa memurlar hemen konuşuyor yanmamak için.

Bunu böylece yazmak da ne kadar doğru bilemedim, bir şeyleri takip etmek zorsa yasaları çiğneyin gitsin nasılsa yakalayamazlara gelmiyor mu bu cümle Kaldı kidoğru değil zaten, sistem loglarından, kullanıcı isinden ve IPden her şey bulunuyor gayet kolay.

Demek istediğim böyle bir bilgi sorgulamasının hakkınızda yapılıp yapılmadığını ..başkaları ile kişisel menfaatler için paylaşıldığını size söyleyen olmazsa, bilmezseniz durup dururken cimer e şikayette mi bulunacağızdı.

Eskiden yapılırmış böyle. Evlilik öncesi aileler görüşemediklerinden dolayı, evladımız nasıl bir aileye gelin/damat olarak gidiyor diye o aileyi eşe dosta komşuya sormak gibi şeyler.. Şimdi bunların yerini, evlenmeden önce iki ailenin de tanışıp kaynaşması aldı. Eğer bu aile henüz tanışmadıysa bu tip araştırmalar yoluna gitmiş olabilirler. Ama banka kaydı, adli sicil kaydı gibi şeylere bakmaları kesinlikle yasal değil. He bakabilirler mi, belirli konumlarda çalışan kişileri araya sokup yasal olmayan yollarla bakabilirler tabi ki. Örneğin o bankada çalışan biri evlenecek kişinin bilgilerine ulaşabilir veya adliyede çalışan biri sicil kaydına tek tuşla ulaşabilir. Ortaya çıkarsa meslekleri yanar. Doğru bulmuyorum.

Tamam konuya komşuya sorarsında nedir ne değillerdir dersin. Yok borç harç dava filan nasıl bir kafadır bilemedim. Bu arada bu bilgileri elde edecek kaynağı nereden buluyorlar. Polis filan olması gerekir karşı tarafın bu da be kadar etik olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…