ben de öz ama üvey gibi davranan, herşeye kızan , hiçbir tatlı söz bilmeyen , en ufak bir hatanda bela okuyan bir anneyle büyüdüm.Küçüktük acıktım deyince zıkkım ye derdi.Babam en azından maddi olarak rahat olalım diye çok çalıştı.Elimize bayramlık paramızı verdi.Tabi eve gelince pislik harcamış babasının parasını diyen bir anneyle hiçbir aldığımızdan mutlu olamadık. Cennet anaların ayağı altındadır , en büyük hak ana baba hakkıdır diye duydukça içten içe öfke oluşuyordu.
O yaraların hiçbiri geçmiyor.Şimdi oğluma her yemek yapıp yedirdiğimde içim öyle rahatlıyorki anlatamam.İhtiyaçlarını aldığımda saçını okşadığımda , annecim seni seviyorum diyip boynuma sarıldığında , ihtiyaçları için para harcarken o paraya acımadığımda içim rahatlıyor.
Herkes kendine yakışanı yapıyor bu hayatta.Anneleriyle , kız kardeşleriyle teyzeleriyle güle oynaya hayatı paylaşan , her dertlerinde onlara koşan yardım alan genç kızları gördükçe içim acıyor her özel anımda yalnız kaldığım üstüne bir de sürekli azarlayan bir anneye sahip olduğum için.bU ACIYI BU YALNIZLIĞI İNAN KİMSE ANLAYAMIYOR.oLSUN ANNENDİR. SAYGI DUYMAN LAZIM. diye geçiştiriyorlar.
Bir hadis öğrendim .EN BÜYÜK KUL HAKKI ÇOCUK HAKKIDIR. O an içim rahatladı. Evet bu dünyada yanıt veremedim. Hakkımı alamadım.Çocukluğumda tonla şey eksik kaldı.sevgisiz yalnız kaldım.Ama Allah katında benim de bir hakkım var ve bir gün sorulacak.
Aslında hayatımızdaki her durum için bunu anlayınca daha rahatlıyor insan.Herkes kendine yakışanı yapar diyorum içimden. Zulm eden olmaktansa bırak haksızlığa uğrayan olayım.haksızlık ediyorsun hakkımı yiyorsun derim.Karşımdaki anlamıyorsa kendi bilir.Nasıl olsa sonsuzlukta sorulacak .
Bu hayatta dik durmak çok çabalamak zorundayız.belki diğer insanlardan daha çok.
Artık her adımında çok düşünmeli çok dua etmelisin.Yalnızlık ve acizlik emin ol Allah ın rahmetini çok daha fazla celbeder.Ağlayacak sıcak bir kucağı olan la olamayanın farkını Allah eninde sonunda gözetir.
Sana söyleyebileceğim en önemli şey insanlardan birşeyler beklemekten vazgeç.Herşeyini Allahtan iste.Mutlaka sınavı kazan.Emin ol hiç zor değil.Çıkmış soruları yala yut.Çok çok iyi puanlar alacaksın.İyi bir meslek seç .Şu an 2012 memur maaşlarına bir bak.çok çok iyi duruma geldi memur maaşları.Hiçbirine muhtaç kalmazsın.
Ama bu aşamada her seni seviyorum diyene inanıp güvenme.erkeklerin çoğu çok kolay sever , çok kolay unuturlar.Ne olur düzgün bir evlilik yap.Bundan sonra odaklanman gereken , üniversite, iyi bir iş , iyi bir eş (ailesi de çok önemli) herkese rağmen iyi bir insan olma çabası.
Hayatta okadar çok kötülük varki herkese rağmen kendine yakışanı yaptığın zaman, çevrendikileri koruyabilecek gücün olduğu zaman , ve kendini çevredki zararlardan korumayı öğrendiğinde çok mutlu olacaksın.