aile rızası.

cheryblossommm

Guru
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
2.958
2.041
398
30
arkadaşlar sevgilimi ailem başta istemedi tabi o zaman şartların hiçbiri uymuyordu evlilk için yaşlarımızda küçüktü ben bi delilik yapıp aileme söyledim fakat red cevabı aldım
tabi sen niye söylüyosun 19 yaşında ne işin var evlilikle.yaşım 21 şuan.2 -3 seneye evlilik düşünüyoruz.iş güç oturunca tam olarak.aranızda ailesinden başta kesinlikle olmaz cevabı alıp daha sonra ikna edebilen ya da zorla evlenip mutlu olan var mı? aile nasıl ikna edilir.? kafayı yememe ramak kaldı.

Yaşla ilgili durumun dışında başka sorunlar varmı ailesel filan..

Bu ne acele? Elbette ailen şartlar uymadığı için olumsuz cevap vermişler. Şartları olgun hale getirin. Okullarınızı bitirin, erkek arkadaşın askerliğini yapsın iş bulsun vs vs birsürü şey. 19 yaşında ki teklifinle ailenin evet demesi saçma olurdu zaten.

Şimdilik muhabbetini açmasan; 2-3 seneye sonra onlarda zaten senin yaşının geldiğini düşünmeye başlarlar. Hem arkadaşında evliliğe daha hazır olur. Niye şimdiden kafayı yeme boyutuna geliyorsun ki?

Bence bunlar 2-3 sene sonra düşünülecek şeyler.
Madem önünüzde 2-3 yıl var ; o zaman düşünürsünüz şimdiden neden kafanı yoruyorsun ki?
Bu kadar zamanda belki bir çok şey beklenmedik bir şekilde değişecek iyi ya da kötü.

Bu konuda belki beni ön yargılı olarak görebilirsiniz ama bir kaç şey söylemek isterim çevrem de gördüğüm duyduğum okuduğum ailesinin rızası olmadan kim evlendiyse inanın samimiyetime kimse mutlu olamadı bence iyi düşünün ailen neden onay vermiyor bu duruma neden olumsuz bakıyor sebeplerini dökün önünüze ve muhasebesini yapın lütfen ailelerimiz bizlerin kötü olmasını pişman olmamızı ve mutsuz olmamızı isteyecek en son insanlardır.. iyi düşünün 2-3 sene sonra evlilik istiyormuşsunuz acele etmeyin derim evlilik güzel şey ama zor iş bana kalırsa herkes kaldıramıyor, bekarken hayat yaşantınız çok başka oluyor ...

Şimdilik muhabbetini açmasan; 2-3 seneye sonra onlarda zaten senin yaşının geldiğini düşünmeye başlarlar. Hem arkadaşında evliliğe daha hazır olur. Niye şimdiden kafayı yeme boyutuna geliyorsun ki?
korkuyorum ailemin hç rzası olmazsa dıye.ailemn beklentleri büyk.nrmal ış sahbi olmasndan zıyade ögretmen bi damat istıyorlar mesela.

Aileden onay almadığım için terkettim, mutsuz olmaktan korktum
Şimdi nişanlıym ama yinede çok sorunlar var, asla uzun süreli nişanlılık önermem size , düğüne 3ay kala nişan söz olsun yoksa ortalığı b.k götürüyor

sadece yaş ve işle ilgiliyse onlar olunca rızalarını alabilirsin,

tabi onlara göre başka bir problem yoksa.

ailen olmaz diyorsa vardır bir bildikleri rızaları yoksa dikkat et derim ben.yaşın çok genç...gençlik hatası yapmandan korkuyorlardır.sen sen ol ailenin rızası olmadan bir evlilk yapma

Ahhh ben neleer çektim. Ama çekiceğimi ben de sözlümde çok iyi biliyorduk her şeyi göze alarak başladık ilişkiye 4 yıl önce ünide tanıştık. Biz de kültür ve mezhep farkı vardı. Ben de gittim anneme söyledim hemen ki alışsınlar biraz annem kıyametleri kopardı teyzeler halılar amcalar duydu zamanla onlarda kopardı önüne gelen laf dedi. Sonra kendime geldim duruşumdan taviz vermemeye başladım. Çünkü ailem tanımdan etmeden hiç bişe bilmeden tepki veriyordu. Tanısınlar bu çocuk alkolik küfürbaz döver söver desinler o gün ayrılırdım ama mezhep olayı beni ilgilendiren bir durum dedim ve tavrımı koydum. Sözlümün tarafından hiç sıkıntı olmadı. Sözlüm hep destek oldu bana her gece ağladım sonra tek tek herkesle tnaıştırdığm her tanıştırdığım çok sevdi. Sonra sıkıntıdan sedef çıktı ben de annem de dayanamadı daha gizli gizli ağlarken yakaladı beni kaç kere tek istediğim sadece tanışmalarıydı... annem zamanla yumuşadı. Sıra geldi babama dünyayı yıktı ama bana tek kelime etmedi bu iş olmayacak dedi... o evreleri anlatsam roman olurr çok uzunn. Uzun işin kısası sevdiğim adamdan emindim çekiceksem de kendi hatamın bedelini çekerim dedim. Ben kimseyi ayırmam dedim kürt sünni alevi laz diye önce kendim tanıdım çooooooook sevdim sonra herkese tanıttımmm çoook sevdilerr şimdi çok mutluyuz.

Eğer karşında ki kişiden eminsen üstüne basa basa diyorum ama eminsen ve seviyorsan da o da seni yarı yolda bırakmayacaksa pes etme benim ki olduysa bu hayatta olamayacak diye bir şey yoktur

Çok büyümüşsün maşallah, evliliği düşünüp kafa yeme vaktin gelmiş, tam gaz devam.

Bu durum kisiye gore degisecek bir sey. Ama kumar oynamaktan cokk bi farki yok aslinda. Ben kendim evlendigum surecte tum olumsuzluklaei barindiriyordum, yasim 20 idi, okuyordum, esim doguluydu falan. Ailem istemedi, delikanliligin verdigi gazla banane dedim. Esim dunya iyisi, su an ailem cok seviyor esimi, yeri geliyor esime az kotu davransam ailem tarafindan azarlaniyorum hemen. Ama bu iş sans isi. Herkes benim gibi sansli olmayabilir, hatta cogu insanin olmaz da.

Çok büyümüşsün maşallah, evliliği düşünüp kafa yeme vaktin gelmiş, tam gaz devam.
değişik ve seviyesz bi yorum olmuş.evliliği düşünüp kafa yemek değil benmki ailemi üzmemek istiyorum.21 yaşında evlenen çok insan da var ayrıca mutlu.Allah kimseyi pişman etmesin.ailemi üzdüğüm için arada kaldığım içinkafayı yiyorum.evvliliği 2 3 sene sonra düşündüğü yazımda belirttim.

sağolasın içten yorumun için canım.Umarım hep huzurlu bi yuvan olur.
ben yaşım genç olduğu için tecrübeli insanlardan yorum alıyorum ki yanlış yapmayayım kimseyi üzmeyeyim.

sadece yaş ve işle ilgiliyse onlar olunca rızalarını alabilirsin,

tabi onlara göre başka bir problem yoksa.
yaştı canım ben zaten farkındayım hatamın o yaşta aileye öyle denir mi.daha erken olduğunuda biliyorum benm için.yaşadığım şeyler içimde patlamasın diye artık buraya yazdım .o zaman askere gitmemişti işi yoktu.ama şu an ben atancm inş memur olucm Allah izin verirse hazirnda.o da gelince bi iş bulursa ve ondan emn olursam inş ailemi rıza etmek tek amacım.rızasız olanlar hep mutsuz.

Bence yanlış düşünüyorsunuz, şuanda 21 yaşında ve biriyle birlikte 3 sene sonra 24 ki ideal olarak görüyorum 24-25 evlilik için.
Ailesinin vermeme durumunu düşünmesi lazım ki 3 sene ne o çocuğun ne de kendi zamanını alsın. Bu tarz istenmeyen ilişkiler normal süreç olmuyor. İnanın insan o an tek kendini değil ailesini karşı tarafı onun ailesini her şeyi düşünüyor.
Bu da ister istemez insana kafayı yedirebiliyor. Sadece fikrimi söyledim.

evet en iyisini yaparsın,ailenin rızanı almadan yapılan evlilikten işten hayır gelmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…