- 9 Aralık 2014
- 4.215
- 7.876
- 158
- Konu Sahibi cheryblossommm
-
Kendim de yaşadığım için çok iyi anladım seni.. ne zaman istersen yazabilirsin, umarım gönlünde ki hakkında hayırlı olursağolasın içten yorumun için canım.Umarım hep huzurlu bi yuvan olur.
ben yaşım genç olduğu için tecrübeli insanlardan yorum alıyorum ki yanlış yapmayayım kimseyi üzmeyeyim.
inşallah şansım döner de kavuşurum ona.Bu durum kisiye gore degisecek bir sey. Ama kumar oynamaktan cokk bi farki yok aslinda. Ben kendim evlendigum surecte tum olumsuzluklaei barindiriyordum, yasim 20 idi, okuyordum, esim doguluydu falan. Ailem istemedi, delikanliligin verdigi gazla banane dedim. Esim dunya iyisi, su an ailem cok seviyor esimi, yeri geliyor esime az kotu davransam ailem tarafindan azarlaniyorum hemen. Ama bu iş sans isi. Herkes benim gibi sansli olmayabilir, hatta cogu insanin olmaz da.
aynen canım arada kalmak çok yıpratıyor insanı.kimseyi üzmek istemiyorum.ve geleceğimi de ona göre şekillendireceğim.ki baktım olmuyo kesinlikle vermyiz diyorlar bunu net bi işekilde sevgilimle konuşacağımBence yanlış düşünüyorsunuz, şuanda 21 yaşında ve biriyle birlikte 3 sene sonra 24 ki ideal olarak görüyorum 24-25 evlilik için.
Ailesinin vermeme durumunu düşünmesi lazım ki 3 sene ne o çocuğun ne de kendi zamanını alsın. Bu tarz istenmeyen ilişkiler normal süreç olmuyor. İnanın insan o an tek kendini değil ailesini karşı tarafı onun ailesini her şeyi düşünüyor.
Bu da ister istemez insana kafayı yedirebiliyor. Sadece fikrimi söyledim.
amin çok sağol.babam çok katı köyde yaşıyorlar diye bna demedğini bırakmadı ama zaten köyde oturmayacağız çalışırken mümkün değil zaten.başta bi askere gitsin gelsn bakarız dedi ama ayrılın dedi kesn olarak.şu anda ayrıyız biliyor.ve kesnlikle karşı.ama eğer devamlı bi iş bulurda kendine güvendirebilirse inş babam kbul eder.sevgilim çok raht herşey düzelck inan bna diyor ama.arada kalmaktan psikolojm altüst oldu.Kendim de yaşadığım için çok iyi anladım seni.. ne zaman istersen yazabilirsin, umarım gönlünde ki hakkında hayırlı olur
çok sevindim canım :) benim annemde öyle aşırı önyargılı ama herşeye karşı böyle.babamı doldurdu da doldurdu.hatta babam başta kabul etmişti annem caydırdı.annesini küçükten tanıyor aileside eskiden fakirdi onuda biliyor o yüzden babamı yok fitre topluyolar ramazanda yok evleri çok kötü falan doldurduda doldurdu.Bütün şartlar oluştuğunda söylemelisin.. Annem beni reddedecek seviyedeydi aylarca konusmadık babamı da doldurdu üstüne üstlük..Ama o zaman haklılardı konu derslerim vs olmalıydı..Okul bitti askerlik yapıldı işler düzene girdi..Aynı kişi yıllar sonra...Nişanlıyız düğünümüze de az kaldı:)
Anneler öyle oluyor..Tabiki kötülüğümüzü istemezler ama iki kişi arasında ki bağı sevgiyi de bilemezler..Canım maddiyat gelip geçici birşeydir. Bugün cok zengin olan bir esnaf bile 1 yıl içinde dibi görebiliyor..O yüzden gercekten sevdikten sonra aşılamayacak konu değil bu.Annen de anlar zamanla. Ama dediğim gibi aceleye lüzum yok her şartınız oluşsun ondan sonra aile kendiliğinden evet diyecektir..çok sevindim canım :) benim annemde öyle aşırı önyargılı ama herşeye karşı böyle.babamı doldurdu da doldurdu.hatta babam başta kabul etmişti annem caydırdı.annesini küçükten tanıyor aileside eskiden fakirdi onuda biliyor o yüzden babamı yok fitre topluyolar ramazanda yok evleri çok kötü falan doldurduda doldurdu.
amin çok sağol.babam çok katı köyde yaşıyorlar diye bna demedğini bırakmadı ama zaten köyde oturmayacağız çalışırken mümkün değil zaten.başta bi askere gitsin gelsn bakarız dedi ama ayrılın dedi kesn olarak.şu anda ayrıyız biliyor.ve kesnlikle karşı.ama eğer devamlı bi iş bulurda kendine güvendirebilirse inş babam kbul eder.sevgilim çok raht herşey düzelck inan bna diyor ama.arada kalmaktan psikolojm altüst oldu.
sen de zor günler yaşamışsın.ama vazgeçmemişsin haklı olarak.umarım hep mutlu olursun
değişik ve seviyesz bi yorum olmuş.evliliği düşünüp kafa yemek değil benmki ailemi üzmemek istiyorum.21 yaşında evlenen çok insan da var ayrıca mutlu.Allah kimseyi pişman etmesin.ailemi üzdüğüm için arada kaldığım içinkafayı yiyorum.evvliliği 2 3 sene sonra düşündüğü yazımda belirttim.
Ahahaha koptummmAileden onay almadığım için terkettim, mutsuz olmaktan korktum
Şimdi nişanlıym ama yinede çok sorunlar var, asla uzun süreli nişanlılık önermem size , düğüne 3ay kala nişan söz olsun yoksa ortalığı b.k götürüyor
Ahahaha koptummm
Peki ne gibi sorunlar oluyor?
Biz 4 yildir birlikteyiz kv artik seneye nisan yapalim yetti artik diyormus
Seneyede 5 yillik olcaz iste ama dugune 1 bucuk sene kalmis olcak yinede..
Benim gonlumdende gecen artik nisan olsun adi konulsun acikcasi nisan icin teeee dugun vaktini bekleyesim yok..
Ama geneldede herkes kisasi en makbuldur diyor
Canım 5ay nişanlılıkta ah canım cicimli sonrasında yok aramadı yok gelmedi sizin aile şöyle böyle yok o bana bunu dedi vs gibi sıkıntılar giriyor, şekil A ben, 9ay oldu dananın kuyruğu koptu, kimbilir düğün alışverişinde neler yaşanıcak tahmin edemiyorum. Kendimi övmek gibi olmasın, ben çok açık sözlü , net ve saygılı sakin biriyimdir, böyle olduğum halde bir hafta kv. Arayamadım diye ortalık karıştı. En iyisi bile canım pproblem çıkarıyor mutlaka, asla düğünle nişan sözün arasında çok zaman kavramı girmemeli, 1.5yıl kısada gözükse aslında bu süreç için çok uzun mutlaka bi sıkıntı çıkar, en iyisimi düğüne çok az kala olsun, işin içine aile girdimi o iş ya yürümüyor yada çok yıpranıyor
Hayırlısı canım artıkBizim durum biraz farkli aslinda..
Ben yurtdisindayim oyle gelmedi gitmedi lafi yapacaklarini sanmiyorum..
Bayramdan bayrama gittigimde ona sukretsinler yanii
Hos onlar yaparsa bende yaparim atiyorum bayramda erkek tarafi kiz evine gelmedi diye
Bir de biraz muhafazakar insanlar acikcasi..
Kv kizini sozledi gecende yazada nisan var ama yinede nisanli oldugu halde erkek evine gonderecegini sanmam o yuzden benden de boyle bir beklentisi olacagini sanmiyorum..
Yani erkek tarafi pek ariza cikarmaz gibi ama annem icin ayni seyleri soyleyemicem
Evin tek kiziyim ve tek kiz torunum ve turkiyenin dogusuna kiz vercekler
Ufff yazinca bile bi hal oldum annem renkten renge girecek ve erkek tarafindan absurd istekleri olacak kesin sunuda yapin bunuda yapin diye
Erkek tarafi icin annem bir imtihan olacak bence sinavi gecerlerse demek ki hakkaten iyi insanlar dicem valla
ben zaten biyandan geleceğimi kurmayA çalışan bi insanım.kimseye de sizin gibi maşallah çok büyümüşsün gibi bi yaklaşımda bulunmam böyle bi konu üstüne..beni tanımadan yargılayamassınız bu şekilde.Aileni üzmek istemiyorsan doğru evlilik için değil, doğru gelecek için kafayı ye.
21 yaşındaki tasan nasıl kendi ayakları üzerinde duran, insanların her kararıma saygı duyacağı bi kadın olurum olsun.
Hiç duydun mu işini gücünü oturtmuş, iyi kazancı olan bi kadının ailem razı olur mu endişesi yaşadığını?
Neyse allah yolunu açık etsin, bakış açılarımız farklı. Beni anlayabileceğini zannetmiyorum, tıpkı benim seni anlamadığım gibi.
insanların saygı duyacağı bi insan olmak istiyorsanız öncelikle üslubunuzu düzeltmelisiniz.Aileni üzmek istemiyorsan doğru evlilik için değil, doğru gelecek için kafayı ye.
21 yaşındaki tasan nasıl kendi ayakları üzerinde duran, insanların her kararıma saygı duyacağı bi kadın olurum olsun.
Hiç duydun mu işini gücünü oturtmuş, iyi kazancı olan bi kadının ailem razı olur mu endişesi yaşadığını?
Neyse allah yolunu açık etsin, bakış açılarımız farklı. Beni anlayabileceğini zannetmiyorum, tıpkı benim seni anlamadığım gibi.
Bunları 2-3 sene sonra düşün.Ailen haklı.Ne bu acele.Evlilik öyle toz pembe hayallerde kalmıyor.Sonra pembesi gidiyor tozu kalıyor.Bu yaşta büyük bir sorumluluk altına girmek için heveslenme.arkadaşlar sevgilimi ailem başta istemedi tabi o zaman şartların hiçbiri uymuyordu evlilk için yaşlarımızda küçüktü ben bi delilik yapıp aileme söyledim fakat red cevabı aldım
tabi sen niye söylüyosun 19 yaşında ne işin var evlilikle.yaşım 21 şuan.2 -3 seneye evlilik düşünüyoruz.iş güç oturunca tam olarak.aranızda ailesinden başta kesinlikle olmaz cevabı alıp daha sonra ikna edebilen ya da zorla evlenip mutlu olan var mı? aile nasıl ikna edilir.? kafayı yememe ramak kaldı.
zaten sorum 2 3 sene sonrası içindi .:)Bunları 2-3 sene sonra düşün.Ailen haklı.Ne bu acele.Evlilik öyle toz pembe hayallerde kalmıyor.Sonra pembesi gidiyor tozu kalıyor.Bu yaşta büyük bir sorumluluk altına girmek için heveslenme.
Tamamben de o zaman düşün diyorum.2-3 sene de ne olur nolmaz.zaten sorum 2 3 sene sonrası içindi .:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?