- 6 Aralık 2010
- 2.958
- 2.041
- 398
- 30
- Konu Sahibi cheryblossommm
-
e şimdi bizimkiler 2- 3 sene sonrada hayır drlerse ben vazgeçmk zorunda kalcm o zaman nolcak benim halim :))Tamamben de o zaman düşün diyorum.2-3 sene de ne olur nolmaz.
Güzelim şu anı yaşıyoruz di mi.Şu an ki şartlarda.Şu an ki düşünce yapısıyla.Biz sana şimdi taktik versek 3 sene sonrası için ne olacak ki?Bakalım 3 sene sonra herşey aynı yerinde mi kalacak.İnsanın 1 ay sonra fikirleri değişirken,sen 2-3 yıl sonrası için bu ilişkinin devam edeceğine,duygularının değişip değişmeyeceğine emin misin.Yahu onu da geçtim.Ölümlü dünya.Yarınımız ne olacak belli değil.Sen bugününe bak.O gün geldiğinde ailene tekrar söylersin.Sana ititraz ederlerse,geçerli bir sebepte sunmazlarsa o zaman ne yapacağına karar verirsin.e şimdi bizimkiler 2- 3 sene sonrada hayır drlerse ben vazgeçmk zorunda kalcm o zaman nolcak benim halim :))hadi seni delirteyim :)
insanların saygı duyacağı bi insan olmak istiyorsanız öncelikle üslubunuzu düzeltmelisiniz.
Ailen hayir demekle cok iyi etmisler. Demekki cok hayirli bir ailen var. Onlari bir erkek icin kirmaya degmez. Aileler cogunukla hakli cikar. Tecrubeyle sabittir.arkadaşlar sevgilimi ailem başta istemedi tabi o zaman şartların hiçbiri uymuyordu evlilk için yaşlarımızda küçüktü ben bi delilik yapıp aileme söyledim fakat red cevabı aldım
tabi sen niye söylüyosun 19 yaşında ne işin var evlilikle.yaşım 21 şuan.2 -3 seneye evlilik düşünüyoruz.iş güç oturunca tam olarak.aranızda ailesinden başta kesinlikle olmaz cevabı alıp daha sonra ikna edebilen ya da zorla evlenip mutlu olan var mı? aile nasıl ikna edilir.? kafayı yememe ramak kaldı.
senmaşallah çok büyümüşsün diyerek başlattın bu konuşmayı .kimin ne yaşadığını bilemessin bana da böyley yorumlar yapacak kişiliğe sahip değilsin.buna kannaat getirttin devam ederkBenim üslubuma laf edebilecek bi insan değilsin, 18 yaşında evlilik derdine düşmüş, 21 yaşında sevgilisini ailesine kabul ettirebilme endişesiyle kafayı yiyecek kapasiteye sahip bi insan olarak.
hayır sen beni ne kadar tanıyorsun kardeş? kapıkomşumsunda haberim mi yok ? ben sadece 19 yaşımda onlardan gizli iş çevirmeyeyim diye bu konuyu açtım.üslubun bozuk ayrıca terbiyedende oldukça yoksunsun.Benim üslubuma laf edebilecek bi insan değilsin, 18 yaşında evlilik derdine düşmüş, 21 yaşında sevgilisini ailesine kabul ettirebilme endişesiyle kafayı yiyecek kapasiteye sahip bi insan olarak.
peki .teşekkür ederim canım :)Güzelim şu anı yaşıyoruz di mi.Şu an ki şartlarda.Şu an ki düşünce yapısıyla.Biz sana şimdi taktik versek 3 sene sonrası için ne olacak ki?Bakalım 3 sene sonra herşey aynı yerinde mi kalacak.İnsanın 1 ay sonra fikirleri değişirken,sen 2-3 yıl sonrası için bu ilişkinin devam edeceğine,duygularının değişip değişmeyeceğine emin misin.Yahu onu da geçtim.Ölümlü dünya.Yarınımız ne olacak belli değil.Sen bugününe bak.O gün geldiğinde ailene tekrar söylersin.Sana ititraz ederlerse,geçerli bir sebepte sunmazlarsa o zaman ne yapacağına karar verirsin.
kesnilikle öyle.rızaları olmadan bi iş yapmak istemiyorum ilerde.Ailen hayir demekle cok iyi etmisler. Demekki cok hayirli bir ailen var. Onlari bir erkek icin kirmaya degmez. Aileler cogunukla hakli cikar. Tecrubeyle sabittir.
Sizin yorumunuzu okuyunca, biran ben yazdim sandim. Ama herzaman sizinki gibi mutlu sonla bitmiyor. Bende ayni sorunlarla zorla evlilik yaptim ve senelerdir cekiyorum: ((Ahhh ben neleer çektim. Ama çekiceğimi ben de sözlümde çok iyi biliyorduk her şeyi göze alarak başladık ilişkiye 4 yıl önce ünide tanıştık. Biz de kültür ve mezhep farkı vardı. Ben de gittim anneme söyledim hemen ki alışsınlar biraz annem kıyametleri kopardı teyzeler halılar amcalar duydu zamanla onlarda kopardı önüne gelen laf dedi. Sonra kendime geldim duruşumdan taviz vermemeye başladım. Çünkü ailem tanımdan etmeden hiç bişe bilmeden tepki veriyordu. Tanısınlar bu çocuk alkolik küfürbaz döver söver desinler o gün ayrılırdım ama mezhep olayı beni ilgilendiren bir durum dedim ve tavrımı koydum. Sözlümün tarafından hiç sıkıntı olmadı. Sözlüm hep destek oldu bana her gece ağladım sonra tek tek herkesle tnaıştırdığm her tanıştırdığım çok sevdi. Sonra sıkıntıdan sedef çıktı ben de annem de dayanamadı daha gizli gizli ağlarken yakaladı beni kaç kere tek istediğim sadece tanışmalarıydı... annem zamanla yumuşadı. Sıra geldi babama dünyayı yıktı ama bana tek kelime etmedi bu iş olmayacak dedi... o evreleri anlatsam roman olurr çok uzunn. Uzun işin kısası sevdiğim adamdan emindim çekiceksem de kendi hatamın bedelini çekerim dedim. Ben kimseyi ayırmam dedim kürt sünni alevi laz diye önce kendim tanıdım çooooooook sevdim sonra herkese tanıttımmm çoook sevdilerr şimdi çok mutluyuz.
Eğer karşında ki kişiden eminsen üstüne basa basa diyorum ama eminsen ve seviyorsan da o da seni yarı yolda bırakmayacaksa pes etme benim ki olduysa bu hayatta olamayacak diye bir şey yoktur
bu senin ilk çemkirişindi bütün konularda olduğu gibi.bu mu düzgün üslup.? saygı duyulacak tek tarafın yok.daha fazla uzatmak istemiyorum konu mu da mahvettinÇok büyümüşsün maşallah, evliliği düşünüp kafa yeme vaktin gelmiş, tam gaz devam.
Zorla derken sevdiğinizi mi aldınız? Yoksa ailenizin tercih ettiği birini mi?Sizin yorumunuzu okuyunca, biran ben yazdim sandim. Ama herzaman sizinki gibi mutlu sonla bitmiyor. Bende ayni sorunlarla zorla evlilik yaptim ve senelerdir cekiyorum: ((
Benim esiminde ailesi koyde yasiyordu. Sevgili kayinvalidem yazin ortasinda corap giyeceksin, biraz kapali giyineceksin diye tutturup beni esime kirpalatmisti: ((Ben hic koy hayati gormemistim.yasadiklari yerden dolayi dar goruslu olabiliyorlar canim. Dikkatli ol derim sana.ailesinin kyde yasaması
evet canım dikkat etmek lazım :) da öyle değiller kendi kızlarıda var bnden süslü.)Benim esiminde ailesi koyde yasiyordu. Sevgili kayinvalidem yazin ortasinda corap giyeceksin, biraz kapali giyineceksin diye tutturup beni esime kirpalatmisti: ((Ben hic koy hayati gormemistim.yasadiklari yerden dolayi dar goruslu olabiliyorlar canim. Dikkatli ol derim sana.
herkes senn gibi şanslı değil demek ki :) Allah kimseyi pişman etmesin.hepinizin yuvası huzur dolu olsun inşallah.Zorla derken sevdiğinizi mi aldınız? Yoksa ailenizin tercih ettiği birini mi?
Cok sevdigimi kendi zorlamam sonucu ailemi ikna ederek evlendim. Ikna sayilmazdiya neyseZorla derken sevdiğinizi mi aldınız? Yoksa ailenizin tercih ettiği birini mi?
Almak için dünya'yı yıktım ama benim de korkularım yok değil :) Sevmediğin adamla evlenmek kadar berbat bir şey var mı ha tecavüze uğramışsın ha sevmediğinle evlenmişssinherkes senn gibi şanslı değil demek ki :) Allah kimseyi pişman etmesin.hepinizin yuvası huzur dolu olsun inşallah.
Ahh yapma bunu :) En çok korktuğum şey.. senin adına çok çok üzüldüm inşallah bir çıkış kapısı bulabilirsinCok sevdigimi kendi zorlamam sonucu ailemi ikna ederek evlendim. Ikna sayilmazdiya neyse( simdiki aklim olsaydi ahhhhh ahh: ((
Kizlarina birsey demezler ama unutma sen gelinlerisin. Benim gorumcede susluydu. Yinede cok dikkatli ol derim.evet canım dikkat etmek lazım :) da öyle değiller kendi kızlarıda var bnden süslü.)
Bulamadim canim. Tam 20 yili askindir cekiyorum. Evlendikten sonra aileside isin icine girince gercek yuzunu gosterdi ama artik cok gecti: ((Almak için dünya'yı yıktım ama benim de korkularım yok değil :) Sevmediğin adamla evlenmek kadar berbat bir şey var mı ha tecavüze uğramışsın ha sevmediğinle evlenmişssin
Ahh yapma bunu :) En çok korktuğum şey.. senin adına çok çok üzüldüm inşallah bir çıkış kapısı bulabilirsin
Evlilik gerçekten şans. Ne yaparsak yapalım aynı evi paylaşmadığımız sürece tanıyamayız.Bulamadim canim. Tam 20 yili askindir cekiyorum. Evlendikten sonra aileside isin icine girince gercek yuzunu gosterdi ama artik cok gecti: ((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?