Bilmiyorsun galiba ama en çok ayrılık nişanlılık döneminde yaşanır nişan yaptığında anlarsın. Uzun süre nişanlı kalmak zarar getirir anca6 Ay göreve gidecek bu yüzden halletmemiz lazım aralıkta tekrar gidiyor. Gelince de nişan yapacağız düğünden önce saçma geliyor bana
benim düşündüğüm tarih bu borçlarım maddiyat vs düşününce anca o zamana toparlarım ama 2026 yazı da uygun olabilir dediğim gibi sevgilim hazır evini aldı beraber kurduk altını hazır hazır olmayan benim ve kapakladığımı düşünmüyorumUzaya roket mi yolluyorsunuz?
Bu kadar uzun bir plan ancak bu olmalı. Evlilik için böyle bir planlama söz konusu ise, ancak bir taraf diğeri kapaklıyordur.
Ben şimdi de ailemi adetleri vs dinleyem biri değilim gayet mutluyuz kendi ailesi de benden farklı değildir ben tek çocuğum o 3 kardeş onlarda da farklı olmamış bu süreçSenin ailen zor, biz de şöyle böyle diyip duruyorsun. Sevgilinin gözü korkabilir, ben bunlarla yapamam diyebilir. Ailesi sizin aileyi garipseyebilir. Açık konuşayım, mutlu olacağını düşünmüyorum, boşanmak olur evlendiğinizde. Sen aileni ve adetlerinizi biraz geri planda tutmazsan tabi. Karşı tarafa ayak uydurun biraz orta noktada buluşun. Bizde böyle dersen sürekli, 2027de nikah olmaz, olsa da devamı kötü biter.
İstanbulda oturmadığını kim söyledi ben söylemedim de yazdım hatta istanbulda diye 12 senedir burada yaşıyorİstanbul’da oturmayan kaptanla nasıl tanıştınız?
Ben dert etmiyorum ikimiz de dindar değiliz ben fanatik değilim bağlı değilim zaten kendi mezhebimi bulmam için akrabayla evlenmem lazım ya da ortamda olmam lazım dışarı evlilik çok var ama genelde kız olunca aile bi duraksıyor annem de aman değerini bilsin yeter diyorUzun dönem nişanlı olma durumundan hiç hoşlanan biri değilim. 2027'ye kim öle kim kala. Bekleyişler bana göre değil. Size kolaylıklar diliyorum.
Aileni de anlamadım. 2 sene sonraki düğün için arada hiçbir resmiyet yokken bu kadar tüm akrabaları tanıştırma içinde olması çok saçma. Bir de beklenti içindeler. Kültürden kültüre değişiyor diyeceğim de yine çok erken.
Mezhep olaylarına hiç girmiyorum o da başlı başına bir konu.
Hallettim evet kazada 25 suçluyum itiraz etmiştimEcem ne yaptın ya ; ) halletmişsin araba mevzularını , tebriklerAileler bu kadar erken tanışırsa ( evlilik 2027 ise ) elbette arada ciddi bişeyler olsun isterler. Hem tanışalım hem ilerlemeyelim hem sosyalleşmeyelim olmaz. Sizin ailenizde kültürel olarak öyle bir aile değildi anlattığınız kadarıyla. Şimdi söz yapın aralıkta nişan yapın, yaza evlenin bitsin ?
Aylarca uzak olmayacağız 2 ay 45 gün gibi görevlere gidecek sonrasında gayet mutluyum şuan seviyorum seviliyorum el üstünde tutuyor cimri değil sevgisini belli ediyor geçmiş ilişkilerimi düşününce muhteşem bir tane bile aklıma acaba yok mesleği dışında. O da napim başında da biliyordum. Sonrasında denetlemeye geçecek.Şu dıdıyla tanıştırmayı falan geç de, ailenin haklı olduğu tek konu mutlu olabilecek misin o. Adam kaptan diyorsun aylara eve gelmeyecek, sen tek başına evde oturacaksın. Evlen evlen diye baskı yapıyor da ailen, senin yalında evlenen kimse yok artık. Evlenip mutlu olamayacaksan, kucağında çocuk adamın yolunu aylarca gözleyeceksen evlenip ne yapacaksın Allah aşkına?? bence acele etme, aileni de boşver dinleme otur iyice düşün mutlu olabilecek miyim diye
Şimdi bu süreçte onlar istanbula geldiğinde davet etmezsek bence ayıp olur ama bilmiyorumDüğüne kadar boğulursunuz, çok acele ediyorsunuz.
Aileniz de sizi çok yoracak belli, sürekli beklentiye girecekler.
Ailelerin tanışmasıyla evlenmem arasında 4 ay var, 2 ay nişanlı kaldım, süre uzasa ayrılırdık herhalde.
Ailenizin düşündüğü normal, bu gelişlerinde diğer aile fertlerinizide davet edebilirsiniz. Ama baştan yanlış olan evlilik tarihi bu kadar uzak tanışma çok erken.Yakın zamanda evlilik teklifi aldım. İlişkim genel olarak sorunsuz diyebilirim ama ailevi anlamda bazı sıkıntılarım var. Hem kendi ailemle hem de kendimle ilgili bazı zorluklar yaşıyorum. Artık kendi yuvamı kurmak, kendi düzenimi oluşturmak istiyorum. Evlilik için düşündüğümüz tarih 2027.
Trafik kazası geçirdiğim dönemde, sevgilimin ailesi kalkıp İstanbul’a beni görmeye geldiler 12 saatlik yol. Ailem bu ziyarete başta çok sıcak bakmadı ama olan oldu diyerek evimize davet ettiler. sevgilimi ailem uzun süredir tanıyordu. Teklif aldıktan sonra da resmi olarak tanışmaları için evimize çağırdım. Aynı şekilde sevgilimin ailesiyle tanıştım, ancak henüz evlerine gitmedim.
Sevgilim gemi kaptanı ve İstanbul’da yaşıyor. Ailem bu evliliğe çok sıcak bakmıyor çünkü aramızda kültürel ve mezhepsel farklılıklar var. “Yapamazsın, yürümez” gibi şeyler söylüyorlar. Ama bir yandan da “yaşıtların evlendi, çocuk yaptı” gibi baskılar da yapıyorlar. Asla olmaz demiyorlar.
Bu yaz nişan yapmayı planlıyoruz. Nişan, söz ve isteme hepsini birlikte yapacağız. Sevgilim aileler tekrar görüşsün, biraz daha kaynaşma olsun istiyor. Annem ise bu işlerin belli bir usulü olduğunu, amcam, teyzem gibi akrabaların da tanışması gerektiğini söylüyor. Aslında sevgilimi iki dedemle, babaannem ve anneannemle, hatta hâlâ hayatta olan büyük dedemle bile tanıştırdım. Amcam ve kuzenlerim de sevgilimi tanıyor.
Bence böyle bir davete gerek yok ama sevgilim ailem İstanbul’a geliyor, seninkilerle tekrar görüşmek isteyecekler. En azından birlikte bir kahvaltıya gidelim, anneleri çağıralım dedi. Ben çok samimiyet istemiyorum. Mesela teyzemin dünürü ile tanışıyorum. Ne gerek var?
Benim ailemse Eylül gibi biz de gidelim diyor ama bir yandan da bizi çağırırlar mı ki diyorlar hevesli gibi gidecek miyiz diyorlar. Annem neden kimse arayıp sormuyor diye soruyor. Ben de “Numaranı vermedim,” dedim. Gerçi sevgilimin babasında babamın numarası var, ama şu ana kadar herhangi bir iletişim kurulmadı. Zaten aileler tanışmış değil mi? Söz ve nişan yapacağım bu yeterli değil mi?
Aylarca uzak olmayacağız 2 ay 45 gün gibi görevlere gidecek sonrasında gayet mutluyum şuan seviyorum seviliyorum el üstünde tutuyor cimri değil sevgisini belli ediyor geçmiş ilişkilerimi düşününce muhteşem bir tane bile aklıma acaba yok mesleği dışında. O da napim başında da biliyordum. Sonrasında denetlemeye geçecek.
Sürekli ailem şöyle diyor demişsin. Kocaman insanlarsınız. Tüm kararlarınızı kendiniz verin. Size doğru gelen neyse , biz böyle karar verdik diyin. Onlardan sadece saygı duymalarını bekleyin. Yoksa huzur falan kalmaz diyim.Yakın zamanda evlilik teklifi aldım. İlişkim genel olarak sorunsuz diyebilirim ama ailevi anlamda bazı sıkıntılarım var. Hem kendi ailemle hem de kendimle ilgili bazı zorluklar yaşıyorum. Artık kendi yuvamı kurmak, kendi düzenimi oluşturmak istiyorum. Evlilik için düşündüğümüz tarih 2027.
Trafik kazası geçirdiğim dönemde, sevgilimin ailesi kalkıp İstanbul’a beni görmeye geldiler 12 saatlik yol. Ailem bu ziyarete başta çok sıcak bakmadı ama olan oldu diyerek evimize davet ettiler. sevgilimi ailem uzun süredir tanıyordu. Teklif aldıktan sonra da resmi olarak tanışmaları için evimize çağırdım. Aynı şekilde sevgilimin ailesiyle tanıştım, ancak henüz evlerine gitmedim.
Sevgilim gemi kaptanı ve İstanbul’da yaşıyor. Ailem bu evliliğe çok sıcak bakmıyor çünkü aramızda kültürel ve mezhepsel farklılıklar var. “Yapamazsın, yürümez” gibi şeyler söylüyorlar. Ama bir yandan da “yaşıtların evlendi, çocuk yaptı” gibi baskılar da yapıyorlar. Asla olmaz demiyorlar.
Bu yaz nişan yapmayı planlıyoruz. Nişan, söz ve isteme hepsini birlikte yapacağız. Sevgilim aileler tekrar görüşsün, biraz daha kaynaşma olsun istiyor. Annem ise bu işlerin belli bir usulü olduğunu, amcam, teyzem gibi akrabaların da tanışması gerektiğini söylüyor. Aslında sevgilimi iki dedemle, babaannem ve anneannemle, hatta hâlâ hayatta olan büyük dedemle bile tanıştırdım. Amcam ve kuzenlerim de sevgilimi tanıyor.
Bence böyle bir davete gerek yok ama sevgilim ailem İstanbul’a geliyor, seninkilerle tekrar görüşmek isteyecekler. En azından birlikte bir kahvaltıya gidelim, anneleri çağıralım dedi. Ben çok samimiyet istemiyorum. Mesela teyzemin dünürü ile tanışıyorum. Ne gerek var?
Benim ailemse Eylül gibi biz de gidelim diyor ama bir yandan da bizi çağırırlar mı ki diyorlar hevesli gibi gidecek miyiz diyorlar. Annem neden kimse arayıp sormuyor diye soruyor. Ben de “Numaranı vermedim,” dedim. Gerçi sevgilimin babasında babamın numarası var, ama şu ana kadar herhangi bir iletişim kurulmadı. Zaten aileler tanışmış değil mi? Söz ve nişan yapacağım bu yeterli değil mi?
Erkek olsam direkt topuk.. bu ne be aşiret misiniz yıl 2025..
E sen de seni arzulamayan çirkin bulan bi adamla evlisin evliliğinde en önemli şey seks yokmuş ama topuklamamışsın ne olacak? 40 yaşında evlensem benim de ailem aman evlensin de yeter der ama 25 yaşında ve tek çocuk olduğum için beklenti oluyor ki karşı taraf benim için gelmeye hazır zaten. Onlarda da aynen böyle olmuş diğer kardeş evliliklerindeErkek olsam direkt topuk.. bu ne be aşiret misiniz yıl 2025..
E sen de seni arzulamayan çirkin bulan bi adamla evlisin evliliğinde en önemli şey seks yokmuş ama topuklamamışsın ne olacak? 40 yaşında evlensem benim de ailem aman evlensin de yeter der ama 25 yaşında ve tek çocuk olduğum için beklenti oluyor ki karşı taraf benim için gelmeye hazır zaten. Onlarda da aynen böyle olmuş diğer kardeş evliliklerinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?