Aile tanışması

Onlar daha önce geldiler hep mesela mezuniyetim için annesi geldi beraber yemek yedik kaza yaptım geldiler şimdi yine sevgilim gelmelerinde biraz da sen varsın oturup aileler kaynaşsın vs diyor ben demiyorum geleceksin edeceksin demiyorum başında herhalde ben gelmediler etmediler yazdım

Bu kadar ailem ailem deyip de ''ben geleneksel gelinlerden değilim'' demek de komik oluyor. Gayet de gelenekselcisiniz, zannediyor musunuz tüm düğün kına yapanlar keyfinden yapıyor ?
Değilim evet geleneksel kafada değilim bu yüzden ayrıca tanışma istemiyorum zaten. Ama onlar geliyorsa çağırmazsak ayıp olacak çağırsam emrivaki ile başka aile üyeleri gelecek

Dün geldi ailesi çekirdek aile tanışıldı bugün de annem onun annesi ben teyzem ve sevgilimin annesibberaber kahvaltıya gittik

Onlar uzakta ama yani bizim gitmemiz sıkıntı. Geldiklerinde davet etmezsek ayıp mı olur ya da onlar mı aramalı ailemi
Sevgili Eceyla onlar uzak ama bizim gitmemiz sikinti demissin ama o insanlar senin icin 12 saat yol gelmisler. Yani siz de onlar icin uzaksiniz demek oluyor bu ve senin bu dusuncen uzgunum ki biraz bencilce. Ailen seni sokakta bulmadiklarini soyluyorsa eger kizlarinin kapi gibi arkasinda durmali ve ellerinden geleni yapmalilar. Tum sulaleyle tanistirmak isteyip dunurlerine iade-i ziyaret yapmamak cok kaba bir davranis. Mezhepsel farklardan dolayi sorun cikmasi en cok da senin ailenin bu dusunce yapisinda olmasindan kaynaklanir. Amcan/halan/teyzen vs vs tanissin ama insanlar ayaginiza kadar geldiginde evinize davet etmeyin? Sence olacak sey mi bu? Biraz empati kurabilir misin? Senin ailenin bu istemiyor tavri onlari aramamaya itiyor olabilir mi? Lutfen bu kismi da bir dusun..

Onlardan davet gelmeden mi gidelim

Guzelim sen bu isi olabildigince kalabalik aile kismini bulastirmadan yap. Zaten uzaktalarmis birbirlerini kirk yilda bir gorecek insanlar icin iliskini riske atmana hic gerek yok. Bak 27 Eylul’de nisanim var benim. Ama ailelerimiz bambaska sehirlerde yasiyor, annem kalkip gelecek ailesiyle tanismak icin. Bu ayni sehirde olsa farkli olurdu tabii ama suan onemli olan isi zorlastirmak degil, kolaylastirmak. O yuzden lutfen aileni dizginle. Mumkunse de evde degil, disarida aile yemegi tarzinda bir organizasyon planlayin. Kusura bakmasinlar ama benim dusuncem 2.derece akrabalara bu tarz konularda yorum yapabilme hakki verilmemesi yonunde.

Tanıştılar zaten geldi ailesi 2 kere davet ettik bir geldiklerinde bir gittiklerinde bir de annelerle kahvaltıya gidildi amca dayı yoktu sadece dedem ve babaannem vardı onlar da bizi davet etti ama babam ben gitmem diyor iyi dedim gitme nişan olsun öyle gidermiş

O zaman oyle olsun, birak zorlama kimseyi yoksa senin iliskine tas konur.. ama lutfen nisan ve dugun olayinda arayi cok uzun tutma.. Sen kendinden ve erkek arkadasindan eminsen 2026’da bitir bu isi

Onlardan davet gelmeden mi gidelim
Hayir tabii ki guzelim. Erkek arkadasin ailesiyle konusmali, bu baglantiyi kuracak kisi erkek arkadasin. Zaten ailesi yakin zamanda gelecekse ve bulusturacaksiniz gece sonunda ailesi sizi davet etmeli. Iste bunu da geldiklerinde bulusma oncesi erkek arkadasin ailesiyle halletmeli ki insanlar teklif edebilsin..

mehzep olayını araya soktuysanız problem yaşayacaksınız. Adam gemi kaptanı ailesi de 12 saatlik yoldan kalkıp gelmiş. Belli yol yordam bilen saygılı insanlar. Kıymet biliyorlar. Seninkiler biraz problemli geldi bana. Walla bu işi en kısadan yap yapabilidğin kadar. Herkesi işin içine sokma anne baba kardeş varsa tanıştır kimseyi tek tek çağırmayın.

Belki nişan/ düğün öncesi konuşmak isteyeceğiniz şeyler olur aile içinde ,başkaları olursa huzursuzluk çıkarabilirler bazı aile ferdleri çok cahil çünkü.

Ben 6 sene önce evlendim tanışmaya gelirken eşim ve ailesi sadece Annem Babam, Abim yengem vardı bide çok sevdiğim Teyzemle kuzenim oda çok heycanlıydım kuzen ve yenge yanımda olur diye çağırdım annemde heycanlıydı onunda yanında teyzem durdu yardımcı oldu biraz heycanı yönetmek için :) tatlı telaşlar bunlar ama kalabalık iyi değil. Nerde çokluk orda b..luk bilip bilmeden biri saçmalar felan gerek yok.

Onu geçtim sevgilinin Babasında telefonu var diyosun. Kızım böyle şeyleri kadınlar ayarlar.

İki anne iletişime geçmeli bende bizde böyle olmuştu. Kayınvalidem annemin numarasını istedi iletişim kurdu. Gerisini büyükler yaptı ayarladı.

Ben farklı yerde ikamet ettiğim için Rahmetli Nenemde isteme /nişan oldu evde. Çok samimi bir ortam vardı annemler bol çeşitli yemek yapmıştı 4 evde ayrı yemek pişti 80 kişi vardı rahat. Erkekler yemek sonrası aşağı indi kadınlar eğlendi yukarıda çok güzeldi bence. Abartısız en güzel şekilde yaptık oldu bitti.. pürüzler olmadı mı kesinlikle oldu.

Düğün hazırlıklarına doğru anlaşmazlıklar olur. Herkes maddi durumuna göre hareket eder tartışma da olur kavga da. Önemli olan para değil elindekileri güzelleştirmektir. Bunu ikinizde unutmamalısınız ve makul olmak herzaman iyidir inşallah çok güzel olur herşeyin

Kazadan sonra ne güzel görmeye gelmişler neyine tavır alıyorlar acaba. Anlatımınıza bakaraktan biraz zorlama isteksiz iş olacak gibi. Anası danası dadısı herşeye karışacaksa zor. Aileler herşeye burnunu sokar siz kendi kararınızı verin arkasında da durun

Bilmiyorum neyine tavır alıyorlar hem evlenen diyorlar hem evlenme

Sevgilimin ailesinin 3 oğlu var beni görünce mucize sanıyorlar djdjdjdjdjdjd kız çocuk hasretleri var heves ediyorlar sevgilimin demesine göre bu yüzden evet mezuniyetime de geldiler hediye bile aldılar aramızda pek iletişim yok 2 kere geldiler konuşuldu düğün vs nişan konuşuldu onlar gmüsait zamanda bekliyoruz bizim o taraflara gelin dediler annem de nasip geliriz artık dedi ama babam gitmek istemiyor

Annen ikna eder babani önce onlar tanismaya bidaha dogru düzgün gelsinler bakalim bi cicek alip öyle kolay olmuyor bu isler. Bu isleri hall ederde anneler yapar ancak benim babamida annem yumusatmisti ama acele de etmeyin evlenmek icin. Hersey göründügü gibi basit kolay degil.

İsteme olmayacak nişan söz isteme hepsini birlikte yapacağım

İsteme olmayacak nişan söz isteme hepsini birlikte yapacağım
Benimde öyle oldu zaten isteme nisan evde olmustu. Sorun o degil benim oyle deme amacim biraz göstersinler istediklerini biz isteme yapana kadar esim ve ailesi 2-3 kez bize geldiler cicekle felan bilmiyorum yani her aile farkli

Benimde öyle oldu zaten isteme nisan evde olmustu. Sorun o degil benim oyle deme amacim biraz göstersinler istediklerini biz isteme yapana kadar esim ve ailesi 2-3 kez bize geldiler cicekle felan bilmiyorum yani her aile farkli
Bizde de geldiler 3 kere elleri boş değildi zaten sevgilim bana sürekli çiçek hediye alır onlar da geldiklerinde ciddi niyetle çiçekle hediyeyle geldiler aynı şekilde ben mezun olduğumda sevgilimin annesi bana altın kolye hediye etti çiçek aldı arada yine hediye alır yollar karşı taraf uğraşıyor ya salmış değiller

Nekadar hoş ince davranmışlar sevindim senin adına

Nekadar hoş ince davranmışlar sevindim senin adına
Öyleler sıkıntımız yok iyi insanlar sınırlarını biliyorlar destekçiler tabi bunu söylemek için erken mesela 2. Geldiklerinde ben elbise gitmiştim midi ama yırtmaçlı annem olmamış dedi makyajımı abartı buldu sevgilimin annesi direkt elbiseme makyajıma iltifat etti :)

Öyleler sıkıntımız yok iyi insanlar sınırlarını biliyorlar destekçiler tabi bunu söylemek için erken
Bence de insanlar yarılmamış karpuz gibidir içini yarıp baktığında görürsün ancak kelekde çıkabilir yanii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…