Onlar daha önce geldiler hep mesela mezuniyetim için annesi geldi beraber yemek yedik kaza yaptım geldiler şimdi yine sevgilim gelmelerinde biraz da sen varsın oturup aileler kaynaşsın vs diyor ben demiyorum geleceksin edeceksin demiyorum başında herhalde ben gelmediler etmediler yazdımNe yalan soyleyeyim, ben olsam ben de kacardim. Ailen, nenemle yengemle didimla tanismak icin kalksin binlerce kilometreden gelsin diyen insan erkek olsun kadin olsun kafasizdir. Ailenin acaip istekleri olabilir ama ailesi acaip olanlar ailelerini idare edip, tuhaf istekleri karsi tarafa yansitmamali bence. Manyak aile cok, akilli insanlar bunu karsi tarafa yansitmiyor, kafasiz olanlar dimdirekt karasi tarafa tuhaf istekleri iletiyor.
Değilim evet geleneksel kafada değilim bu yüzden ayrıca tanışma istemiyorum zaten. Ama onlar geliyorsa çağırmazsak ayıp olacak çağırsam emrivaki ile başka aile üyeleri gelecekBu kadar ailem ailem deyip de ''ben geleneksel gelinlerden değilim'' demek de komik oluyor. Gayet de gelenekselcisiniz, zannediyor musunuz tüm düğün kına yapanlar keyfinden yapıyor ?
Sevgili Eceyla onlar uzak ama bizim gitmemiz sikinti demissin ama o insanlar senin icin 12 saat yol gelmisler. Yani siz de onlar icin uzaksiniz demek oluyor bu ve senin bu dusuncen uzgunum ki biraz bencilce. Ailen seni sokakta bulmadiklarini soyluyorsa eger kizlarinin kapi gibi arkasinda durmali ve ellerinden geleni yapmalilar. Tum sulaleyle tanistirmak isteyip dunurlerine iade-i ziyaret yapmamak cok kaba bir davranis. Mezhepsel farklardan dolayi sorun cikmasi en cok da senin ailenin bu dusunce yapisinda olmasindan kaynaklanir. Amcan/halan/teyzen vs vs tanissin ama insanlar ayaginiza kadar geldiginde evinize davet etmeyin? Sence olacak sey mi bu? Biraz empati kurabilir misin? Senin ailenin bu istemiyor tavri onlari aramamaya itiyor olabilir mi? Lutfen bu kismi da bir dusun..Onlar uzakta ama yani bizim gitmemiz sıkıntı. Geldiklerinde davet etmezsek ayıp mı olur ya da onlar mı aramalı ailemi
Onlardan davet gelmeden mi gidelimSevgili Eceyla onlar uzak ama bizim gitmemiz sikinti demissin ama o insanlar senin icin 12 saat yol gelmisler. Yani siz de onlar icin uzaksiniz demek oluyor bu ve senin bu dusuncen uzgunum ki biraz bencilce. Ailen seni sokakta bulmadiklarini soyluyorsa eger kizlarinin kapi gibi arkasinda durmali ve ellerinden geleni yapmalilar. Tum sulaleyle tanistirmak isteyip dunurlerine iade-i ziyaret yapmamak cok kaba bir davranis. Mezhepsel farklardan dolayi sorun cikmasi en cok da senin ailenin bu dusunce yapisinda olmasindan kaynaklanir. Amcan/halan/teyzen vs vs tanissin ama insanlar ayaginiza kadar geldiginde evinize davet etmeyin? Sence olacak sey mi bu? Biraz empati kurabilir misin? Senin ailenin bu istemiyor tavri onlari aramamaya itiyor olabilir mi? Lutfen bu kismi da bir dusun..
Guzelim sen bu isi olabildigince kalabalik aile kismini bulastirmadan yap. Zaten uzaktalarmis birbirlerini kirk yilda bir gorecek insanlar icin iliskini riske atmana hic gerek yok. Bak 27 Eylul’de nisanim var benim. Ama ailelerimiz bambaska sehirlerde yasiyor, annem kalkip gelecek ailesiyle tanismak icin. Bu ayni sehirde olsa farkli olurdu tabii ama suan onemli olan isi zorlastirmak degil, kolaylastirmak. O yuzden lutfen aileni dizginle. Mumkunse de evde degil, disarida aile yemegi tarzinda bir organizasyon planlayin. Kusura bakmasinlar ama benim dusuncem 2.derece akrabalara bu tarz konularda yorum yapabilme hakki verilmemesi yonunde.zaten tanıştılar bu yüzden tekrar evde bir organizasyon istemiyorum gelirlerse de anne babası gelsin benim anne babam olsun bu kadar. Kim ne dedi dövüş mü edildi ailesi siyasi olarak malesef ailemin katlanmayacağı seviyede bizim aile bir araya gelince mutlaka kavga çıkıyor zaten herkes çok konuşkan gürültülü uzaktan bakıp normal sansınlar mesafe olsun istiyorum. Çekiniyorum kalkıp o bu saçmasapan şaka yapar. Amcam eniştem kayınpederimle kaynaşsa ne kaynaşmasa ne. Sevgilimi tanıyorlar yetmez mi?
Tanıştılar zaten geldi ailesi 2 kere davet ettik bir geldiklerinde bir gittiklerinde bir de annelerle kahvaltıya gidildi amca dayı yoktu sadece dedem ve babaannem vardı onlar da bizi davet etti ama babam ben gitmem diyor iyi dedim gitme nişan olsun öyle gidermişGuzelim sen bu isi olabildigince kalabalik aile kismini bulastirmadan yap. Zaten uzaktalarmis birbirlerini kirk yilda bir gorecek insanlar icin iliskini riske atmana hic gerek yok. Bak 27 Eylul’de nisanim var benim. Ama ailelerimiz bambaska sehirlerde yasiyor, annem kalkip gelecek ailesiyle tanismak icin. Bu ayni sehirde olsa farkli olurdu tabii ama suan onemli olan isi zorlastirmak degil, kolaylastirmak. O yuzden lutfen aileni dizginle. Mumkunse de evde degil, disarida aile yemegi tarzinda bir organizasyon planlayin. Kusura bakmasinlar ama benim dusuncem 2.derece akrabalara bu tarz konularda yorum yapabilme hakki verilmemesi yonunde.
O zaman oyle olsun, birak zorlama kimseyi yoksa senin iliskine tas konur.. ama lutfen nisan ve dugun olayinda arayi cok uzun tutma.. Sen kendinden ve erkek arkadasindan eminsen 2026’da bitir bu isiTanıştılar zaten geldi ailesi 2 kere davet ettik bir geldiklerinde bir gittiklerinde bir de annelerle kahvaltıya gidildi amca dayı yoktu sadece dedem ve babaannem vardı onlar da bizi davet etti ama babam ben gitmem diyor iyi dedim gitme nişan olsun öyle gidermiş
Hayir tabii ki guzelim. Erkek arkadasin ailesiyle konusmali, bu baglantiyi kuracak kisi erkek arkadasin. Zaten ailesi yakin zamanda gelecekse ve bulusturacaksiniz gece sonunda ailesi sizi davet etmeli. Iste bunu da geldiklerinde bulusma oncesi erkek arkadasin ailesiyle halletmeli ki insanlar teklif edebilsin..Onlardan davet gelmeden mi gidelim
mehzep olayını araya soktuysanız problem yaşayacaksınız. Adam gemi kaptanı ailesi de 12 saatlik yoldan kalkıp gelmiş. Belli yol yordam bilen saygılı insanlar. Kıymet biliyorlar. Seninkiler biraz problemli geldi bana. Walla bu işi en kısadan yap yapabilidğin kadar. Herkesi işin içine sokma anne baba kardeş varsa tanıştır kimseyi tek tek çağırmayın.Yakın zamanda evlilik teklifi aldım. İlişkim genel olarak sorunsuz diyebilirim ama ailevi anlamda bazı sıkıntılarım var. Hem kendi ailemle hem de kendimle ilgili bazı zorluklar yaşıyorum. Artık kendi yuvamı kurmak, kendi düzenimi oluşturmak istiyorum. Evlilik için düşündüğümüz tarih 2027.
Trafik kazası geçirdiğim dönemde, sevgilimin ailesi kalkıp İstanbul’a beni görmeye geldiler 12 saatlik yol. Ailem bu ziyarete başta çok sıcak bakmadı ama olan oldu diyerek evimize davet ettiler. sevgilimi ailem uzun süredir tanıyordu. Teklif aldıktan sonra da resmi olarak tanışmaları için evimize çağırdım. Aynı şekilde sevgilimin ailesiyle tanıştım, ancak henüz evlerine gitmedim.
Sevgilim gemi kaptanı ve İstanbul’da yaşıyor. Ailem bu evliliğe çok sıcak bakmıyor çünkü aramızda kültürel ve mezhepsel farklılıklar var. “Yapamazsın, yürümez” gibi şeyler söylüyorlar. Ama bir yandan da “yaşıtların evlendi, çocuk yaptı” gibi baskılar da yapıyorlar. Asla olmaz demiyorlar.
Bu yaz nişan yapmayı planlıyoruz. Nişan, söz ve isteme hepsini birlikte yapacağız. Sevgilim aileler tekrar görüşsün, biraz daha kaynaşma olsun istiyor. Annem ise bu işlerin belli bir usulü olduğunu, amcam, teyzem gibi akrabaların da tanışması gerektiğini söylüyor. Aslında sevgilimi iki dedemle, babaannem ve anneannemle, hatta hâlâ hayatta olan büyük dedemle bile tanıştırdım. Amcam ve kuzenlerim de sevgilimi tanıyor.
Bence böyle bir davete gerek yok ama sevgilim ailem İstanbul’a geliyor, seninkilerle tekrar görüşmek isteyecekler. En azından birlikte bir kahvaltıya gidelim, anneleri çağıralım dedi. Ben çok samimiyet istemiyorum. Mesela teyzemin dünürü ile tanışıyorum. Ne gerek var?
Benim ailemse Eylül gibi biz de gidelim diyor ama bir yandan da bizi çağırırlar mı ki diyorlar hevesli gibi gidecek miyiz diyorlar. Annem neden kimse arayıp sormuyor diye soruyor. Ben de “Numaranı vermedim,” dedim. Gerçi sevgilimin babasında babamın numarası var, ama şu ana kadar herhangi bir iletişim kurulmadı. Zaten aileler tanışmış değil mi? Söz ve nişan yapacağım bu yeterli değil mi?
Kazadan sonra ne güzel görmeye gelmişler neyine tavır alıyorlar acaba. Anlatımınıza bakaraktan biraz zorlama isteksiz iş olacak gibi. Anası danası dadısı herşeye karışacaksa zor. Aileler herşeye burnunu sokar siz kendi kararınızı verin arkasında da durunYakın zamanda evlilik teklifi aldım. İlişkim genel olarak sorunsuz diyebilirim ama ailevi anlamda bazı sıkıntılarım var. Hem kendi ailemle hem de kendimle ilgili bazı zorluklar yaşıyorum. Artık kendi yuvamı kurmak, kendi düzenimi oluşturmak istiyorum. Evlilik için düşündüğümüz tarih 2027.
Trafik kazası geçirdiğim dönemde, sevgilimin ailesi kalkıp İstanbul’a beni görmeye geldiler 12 saatlik yol. Ailem bu ziyarete başta çok sıcak bakmadı ama olan oldu diyerek evimize davet ettiler. sevgilimi ailem uzun süredir tanıyordu. Teklif aldıktan sonra da resmi olarak tanışmaları için evimize çağırdım. Aynı şekilde sevgilimin ailesiyle tanıştım, ancak henüz evlerine gitmedim.
Sevgilim gemi kaptanı ve İstanbul’da yaşıyor. Ailem bu evliliğe çok sıcak bakmıyor çünkü aramızda kültürel ve mezhepsel farklılıklar var. “Yapamazsın, yürümez” gibi şeyler söylüyorlar. Ama bir yandan da “yaşıtların evlendi, çocuk yaptı” gibi baskılar da yapıyorlar. Asla olmaz demiyorlar.
Bu yaz nişan yapmayı planlıyoruz. Nişan, söz ve isteme hepsini birlikte yapacağız. Sevgilim aileler tekrar görüşsün, biraz daha kaynaşma olsun istiyor. Annem ise bu işlerin belli bir usulü olduğunu, amcam, teyzem gibi akrabaların da tanışması gerektiğini söylüyor. Aslında sevgilimi iki dedemle, babaannem ve anneannemle, hatta hâlâ hayatta olan büyük dedemle bile tanıştırdım. Amcam ve kuzenlerim de sevgilimi tanıyor.
Bence böyle bir davete gerek yok ama sevgilim ailem İstanbul’a geliyor, seninkilerle tekrar görüşmek isteyecekler. En azından birlikte bir kahvaltıya gidelim, anneleri çağıralım dedi. Ben çok samimiyet istemiyorum. Mesela teyzemin dünürü ile tanışıyorum. Ne gerek var?
Benim ailemse Eylül gibi biz de gidelim diyor ama bir yandan da bizi çağırırlar mı ki diyorlar hevesli gibi gidecek miyiz diyorlar. Annem neden kimse arayıp sormuyor diye soruyor. Ben de “Numaranı vermedim,” dedim. Gerçi sevgilimin babasında babamın numarası var, ama şu ana kadar herhangi bir iletişim kurulmadı. Zaten aileler tanışmış değil mi? Söz ve nişan yapacağım bu yeterli değil mi?
Bilmiyorum neyine tavır alıyorlar hem evlenen diyorlar hem evlenmeKazadan sonra ne güzel görmeye gelmişler neyine tavır alıyorlar acaba. Anlatımınıza bakaraktan biraz zorlama isteksiz iş olacak gibi. Anası danası dadısı herşeye karışacaksa zor. Aileler herşeye burnunu sokar siz kendi kararınızı verin arkasında da durun
Sevgilimin ailesinin 3 oğlu var beni görünce mucize sanıyorlar djdjdjdjdjdjd kız çocuk hasretleri var heves ediyorlar sevgilimin demesine göre bu yüzden evet mezuniyetime de geldiler hediye bile aldılar aramızda pek iletişim yok 2 kere geldiler konuşuldu düğün vs nişan konuşuldu onlar gmüsait zamanda bekliyoruz bizim o taraflara gelin dediler annem de nasip geliriz artık dedi ama babam gitmek istemiyormehzep olayını araya soktuysanız problem yaşayacaksınız. Adam gemi kaptanı ailesi de 12 saatlik yoldan kalkıp gelmiş. Belli yol yordam bilen saygılı insanlar. Kıymet biliyorlar. Seninkiler biraz problemli geldi bana. Walla bu işi en kısadan yap yapabilidğin kadar. Herkesi işin içine sokma anne baba kardeş varsa tanıştır kimseyi tek tek çağırmayın.
Belki nişan/ düğün öncesi konuşmak isteyeceğiniz şeyler olur aile içinde ,başkaları olursa huzursuzluk çıkarabilirler bazı aile ferdleri çok cahil çünkü.
Ben 6 sene önce evlendim tanışmaya gelirken eşim ve ailesi sadece Annem Babam, Abim yengem vardı bide çok sevdiğim Teyzemle kuzenim oda çok heycanlıydım kuzen ve yenge yanımda olur diye çağırdım annemde heycanlıydı onunda yanında teyzem durdu yardımcı oldu biraz heycanı yönetmek için :) tatlı telaşlar bunlar ama kalabalık iyi değil. Nerde çokluk orda b..luk bilip bilmeden biri saçmalar felan gerek yok.
Onu geçtim sevgilinin Babasında telefonu var diyosun. Kızım böyle şeyleri kadınlar ayarlar.
İki anne iletişime geçmeli bende bizde böyle olmuştu. Kayınvalidem annemin numarasını istedi iletişim kurdu. Gerisini büyükler yaptı ayarladı.
Ben farklı yerde ikamet ettiğim için Rahmetli Nenemde isteme /nişan oldu evde. Çok samimi bir ortam vardı annemler bol çeşitli yemek yapmıştı 4 evde ayrı yemek pişti 80 kişi vardı rahat. Erkekler yemek sonrası aşağı indi kadınlar eğlendi yukarıda çok güzeldi bence. Abartısız en güzel şekilde yaptık oldu bitti.. pürüzler olmadı mı kesinlikle oldu.
Düğün hazırlıklarına doğru anlaşmazlıklar olur. Herkes maddi durumuna göre hareket eder tartışma da olur kavga da. Önemli olan para değil elindekileri güzelleştirmektir. Bunu ikinizde unutmamalısınız ve makul olmak herzaman iyidirinşallah çok güzel olur herşeyin
Annen ikna eder babaniSevgilimin ailesinin 3 oğlu var beni görünce mucize sanıyorlar djdjdjdjdjdjd kız çocuk hasretleri var heves ediyorlar sevgilimin demesine göre bu yüzden evet mezuniyetime de geldiler hediye bile aldılar aramızda pek iletişim yok 2 kere geldiler konuşuldu düğün vs nişan konuşuldu onlar gmüsait zamanda bekliyoruz bizim o taraflara gelin dediler annem de nasip geliriz artık dedi ama babam gitmek istemiyor
İsteme olmayacak nişan söz isteme hepsini birlikte yapacağımAnnen ikna eder babaniönce onlar tanismaya bidaha dogru düzgün gelsinler bakalim bi cicek alip öyle kolay olmuyor bu isler. Bu isleri hall ederde anneler yapar ancak benim babamida annem yumusatmisti ama acele de etmeyin evlenmek icin. Hersey göründügü gibi basit kolay degil.
Benimde öyle oldu zaten isteme nisan evde olmustu. Sorun o degil benim oyle deme amacim biraz göstersinler istediklerini biz isteme yapana kadar esim ve ailesi 2-3 kez bize geldiler cicekle felan bilmiyorum yani her aile farkliİsteme olmayacak nişan söz isteme hepsini birlikte yapacağım
Bizde de geldiler 3 kere elleri boş değildi zaten sevgilim bana sürekli çiçek hediye alır onlar da geldiklerinde ciddi niyetle çiçekle hediyeyle geldiler aynı şekilde ben mezun olduğumda sevgilimin annesi bana altın kolye hediye etti çiçek aldı arada yine hediye alır yollar karşı taraf uğraşıyor ya salmış değillerBenimde öyle oldu zaten isteme nisan evde olmustu. Sorun o degil benim oyle deme amacim biraz göstersinler istediklerini biz isteme yapana kadar esim ve ailesi 2-3 kez bize geldiler cicekle felan bilmiyorum yani her aile farkli
Nekadar hoş ince davranmışlar sevindim senin adınaBizde de geldiler 3 kere elleri boş değildi zaten sevgilim bana sürekli çiçek hediye alır onlar da geldiklerinde ciddi niyetle çiçekle hediyeyle geldiler aynı şekilde ben mezun olduğumda sevgilimin annesi bana altın kolye hediye etti çiçek aldı arada yine hediye alır yollar karşı taraf uğraşıyor ya salmış değiller
Öyleler sıkıntımız yok iyi insanlar sınırlarını biliyorlar destekçiler tabi bunu söylemek için erken mesela 2. Geldiklerinde ben elbise gitmiştim midi ama yırtmaçlı annem olmamış dedi makyajımı abartı buldu sevgilimin annesi direkt elbiseme makyajıma iltifat etti :)Nekadar hoş ince davranmışlar sevindim senin adına
Bence de insanlar yarılmamış karpuz gibidir içini yarıp baktığında görürsün ancakÖyleler sıkıntımız yok iyi insanlar sınırlarını biliyorlar destekçiler tabi bunu söylemek için erken
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?