Arkadaşlar Allah aşkına akıl verin. 3 senelik sevgilimle ailelerimiz çok zıt. Benim ailem Ankaranın kendine münhasır okumuş bir kesiminden, sevgilimin ailesi ise ufak bir şehrin köylü kesiminden. Ailen bunu duyunca çok sevinmiş, köylü insanların daima geleneklere öncülük ettiğini soylemişti. Ama tanismada ne görelim babanın hiçbir şeyler haberi yok, kaygısız, anne sürekli babamlar laf sokma peşinde. Şoklar içerisinde girdik, babam arada ben olduğum için hiçbir şey söyleyemedi ama çok mutsuz olduk hepimiz
Sevgilim biraz silik bir tip, çok özür diledi benden. Hiçbir şeyi kendi anlamayan bir insan, hataları hep ben söylemek zorunda kalıyorum. Hep geride duruyor, şimdi de buralarda gidelim diyor deli gibi.
İçim içime sığmıyor, ayrılmam en iyisi olacak gibi. 3 senem heba oldu
Kaç bacım kaç, gidelim buradan der aileni silersin , sonra da anama gidicem der perişan olursun.Arkadaşlar Allah aşkına akıl verin. 3 senelik sevgilimle ailelerimiz çok zıt. Benim ailem Ankaranın kendine münhasır okumuş bir kesiminden, sevgilimin ailesi ise ufak bir şehrin köylü kesiminden. Ailen bunu duyunca çok sevinmiş, köylü insanların daima geleneklere öncülük ettiğini soylemişti. Ama tanismada ne görelim babanın hiçbir şeyler haberi yok, kaygısız, anne sürekli babamlar laf sokma peşinde. Şoklar içerisinde girdik, babam arada ben olduğum için hiçbir şey söyleyemedi ama çok mutsuz olduk hepimiz
Sevgilim biraz silik bir tip, çok özür diledi benden. Hiçbir şeyi kendi anlamayan bir insan, hataları hep ben söylemek zorunda kalıyorum. Hep geride duruyor, şimdi de buralarda gidelim diyor deli gibi.
Kolay yönetirim, yönlendiririm diye düşünüyor çünkü. Ama kaynana adayı kendi oğlunu da biliyor elin kızını da iki hareketinden çözmüş. Tecrübe bunlar hep.Sevgilinize silik diyorsunuz, deyim yerindeyse anlayışı kıt diyorsunuz. İyi bir laf da etmemişsiniz. Niye zoraki evlenme çabasındasınız ki?
Arkadaşlar Allah aşkına akıl verin. 3 senelik sevgilimle ailelerimiz çok zıt. Benim ailem Ankaranın kendine münhasır okumuş bir kesiminden, sevgilimin ailesi ise ufak bir şehrin köylü kesiminden. Ailen bunu duyunca çok sevinmiş, köylü insanların daima geleneklere öncülük ettiğini soylemişti. Ama tanismada ne görelim babanın hiçbir şeyler haberi yok, kaygısız, anne sürekli babamlar laf sokma peşinde. Şoklar içerisinde girdik, babam arada ben olduğum için hiçbir şey söyleyemedi ama çok mutsuz olduk hepimiz
Eltim ve eş ailesi de böyle. İki taraf da Antepli ama biri yerlisi, yedi göbek şehirli yani diğerleri köylü. Ve arada müthiş bir fark var. Bana deseler inanmazdım, ikisi de güneydoğulu işte derdim ama öyle olmuyormuş. Ben bile eşimle o kadar uyum yaşamadım memleketlerimiz arasında 1200 km mesafe olmasına rağmen.Biz Karadenizin küçük bir ilinde şehir merkezinde dogduk buyuduk. Köyümüz yok yani. Annem de babam da üni mezunu biri dr, diğeri eczacı. Simdi bambaska bir sehirde yasiyoruz. Bu yasadigimiz sehirde Kiz kardeşim memleketimizin ilçesinin köyünden bir çocukla evlendi. Geçtiğimiz yaz dugunleri oldu.
Evlilik aşamasında uyuşmazlıklar oldu ama çocuk yıllardır şehir dışında yaşıyor, çok da düşkün değiller diye çok da takılmadı. Zaten kardeşim sürekli ben sizin adetlerinize uymam diye defalarca kez peşinen söyledi.
Bu sene ramazan bayramında bizim tarafa geldiler. Kurbanda sıra çocuğun ailesindeydi. Kardeşim gitti ama hiç böyle bir şey beklemiyordu. Bayram boyunca kıza sokmadiklari laf kalmamış iş yapmıyor diye. Bayram bitimine dugun varmış. 3 gün 3 gece. Gözünün önünde koç kesmişler. Silah atmışlar. Aslında kardeşimin düğününde de silah atmışlardı ama babam sonra olay çıkardı bıraktılar. Burada sabah aksam demeden 3 gün silah atılmış. Adam salonda konuşurken birden cami açıp silah sıkıyormuş. Kardeşim de ihbar etmiş jandarma gelmiş kaç kere ama uyarıp gitmiş.
Köyde okuyan kız yok, 15 demeden evleniyor 30 da kayinvalide oluyorlar. (Gorumcesi 32 yaşında torunu var) çocuklara asla önem vermiyorlar. Sürekli itip kakıyorlar, küfrediyorlar. Kadinlar zaten ırgat. Sabah tarlada aksam evde calisiyor. Bizim damat bunları tasvip etmiyor ama Kardeşim artık çocuğum olursa ben baba tarafına nasıl getireceğim diye kara kara düşünmeye başladı.
Damadın da bizim de kütüğümüz ayni şehirde ama bambaşka hayatlar yaşıyoruz. Ben Kardeşim anlatmasa Karadeniz'de böyle bir köy anlatılsa abartıdır yok artık derdim ama var. O yuzden özellikle çocuk düşünerek evlenen bir insanın hiç yoktan hayat görüşü dengi dengine bir aile olmasına dikkat etmesi önemli. Hakkınızda hayırlısı.
Benim çevrem ve eşimin çevresi de aynı şekilde bambaşka kültüre sahibiz. Biz karadenizde şehir merkezindeyiz kütüğümüz dahil, eşimin ailesi ilçe merkezinden. Hiç tahmin etmezdim hemşerimle bu kadar farklı olacağımızı. Bunları önceden görebilmiş olanlar, tanışır tanışmaz soğukluk hissedenler lütfen evlenmesin.Biz Karadenizin küçük bir ilinde şehir merkezinde dogduk buyuduk. Köyümüz yok yani. Annem de babam da üni mezunu biri dr, diğeri eczacı. Simdi bambaska bir sehirde yasiyoruz. Bu yasadigimiz sehirde Kiz kardeşim memleketimizin ilçesinin köyünden bir çocukla evlendi. Geçtiğimiz yaz dugunleri oldu.
Evlilik aşamasında uyuşmazlıklar oldu ama çocuk yıllardır şehir dışında yaşıyor, çok da düşkün değiller diye çok da takılmadı. Zaten kardeşim sürekli ben sizin adetlerinize uymam diye defalarca kez peşinen söyledi.
Bu sene ramazan bayramında bizim tarafa geldiler. Kurbanda sıra çocuğun ailesindeydi. Kardeşim gitti ama hiç böyle bir şey beklemiyordu. Bayram boyunca kıza sokmadiklari laf kalmamış iş yapmıyor diye. Bayram bitimine dugun varmış. 3 gün 3 gece. Gözünün önünde koç kesmişler. Silah atmışlar. Aslında kardeşimin düğününde de silah atmışlardı ama babam sonra olay çıkardı bıraktılar. Burada sabah aksam demeden 3 gün silah atılmış. Adam salonda konuşurken birden cami açıp silah sıkıyormuş. Kardeşim de ihbar etmiş jandarma gelmiş kaç kere ama uyarıp gitmiş.
Köyde okuyan kız yok, 15 demeden evleniyor 30 da kayinvalide oluyorlar. (Gorumcesi 32 yaşında torunu var) çocuklara asla önem vermiyorlar. Sürekli itip kakıyorlar, küfrediyorlar. Kadinlar zaten ırgat. Sabah tarlada aksam evde calisiyor. Bizim damat bunları tasvip etmiyor ama Kardeşim artık çocuğum olursa ben baba tarafına nasıl getireceğim diye kara kara düşünmeye başladı.
Damadın da bizim de kütüğümüz ayni şehirde ama bambaşka hayatlar yaşıyoruz. Ben Kardeşim anlatmasa Karadeniz'de böyle bir köy anlatılsa abartıdır yok artık derdim ama var. O yuzden özellikle çocuk düşünerek evlenen bir insanın hiç yoktan hayat görüşü dengi dengine bir aile olmasına dikkat etmesi önemli. Hakkınızda hayırlısı.
olay hemşerilik gibi bi kültür farkı olmuyor zaten dünya görüşü farklılığı. yeri gelir bi japonla kendi mahallenizdeki birine göre daha ortak değerlere sahip olursunuz. türkiye cok katmanlı bi ülke sosyokültürel açıdan. bu şehir-köy yakınlığı ile bitmiyor yani.Benim çevrem ve eşimin çevresi de aynı şekilde bambaşka kültüre sahibiz. Biz karadenizde şehir merkezindeyiz kütüğümüz dahil, eşimin ailesi ilçe merkezinden. Hiç tahmin etmezdim hemşerimle bu kadar farklı olacağımızı. Bunları önceden görebilmiş olanlar, tanışır tanışmaz soğukluk hissedenler lütfen evlenmesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?