Aile tanışmasının kötü geçmesi

Öyleymiş evet

Sevgilim biraz silik bir tip, çok özür diledi benden. Hiçbir şeyi kendi anlamayan bir insan, hataları hep ben söylemek zorunda kalıyorum
Bu cümleleri yazmadan önce 3 yıl aklınız neredeydi ben bir de şunu anlamıyorum nasıl şak diye aşık olup ilişkiye devam ediyorsunuz zıt kültürlerin insanı illa ki belli oluyor nasıl devam ediyorsunuz ilişkiye 9 ay 1 yıl değil yahu üüüüççççç yıl!

Yahu köylü efendimiz tamamda köylü eskiden köylüymüş simdikiler insanin gözünü cikariyor. Dayimin uc tane gelini var birini almanyadan getirdi digeri bizim köyden. Vallahi o bizimki almanyadan gelene kök söktürüyor. Kizcagiz almanyada dogmus buyumus ama Türk. O bizim fellahin karsisinda agzini acamiyor. Ne okul okumus ne gorgu ne bisey biliyor ama ortamlarda oyle davraniyor ki sanirsin nobel odullu bilim kadini. Simdi seninkinin ailesi de ayni hesap. Silik diyip gecme vallahi suya gitururu susuz getiriri. Annesi niye laf sokuyor onu anlamadim. Vallahi herkes kendi dengiyle evlensin ya. Gercekten mutsuz olunuyor . Kim diyosa yok cok sebiyoruz ölüyoruz bitiyoruz bigun illaki bu kültürler patliyor aileler patlıyor . Evlenip ayrilman daha kotu. Bunlar boyle gelmis boyle gider o yuzden ben olmamasindan yanayim

Sevgiliniz yeni mi silik bir tip oldu?

Ayrıl koca mı yok

Yazacağım şeyler yüzünden kimse incinsin istemiyorum ama köy görmeyince köy kültürünü yesilcam filmi zannediyoruz hepimiz.
Anadolu köy kültürü gerçekten hoş bir ortam değil.
Ben Ankara'da doğdum büyüdüm. Anndmin babasi olan dedem üniversite mezunu. Babam dışarıdan okumuş. Belirli bir kültür seviye var. Aslen Karadenizli insanlarız biz ama şive yok. Ben kayinvalidem ne diyor hala anlamiyorum . anneannem dahil İstanbul Türkçesi konuşuyoruz.
Esimin ailesi ile ailem asla anlaşamıyor. Çünkü onların köy kültürü bize çok tuhaf geliyor. İş yapmadığım için laf sokuldu. Bayramda 48 saat tahammül edemiyorlardi bana. Aşırı uçta geleneklere bağlılar. Hala köy usul dugun yemegi veriyorlar. Büyük konuşur küçükler dinler anlayışına o kadar bağlılar anlatamam. Yani ben doktora yapiyorda olsam onlar istiyor ki susup oturayım ekmek yapayım. Ayrı şehirlerde olmasak dayanamazdim.
Babam ve annem benim eşimi çok sevdiği için ses cikartmadi. Çok büyük bir sabır gösterdiler dugun sürecinde. Yapılan saygısızlık ve görgüsüz davranışlar fazlaca oldu
Ama olur şey değildi normalde.
Çok büyük bir aşk var içimde eşime karşı. Hala öyle. Kendisi özür diledi ailemden düğünde bile.
Dediğim gibi Anadolu kültürü, içinde dogmadiysaniz psikolojik olarak çok yıpratır insanı.

Olmayacağı belli bir ilişki. Arada sosyo-kültürel fark ve sessiz sessiz olanları izleyen bir adam var. Allah aşkına ailenize laf söylenmesi ne nasıl katlanıyorsunuz. İnsanlar bildiğiniz ailenize saygısızlık etmiş. Bu şimdiden böyleyse ileride neler olur bir düşün.

Benim kütügümde Karadenizin küçük bir köyünde. Orda yaşayan akrabalarım var. 2 senede 1 mezarlık ziyareti için gidiyorum. Her gitmemde şok olup geri geliyorum.
Kardeşinizin yaşadıklarının hepsini bende gördüm.
Bunlar daha başlangıç. Bunun aşiri küfürlü birbirlerine kurşun tutan Kardeş versiyonu var.
Bahçede çay içerken eğer biri yolda koşuyorsa kafayı kaplumbağa gibi gömmek gerek. Peşinde tüfekle kesin biri geliyordur (ya Kardeş ya emmioğlu. Sebep: senin büyük baş benim karalahanayi yedi)

Arkasından fatmagül’ün abisi düzeyinde muamelesi yaptığın adamla 3 senedir ne işin var bu kadar beğenmiyosan?

Ben kimseye önermiyorum böyle bir evlilik. Benim kız kardeşim kültürümüze ters bir evlilik yaptı . Kaç kişi dil döktü yok illa evlencem dedi . Evlendi ailesine de uyum sağladı, benim ailemin yanında herşeyi toz pembe gösterdi . Köylerinede gitti uyum sağladı . Ama gel gör ki annem evinde kaldı hiç birşey gösterdiği gibi olmadığını anladı . Onların kültürüne ters gelen bize normal . Kardeşim bile değişti onlara uyum sağlıcakla diye ailem çok üzgün . İsterseniz deli gibi sevin , kesinlikle hiç bir kişiye önermiyorum aileler kesinlikle çok önemli .

Burda okuduğum kızların hepsinin de ailesi hep harika, görgülü erkeklerin de aileleri hep *köylü, görgüsüz, laf sokan

Biraz kaf dağından insek belki insanların iyi yanlarını görürsünüz..
Ahaha bayılıyorum ben zaten sevgilim/kocam elit ailesi kötü tribi yaşayan hanımlara. O adam ordan çıktı. Bi kriz anında görürsün adamın geldiği yeri gözlerinden.

Aileniz Ankara’nın kendine münhasır okumuş kesiminden ise sizin yazınız neden bu kadar kötü aklıma tek gelen bu oldu.

Köylü oldukları için mi görgüsüz davranışları oldu. Ne diye evlendiniz aşağılamak için mi? Çok elitseniz bulsaydınız denginizi. Ben anlamıyorum bu kadar aşağıladığınız insanların oğullarının dibinden de ayrılmıyorsunuz maşallah. Ha bu arada köyümüz yok, köyde de büyümedim ama tarzınız çok irite edici

Zaten aile tanışmasının, nişan yapılmasının amacı bu evlenecek kişilerin aile içindeki varlığını gözlemlemek ve eğer olumsuz bir düşünce varsa evlilik yoluna girmemek.

3 yıl, bir ömür ile kıyaslarsak peknde uzun bir süre değil merak etme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…