Öyleymiş evetolay hemşerilik gibi bi kültür farkı olmuyor zaten dünya görüşü farklılığı. yeri gelir bi japonla kendi mahallenizdeki birine göre daha ortak değerlere sahip olursunuz. türkiye cok katmanlı bi ülke sosyokültürel açıdan. bu şehir-köy yakınlığı ile bitmiyor yani.
Bu cümleleri yazmadan önce 3 yıl aklınız neredeydi ben bir de şunu anlamıyorum nasıl şak diye aşık olup ilişkiye devam ediyorsunuz zıt kültürlerin insanı illa ki belli oluyor nasıl devam ediyorsunuz ilişkiye 9 ay 1 yıl değil yahu üüüüççççç yıl!Sevgilim biraz silik bir tip, çok özür diledi benden. Hiçbir şeyi kendi anlamayan bir insan, hataları hep ben söylemek zorunda kalıyorum
Yahu köylü efendimiz tamamda köylü eskiden köylüymüş simdikiler insanin gözünü cikariyor. Dayimin uc tane gelini var birini almanyadan getirdi digeri bizim köyden. Vallahi o bizimki almanyadan gelene kök söktürüyor. Kizcagiz almanyada dogmus buyumus ama Türk. O bizim fellahin karsisinda agzini acamiyor. Ne okul okumus ne gorgu ne bisey biliyor ama ortamlarda oyle davraniyor ki sanirsin nobel odullu bilim kadini. Simdi seninkinin ailesi de ayni hesap. Silik diyip gecme vallahi suya gitururu susuz getiriri. Annesi niye laf sokuyor onu anlamadim. Vallahi herkes kendi dengiyle evlensin ya. Gercekten mutsuz olunuyor . Kim diyosa yok cok sebiyoruz ölüyoruz bitiyoruz bigun illaki bu kültürler patliyor aileler patlıyor . Evlenip ayrilman daha kotu. Bunlar boyle gelmis boyle gider o yuzden ben olmamasindan yanayimArkadaşlar Allah aşkına akıl verin. 3 senelik sevgilimle ailelerimiz çok zıt. Benim ailem Ankaranın kendine münhasır okumuş bir kesiminden, sevgilimin ailesi ise ufak bir şehrin köylü kesiminden. Ailen bunu duyunca çok sevinmiş, köylü insanların daima geleneklere öncülük ettiğini soylemişti. Ama tanismada ne görelim babanın hiçbir şeyler haberi yok, kaygısız, anne sürekli babamlar laf sokma peşinde. Şoklar içerisinde girdik, babam arada ben olduğum için hiçbir şey söyleyemedi ama çok mutsuz olduk hepimiz
Sevgilim biraz silik bir tip, çok özür diledi benden. Hiçbir şeyi kendi anlamayan bir insan, hataları hep ben söylemek zorunda kalıyorum. Hep geride duruyor, şimdi de buralarda gidelim diyor deli gibi.
İçim içime sığmıyor, ayrılmam en iyisi olacak gibi. 3 senem heba oldu
Sevgiliniz yeni mi silik bir tip oldu?Arkadaşlar Allah aşkına akıl verin. 3 senelik sevgilimle ailelerimiz çok zıt. Benim ailem Ankaranın kendine münhasır okumuş bir kesiminden, sevgilimin ailesi ise ufak bir şehrin köylü kesiminden. Ailen bunu duyunca çok sevinmiş, köylü insanların daima geleneklere öncülük ettiğini soylemişti. Ama tanismada ne görelim babanın hiçbir şeyler haberi yok, kaygısız, anne sürekli babamlar laf sokma peşinde. Şoklar içerisinde girdik, babam arada ben olduğum için hiçbir şey söyleyemedi ama çok mutsuz olduk hepimiz
Sevgilim biraz silik bir tip, çok özür diledi benden. Hiçbir şeyi kendi anlamayan bir insan, hataları hep ben söylemek zorunda kalıyorum. Hep geride duruyor, şimdi de buralarda gidelim diyor deli gibi.
Ayrıl koca mı yokArkadaşlar Allah aşkına akıl verin. 3 senelik sevgilimle ailelerimiz çok zıt. Benim ailem Ankaranın kendine münhasır okumuş bir kesiminden, sevgilimin ailesi ise ufak bir şehrin köylü kesiminden. Ailen bunu duyunca çok sevinmiş, köylü insanların daima geleneklere öncülük ettiğini soylemişti. Ama tanismada ne görelim babanın hiçbir şeyler haberi yok, kaygısız, anne sürekli babamlar laf sokma peşinde. Şoklar içerisinde girdik, babam arada ben olduğum için hiçbir şey söyleyemedi ama çok mutsuz olduk hepimiz
Linç edilmes nedeni duygusal nedenlerden tamamenKöyle ilgili bir cümle yazınca linç ediliyoruz ama köy zihniyeti işte tam olarak böyle.
Köylü zihniyetinden kendini çıkarmamış insanlarla anlaşmak çok zor.
Olmayacağı belli bir ilişki. Arada sosyo-kültürel fark ve sessiz sessiz olanları izleyen bir adam var. Allah aşkına ailenize laf söylenmesi ne nasıl katlanıyorsunuz. İnsanlar bildiğiniz ailenize saygısızlık etmiş. Bu şimdiden böyleyse ileride neler olur bir düşün.Arkadaşlar Allah aşkına akıl verin. 3 senelik sevgilimle ailelerimiz çok zıt. Benim ailem Ankaranın kendine münhasır okumuş bir kesiminden, sevgilimin ailesi ise ufak bir şehrin köylü kesiminden. Ailen bunu duyunca çok sevinmiş, köylü insanların daima geleneklere öncülük ettiğini soylemişti. Ama tanismada ne görelim babanın hiçbir şeyler haberi yok, kaygısız, anne sürekli babamlar laf sokma peşinde. Şoklar içerisinde girdik, babam arada ben olduğum için hiçbir şey söyleyemedi ama çok mutsuz olduk hepimiz
Biz Karadenizin küçük bir ilinde şehir merkezinde dogduk buyuduk. Köyümüz yok yani. Annem de babam da üni mezunu biri dr, diğeri eczacı. Simdi bambaska bir sehirde yasiyoruz. Bu yasadigimiz sehirde Kiz kardeşim memleketimizin ilçesinin köyünden bir çocukla evlendi. Geçtiğimiz yaz dugunleri oldu.
Evlilik aşamasında uyuşmazlıklar oldu ama çocuk yıllardır şehir dışında yaşıyor, çok da düşkün değiller diye çok da takılmadı. Zaten kardeşim sürekli ben sizin adetlerinize uymam diye defalarca kez peşinen söyledi.
Bu sene ramazan bayramında bizim tarafa geldiler. Kurbanda sıra çocuğun ailesindeydi. Kardeşim gitti ama hiç böyle bir şey beklemiyordu. Bayram boyunca kıza sokmadiklari laf kalmamış iş yapmıyor diye. Bayram bitimine dugun varmış. 3 gün 3 gece. Gözünün önünde koç kesmişler. Silah atmışlar. Aslında kardeşimin düğününde de silah atmışlardı ama babam sonra olay çıkardı bıraktılar. Burada sabah aksam demeden 3 gün silah atılmış. Adam salonda konuşurken birden cami açıp silah sıkıyormuş. Kardeşim de ihbar etmiş jandarma gelmiş kaç kere ama uyarıp gitmiş.
Köyde okuyan kız yok, 15 demeden evleniyor 30 da kayinvalide oluyorlar. (Gorumcesi 32 yaşında torunu var) çocuklara asla önem vermiyorlar. Sürekli itip kakıyorlar, küfrediyorlar. Kadinlar zaten ırgat. Sabah tarlada aksam evde calisiyor. Bizim damat bunları tasvip etmiyor ama Kardeşim artık çocuğum olursa ben baba tarafına nasıl getireceğim diye kara kara düşünmeye başladı.
Damadın da bizim de kütüğümüz ayni şehirde ama bambaşka hayatlar yaşıyoruz. Ben Kardeşim anlatmasa Karadeniz'de böyle bir köy anlatılsa abartıdır yok artık derdim ama var. O yuzden özellikle çocuk düşünerek evlenen bir insanın hiç yoktan hayat görüşü dengi dengine bir aile olmasına dikkat etmesi önemli. Hakkınızda hayırlısı.
Arkasından fatmagül’ün abisi düzeyinde muamelesi yaptığın adamla 3 senedir ne işin var bu kadar beğenmiyosan?Arkadaşlar Allah aşkına akıl verin. 3 senelik sevgilimle ailelerimiz çok zıt. Benim ailem Ankaranın kendine münhasır okumuş bir kesiminden, sevgilimin ailesi ise ufak bir şehrin köylü kesiminden. Ailen bunu duyunca çok sevinmiş, köylü insanların daima geleneklere öncülük ettiğini soylemişti. Ama tanismada ne görelim babanın hiçbir şeyler haberi yok, kaygısız, anne sürekli babamlar laf sokma peşinde. Şoklar içerisinde girdik, babam arada ben olduğum için hiçbir şey söyleyemedi ama çok mutsuz olduk hepimiz
Ahaha bayılıyorum ben zaten sevgilim/kocam elit ailesi kötü tribi yaşayan hanımlara. O adam ordan çıktı. Bi kriz anında görürsün adamın geldiği yeri gözlerinden.Burda okuduğum kızların hepsinin de ailesi hep harika, görgülü erkeklerin de aileleri hep *köylü, görgüsüz, laf sokan
Biraz kaf dağından insek belki insanların iyi yanlarını görürsünüz..
Aileniz Ankara’nın kendine münhasır okumuş kesiminden ise sizin yazınız neden bu kadar kötü aklıma tek gelen bu oldu.Arkadaşlar Allah aşkına akıl verin. 3 senelik sevgilimle ailelerimiz çok zıt. Benim ailem Ankaranın kendine münhasır okumuş bir kesiminden, sevgilimin ailesi ise ufak bir şehrin köylü kesiminden. Ailen bunu duyunca çok sevinmiş, köylü insanların daima geleneklere öncülük ettiğini soylemişti. Ama tanismada ne görelim babanın hiçbir şeyler haberi yok, kaygısız, anne sürekli babamlar laf sokma peşinde. Şoklar içerisinde girdik, babam arada ben olduğum için hiçbir şey söyleyemedi ama çok mutsuz olduk hepimiz
Köylü oldukları için mi görgüsüz davranışları oldu. Ne diye evlendiniz aşağılamak için mi? Çok elitseniz bulsaydınız denginizi. Ben anlamıyorum bu kadar aşağıladığınız insanların oğullarının dibinden de ayrılmıyorsunuz maşallah. Ha bu arada köyümüz yok, köyde de büyümedim ama tarzınız çok irite ediciYazacağım şeyler yüzünden kimse incinsin istemiyorum ama köy görmeyince köy kültürünü yesilcam filmi zannediyoruz hepimiz.
Anadolu köy kültürü gerçekten hoş bir ortam değil.
Ben Ankara'da doğdum büyüdüm. Anndmin babasi olan dedem üniversite mezunu. Babam dışarıdan okumuş. Belirli bir kültür seviye var. Aslen Karadenizli insanlarız biz ama şive yok. Ben kayinvalidem ne diyor hala anlamiyorum . anneannem dahil İstanbul Türkçesi konuşuyoruz.
Esimin ailesi ile ailem asla anlaşamıyor. Çünkü onların köy kültürü bize çok tuhaf geliyor. İş yapmadığım için laf sokuldu. Bayramda 48 saat tahammül edemiyorlardi bana. Aşırı uçta geleneklere bağlılar. Hala köy usul dugun yemegi veriyorlar. Büyük konuşur küçükler dinler anlayışına o kadar bağlılar anlatamam. Yani ben doktora yapiyorda olsam onlar istiyor ki susup oturayım ekmek yapayım. Ayrı şehirlerde olmasak dayanamazdim.
Babam ve annem benim eşimi çok sevdiği için ses cikartmadi. Çok büyük bir sabır gösterdiler dugun sürecinde. Yapılan saygısızlık ve görgüsüz davranışlar fazlaca oldu
Ama olur şey değildi normalde.
Çok büyük bir aşk var içimde eşime karşı. Hala öyle. Kendisi özür diledi ailemden düğünde bile.
Dediğim gibi Anadolu kültürü, içinde dogmadiysaniz psikolojik olarak çok yıpratır insanı.
Arkadaşlar Allah aşkına akıl verin. 3 senelik sevgilimle ailelerimiz çok zıt. Benim ailem Ankaranın kendine münhasır okumuş bir kesiminden, sevgilimin ailesi ise ufak bir şehrin köylü kesiminden. Ailen bunu duyunca çok sevinmiş, köylü insanların daima geleneklere öncülük ettiğini soylemişti. Ama tanismada ne görelim babanın hiçbir şeyler haberi yok, kaygısız, anne sürekli babamlar laf sokma peşinde. Şoklar içerisinde girdik, babam arada ben olduğum için hiçbir şey söyleyemedi ama çok mutsuz olduk hepimiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?