Aile tanışmasının kötü geçmesi

O kadar kelimeleri seçerek yazdım ama yine biri çıkıp gelecekti.
Tekrar nezaketle anlatayım;
Örneğin; gelin çıkarken kırmızı ortum tül olduğu için kayinvalidem "yeterince kırmızı görünmüyor el alem kırmızı değildi der ben istemem" dedi
"Neden kabarık değil bu gelinlik. Gelinlik dediğin büyük olur bu kötü dedi.

Şimdi ben çok ünlü bir markanın ürünlerini almışım kendime mutlu mutlu evleniyorum banane köyün kadınları ne der?

Mesela balkonda otur el alem görsün altınları tak el alem görsün. Bak falancanin gelini çok takmış size göstermek için sen de tak diyor. Daha sayayım mı? Görgüsüz davranışlar bunlar.

Ayrıca eşim ailesinin evinden 17 yaşında ayrılmış yani dibinden ayrilmamam çok normal. Aynı duny görüşüne sahip iki insan olarak mutluyuz.
Ha sizi yine üzdüysem özür dilerim

Çok komik biliyor musunuz bu kadar mıç mıç mıç çok nazikçe eleştirdiğiniz insanların oğluyla evlenmeniz

Babanın hiç bir şeyden haberı yok derken neyden haberı yok mesela? Bide yaşlarınız kaç? Çalışıyormusunuz meslekler ne?

Çok güzel anlatmissini
Çok güzel anlatmışsınız.Ne derseniz deyin evlilik öncesi o köye gidiliyor.Cocuk oluyor o ailenin torunu oluyor.Gidip kalmak gerekiyor.Bunlari düşünüp,dengi dengine evlenmek gerek

Anaaamm adamın da sesi g*tüne kaçmışı hep sıkıntı stres

Köyle ilgili bir cümle yazınca linç ediliyoruz ama köy zihniyeti işte tam olarak böyle.
Köylü zihniyetinden kendini çıkarmamış insanlarla anlaşmak çok zor.
Köy var köy var her yer aynı değil..

Yada her yerin köyü, köylüsü aynı değil.. Öyle köyler var ki nice Doktor, Avukat, Akademisyen çıkaran.. Yaşlıları bile eğitimli kendilerini yetiştirmişlerdir..

Bahsettiğim onlar değil belli olsun diye zaten ayrıca köylü zihniyeti diye belirttim.
Ayrıca insanların meslekleri ne yazık ki bazen zihniyet/hayata bakış açısı konusunda yeterli gelemiyor.
Meslekten ziyade biraz felsefeye ilgi duymakla, benliğe ilgi duymak sorgulamakla değişebilecek şeyler bunlar.
Benim görüşüm bu yönde :)

Evet köy diye aşağı gördükleri yerlerden çıkıyor profesörler, doçentler, akademisyenler.
Şehirden cahilde çıkar alimde çıkar
Köy diye indirgenmesi çok kötü

Ne eşinizden ne de ailesinden memnunsunuz ne diye evlilik düşünüyorsunuz? O 3 sene tek başınıza da olsanız sevgilinizle de olsanız da geçecekti. Heba olarak düşünmenize gerek yok.

Bir tek sizden gitmiyor zaman karşı taraftan da bir üç yıl heba oldu.Öyle bir yazmışsınız ki afedersiniz sanki elinize zorla davar vermişler bunu güt demişler. Hiç mi anlamadınız erkek arkadaşınızın kumaşı ne ise ailede buna yakın bir şey gelecekti?

ben köylüyüm

ama bizim ilçenin her köyünün, ya da en azından köy öbeklerinin diyelim, kültürü başka, onu geçtim güya hepsi türkçe konuşuyor, duysan inanmazsın aynı yörede bu kadar bambaşka Türkçeler olduğuna.

hep derim. annem babam kuzen, evlerinin kapıları da birbirine bakar. annemle babamın aile kültürlerinin birbiriyle alakası yok...

daha şehir merkezi - köy ayrımına gelemedik bakın (ki bizim ilçe merkezinde çerkes, kürt, muhacir, karadenizli (1000-1200 km bize), ne ararsan var)

o yüzden ben bu farklı kültürlerden olma olayını pek anlamıyorum. ki ailem geniştir, gelenekler vs. bilinir ama bunlar hep bir yere kadar, bir de bunlar ayrıntı bence. asıl kafa uyumu bu hemşehrilik meselesinden bambaşka bir uyum süreci.

Bu arada herkes köylüdür. Kendisi değilse dedesi köylüdür o da değilse dedesinin dedesi köylüdür:)

Konu sahibi, sende köylüsün ister inan ister inanma..

Evet akrabalar arasında da oluyor bu tarz uyumsuzluklar. Bizimkilerde genellikle eğitimle alakalı oluyor, çalışılan iş, muhatap olunan kitleyle alakalı oluyor. Bunlardan bağımsız bile çok farklı kafada aileler var. O yüzden ben pek önemsemedim evlenirken uzak kültür olmasını.

Bir de şey var benim kocam /karım ailesi gibi değil. Nasıl değil ya armut dibine düşermiş nasıl aynı değil. Tamam akademik olarak belki çocukları önde olabilir ama o ailenin yetiştirdiği çocuk ne kadar farklı olabilir. Benim yetiştirdiğim oğlum veya kızım kime benzeyecek huyu suyu karakteri bana benzeyecek gidipte komşuya benzemez ya. Ancak kendilerini kandırıyorlar o ailesinden farklı diyerek

Çünkü erkek olsun kadın olsun farketmez onunla evliyse kendi malı sanıyor. Benimse, benimle evlendiyse ben seçtiysem o artık onlar gibi değildir.. Benim kocam farklı onlar tu kaka..

Aslında herkes ne olursa olsun. Bir nebzede olsa kendi ailesine, kendi ana babasına benzeyenle, kendi kültürüne yakın insanlarla evleniyor..

Sonradan parlatmak istiyorlar ama olmuyor olamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…