aile ve kültür farklılıkları

cumartesi günü şunu söyledi , kardeşime araba kullanmayı öğreteceğim ve bu durumdan kurtulacağız. ama ne kadar kurtuluruz belirsiz.

Herkesin cocugunun arabasi mi var? Veya herkesin cocugu her pazar gelip alisveris yapacak kadar dibinde mi duruyor?
Cocugunun arabasi olmayan veya yakininda olmayan aileler aç sefil ölüyor mu?
Araba, alişveris tamamen bahane, araba kullanmayi ogretse başka şey cikacak.
Adam sizi mi kandiriyor kendini mi anlamadim.

Ya öncesinde de önemli bir sorun olarak görünmüyor demişsin de bu zaten en önemli sorun. Evlenince göreceksin aslında bağımlı olduğu için bu davranışı devam ettiriyor. Olmasaydı şu ana kadar elli defa rest çekerdi. Bu kadar insanın da ilişkisi var, normal bir şey olsa böyle yazmazlardı demi?

Kaç kurtar kendini, evlenince de bu devam edecek bence olay şuna dönecek: onlar benim ailem, anam.. teyzesine bile bu koşuyormuş yuh yani. Erkekler değişmez.

Kaçarak uzaklaşirim..konuşurum önce baktım hak vermiyor hiç ustelemem. Birey değil ki bu adam anası da oğlunu kocası yerine koymuş heralde. Eşinden sevgi göremeyen kadinlar,oğullarına sarıyor. Beni şuraya götür,buraya götür şunu al sürekli dır dır. Oglunun da bir hayatı olduğunu unutuyor. Anneye tabiki saygı duyulur,yardim edilir ama görev gibi her haftasonu değil ya. Evlensenizde rahat olamazsıniz,kârı koca olamazsınız annesi varken zor... adamın koyması gereken siniri sen koyuyorsun,sen kötü olacaksın seni kötü bilecekler. Adamın sınır koyması lazım annesi aradığında,sevgilimle planımız var bugün buraya gideceğiz diyebilmeli.

Evlenirsen hayatının hatası olur..kuzenim yaşıyor bu durumu hiçbir plan yapamıyorlar çünkü her hafta ya düğün çıkıyor ya hastalık ya Tövbe Yarabbim biri ölüyor..sülale kalabalık...her hafta birşey çıkarıyorlar. Damatda anaci..çok zor giden bir evlilik.
Yapma derim büyük hata olur

Mesele her pazar ailesiyle alışverişe gitmesinde değil,birinin bir yere gitmesine yardımcı olmak alıp bırakmak da değil. Mesele,adamın önceden sizinle oçplan yapıp da telefon geldiğinde “kusura bakmayın şu anda müsait değilim bugün işim var size yarın uğrayayım” diyememesi. Diğerlerinde sorun görmedim ben. 38 yaşındayım 18 yıldır annemin alışverişini yaparım,onu gezdiririm,misafiri olursa alır bırakırım,bir yere gitmesi gerektiğinde götürür getiririm ama bunlar benim kendi hayatımın önüne hiç geçmedi. Çocuğum var evliyim,herkese de zaman ayırabiliyorum. Annem aradığında çoluk çocuğu kocamın kucağına atıp da anama kaçmıyorum yani eşinizin buna dikkat etmesi lazım.

Bu sağlık sorunlarının ailesi yüzünden olduğuna emin misiniz ben çok korkuyorum böyle şeylerden benim annende üzüntülerden babamın ailesinden çok etkilenmişti

ne kadar doğru söylemişsiniz. kocasından sevgi görmeyen kadınlar maalesef oğullarına yöneliyor.

34 yaşında herşeylerine koşması tuhaf olmuş sizde dahil oluyormusunuz ailesiyle görüşüyor musunuz

Evli olmamanız çok iyi bir artı baştan gördünüz çekip konuşun evlenince daha artacağını isteklerinin söyleyin sizi seviyor ve değer veriyorsa baştan çizgisini koymasını isteyin bir iki gitmez ise bence alışacaklardır .Sevgilinizin dengeyi kurması lazım eğer bir yuva gelecek düşünüyorsanız

hayır ben dahil olmuyorum içlerine girmiyorum. evlenmeden de içlerine girmek istemiyorum işin açıkçası. ne kadar uzak durursam o kadar rahat olabileceğimi düşünüyorum
sizden haberleri var mı peki sizide çağırıyorlar mı bir yerlere gidilecekse

Aynı benim eşim.Bizim Allah'tan her hafta olmuyor. Ancak sürekli ya akraba ya hastalık mutlaka birşey çıkıyor.
Bunları çözmeden evlenmeyin derim.

Bu sağlık sorunlarının ailesi yüzünden olduğuna emin misiniz ben çok korkuyorum böyle şeylerden benim annende üzüntülerden babamın ailesinden çok etkilenmişti
Kesinlikle ondan diyip bütün her seyi onlars yükleyemem ama cok stresli donemler yasadim tetiklemis olabilir.Insan etkileniyor hele ki lohusalik döneminde zaten hormonlar tavan iken

sizden haberleri var mı peki sizide çağırıyorlar mı bir yerlere gidilecekse
benden haberleri var tabiki. ama ben yapı olarak mesafeli biriyim , öyle gideyim geleyim beni çağırsınlar akraba eş dost gezdirsinler falan ben gelemem . annemde öyle bir kadın belki o yüzden böyleyimdir.

Kesinlikle ondan diyip bütün her seyi onlars yükleyemem ama cok stresli donemler yasadim tetiklemis olabilir.Insan etkileniyor hele ki lohusalik döneminde zaten hormonlar tavan iken
Çok geçmiş olsun o lara mesafe koyduktan sonra stresisiniz sağlık durumlarınızda düzelmeler oldu mu

siz bir çözüm buldunuz mu yada eşinize yaklaşımınız nasıl oldu
Maalesef çözüm bulamadım.Bazen başka şehre gitsek, daha da rahat eder miyiz diye düşünüyorum. Ancak kvler yatılı kalmayı çok seviyor.O zaman da sürekli yatılı gelirler.
Ben büyük tepkiler gösteriyorum.Benim planımı etkilemedigi sürece, eşim naparsa yapsın.Bunu uygulamaya çalışacağım.
Sizde ne gibi problemler var peki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…