Aile yanında kalmak mı, yurtdışında kalmak mı ?

ArtemisAsigi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2018
327
212
18
37
Arkadaşlar merhaba ben İsviçre’de yaşıyorum ailemi inanılmaz özlüyorum, yüksek lisansım bitmek üzere , burada olanaklar iyi ama ailemi çoook özlüyorum siz olsanız neye göre değerlendirme yapardınız ? Türkiye’ye mi dönmeli, burada mı kalmalı ?

Hayatta dönmezdim ya. Ailemi İsviçre’ye alma yollarına bakardım.

Canim ben dogma büyüme yurtdisindayim ailem burdaydi fakat 8sene önce hepsi tr ye geri dönüs yaptilar bende evlendim avusturyadayim ama geri dönüs planliyoruz yurtdisinda para kazanilmiyo eskisi gibi teksen bilmiyorum ne durumdsin ama vatan gibisi yok biz kendimize eziyet ediyoruz özlem cekiyoruz sürekli trde is imkanin varsa durumun yerindeyse bence hic bekleme dön ailenin yanina...

Isvicre'de kendi alaninda is bulabilecek ve de tatmin edici bi kazanc elde edebileceksen kalabilirsin; ama Tr'de is imkanim olacak, Isvicre'ye uyum saglayamiyorum, buraya ait hissetmiyorum ve en onemlisi de " mutsuzum" diyorsan don.
Insan mutlu oldugu yerde yasamali.
Ben de yurtdisindayim, bir sekilde alisiliyor ama ben de ozluyorum Tryi ve seni anliyorum.

Ya para kazanılır da çevre lazım , Türkler zaten birbirine yardım etmiyor , çok kararsızım

Yaşınız 30 görünüyoe

Ailem dediğiniz anne babanız mı eş ve çocuklar mı

Anladığım kadarı ile anne babanız

Anne babam benden yaklaşık 6 saat uzakta ailem yanımda

Anlatmak istediğim şu anne babanız ile aynı çatı altında yaşamamak için yeterince büyüksünüz

Kurun hayatınızı onlarla da bağınızı koparmayın ziyaretlerine vs gelin

Oldukları şehiri bilmiyorum ama çoğu yere yurt dışından ulaşım yurt içindekinden daha kolay

Yok yok yaşım doğru değil; ifşa olmamak adına rastgele seçtim :)

Yani anne baba ayrı yaşamak istemiyor bir tarafım çünkü onlar dışında dost yok, milleti biliyorsunuz birbirini sokmak için kolluyor insanlar,

Türkiye de her şey iyice boka sardı biz bir şekilde gitmenin yolunu arıyoruz...maddi durumdan bahsetmiyorum manevi olarak huzur bulunacak bir yer değil artık.
Açıkçası dünya genel olarak kötü, yani her yerde insanlar aynı ama kurallar farklı, çok çok iyi kazanmadıktan sonra da yurtdışında olmanın esprisi yok gibi geliyor ...

Valla panpa bence is bul, soyle bir 2 yil calis o deneyimi CVne koy oyle gel dunyanin parasini kirarsin. Dimdirekt masterdan mezun olup gelme derim.

Sen bilirsin. Benim ailem de gelme, burasi b.ka sardi diyor. Annem de beni ziyarete geliyor izin aldiginda, ben de zaten 2 ayda bir ucak bileti alip zipliyorum.

Ben de ailemi, Turkce konusmayi ozledim ama en onemli faktor yemek bence. Arkadas, yiyecek hicbir sey yok adam gibi Aciktigimda donerciye kebapciya gitmeyi ozledim valla.

Tabii ki yurtdışında kalmak.
Zaten belli bir yaşa gelmişsin, İstanbul'a dönsen bile kaç sene ailenle yaşayacaksın ki?
Çok özlediysen bilet al, annen gelsin bir ay kalsın arada.

Dediğinize de katılıyorum da, bir tarafım da aile kurmak da lazım diyor , ama Türkiye’ye dönsem de burada da gördüğüm kadınlar erkeklere yapışıyor ilk bu konuda tıkandım. İkincisi ailemi çok özlüyorum. Üçüncüsü iş bulunur da kira vs derken para akıyor Tıkandım tek kelimeyle

Tabii ki yurtdışında kalmak.
Zaten belli bir yaşa gelmişsin, İstanbul'a dönsen bile kaç sene ailenle yaşayacaksın ki?
Çok özlediysen bilet al, annen gelsin bir ay kalsın arada.
Valla ailemle yaşarım ya :) Bayağı iyiler övmek gibi olmasın, ne bir şeye karışırlar ne hesap sorarlar,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…