- 15 Eylül 2018
- 327
- 212
- 18
- 37
- Konu Sahibi ArtemisAsigi
-
Hayatta dönmezdim ya. Ailemi İsviçre’ye alma yollarına bakardım.Arkadaşlar merhaba ben İsviçre’de yaşıyorum ailemi inanılmaz özlüyorum, yüksek lisansım bitmek üzere , burada olanaklar iyi ama ailemi çoook özlüyorum siz olsanız neye göre değerlendirme yapardınız ? Türkiye’ye mi dönmeli, burada mı kalmalı ?
Ya para kazanılır da çevre lazım , Türkler zaten birbirine yardım etmiyor , çok kararsızımCanim ben dogma büyüme yurtdisindayim ailem burdaydi fakat 8sene önce hepsi tr ye geri dönüs yaptilar bende evlendim avusturyadayim ama geri dönüs planliyoruz yurtdisinda para kazanilmiyo eskisi gibi teksen bilmiyorum ne durumdsin ama vatan gibisi yok biz kendimize eziyet ediyoruz özlem cekiyoruz sürekli trde is imkanin varsa durumun yerindeyse bence hic bekleme dön ailenin yanina...
Yok yok yaşım doğru değil; ifşa olmamak adına rastgele seçtim :)Yaşınız 30 görünüyoe
Ailem dediğiniz anne babanız mı eş ve çocuklar mı
Anladığım kadarı ile anne babanız
Anne babam benden yaklaşık 6 saat uzakta ailem yanımda
Anlatmak istediğim şu anne babanız ile aynı çatı altında yaşamamak için yeterince büyüksünüz
Kurun hayatınızı onlarla da bağınızı koparmayın ziyaretlerine vs gelin
Oldukları şehiri bilmiyorum ama çoğu yere yurt dışından ulaşım yurt içindekinden daha kolay
Yani anne baba ayrı yaşamak istemiyor bir tarafım çünkü onlar dışında dost yok, milleti biliyorsunuz birbirini sokmak için kolluyor insanlar,Yaşınız 30 görünüyoe
Ailem dediğiniz anne babanız mı eş ve çocuklar mı
Anladığım kadarı ile anne babanız
Anne babam benden yaklaşık 6 saat uzakta ailem yanımda
Anlatmak istediğim şu anne babanız ile aynı çatı altında yaşamamak için yeterince büyüksünüz
Kurun hayatınızı onlarla da bağınızı koparmayın ziyaretlerine vs gelin
Oldukları şehiri bilmiyorum ama çoğu yere yurt dışından ulaşım yurt içindekinden daha kolay
Açıkçası dünya genel olarak kötü, yani her yerde insanlar aynı ama kurallar farklı, çok çok iyi kazanmadıktan sonra da yurtdışında olmanın esprisi yok gibi geliyor ...Türkiye de her şey iyice boka sardı biz bir şekilde gitmenin yolunu arıyoruz...maddi durumdan bahsetmiyorum manevi olarak huzur bulunacak bir yer değil artık.
Dediğinize de katılıyorum da, bir tarafım da aile kurmak da lazım diyor , ama Türkiye’ye dönsem de burada da gördüğüm kadınlar erkeklere yapışıyor ilk bu konuda tıkandım. İkincisi ailemi çok özlüyorum. Üçüncüsü iş bulunur da kira vs derken para akıyorValla panpa bence is bul, soyle bir 2 yil calis o deneyimi CVne koy oyle gel dunyanin parasini kirarsin. Dimdirekt masterdan mezun olup gelme derim.
Sen bilirsin. Benim ailem de gelme, burasi b.ka sardi diyor.Annem de beni ziyarete geliyor izin aldiginda, ben de zaten 2 ayda bir ucak bileti alip zipliyorum.
Ben de ailemi, Turkce konusmayi ozledim ama en onemli faktor yemek bence. Arkadas, yiyecek hicbir sey yok adam gibiAciktigimda donerciye kebapciya gitmeyi ozledim valla.
Valla ailemle yaşarım ya :) Bayağı iyiler övmek gibi olmasın, ne bir şeye karışırlar ne hesap sorarlar,Tabii ki yurtdışında kalmak.
Zaten belli bir yaşa gelmişsin, İstanbul'a dönsen bile kaç sene ailenle yaşayacaksın ki?
Çok özlediysen bilet al, annen gelsin bir ay kalsın arada.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?