- 17 Ağustos 2011
- 25.693
- 163.647
- 798
- Konu Sahibi ArtemisAsigi
-
Profilinde yaş olarak 30 yazıyor. Ayrı eve çıkmaktan ziyade belki aşık olur evlenirsin diye demiştim :))Valla ailemle yaşarım ya :) Bayağı iyiler övmek gibi olmasın, ne bir şeye karışırlar ne hesap sorarlar,
İkinci kısım olsa nerde :)))Profilinde yaş olarak 30 yazıyor. Ayrı eve çıkmaktan ziyade belki aşık olur evlenirsin diye demiştim :))
anladım ama eşiniz varsa şanslısınız en azından aynı dil, bakış açısı ...Evet anadilinde muhabbet etmek, seninle ayni kulturde buyumus insanlarla, ayni espriyi yapip, ayni seye huzunlenebilmek, farkli konularda sohbetler edebilmek, cay koydum gel demek.. Cok guzel seyler bunlar :))
Ilk geldigimde hayran oldugum seyler ( sessizlik, sakinlik,doga vs) bi zaman sonra onlar da anlamini yitiriyor gozumde :)
Ne biliyim komsumla evin eksikleri icin semt pazarina gitmek, Eminonunde turlamak, sevincimi de huznumu de sevdiklerimle paylasmak, sabah uyaninca camdan mis gibi deniz manzarami gorup her gun sukretmek.. ozledim ben bunlari...
Cevre yoksa, cok iyi bir gelir yoksa yurtdisindaki eksiklik kolay asilmiyor ya da daha az sabredilebilir oluyor gercekten.
Herkes kendince hakli donene de kalana da saygi duymak lazim :) Artilariyla eksileriyle iyice dusunup ona gore karar vermeli.
Hele cocuk varsa daha zor oluyor karar vermek.
Kinu sahibi; bulundugunuz ulkede bi is bulup deneyebilirsiniz, hem tecrube kazanirsiniz bu sure zarfinda da karar vermeye calisirsiniz.
Dediğinize de katılıyorum da, bir tarafım da aile kurmak da lazım diyor , ama Türkiye’ye dönsem de burada da gördüğüm kadınlar erkeklere yapışıyor ilk bu konuda tıkandım. İkincisi ailemi çok özlüyorum. Üçüncüsü iş bulunur da kira vs derken para akıyorTıkandım tek kelimeyle
İşte bana yalnızlık iyi gelmedi, kadınlar erkekler sokaklarda el ele ben kimsesiz gibi dolaşıyorumValla panpacim Turkiye'ye donsen aile kuracaginin garantisi var mi ki? Turk erkekleri de yanarli donerli artik duzgun adam az.
Oyle tabi, Isvicre hayvanca pahali bir de evler falan cok eski ama 2000Franktan, yemekler de 5 para etmez ama 30-40Franktan basliyor komedi. Bence hayat kalitesi gayet dusuk ama nedense bu ulke de Almanya da hayat kalitesi yuksek olarak lanse ediliyor. 100 yillik dar duduk 50m2lik evde yasiyorsun, kendi evine zor sigiyorsun ama hayat cok kaliteli tabi tabi. Evinde rahat edemedikten sonra rahatlik olmuyor ki. Benim yine maddiyatim iyi, dairem sehrin nezih bir semtinde, ormana yakin, ferah gunes falan aliyor ama ortagelirli vatandaslarin hepsi ortak evlerde yasiyor. Hayat b.k gibi yani afedersin, insanlar 30lu yaslarinda hala ev paylasiyor paraya sebep.
Isvicre'de maaslar yine yuksek Almanya'da ortalama uiversite mezunu bir insan max 3000-3500Euro kazaniyor, o da %40 vergiden sonra max 2000Euro. Kiralar 800Eurodan basliyor, buyuk sehirlerde birikim falan hayal. Isvicre'nin vergi miktari %30du sanirim, hic kotu degil derimGecen yil aylik 2000Euro vergi oduyordum arkadas tek basian bir ev kalkindirir yani.
Neyse, Almancilarin sevdigim bir lafi var, burda para var ama hayat yok diyorlar. Gayet dogru ence, yani kadin-erkek iliskilerini gectim sosyal hayat asiri derecede bayik. Insanlar mal gibi, hayat cok sIkIci ve bayik. Isvicreli erkekler de kadinlar da ayrica bir kendini begenmis, nedense kendilerini bir b.k saniyorlar anlamadigim bir sekilde.Bence butun Almanca konusulan ulkeler asagi yukari ayni. Hayatini yasayacaksan mezun olduktan sonra ya Lisbon, ya da Ingiltere taraflarina bak panpacim. 1yil daha takil don o zaman.
muhtemelen bu bir t,p test ve ülk bu haldeyken bırak ısvıcreyi millet romanyaya bile gelme der kal ordaArkadaşlar merhaba ben İsviçre’de yaşıyorum ailemi inanılmaz özlüyorum, yüksek lisansım bitmek üzere , burada olanaklar iyi ama ailemi çoook özlüyorum siz olsanız neye göre değerlendirme yapardınız ? Türkiye’ye mi dönmeli, burada mı kalmalı ?
İşte bana yalnızlık iyi gelmedi, kadınlar erkekler sokaklarda el ele ben kimsesiz gibi dolaşıyorumHep zamanında taktik strateji yapmamanın sonucu. Ama Türk erkekleri konusunda haklısınız da yabancılar da da aynı. Kadınlar çok yapışkan burada. Aylık 2000 Euro vergi mi neeeeee? Çok değil mi ? Doktora mı yapsam acaba diyorum da bir yandan da yorumlarınızı beklerim :)
Oo allah arttırsın , doktora işine ne diyorsunuz ? Ya bana doğru yönlendirme lazım. Vergi olayları da iyiymiş burada dediğiniz gibi ama İngiltere’ye de taşıyabilirim belki.Valla panpa belli bir geliri gectikten sonra vergi miktari asiri derecede artmaya basliyorHem gelirin ortalamanin ustunde, evin tek ekmek kazanani, bekar, cocuksuz ve kadin olmanin birlesimiyle vergi dairesi vurun kahpeye dedi ve vurdu 2000Euroya annem de inanmamisti, bunu gecen yil cekip anneme gondermistim bir onceki isyerimden bordrom:
Eki Görüntüle 2193614
Isvicre'deki vergi sistemi cok daha rahat. Max vergi miktari %30 o da maksimum, yillik 200.000Frank kazaniyorsan. Korkma sen o kadar odemezsin yani.
İşte birini bulamadım o biri nasıl bulunuyor diğer bir konu da bu. İnternetten tanışmış buradakiler. Ama dediklerinize katılıyorum. Görüşlerinizi beklerim doktora konusunda, yapsam nasıl olur, vs ?Ben de yurtdışında doktora yapıyorum. Yeni başladım sayılır ama geri dönsem mi kalsam mı diye düşünmeye şimdiden başladım. Keşke buradaki rahat çalışma ortamını ülkemizde de bulabilsek de koşa koşa geri gelsek ama yok. Buraya geldiğimde fark ettiğim insanların kaygısız yaşamaları oldu. Özellikle bizim gibi gençlerin gelecek kaygısı yok, çalışanların geçim derdi yok, asgari ücret bile hayli hayli yetiyor. Kendi çektiklerime baktım, yazık olmuş gençliğime diye düşündüm. İmkanım olursa çocuklarımın da böyle kaygısız ve rahat bir gençlik yaşamalarını isterim. Tabii bunun manevi tarafı da var. Burada ne olursak olalım, yabancıyız. Kendimi ait hissetmiyorum. Aidiyet önemli bir duygu. Ülkeme bakıyorum, ne kültür kalmış, ne ahlak, sahip olmaktan gurur duyduğumuz her meziyeti birer birer yitiriyoruz. İşte böyle, her yönlü bakınca kalmak ağır basıyor bende ama tek bir şartla, o da sevgilimin yanımda olması :)
Sevdiğim insan yanımda olursa ve burada kendi çekirdek ailemi kurabilirsem en azından 10-15 yıl kalmayı isterim. Benim için tek kriter yalnız kalmamak. Ben de bizimkileri çok özlüyorum, bir yanda ailem bir yanda sevdiğim. İnsan özlemekten delirir mi, delirirmiş... Ama kendi öz vatanımda da delirttiler beni! Mobingi mi, işsizliği mi, hiç bitmeyen gelecek kaygısı mı, hangi biriyle uğraşayım? Burada en azından huzurum var.
Türkiye'de iyi bir iş bulmadan geri gelmeyin bence. Şartlar malum, ailenizin yaşadığı şehirde iş bulamayabilirsiniz, yine ayrı kalırsınız. Sonra çok pişman olursunuz.
Orada aile kuracak birini bulduysanız gelmeseniz de olur bence :)
Oo allah arttırsın , doktora işine ne diyorsunuz ? Ya bana doğru yönlendirme lazım. Vergi olayları da iyiymiş burada dediğiniz gibi ama İngiltere’ye de taşıyabilirim belki.
Ben de yurtdışında doktora yapıyorum. Yeni başladım sayılır ama geri dönsem mi kalsam mı diye düşünmeye şimdiden başladım. Keşke buradaki rahat çalışma ortamını ülkemizde de bulabilsek de koşa koşa geri gelsek ama yok. Buraya geldiğimde fark ettiğim insanların kaygısız yaşamaları oldu. Özellikle bizim gibi gençlerin gelecek kaygısı yok, çalışanların geçim derdi yok, asgari ücret bile hayli hayli yetiyor. Kendi çektiklerime baktım, yazık olmuş gençliğime diye düşündüm. İmkanım olursa çocuklarımın da böyle kaygısız ve rahat bir gençlik yaşamalarını isterim. Tabii bunun manevi tarafı da var. Burada ne olursak olalım, yabancıyız. Kendimi ait hissetmiyorum. Aidiyet önemli bir duygu. Ülkeme bakıyorum, ne kültür kalmış, ne ahlak, sahip olmaktan gurur duyduğumuz her meziyeti birer birer yitiriyoruz. İşte böyle, her yönlü bakınca kalmak ağır basıyor bende ama tek bir şartla, o da sevgilimin yanımda olması :)
Sevdiğim insan yanımda olursa ve burada kendi çekirdek ailemi kurabilirsem en azından 10-15 yıl kalmayı isterim. Benim için tek kriter yalnız kalmamak. Ben de bizimkileri çok özlüyorum, bir yanda ailem bir yanda sevdiğim. İnsan özlemekten delirir mi, delirirmiş... Ama kendi öz vatanımda da delirttiler beni! Mobingi mi, işsizliği mi, hiç bitmeyen gelecek kaygısı mı, hangi biriyle uğraşayım? Burada en azından huzurum var.
Türkiye'de iyi bir iş bulmadan geri gelmeyin bence. Şartlar malum, ailenizin yaşadığı şehirde iş bulamayabilirsiniz, yine ayrı kalırsınız. Sonra çok pişman olursunuz.
Orada aile kuracak birini bulduysanız gelmeseniz de olur bence :)
Süper yorumlar. Elinize sağlık.Valla panpa sen bilirsin ama bence is bulmaya yonel. Bulamazsan doktoraya basla, o sirada da staj/parttime stili calis ama mutlaka yasin gecmeden is deneyimi yap derim. Master da gayet yeterli elektronik muhendisliginde, her isi yaparsin. Bence simdiden staj/parrtime bak. Is bulmak yabancilar icin zorlasti yani isverenler kafdaginda ucuyor, yeni mezundan 20 yillik is deneyimi bekliyor
Ingiltere olur bence, dedigim gibi Lizbon'u da yabana atma. Ingiltere'ye tasinacaksan Londra'yi gec derim, hem asiri pahali hem Arap, Hintli, pakistanli dolu beyaz erkek yok yaniMachester iyidir, hem buyuk sehir hem de hayat cok pahali degil. Bir de ben Dublin'i cok seviyorum.
Bana kalirsa imkanin varsa Amerika derim. Sosyal hayat asiri canliMeslegin de ABD'ye uygun, kaymak tabakada yasarsin yani. Ahh be bir teklif alsam hemen kosar giderim
Süper yorumlar. Elinize sağlık.
ABD’de yaşayan arkadaşım da yalnızlıktan şikayetçi , açıkçası bu ara gündemim yalnız olmakValla panpa ben senin yerinde olsam UC Davis, UCLA yani Kaliforniya yoremizdeki tum okullara basvururum. Bas git hic pisman olmazsin bence Avrupa bayik, gencligini burda curutme ben yaptim sen yapmaAmerika'daki "dating" kulturu daha guzel, yani Avrupa'da cinsellik peynir ekmek gibi ilk gunden yasaniyor ama Amerika o sekil degil, bizim flortlesme ve romantizm anlayisimiza cok daha yakin. Erkekler de gayet cikma teklif ediyor, Kaliforniya hem yakisikli hem zengin erkekler konusunda gayet zengin Bir de nufus daha cok, yani istatistiksel olarak da daha cok secenek var. Yasin gencken bas git Almanlarin malligiyla omur curutme derim.
Buradakiler iyi maaşlı bir iş bulmak için doktora yapıyor, hocamın öğrencileri arasında akademisyen olmak isteyen sadece benim. Öncekiler de hep sanayiye koşmuş. Yaşınız 26'dan küçükse doktora yapmanız iyi olabilir. Ben 26'ımda Türkiye'de doktoraya başladım. Yüksek lisanstan sonra yurtdışında doktora imkanıyla Türkiye'deki ar.gör kadrosu eş zamanlı olunca, hem de ailemin yaşadığı şehirde iyi zannettiğim bir üniversitede olunca, annemin de gazına gelip Türkiye'de kalmayı seçtim. Hayatımın en büyük hatasını yapmışım. 3.5 yıl sonra yeterliliği de verip bıraktım, yurtdışında baştan başladım. Yaş oldu 30. 30'undan sonra çekilmiyor artık öğrencilik, eskisi gibi yüksek motivasyonlu ve çalışkan olamıyorum.İşte birini bulamadım o biri nasıl bulunuyor diğer bir konu da bu. İnternetten tanışmış buradakiler. Ama dediklerinize katılıyorum. Görüşlerinizi beklerim doktora konusunda, yapsam nasıl olur, vs ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?