- 15 Eylül 2018
- 327
- 212
- 18
- 37
- Konu Sahibi ArtemisAsigi
-
Ya çok teşekkürler çok haklısınız . Şöyle ki ben Türklerle de arkadaşlık yapmaktan korkuyorum. Benle ilgilenen adamları kızlar hep manipüle etti kadınlarla Bile arkadaş olmuyorum artık o denli diyim. 26 olacağım ocakta, yazan yaş fake profilde :)Buradakiler iyi maaşlı bir iş bulmak için doktora yapıyor, hocamın öğrencileri arasında akademisyen olmak isteyen sadece benim. Öncekiler de hep sanayiye koşmuş. Yaşınız 26'dan küçükse doktora yapmanız iyi olabilir. Ben 26'ımda Türkiye'de doktoraya başladım. Yüksek lisanstan sonra yurtdışında doktora imkanıyla Türkiye'deki ar.gör kadrosu eş zamanlı olunca, hem de ailemin yaşadığı şehirde iyi zannettiğim bir üniversitede olunca, annemin de gazına gelip Türkiye'de kalmayı seçtim. Hayatımın en büyük hatasını yapmışım. 3.5 yıl sonra yeterliliği de verip bıraktım, yurtdışında baştan başladım. Yaş oldu 30. 30'undan sonra çekilmiyor artık öğrencilik, eskisi gibi yüksek motivasyonlu ve çalışkan olamıyorum.
Benim ailemde sizinki gibi tam yanlarında yaşanacak insanlar, çok rahatım onların yanında ama onları seçtiğimde kariyerim için çok büyük pişmanlık yaşadım. Keşke duygusal davranmasaydım dedim. Tek ve en önemli iyi yanı sevgilimle orada tanıştım. Bu da nasipmiş, artık aşık olmaktan ümidi kesitiğim zamanlarda liseli kızlar gibi aşık oldum :) Sizin de hayat arkadaşınızı nerede bulacağınızı bilemeyiz. Hiç ummadığınız yerden çıkar gelir bir gün, aklınız başınızdan gider :) aramakla bulunmuyor, nasip gelip seni buluyor, kader ağlarını örüyor :)
İnternet işi bana ters ama Türk öğrenci birlikleri kulüpleri falan vardır mutlaka, yurtdışında örgütlü oluyoruz genelde. Yabancı biriyle de sınırlı paylaşımla çok zor bana kalırsa.
Subhanallah ibretlik bir hikayeymiş benimki, şimdi bakınca
Çok çok çok teşekkürler çok doğru tespitler yazmışsınız, umarım iyi seçimler yaparım, sevgilerSevgili Artemis, aileni bu denli özlüyor olduğunu okumak çok duygulandırdı beni. Ve muhakkak onlar da seni çok özlüyorlardır . Sen kendini nasıl iyi hissedecek isen onu seçmelisin. Ne kadar süredir orada olduğunu bilmiyorum. Yüksek lisansa yeni başladı isen fazlaca bir süre geçmemiştir. Zaman uzadıkça deneyimlerin ve hissettiklerin farklılaşabilir. Farklılaşmayabilir de..
Çok yakın arkadaşımın kızı Fransa'daki psikoloji eğitimini üniversitenin bitmesine bir sömestr kala bırakıp ülkeye geri döndü, özel bir üniversitede devam etti, masterını tamamladı ve çalışmaya başladı. St.Benoit mezunuydu. Dil ve Fransız kültürü ile hiçbir sıkıntısı yoktu, her istediğinde Türkiye'ye gelip gidiyordu ama kalmak istemedi.
Benim Oğlum da üniversite eğitimine geçen yıl başladı Zurich'te , ETH'da. Bu yıl 2.sınıfa gidiyor. Düşün ki tek çocuğum benim ve yalnız yaşıyorum. Buna rağmen Oğlum lise hazırlıkta bana üniversiteyi yurtdışında okuyacağını ve çok net olarak, çalışma hayatına yurtdışında başlayacağını ve Türkiye'de yaşamayacağını söylediğinde Onun için doğru olanın bu olduğunu bilerek bunu kabul ettim. Sadece çok uzak düşmeyelim diye eğitim hayatı bittiğinde yerleşeceği ülkenin Amerika olmamasını rica ettim sadece ama tabii bu bile olabilir.
Özlem , feci bir duygu. Seni çok, çok iyi anlıyorum.
Kilidin anahtarı yine Senin elinde , Senin ne istediğinde..
Eğitim hayatında başarı Dilek ve Sevgilerimle..
Rica ederim :) o zaman doktora iyi bir ihtimal olarak kenarda durabilir, motivasyonunuza kalmış orası. Belki de ilişki tavsiyesi için ayrı bir konu açmanız lazımdır, deli dehşet tavsiyeler gelir buradan :) o manipüle eden kızları alt etme yöntemlerini öğrenebilirsinizYa çok teşekkürler çok haklısınız . Şöyle ki ben Türklerle de arkadaşlık yapmaktan korkuyorum. Benle ilgilenen adamları kızlar hep manipüle etti kadınlarla Bile arkadaş olmuyorum artık o denli diyim. 26 olacağım ocakta, yazan yaş fake profilde :)
Son cümleniz çok tatlıRica ederim :) o zaman doktora iyi bir ihtimal olarak kenarda durabilir, motivasyonunuza kalmış orası. Belki de ilişki tavsiyesi için ayrı bir konu açmanız lazımdır, deli dehşet tavsiyeler gelir buradan :) o manipüle eden kızları alt etme yöntemlerini öğrenebilirsiniz
Ben de Türkler'e pek yanaşmamaya çalışıyorum. Hemşehri hemşehriyi gurbette öper derler
Sizi winch li bir nicki olan üyenin konusundan hatırlıyorum. Çok nazik ve naifsiniz bunu demek istedim sadeceSevgili Artemis, aileni bu denli özlüyor olduğunu okumak çok duygulandırdı beni. Ve muhakkak onlar da seni çok özlüyorlardır . Sen kendini nasıl iyi hissedecek isen onu seçmelisin. Ne kadar süredir orada olduğunu bilmiyorum. Yüksek lisansa yeni başladı isen fazlaca bir süre geçmemiştir. Zaman uzadıkça deneyimlerin ve hissettiklerin farklılaşabilir. Farklılaşmayabilir de..
Çok yakın arkadaşımın kızı Fransa'daki psikoloji eğitimini üniversitenin bitmesine bir sömestr kala bırakıp ülkeye geri döndü, özel bir üniversitede devam etti, masterını tamamladı ve çalışmaya başladı. St.Benoit mezunuydu. Dil ve Fransız kültürü ile hiçbir sıkıntısı yoktu, her istediğinde Türkiye'ye gelip gidiyordu ama kalmak istemedi.
Benim Oğlum da üniversite eğitimine geçen yıl başladı Zurich'te , ETH'da. Bu yıl 2.sınıfa gidiyor. Düşün ki tek çocuğum benim ve yalnız yaşıyorum. Buna rağmen Oğlum lise hazırlıkta bana üniversiteyi yurtdışında okuyacağını ve çok net olarak, çalışma hayatına yurtdışında başlayacağını ve Türkiye'de yaşamayacağını söylediğinde Onun için doğru olanın bu olduğunu bilerek bunu kabul ettim. Sadece çok uzak düşmeyelim diye eğitim hayatı bittiğinde yerleşeceği ülkenin Amerika olmamasını rica ettim sadece ama tabii bu bile olabilir.
Özlem , feci bir duygu. Seni çok, çok iyi anlıyorum.
Kilidin anahtarı yine Senin elinde , Senin ne istediğinde..
Eğitim hayatında başarı Dilek ve Sevgilerimle..
Hanımlar alınmasın ama bazı kadınlar gerçekten çok fenaaaa... Benim de başıma geldi, mücadele için etkin yöntemler geliştirdim :)Son cümleniz çok tatlıYa biri üniversitede biri iş hayatında oldu bu durumların adamlarda gerçekten karakterli yakışıklı adamlardı, artık korkuyorum kadınlarla arkadaş olmaya...
Sizi winch li bir nicki olan üyenin konusundan hatırlıyorum. Çok nazik ve naifsiniz bunu demek istedim sadece
Bana özelden yazarmışsınızHanımlar alınmasın ama bazı kadınlar gerçekten çok fenaaaa... Benim de başıma geldi, mücadele için etkin yöntemler geliştirdim :)
Beni çok seven bir insanla aramızı bozdularHanımlar alınmasın ama bazı kadınlar gerçekten çok fenaaaa... Benim de başıma geldi, mücadele için etkin yöntemler geliştirdim :)
tabii kiBana özelden yazarmışsınız
eskiden bu tarz konulara “manyak mısın güzelim ülkede yaşıyorsun” tarzında yaklaşırdım ama 10 senedir yurt dışında yaşayan bir instagram fenomeninin bütün eleştirilere rağmen yurda dönüşüyle ne kadar mutlu olduğunu gördükten sonra fikirlerim değişti.
kadın burada o kadar mutlu ki yüzüne renk geldi. kanadadaki sessizlik sakinlikten bıkmış, orada asosyal bir hayat sürüyormuş, burda gezip tozup hayatını yaşıyor. zaten izmire yerleşmiş, şehir olarak çok doğru bir tercih yaptım diyor. ve hiç pişman değil.
sanırım insan mutlu olduğu yerde yaşamalı. biz burda oturduğumuz yerden “manyak mısın ekonomi çok kötü, ülkenin durumu belli değil, nasıl dönmeyi düşünebilirsin?” diyor olabiliriz ama sen kazandığın parayı zevkle sevdiklerinle harcayamıyorsan, güzel bir sosyal çevre kuramıyorsan, türk kültürünü özleyip hasret çekiyorsan azıcık aşım kaygısız başım, az kazansam da severek harcarım mantığıyla ülkeye dönüş yapabilirsin bence.
ama bu bahsettiğim kadın kanadadaydı, sense isviçredesin. neredeyse aynı ülke sayılır :) bi uçak bileti aldın mı 3-4 saate gidebilirsin (ailenin şehrini bilmiyorum ama). yaşadığın yer okyanus ötesi olsa düşünme dön derim belki ama, zaten bu kadar yakında yaşıyorken biraz daha düşün bence dönmeyi.
mesela ben de yurt dışına çıkmak istiyorum ama abd gözümü kesmiyor, duygusal bakıyorum biraz. avrupa istiyorum ama ona kabul almam da daha zor :) öyle kararsızlık içinde sıkıştım kaldım. siz böyle güzel bir imkanın içindeyken hemen dönme kararı vermeyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?