Aile yuzunden gelen ayrilik..

İnşAllah Allah razı olsun. Gerçekten çok zor .çok yıprandım .Allah. büyüktür.. gücüm yok.. dik durmaya çalışıyorum.. Herkes beni unuttum sanıyor...oyle bir görüntü verdim.Onun yaptığına değil artik kendime üzülüyorum..kendime ağlıyorum..Yine çok değer vermişim...ve kendimi tuketmisim değmez bir insana.. Olmasaydı sonumuz böyle..Takdir Allahin.. Ben elimden geleni yaptım.Vicdanım rahat..

Amin canim ALLAH cc tumumuzdn razi olsn merak etme eline duscekler icin rahat olsn sabah ezaninda dua ediorm dusun artk :) aklmdasn ck sinir oldm onlara

Okdr gicik oldmki o aileye kim ki onlar ya mezhep ayriligi nedir ne sacma oyle insanlara kufur edesim geliyor etmiyorum cnku gunahi bana gelcek 17:13 ezan okunuyor yine AZIZALLAH .. bosver belkide hayirlisi byle boyle insanlr insanlari dinden uzaklastiriyor ama inan dinde ayrim yok ne mezhep ne din herkes ALLAH cc kulu sen bgn hristiyanada zarar versn cezani alirsn ama bu tur insanlr geri kafalilar dini herseyi yanls yansitiyir

seni cok ama cok iyi anliyabiliyorummm.. Bende hayatimdan gecenleri sana anlatayim cnm. Ben sunni esimin ailesi Alevi. Fakat esim namaza kurana cok bagliligi vardir ve suan allaha sukur namazina basladi ( soyluyorum anlamamiz icin ) yani ailesinden cok farkli.. biz 5 yil konustuk evlenmeden once. benim ailem esimin ailesi alevi diye yanasmadi, esimin aileside hicbizaman gelmek istemediler. ben esimle konusuyorum biliyorlar annesi babasi kendi insanlarindan kiz bulup esime sunuyorlardi. esimde hic ama hic bakmadi. Beni hic birakmadi. biz artik ayri kalmaya dayanamadik ve kactik. Inaninki ben hic pisman degilim. Rabbim bana iyiki esimi nasip etti. Ailemle baristim esimi cok seviyorlar. Esimin aileside beni sever fakat arada esime derler karin basini acmayi dusunmuyomu artik aramiza girdi bize ayak uydursun. Esimde hemen beni korur, eger basini acarsa ben onu bosarim:) ben onu oyle sevdim ister kabullenin ister kabullenmeyin der.. yani aile onemli tabiki fakat esinin sana sahip cikmasi dahada onemli! suan Hamd olsn bi sorunumuz yok

Malesef.. Bu kadar problemlisiyle İlk defa karşılaştım. Doğmamış çocukların bile dini konuşuldu . Ben kadının oğlunu alevi yaparmışım..Daha neler neler..Bir duysan ..şok oldum.. Allah büyüktür.. Beni dualarindan eksik etmediğin için gerçekten çok ama. çok teşekkür ederimm Teşekkür. bile az gelir.. Rabbim iki cihanda da razı olsun senden..Unutmaya çalışıyorum içim yana yana.. zamanla unuturum Tabi.. mecburum.. dik durmalıyım.. Benim onu sevdiğim kadar sevmemiş demekki.. annemin evine gittim birlikte aldığımız çiçek halen duruyor.. büyümüş. Sadece güzel günler aklıma geldi... geliyor da..Bu defa atlatmam zaman alacak.. Allah bilsin onları..Hakkima gunahima girdiler.. Hakkımı helal etmiyorum..

İşte bunu demek istiyorum.. isteyen seven insan böyledir ..seven insanın bahaneleri olmaz ki..böylesine severken Niye gitsin ki.. ailesi dini konuda Onun gözünü boyadigimi söyledi.Nerden biliyormuş..anlayacagin ibadetime de laf edildi.. Sanki ben onlar için yapıyorum tövbe estağfurullah..Ondan önce de böyleydim..ve ailemde de var.kimse kimseye karışmaz.Ben onunla mutsuzluga bile vardım..hataysa hata.. bedeli belki ağır olurdu ama herşeyi göze almıştım.. İnsan kendini bile bile ateşe atar mi? Ben atardım..Sizin için çok sevindim..Ne güzel eşin arkanda ve sahip çıkıyor sana sevgisine.. onemli olan zaten seni hiç bırakmamış olması.. Bu arada Rabbim çocuğunu sağlıkla kucağına almayi nasip etsin..

Amin canimbenim Allah razi olsun rabbim istiyenlere nasip etsin.. seven insan baskalarindan kolay kolay etkilenmez cok zor bi durum seninki uzuldm gercekten

Etme tabiki canimm onlari ilgilendirmez mezhepleri ne olacagi ne gozu korkmus aman sanki kimmis ler ya cahil insanlr iste napicaksn ki canim seninkinde de suc var annesini bu kadar konusturmuycakti hayatta alevi kdr durust duzgun insan varmiymis ALLAH cc belki seni dha cok seviyo o bilemez bunlar dini sagdn soldn mahhalledn camiden ogrenenler ilim bilmiyen insanlr hicbir ilimci yada gercek dinini bilen byle bir ayrima ztn grmez insALLAH bir alevinin eline duserse insanlik gorur de utanir

Amin canimbenim Allah razi olsun rabbim istiyenlere nasip etsin.. seven insan baskalarindan kolay kolay etkilenmez cok zor bi durum seninki uzuldm gercekten[/SILA

Amin insAllah.. kesinlikle öyle.. etkilendi.. ve gereksiz artık..ben hayatıma bakıyorum.. kendimi biraz dinlemeliyim..kendime gelmeliyim.vardır bunda da bir hayır.. Herşey Allahtan

Bende aile için tekedildim canım, şimdi bende yeni konu açtım. Allah sebep olanlardan çıkartsın...Severek ayrılmak ne aciymis

Komsulari var zaten.. Annesi gidip geliyor.Kötülük görseydi yine neyse.. ama yok.komsularina gidip gelmesini biliyor.. Zaten onda suç.belliki o da içten içe kabullenememis beni . Dik duracaktı. Sevseydi zaten şuan yanımda olurdu birakmazdi.. Hiç değerim yokmuş.. Hiç sevmemişki.. vicdanı rahat mi? Hiç mi ozlemiyor? O ne guzel hayatına devam ediyor hiçbirşey olmamış gibi.. Allah diyorum sadece.. Allahım bilsin ..Rabbim tez zamanda içimi buz gibi etsin..ferahlık versin..

Bende aile için tekedildim canım, şimdi bende yeni konu açtım. Allah sebep olanlardan çıkartsın...Severek ayrılmak ne aciymis
Canım benim.. ben inanmıyorum Severek ayrılmak diye bişey yok.. o benimki gibi seni de ona inandırmış. Seven insan severken Neden gitsin ? Çok zor ama ben kabullendim biliyormusun..Söke söke acısını yaşıyorum.. Acısını yaşamak da güzel.. Acını sev ..Sev ki çabuk gecsin.. Ben halen atlatmaya çalışıyorum..Bazen oluyor iyiyim.. Bazen oluyor İlk gün acisi gibi çöküyor.. Vardır Allahın bir bildigi.. Rabbe bırak.. gerisine karışma..

InsALLAH diledigin gbi olur hersey soyleseydinn ona bahaneye askimizi sldin dye

InsALLAH diledigin gbi olur hersey soyleseydinn ona bahaneye askimizi sldin dye
Birsey diyemedim ki ona.. giderken sevgi sozcukleriyle uğurladım onu ağlaya ağlaya.. sabahın 6sinda.. diyecek herseyi o dedi.. kafasına koymuştu zaten gitmeyi.. gidene kal denilmez.. Kal diyemedim.. içimde kıyamet koptu.. cCanıma can katanım ömrüme ömür katanım..diye diye gitti .. canımdan Can ömrümden ömür gitti onunla..gülemiyorum.. neşem yok.. hevesim yok..gelecekle ilgili beklentim yok.. biraktim Hayat nereye götürürse.. Dua ediyorum.. Allaha sığındım..

Böyle sebepmi kaldı artık ya. Ne kadar ayıp. Kimin kimin kaderinde olduğunü Rabbim den başkası bilemez. Sen kalbini ferah tut. Hakkında hayırlısı olsun.

Yalnız şöyle bisey var aleviler de müslüman. Keşke bu mezhepler hiç oluşmasaydi yada kültür olarak kalsaydı.

Güzel yorum yapmışsınız ama surda katılmıyorum size namazını orucunu tutan aleviler demişsiniz ya herşey namazla oruçla olmuyor işte bunu anlayamadınız keşke insana insan olduğu için değer verilebilse Malesef ki sunnilerde bu ayrım baskı daha fazla beb aleviyim gurur duyuyorum eşimde Sünni hiç sorun yaşamadık çünkü ikimizde saygı duyuyoruz bunuda herkes başaramıyor işte

Yalnız şöyle bisey var aleviler de müslüman. Keşke bu mezhepler hiç oluşmasaydi yada kültür olarak kalsaydı.

Arkadaslar. Bu konu uzerinden tartisma cikmisti. Kotu niyetle yazmadigim bir yorum baya carptirilmisti. O yuzden sizede cevap yazmak istemedim ama tekrar alinti olunca yine yazma geregi gordum.

Evet.. muslumanida var, musluman olmayinida. Turklerdede musluman olanida var musluman olmayanida...

Lütfen. Tartismak istemiyorum. Inanin kotu niyetle yada ayrim yaomak amacli degildi...
Bu konuda baska yorum yapmak istemiyorm. Ben ayrim yaoan insanlari ayristiran biri degilim.

Erkek olsaydin kiz sana kacardi belki de.Kizlarin gozu kara olur.Erkekler daha mantikci; korolasicalar..

Bence mantık değil de ana kuzuluğu. Analarinin sözü kanun gibi onlar için. Annesi istese babasi yok dese olurdu o iş.

Tartisma yaratmak amaciyla soylemiyorum canim sende yanlis anlama. Sadece alevilik bi ırk degil, yani sadece dinimizin farklı yaşanan bir hali. Şafilik ve hanefilik gibi. Müslümanlar onlarda dolayısıyla Türk olanı Kürt olanı Arap olanı var. Neyse detaya girmeye gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…