Ben size ve sevdiğiniz erkeğin ailesine Kur-an'dan sureler ve ayetlerle cevap yazmak istiyorum.Geçen sene bu zamanlar ağlıyordum.. Yine bu sene ağlıyorum..
Birini tanidim..10 aydır tanıyorum.7 aydır da birlikteydik. Benim yaşadığım o kötü günleri unutturan biri.. Ailesi istemedi.. Sebep mezhep farklılığı.. Tanımak bile istemediler.. Yıprandık,yipratildik .Ama degismedik. Annesi ayrılmam için haber bile gönderdi bana. Yani oğlumu bıraksın Onun kaderi başkasıyla dedi. Cok ağladık ikimizde. 2 haftayı geçti ara verdik.. Bugün görüşecektik.. Gorusmeyelim dedi. Ailem kazandı dedi. Alismalisin bensizlige dedi. Daha bir çok şey konuştuk.. Ve birbirimize sevgi cümleleri soylerek ayrıldık. Gerçek aşkı sevgiyi onda gordum. Hiç ama hiç kalbimi kirmadi. Elimden birşey gelmiyor.Alisirim ama nasıl unutucam? Yüreğim mahşer yeri gibi..
İnşAllah. Toparlanmaya çalışıyorum. Sadece bugüne kadar kalbimi hiç kırmadı.. yüceltmek değil sevildiğimi gerçekten sevildiğimi hissettirdi.. O zaman anladım bende ki sevgi açlığını..Allah büyüktür.. Rabbim güvenle sırtımızı dayacagimiz insanlarla karşılaştırsın.. zorlanıyorum.. Bu ilk değil tabi.. ama farkli.. Rabbim bilir.. Tevekkulumu ettim.. Bundan önceki içinde ettiğim gibi.. Belki de bana çok yalanlar söyledi.. Artık hiç birşeyi kestiremiyorum.. tanımamış olmayı dilerdim.. Yaşayacağımız varmis.. Unutmak zorundayım.. Ben aklımda birlikte geçirdiğimiz günler her yeri onla gezdik. Parisin bucak bucak heryerini.. Gerçekten nefes almak zor .. Biliyorum kalbimin bir oyunu.. atlatacağım..Üzülme lütfen. Çok yakın bir arkadaşım vardı benim de. Dünya iyisi bir kız. O da birisini çok sevmişti sonra çocuk bir gün arkadaşıma sen alevisin ailem ilerde asla istemez bu ilişkiyi şimdiden ayrılmamız daha doğru dedi ve bitirdi. Arkadaşımın beni gecenin bir yarısı arayıp hıçkırarak ağlaması hala kulaklarımda. Yere batsın böyle anlayış. Benim de sevgilim var. Sivaslı kendisi. Mezhebini şusunu busunu sormadan başladım ilişkiye. Ailem de mezhepçidir benim mesela eğer mezheplerimiz farklı olsaydı izin vermezlerdi bana mesela ama sırf mezhep farklı diye çok sevdiğim hayatımı birleştirmeyi düşündüğüm insanı asla bırakmazdım ben. Sakın üzülme ve toparlan eminim ki ileride çok mutlu olacaksın buna gerçekten yürekten inanıyorum
Aynen sevseydi zaten vazgecmezdi.. Dik dururdu. Kaçmayı seçti.. Seçsin.. Tek bir ahım bile yok ona.. İnşAllah.. Devam etmeliyim hayatıma. Gececek.Sevseydi bırakmazdı zaten, seven adam icin aile ufak bir faktör.
Demekki o "büyük aşk" o kişi degilmiş, sen hayatına devam et elbet o bulur seni.
Yok niye kızayım. Bunu eleştirilere önerilere açığım.Ya bana kizmayin lutfen ama cok cok fazla arabesk takiliyorsunuz, derdinizi kucumsemiyorum ama su girdiginiz ruh haline bakinca zannedersin savasin ortasinda kaldiniz falan.
Iki lafinizdan biri mahserde beni beklicek mahserde kavuscaz mahserde öeeh bi silkenelin kendinize gelin dunyanin sonu degil ki bu.
Kimler unutulmuyor ki siz de unutursunuz hatta su girdiginiz ruh hali size de komik gelir amma da abartmisim diye.
Konuyu ilk okudumda 18 yasinda ancadir heralde diye dusundum yapmayin kendinize su eziyeti
Rabbim mutluluğunuzu daim eder inşAllah..Ailemi karşıma hiç almadim.. çünkü hep ikna ettim.. Ama bir tanesi bile ağızlarını hayra açmadı. Nereli olduğunu duyunca annemin arkadaslari hemen irkcilar yobazlar ezerler seni üzülürsün demeye başladılar.. çünkü birileriyle tanıştırmak istiyorlardi sevdiğim insanı bile bile.. bizden (!)biri olsun dediler. Bizi sizi mi kaldi.. Zaten bu laf yüzünden bile kadınların kalbini kirdim.. çünkü annemin kafasını agirtiyorlardi.. Bana da yanıyordu bu açıkçası .. Neyse ama çok haklısınız.. Kader... Eğer olacağı Yoksa ne kadar zorlarsan zorlayalim olmuyor.. Doğum tarihi ölüm tarihi ve es.. degisteremedigimiz tek şey.. Ailemde Arap alevisi sunnisi safisi milliyetçisi hem de koyu milliyetçisi bile var.. illaki farklılıklar oluyordur ama herkes birbirine saygılı..dusuncelerine falan.. dua ediyorum. Sizinki gerçek aşkmış.m bizimki öyle değilmiş.. dik duramadı...Sevgili konu sahibi
Ben Alevi Arap eşim Şafi Kürt
Onun ailesi baştan kabul ediyordu da benim ailemde sıkıntı vardı ilk açtığımızda.
Dört yıl görüşmeye devam ettik habersiz. Dört yılın sonunda bidaha açıldık. Kararınızı vermişsiniz dediler hiç karşı çıkmadılar. O sene evlendik. Şimdi güzel Bi evliliğimiz, Bi kızımız var. Annem eşimi çok sever, babam da öyle.
Kültür farklılıkları vs var elbette. Şuan mutluyuz ama anlaşamadığımız, çıkmaza girdiğimiz konular da var.
Hayattan beklentilerimiz farklı. çok sevdim, seviyorum, hala ilk günkü Adam kibar ve anlayışlı.
Ama, amalar da var.özetle kaderinde ne varsa onu yaşayacaksın. Evlenmediyseniz dünyanın sonu değil, aileni karşına alacak bişey yapma.asla yapma.zamana bırak sen müdahale etme. Olacağı varsa gene olur.
Amin.Cok ama cok teşekkür ederim.. Rabbim çocuğunuzu kucağınıza sağlıkla almayı nasip etsin inşAllah.. Cok zor bir günBen size ve sevdiğiniz erkeğin ailesine Kur-an'dan sureler ve ayetlerle cevap yazmak istiyorum.
"Hep birlikte Allah'ın ipine yapışın, fırkalara (mezheplere) bölünüp parçalanmayın..." - Ali İmran 103
"Dinlerini parça parça edip fırkalara (mezheplere), hiziplere bölünenler var ya, senin onlarla hiçbir ilişiğin yoktur. Onların işi Allah'a kalmıştır. Allah onlara, yapıp ettiklerini haber verecektir." - Enam 159
"Onlardan ki, dinlerini parçalayıp hizipler/fırkalar (mezhepeler) haline geldiler. Her hizip kendi elindekiyle sevinip övünür." - Rum 32
Allah teâlâ İslamı bölüp sevenleri ayıranları ıslah ve mağfiret eylesin inşaAllah.
Rabbim yardımcınız olsun.. Öyle insanları anlamak zor.. Farketmedim bile .. Hayırlısı herşeyin.. Herşey insanlar için.Bence sen yat kalk Allaha sukret oyle bi anakuzusundan kurtulduguna. Bak ben bi anakuzusu ile evlenip hamile kaldim ve ailesi bizi ayirdi. Ne cocugum ne ben adamin gram umrunda degiliz.
Sukret bacim pacayi iyi kurtarmissin..
Bak güzel günler bir türlü bulmuyor.. Evet o zamanda çok kotuydum.. şimdide.. sınavım ama demekki sevilmiyorum.. elimden birsey gelmez.. Haklısın onun bu acizliğini hiç farketmemistim.. 2 haftaya kadar.. Sevince gözüm kapalı yanlışları hataları eksikleri görmeden seviyorum .. Kendim yapıyorum kendim çekiyorum.. Ağzı sütten yanan yoğurdu üfleyerek yermiş.. Ama ben tam tersi.. Rabbim büyük H hepii ve çok teşekkür ederim.. İyi ki varsınız ..Gecen seneki hikayeni biliyorumGul-Er . Yasadigimiz uzuntuler ayni doneme denk gelmisti. Ara ara yazmak istedim nasil oldugunu merak edip ama yazamadim.
Insani dogarken kendisine tercih hakki verilmeyen konularda hele ki bu cagda yargilayan sig bir aile ve bu ailenin gudumunde bulunan ve aski icin mucadele etmekten aciz bir adam icin uzulmek bana anlamsiz geliyor. Uzulme!
Guzel gunler senin olur umarim.
Demekki.. Biraz çaba gosterseydi.. ama o hiç çaba göstermemiş meğer.. ayrılığa hazırlamış hem beni hem kendini..demekki kısmetindeki kişi o değilmiş. boşa ağlama. senin kısmetin daha karşına çıkmamışki.
Sonuna kadar haklısınız. . Önemli olan sevgisine sahip çıkmasaydı.. Meğer güçlü görünümün altında aciz güçsüz bir insan varmış.. yazıklar olsun ki bana onu gözümde çok buyutmustum..Çok iyi biri olabilir.
Hiç kalbini kırmamış olabilir.
Ama ailesinin karşısında sevgisine sahip çıkamamış biri.
Seni mutlu edebilir mi?
Böyle düşün daha az üzülürsün..
Bak güzel günler bir türlü bulmuyor.. Evet o zamanda çok kotuydum.. şimdide.. sınavım ama demekki sevilmiyorum.. elimden birsey gelmez.. Haklısın onun bu acizliğini hiç farketmemistim.. 2 haftaya kadar.. Sevince gözüm kapalı yanlışları hataları eksikleri görmeden seviyorum .. Kendim yapıyorum kendim çekiyorum.. Ağzı sütten yanan yoğurdu üfleyerek yermiş.. Ama ben tam tersi.. Rabbim büyük H hepii ve çok teşekkür ederim.. İyi ki varsınız ..
Allah razı olsun, senin için en hayırlısı neyse o olur umarım.Rabbim mutluluğunuzu daim eder inşAllah..Ailemi karşıma hiç almadim.. çünkü hep ikna ettim.. Ama bir tanesi bile ağızlarını hayra açmadı. Nereli olduğunu duyunca annemin arkadaslari hemen irkcilar yobazlar ezerler seni üzülürsün demeye başladılar.. çünkü birileriyle tanıştırmak istiyorlardi sevdiğim insanı bile bile.. bizden (!)biri olsun dediler. Bizi sizi mi kaldi.. Zaten bu laf yüzünden bile kadınların kalbini kirdim.. çünkü annemin kafasını agirtiyorlardi.. Bana da yanıyordu bu açıkçası .. Neyse ama çok haklısınız.. Kader... Eğer olacağı Yoksa ne kadar zorlarsan zorlayalim olmuyor.. Doğum tarihi ölüm tarihi ve es.. degisteremedigimiz tek şey.. Ailemde Arap alevisi sunnisi safisi milliyetçisi hem de koyu milliyetçisi bile var.. illaki farklılıklar oluyordur ama herkes birbirine saygılı..dusuncelerine falan.. dua ediyorum. Sizinki gerçek aşkmış.m bizimki öyle değilmiş.. dik duramadı...
İnşAllah.. Onu atlattım Bunu da atlatirim Allahın izniyle.. inaniyorum ki bir nedeni var bu ayrılığı da yaşamam gerekiyormuş.. sınavım bu.. geçer inşallah.. canımsın çok teşekkür ederim..Sen de iyi ki varsinGul-Er . Guclu olacaksin. Bu kotu gunler de gececek daha oncekiler nasil gectiyse. Hicbir sey tesaduf degil, her seyin bir nedeni var. Unutma bunu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?