Aile yuzunden gelen ayrilik..

aleviler de müslümandır arkadaşım.
kimlikte alevi sünni yazmaz.
alevilik bir din değil sadece mesheptir.
sanki onlar müslüman değil gibi konuşmuşsunuz.

ailemde alevi gelinlerimiz var.
yan yanayken hiç bir farklılık zaten hissedilmiyor, rahatsızlık duymuyoruz.
ama sırf alevi olduğu için istenmeyen çok kız gördüm. aynı şekilde onlar da sünni damat istemiyorlar.
bence bunlar sadece ön yargıdan.
çözemedim bu insanları.oysa ki bu konulara girene kadar anlamıyorsun ki kim alevi kim sünni.

arkadaşım sana da çok şaşırdım. 29 yaşındayım demişsin galiba bir yerde.
sanki 19 yaşında gibi davranıyorsun.
bu kadar acıtasyona hiç gerek yok.
sanırsın adam senin için dağları deldi de tam kavuşacakken yıldırım çarptı kavuşamadınız.
arkanda durmamış, sorumluluk almaktan kaçmış.
sevmemiş bile olabilir.
Ramazan ayından bu adam için sabır dileneceğine, hayırlı birini karşına çıkarmasını dilemelisin bence. buna değmez.

Neden mi? Çünkü sende o gücü gorememistir.. sürekli ayrılıktan bahsedersen de insan yoruluyor.. ben de onunla direndim.. yeri geldi ben de ayrılmak istedim..

Üzüldüm ya, yine saçma sapan sebeple bitirilen bir ilişki. Keşke missburc ablam burada olsa o anlatırdı, kendi dini farklı eşinin dini farklı ve iki ailenin de çenesini kapatıp evlenmişler çok da mutlularmış. Bebekleri bile oldu :)

Bourgeon, acını anlıyorum. Ama ac gozlerini gercegi görmene engel olmasin bu acın. Gercekten seven erkek bırakır mıydı hic ? Onu da anlıyorum haklı falan deme, sütten cıkma ak kaşık degil gör bunu. 29 yasında adam, ben bu kızla evlenicem deyip agırlıgını koyamamıs ondan ne koca olurdu ne de cocuguna baba olurdu. Ayrıca suan unutamam diyorsun ya emin ol daha çok sevecegin biri çıkacak karsına bizzat yaşamış biri olarak söylüyorum bunu sana. Şuan sana tek tavsiyem o adami hayatından tamamen cıkar. Sensizligi bu kadar kolay göze aldıysa sonuçlarına katlansın. Sen Allaha sıgın emin ol cok daha güzel günler yaratacaktır senin icin. Her sey onun elinde biliyorsun..

İleride daha cok üzülürdünüz ayrıldıgınız iyi olmus
Nasıl bir kafaya sahipmiş kendisi de ailesi de
Olan size olmus
Basından ailesinin istemeyeceğini biliyor olmalı ve hiç baslamamalıydı o halde
Bilmediğini söyledi.. Cok değişik bir aile.. mutsuz olurdum biliyorum.. ama iste zoruma gidiyor..

Gitmek zorunda kalmış.. zamana ihtiyacı var.. illaki seviyorsa döner..Sen de o zamana kadar kararını ver..ölç tart.. Gerçekten yapabilir miyim diye
Düşünüyorum herseyi karar vermeye çalışıyorum.Ya dönmezse O dönmezse ben cesaret bulamam başlayamam.

Yorumunuz çok iyi geldi.. Zaten vazgeçti. Cok haklısınız..görmek için geç kaldım bile.. 1 haftaya toparlamaya başlarım.. yani zorundayim.. cok teşekkür ederim.. Cok yardımcı oldu bu yorumunuz.. Allahın vardır bir bildigi ..engellerin çıkmasında..

Mezhep den başka tahsil farkı var mıydı?One iş yapıyordu belki başka etkenlerde vardır.
Tahsil farkı yoktu. Ikimizde üniversite mezunuyuz.. O tren garinda. Kendi bölümünün isinin yapıyor. Ben de muhasebeciydim. Şimdi kuaforluk yapıyorum..cok iyi anlasiyorduk.. yani ruh ikizin inanmazdim.. o benim bayan halim gibiydi. Ama anlıyorum ki mezhep aile işin içinde girince durum bambaşka yöne gidiyor.

Düşünüyorum herseyi karar vermeye çalışıyorum.Ya dönmezse O dönmezse ben cesaret bulamam başlayamam.
1 ay zaman tanı.. Zaten seviyorsa döner.. Eğer dönmezse kork.. ben kendi adıma konuşayım dönerse kabul etmem.. bir defa gitti Benden ..vazgeçti..

Ne deseniz haklısınız. Bir an önce toparlanmam istiyorum.. Şuan küçük bir çocuk kadar güçsüzüm.. yorgunum.. ailem de çok söyledi.. onun ailesi de.. ailem karşı değildi ama hep sorarlardi ne yapti diye..cok bunaldım yoruldum.. çalışıyorum zaten.. ama takatsizim.. onla başladığımda hep hayırlısıysa olsun derdim.. Ona da derdim.. demekki değilmiş.

Biz öyle olamadık.. olabilirdik ama olamadık.. onlarınki gerçek aşkmış.. ben gerçek aşk yaşadığımı sanmışım.. görüntüde saçma bir neden.. Hem de cok.. Kardeşim de sunniyle evli..daha ağirini yaşadılar. Mutlular.. kader olmayınca olmuyor..

Olan iste de olmayanda da bir hayir vardir biz bilemeyiz.bugun arkanizda durmayan, evlenince de durmayacakti.uzulmeyin bence kazanan sizsiniz.
Allah razı olsun.. İşte engeller ne kadar büyük olursa olsun hayırlı olsaydı olurdu.. Herşey Allahtan..

Arkadasim. Alevi tartismasi yapmacagim. Alevi mezhep degil. 4 buyuk mezhep var. Sanifi safi hanbeli sunni.
Ben kotu birsey yazmadim.
Sizin yazdiginizi farkli sekilde yazmissim sadece. Bende bir farkin gorunmedigini bulunmadigini yazdim zaten.
Iyi noyetlerle yazdiklarimin carpilmasini istemiyorum.

Üzülme lütfen. Çok yakın bir arkadaşım vardı benim de. Dünya iyisi bir kız. O da birisini çok sevmişti sonra çocuk bir gün arkadaşıma sen alevisin ailem ilerde asla istemez bu ilişkiyi şimdiden ayrılmamız daha doğru dedi ve bitirdi. Arkadaşımın beni gecenin bir yarısı arayıp hıçkırarak ağlaması hala kulaklarımda. Yere batsın böyle anlayış. Benim de sevgilim var. Sivaslı kendisi. Mezhebini şusunu busunu sormadan başladım ilişkiye. Ailem de mezhepçidir benim mesela eğer mezheplerimiz farklı olsaydı izin vermezlerdi bana mesela ama sırf mezhep farklı diye çok sevdiğim hayatımı birleştirmeyi düşündüğüm insanı asla bırakmazdım ben. Sakın üzülme ve toparlan eminim ki ileride çok mutlu olacaksın buna gerçekten yürekten inanıyorum

İkinizin de yaşı büyük. Erkek arkadaşınız gerçekten isteseydi ailesini karşısına alır sizin yanınızda dururdu. Onu yüceltmeniz bana biraz garip geldi açıkçası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…