Seven gitmez degil mi? Bende bunları düşünmekten kendimi alı koyamiyorum.Bu sözü ona yollamistim.. Sabırla iyilesmeyi bekleyeceğim.. sevmemiş demekki.. Yoksa dağ gibi dururdu.. ama o yürek yokmuş.. Allah mutlu etsin onu.. Hayallerimde onunla birlikte gitti.. hissizlestim bir an.. Anestezi olursunuz ya.. Şuan öyle bir durum..Ya durumu daha kabullenemedim.. Aklım kabullendi kalbim kabullenemiyor.. ama geçecek.. geçmek zorunda..
Bazen sadece sevmek yetmiyor.çokkk seviyorum..Savasamiyorsun savunmasizsin.. onun bana ettiği laflardan.. ikna et olurlardı. Zaten evlendikten sonra nerde yasayacaginizin ne önemi var.. Onunla bir ömür geçirmek bir hayatı paylaşmak varken.. sevgi kolay bulunmuyor.. o zaman sen de yeterince sevmiyorsun demektir.. o da yeterince sevmedi beni.. Zaten ilişkilerde en çok seven taraf zarar görür..
Geçen sene bu zamanlar ağlıyordum.. Yine bu sene ağlıyorum..
Birini tanidim..10 aydır tanıyorum.7 aydır da birlikteydik. Benim yaşadığım o kötü günleri unutturan biri.. Ailesi istemedi.. Sebep mezhep farklılığı.. Tanımak bile istemediler.. Yıprandık,yipratildik .Ama degismedik. Annesi ayrılmam için haber bile gönderdi bana. Yani oğlumu bıraksın Onun kaderi başkasıyla dedi. Cok ağladık ikimizde. 2 haftayı geçti ara verdik.. Bugün görüşecektik.. Gorusmeyelim dedi. Ailem kazandı dedi. Alismalisin bensizlige dedi. Daha bir çok şey konuştuk.. Ve birbirimize sevgi cümleleri soylerek ayrıldık. Gerçek aşkı sevgiyi onda gordum. Hiç ama hiç kalbimi kirmadi. Elimden birşey gelmiyor.Alisirim ama nasıl unutucam? Yüreğim mahşer yeri gibi..
Gitmez.. Sevgi bahaneleri kabul etmez.. umarım çok geç kalmazsın.. bizim için artık çok geç.. Küçük bir umudum vardı.. dik durur sevgisinden .. ama sevmiyormuş.. Gerçekten seviyorsan ailene karşı dik durursun.. Şuan benim ailem problem yapsaydı Onun ailesinin yerine gözümü karartirdim.. ikna ederdim.. Ama gördüğüm kadarıyla sende de o yürek yok. Oyuzden yorma onu..Seven gitmez degil mi? Bende bunları düşünmekten kendimi alı koyamiyorum.
O zaman ayrilmisken dönme.. Arkana bile bakma.. bir zaman gelecek sen dönmek istersin ama bıraktığın yerde olmayacak..Bazen sadece sevmek yetmiyor.çokkk seviyorum..güçlü cesur olmakta gerekiyor.ben degilim..
Giderken bizden vazgeçmedim umudum kalmadı dedi. Ki zaten olacağı buymuş.. 29 yasindayim.. ama. Sevmeye sevilmeye çok ihtiyacım olduğum bir anda ilaç gibi geldi.. kaldı ki o sevmemiş.. evlenecek kadar sevmemiş..Valla seni bu derece istemeyen bir aile ile zaten akraba olsan asla mutlu olamazsin sanki 10 sene gibi konusuyorsun 10 ayda ne buyuk ask yasadinda bu kadar uyutuyorsun olayi. Yasin kac ki daha ? Yasadigim kotu gunleri unutturdu dedin bence hislerini cok karistiriyorsun ve ayrica olay biraz inada binmis kendini leyla mecnunun imkansiz hikayesinde gibi sanmissin, adam senden ailesinin etkisiyle vazgecmis bile, sende unut gitsin, evet bizim ulkemizin gerecegi bu senden bundan sonra 10 ay bekleme birinin mezhebini sorup ogrenmek icin, bariz yani bizim toplumda bu tarz seylerin sorun olacagi ona gore at adimlarini.
Giderken bizden vazgeçmedim umudum kalmadı dedi. Ki zaten olacağı buymuş.. 29 yasindayim.. ama. Sevmeye sevilmeye çok ihtiyacım olduğum bir anda ilaç gibi geldi.. kaldı ki o sevmemiş.. evlenecek kadar sevmemiş..
Rabbime sığınıyor ondan bir umut diliyorum.bilsemm döndükten sonra ona tekrar acı çektirmeyeceğimi bir an düşünmem dönerim.O zaman ayrilmisken dönme.. Arkana bile bakma.. bir zaman gelecek sen dönmek istersin ama bıraktığın yerde olmayacak..
Ailem ayrım yapan insanlar değiller dedi. Ki sonuçta ailesini o iyi bilir.. Ama kendine çok sasirdi ki çok ağladı.. ailesi aynı köyden de kız istiyor.. Yıllardır Fransa'da yaşıyorlar her dinden insanın olduğu bir ülkede . Ama kafa yapıları degismemis.. 29 yaşındayım ama çocuk kaldım.. Bu çocuk yanım yüzünden bu kadar acı çekiyorum.. az bir zaman ama erken kapıldım.. Onu gördüğümde bu o dedim.. sadece bir his.. insanız hata yaparız.. mantığıyla hareket edemem genelde.. yüzden sadece aşkta değil herşeyde kaybetmismisimdir.. Allah büyük.. dilerim bundan sonrakiler böyle birşeyle karşılaşmaları.. seven sevdiğiyle kavuşur..29 yasindasin 20 yasinda gibi davraniyorsun, toplumda belli bu seyler yani basta problem olacagini karsindaki adam bilmeliydi ailesi icin, bir kere insan ailesinden bilir bu tarz seyleri ve basta kendinden farkli kisiyle gorusmez nedir bu sorumsuzluk anlamiyorum.
Sende azicik bilincli yasinin gerektirdigi olgunlukta davran, adamin mezhebi mi farkli sen bir sor kendine ben 29 yasidna bu adamla ne icin gorusuyorum , evlenmek amaciyla, bu mezhep isi yolumuza tas koyarmi diye bir sor kendine bir karsindakine sor.
Hem 10 aylik kisa bir iliskiymis bu kadar buyutmeye gerek yok buda sana ders olur bundan sonrasi icin
Benim de annemi istememis babaannem mezhep yuzunden.
Babam soylemis olmaz demis baska kizlar söylemiş onu al bunu al diye.
Dedem cok super adamdi.
Olayi duymasi ile sana ne sen mi gircen koynuna gibi bir laf etmis.
Yuruyun istemeye gidiyoz demiş babaannem de sonra zaten alismis gördükçe.
Insanda ilk önce mantik olmasi gerek.
Yani.. acımı yaşamadan atlatamam.. kalbimde aklımda bir izi bile kalmasin.. hayirdir İnşAllah.. Bu ayrılığı da yaşamam gerekiyormuş. Hiç birşey tesadüf değil.. bizim onla yaşayacağım şeyler varmış.. asamadi o.. Tevekkulu Allahtan..Şu anda sana şer gibi görünen şey aslında bir hayır.
Lütfen kafanı dağıtmaya çalış.
Hayatımın askısı filan diye düşünüp kendini iyice üzme. Öyle olsaydı bir şekilde zorluklar asılırdi.
Yasa acını ve kendini bir an evvel toparlamaya çalış.
Bu bizim ilk ve son ayrılığımız.. Kendine güvenmiyorsun.. Yani sen bile bunun farkindasin.. onun için vazgeçmeyi dene karşıdakini dusunurek.. Ya daa sonuna kadar direneceksin.. vazgeçmeden yorulmadan..Rabbime sığınıyor ondan bir umut diliyorum.bilsemm döndükten sonra ona tekrar acı çektirmeyeceğimi bir an düşünmem dönerim.
Sonra mutlu etmiş mi annenizi peki ?
Allah her gözyaşının hesabını sorar.. Öyle ya da böyle.. Ne mutlu.. dedeniz hep arkasindaymis..Evet öyle zulumleri kotulukleri olmamış zaten dedem izin vermezmis.
Kendi istegi ile obur ogluna buldugu gelinin yemedigi halt kalmadi en sonunda bosandilar.
Karşımdakinden güç alsaydım O vazgecmeseydi karsilikli olsaydi yapabilrdim.Ama o benim elimi tutmadı bırak deseydimde bırakmamaliydi.O yapabilirdi.Kendimi zor tutuyorum ona neden elimi biraktin demek icin icimde kaldi.Kabullendi hemen gitti.Sanki gitmeye hazirlanmisti ben git deyince gittiBu bizim ilk ve son ayrılığımız.. Kendine güvenmiyorsun.. Yani sen bile bunun farkindasin.. onun için vazgeçmeyi dene karşıdakini dusunurek.. Ya daa sonuna kadar direneceksin.. vazgeçmeden yorulmadan..
GitmemeliydiKarşımdakinden güç alsaydım O vazgecmeseydi karsilikli olsaydi yapabilrdim.Ama o benim elimi tutmadı bırak deseydimde bırakmamaliydi.O yapabilirdi.Kendimi zor tutuyorum ona neden elimi biraktin demek icin icimde kaldi.Kabullendi hemen gitti.Sanki gitmeye hazirlanmisti ben git deyince gitti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?