Aile

Ne mana siz yokken gelip kalacakmış. Ben istemem ve kabul de etmem şahsen

Guya ders calisacakmis falan. Biz kirada oturuyoruz. O da annesiyle kendi evlerinde oturuyor
Bu insanlar bu cüreti nerede buluyorlar ya
Tabii ki kalamaz ,her şey bir yana sana sorup izin almak yerine abisine emrivaki yapması bile büyük saygısızlık.
Ben asla istemem, benzer teklifi ablama yapsam agzima eder.
Ne münasebet.
Bir de (kendimden pay biciyorum) başında aile olmayacak bir şey olmayacak. O kız evde ders mi çalışır? Çıkar gezer , varsa sevgilisiyle takılır . Nasılsa evde bekleyen baba yok, arayınca der 'iyiyim annecim yoruldum uyuyacagim' Allah bilir neler yapar
Neden sorumluluk alasınız ki?
Benim arkadasim ailesi köye gidince evde kedi var kediye bakayım bahanesiyle evde kaldı, eve (şimdiki kocası) sevgilisini aldı beş gün kaldı adam
Yeni nesle hiç güven olmaz. Bosver

Ayda bir kere gelmesi de bebeğimiz olduğu için. Öncesinde aylarla gelmezdi
Görümceniz hırsızlık yapacak biri mi
Yada evinizi sizin onaylamadığınız şekilde kullanacak biri mi
Manzereti ne evinde çalışamıyorda sizde çalışmak istiyor
Bide ne sınavı bu
Gidip geliyorsunuz az çok biliyorsunuzdur

Hayir ben kabul etmem. Eşyayı kutsamak falan da degil bu. Evim benim ozel hayatimi yansitir her detayiyla. Bir insan ben yokke beynimin kivrimlarinda dolasiyor gibi hissederim.

Kuzum ablanın evinde kalmanın nesi yanlış
Ne var bunda ben mi çok rahatım şuan kendi mi sorguluyorum
Kız kadeşimin ben olmadan bende kalmasında hiçbir sakınca görmem
Ki bende temizliğe dikkat eden hassas biriyim
Ha birde konu sahibinin eşinin ablası
kadın bayağı yetişkin heralde

“Ben gelip sizde kalabilir miyim?” değil de direkt “kalacağım” demiş öyle mi rahatsız olmakta çok haklısınız..

Eşinizden değil sizden izin alması gerekiyor evin hanımı sizsiniz. Gelip kalabilir miyim de yok, gelip sizde kalıcam demiş, izin veriyor olsam dahi bu kaba davranışlarından dolayı vermezdim açıkçası, eşya önemli değil ama titiz mi? ben takıntılı ve titizimdir evi temiz kullanicaksa benim için sorun olmazdı.

O zaman gerek yok. Esinize de öyle dersiniz

Bende ıstemezdım evımde ben yokken bırının kalmasını. Bunun eşya ile bır ılgısı yok. Ben yokken evımde kalınmasını asla ıstemezdım

Eşimin anne babası biz yokken kalmıştı evimizde ama hastane işleri vardı.
Öyle keyfi siz yokken evinizde kalacağım demek çok manasız geldi bana. Aranızda bir samimiyet falan da yokmuş. Kabul etmeyin.

Hiç temizlikle alakasi yok, dünyada tanidigim en pis insan kendimim.
Ne münasebet, benim evim adına bana sormadan plan yapma cüretini kim bulabilir ya?
Bu ne saygısizlik.
Kimse benim param , benim arabam, benim çocuğum, benim evim konusunda kendince bir hesap kitap yapamaz. En fazla bana sorar, uygun görürsem kabul ederim .
Konuda kız insandan sayıp bu kadına sormamis bile , kardesine emrivaki yapıyor.
Ders çalışmak da işin bahanesi. Annesi insan mı yiyormuş da kendi evinde çalışamıyor.
Boş evi duyunca hemen kendinde hak görmüş. Planını yapmis, bir de "kalacağım" demiş.
Emredersin prenses
Sen kendini dusun, sinava çalıştığın yılları hatırla. Tutup da öz ablana, öz abine 'sizin ev boş, iyi bari ben geçeyim' deme cüretini kendinde bulabilir miydin?
Ben ablamla ikiz gibi büyüdüm ama geçen sene onların ilçesinde bir oyun geç bitecekti, bilet almadan sordum 'sizde kalabilir miyim' diye, uygun degillermis kalmadım, başka plan yaptım.
Çünkü bence bu saygı duymaktır. Birisi kardeşin diye , annen diye, çocuğun diye onun sınırlarını ihlal edemezsin, kimse adına da kimsenin evi mali için plan yapamazsin.
Uyuz olurum böyle insanlars

Sevdiğim biriyse olabilir.Ama alakasız sevmediğim biriyse ne işi var ben yokken evimde,

Ay yengeç tüylerim diken diken
Annem köydeki evine gitti buradaki dairenin anahtarı bende
Kızın final haftası anne anahtarı bana ver bu hafta ben ordayım dedi
Benim gelenim gidenim küçük bir bebeğim var
Anneme sormadım bile verdim
hatta çiçekleride sula dedim
Şimdi anam bana nemünasebbet derse ne diyeceğim:))))
Bu saygısızlık mı değil bence birşey demeyeceğini biliyorum hatta sorsam ne gerek var sormana diyeceğinide biliyorum
Ablam abim yok büyük benim
Ama kerdeşime canımı veririm ev nedir ki
Bak yengeç bunu samimi söylüyırum
Hani seni tanıyorsam ve benim bulunduğum memlekete geleceksen ve ben evde değilsem
Anahtarımı sana veririm
Şu denk bir örnek olur eşimin ablası ben yokken evimde kalmak istese yok demem
Görümcem benden izin almasına gerek yok
Kardeşine sizde biraz kalabilir miyim ne ders nede farklı bişey sırf kafa dinleyeceğim bile dese kalabilir
Keza bu benim kardeşim içinde böyledir
Kadın yorumda vermeyin anahtarı nuska yapacak diyor yaw ne biçim bir ruh halidir nasıl ailelerdir bunlar böyle
ne bileyim kötü hissetirdin gece gece yanlışmışız gibi

Son düzenleme:
Ben etrafımdan duyduklarımı yazdım sadece. Her sülalede vardır bir büyücü yenge. Siz duymamışsınız galiba. Yoksa ruh halim paranoyak falan değil.

Yok valla ya, herkesin hayata bakışı farklı. Ben habersiz bile gitmem ablama , o ilcedeysem uğramaya vaktim varsa bile ararım uygunlar mi.
Hele ki onun evinde plan yapacağım.
Yani bu muskayla da alakalı değil, hiç aklıma gelmez benim öyle ihtimaller. Ama kimsenin malı için o kişiye sormadan plan yapılmamalı.
Benim için öyle en azından.
Yoksa misafir ağırlamayi, misafirliğe gitmeyi ben de severim. Hatta uzak ulkelerde bedavaya getirmek için uygulamadan evini açan insanlarda kalırım.
Ama karşılıklı rızaya dayanır.
"Geleyim mi" derim, "gel" derler.
Ya da şehir dışında arkadasimi ziyarete gittiysem sabah işe gideceklerse uyandır beraber çıkalım dememe rağmen kimse beni uyandirmaz, gürültü yapmadan çıkarlar. Ben de rahatça dinlenir,sonra kapıyı kapatır çıkarım.
Ama bu da ev sahibinin ince dusuncesiyle alakalı. Sabahın 6sinda sokakta boş boş oyalanacagimi bilsem asla demem ki 'ben uyuyayım kapıyı çeker çıkarım'.
Ne bileyim, komşum da bana anahtarını bırakır her cuma, haftasonu kuşlarını beslerim. Ama bunda da 'ben gidiyorum,sen yemleri uflersin' diye demedi,teklif etti kabul ettim.
Damdan düşer gibi soyleseydi belki de kabul etmezdim:)
Ama herkesin hayata bakışı farklı. Benim ananem mesela İstanbul'da evi var diye köyden çalışmaya gelen,hiç tanımadığı insanlara otel gibi açmış evini yıllarca. Misafir diye ölür. Gelip de rahatsızlık vermemek için otelde kalanlara gönül koyar:)
Gerçi aynı ananem bile asla 'kisin size geleyim' demez ,biz yalvar yakar bilet alırız,hatta ben onu alır getiririm açlıktan ölsün biz uyanıp kahvaltı hazirlamazsak buzdolabının kapagini açmaz (ki evimiz onun evi).
Sulalecek cins insanlar olabiliriz bilmiyorum:)
Ama ben uyuz olurum öyle şeye.
Bizimkiler emekli olacaklar ama ödenmemiş borçları var. Ben zaten daha önce muhabbeti geçtiği zaman "kredi çekerim,emekli kartı bende durur, borcu oradan öderim" teklifinde bulunmustum. gecen gün annem yine sskya gitmis, bana 'benim kredimi sen cekersin' falan dedi. Rahatsiz oldum, ona da söyledim, "böyle şeyler 'sen yaparsin' diye söylenmez, daha önce de dedim, durumum uygunsa zaten ben kendim akıl ederim kredi çekmeyi" diye.
Bozuldu ama ne alaka ya, neden benim adıma hayali kredi cekiyor ki

Yengeç burcumusunuz?ben de yengeçim. Zaten düşünceli olur yengeçler.onlar için ev çok önemli. Bizi anlamıyorlar

Görümcenizi tanımıyorum ama ben kendi görümceme asla vermem, benden önce eşim vermez.

Geldiğimizde bir daha hayatta çıkaramayız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…