ailecek şaşkınızzz:)

Cocugu patlat ve yayil mi?

Bizimde bir kizimiz var. En büyük korkum bir kiroyu eve getirmesi. Hani böyle jöleli saç, kolye ile gezen, lan ile lun ile konusan, yoghlu moghlu ve kendini sirf pipisi oldugu için dünyaya adeta bir nimet oldugunu sanan.

O halde bende cidden kendimi sorgularim, ben bu kiza zevk nedir hiçmi ögretmedim? diye sorgulardim yani.

Ay evet ya bende 25 imde evleneceğim demiştim evlenmiştim, sonuç boşandım 6 sene sonra pişmanım :)

25 yaş çok küçük aslında...

Çocuğu patlat ve yayıl
Ondan şu söz türedi galiba
"Kızı kızken görme,gelinken gör,gelini gelinken görme,çocuğu olunca gör"

Ben cevremde hic kaynanasinin gözüne girmek icin temizlik yapan kiz görmedim.
Yapsa yapsa kliselesmis kemiklesmis zihniyet yuzunden ve öyle olmasi gerektigini sandigindan dolayi temizlik vs yapan kiz gördüm.

Sonradan degismesi de, üzerinden bu toylugu atmasindan kaynaklaniyor.

Yani oglusunuzun sevgilisi daha dünyanin kac bucak oldugunu bilmeyen evlilik konularinda acemi olan bir bebe. Yas fark etmez.

Yeni gelinler standart gelin kaynanasina iyi davranmali, gelin öyle olur böyle olur kliselerinle ilerler acemilikten dolayi.

Sonra evlenince hee...aslinda evlilik buyuk birsey degil. Hayat benim hayatim diyebilir ve degisebilir daha dogrusu gelin rolunden cikip kendisi olma yolunda devam edebilir.Cok normal.

Evlenmek istiyor ondan böyle yapiyor laflari cahillik.

Çocuğu patlat ve yayıl
Ondan şu söz türedi galiba
"Kızı kızken görme,gelinken gör,gelini gelinken görme,çocuğu olunca gör"

Tabi, bu algı var ya; rütbe atlamış gibi bir şey oluyorsun çocuklu gelin olunca, saçma ve esasen kadın için aşağılayıcı bir algı ama görünmez bir kabul, eğitimi daha orta derece ya da aşağısında var bu, ya da işte kalıp düşünüp kendini geliştirememiş her çevreden çıkıyor.

Kız - erkek fark etmiyor, Allah iyi insanlarla karşılaştırsın, hepsinin ayrı ayrı derdi endişesi oluyor.

Saka maka bir yana, ne yazikki haklisin. Ondan dolayi burda birçok konu "2 yillik evliyim, 3 aylik bir oglum var" ile basliyor. Kimse o çoçugun psikolojisini, maddi rahatligini felan düsünmüyor. O çoçuk mecbur yapilcak, hemde en tez vakitte. Yoksa herkes kadinin kisir oldugunu sanar aaa!

Yeni tanıştığı insanlarla hemen samimi olamayan ve insan ilişkilerinde mesafeli biri olarak aynı durumda olsam ben de yadırgardım.
19 yaşında bir oğlan anası olarak tırstım Ya Hu!
Evinize gelip temizliğe yardım edeyim nedir?
İstemem ben yardım filan.
Dışarda görüşsünler oğlumla.
İş ciddiye bininceye kadar tanışmak filan da istemem.
Gelin meraklısı oğlan analarından değilim.

Konu sahibi arkadaşım ayrıca oğlunuz evlenmek için çok küçük değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…