ailecek şaşkınızzz:)

Ona ayip degilmi. Benim kizim yapacak bunu gercekten ellime terligi alirim. Kizin biraz altan almasi lazim.. erkek tarafi merak etsin kizi. Merakliymis gibi oluyo asil kizin yaptigi ayip
Orası öyle canım ama devir coook değişti işte .. yoksa erkek tarafı pesinde koşmalı tabi.

Kızın yaşı 25 muhtemelen Türk geleneklerine göreneklerine göre artık bu yaştan sonra olunan sevgiliyle evlenmek istiyordur hakkı da ama böyle yapıp sizinle mıçmıç olması hoş değil kaldı ki ilerleyen zamanda bunun tam tersi olacak köprüyü geçene kadar ayıya dayı misali

Sizden fazla hoşlandı demek ki, kendini sevdirmeye çalışıyor. Herkesin yapısı farklı işte. Misal ben de bayramda annenle babanı aramam gerekir mi, lütfen gerekli olmasın diye sızlanan modelim. Benimkiler de bana soğuk nevale mi diyorlar acep.

Anam sizede yaranilmiyor

örneğin, sürekli arayıp, sorar, gelince bana yardım etmek için elinden geleni yapar, temizliğe yardım ederim çağır beni der vb. şeyler...

Bunlar bir gelin adayından/gelinden istenecek şeyler miymiş? Benim haberim yok da çünkü.
Oğlunuz bunları bekleyecek biri olduğunuzu söylediyse kız da ona göre davranıyordur.
Bence yanlış o ayrı. Elalemin evine paspas olma meraklısı kadınları hiçbir zaman anlayamadım zaten.

Siz kızı garipsiyorsunuz ama oğlunuz istemiş ki getirmiş tanıştırmış. O da garip.
3 ay çok kısa bir süre. Birbirlerini ne ara tanıyıp sevdiler ki sıra ailelere geldi?
Siz 3 ay içinde ne ara tanışıp kaynaştınız ki kız sürekli arıyor?
Çok değişik ilişkiler.
Kızı kırmadan biraz mesafeli durun bence.
Mesafeler böyle hemen aşılınca ilk sorunda ciddi bir konuşma ortamı değil mahalle kavgası oluyor çünkü.

Bende bunları yapmadığım, mesafeli durduğum, ağırdan aldığım için kötü oldum. Kusura bakmayın ama erkek ailesine hiçbirşey beğendirilmiyor.
Aynen katılıyorum çok sevecen, yardımsever, ve hizmetkar yaklaşınca sanki görevinmiş gibi muamele ediyorlar. Yaklaşamazsan kendini biraz geri planda tutsan soğuk damgası vuruyorlar ortasını ayarlamak zor. En mantıklısı onlar nasıl davranıyorsa öyle cevap vermek.

oğluma söylediğim şeyler, siz mutlu olun, hiç bir beklentim yok diyordum herzaman...tanışma isteği ilk kızdan geldi, daha sonra erkek kardeşini bize getirmek istediğini söyledi tanışmak istemiş, annesinin beni çok merrak ettiğini tanışmak istediğini söylüyor vs....
her kaynananın beklediği dediğim olay, gelin aldığı kızın, tabikide candan, sevecen ve o ailenin kızıymış gibi olmasını ister...el gibi uzak uzak kaçmasını istemez elbette...

Oğlunuzu kocası yapana kadar yani köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyor.
Hepsi bu.

Daha fazla derken?

Kız oğlunuzu seviyor değer veriyor bu yüzden sizin de gönlünüzü fethetmeye çalışıyor demek ki neden bu kadar şaşırdınız. Kızdan tam tersi bir davranış bekliyorsunuz beklediğiniz şekilde davransa bu sefer de bu nasıl bir kız bundan gelin olmaz diye düşüneceksiniz belki de..Bence siz kızı beğenmemişsiniz sanırım ondan gözünüze batıyor yaptıkları

Bence dikkat edin mesafe koyun bir tanıdığım var 6ay da düğünleri oldu gelin ilk tanişmadan beri annecim annecim diyordu kaynanaya şimdi evlerini boşaltsinlar balayından dönünce oğlanla gelin oturucaklarmis kirada oturmazmis oğlanı 6 ayda 180 derece döndürdü sizinkide köprüyu geçene kadar olabilir herşey

oğlan ümit verse bile, kız daha ağırdan almalımı acaba...bilemedim, yeni nesil kızlar böylemi
Valla bence almalı.
Şimdi ne varmış noolurmuş diyenler gelir,ama kızım da oğlumda var,kız ağırlığını korumalı,sabretsin temizlik yapacaksa kocaaa bir ömür yapar çok hevesliyse
Ben isterim ki ilerde günü gelince gelin olacak genç kız arada gelsin,güleryüzlü olsun,en fazla çay tepsisi götürsün mutfağa istiyorsa,fazlasına gerek yok...

Benim kızım olsa izin vermem bu tarz şeylere, o nedenle oğlanların kız arkadaşlarına da ona göre davranıyorum.

Kiz direk kayinvalidenin gözüne gireyim ki iş hemen ciddiye dökülsun bir an önce evleneyim istiyor ondan boyle davranıyor ama genelde başlarda bu kadar el pençe olan tipler evlendikten sonra kapıya koymak istemiyor kimseyi e tabi belki bu kız öyle değildir onun analizini de siz yapicaksiniz artik

Afferin kız gangsta,güzel konuştun,geleceğin kaynanası olarak not aldım
Yine de konuyla,kv evini temizleyen,kadının elinden toz bezini zorla alan,kahvesini eline verip köşeye oturtan,eteği belinde,süpürgesi elinde gelin adayı geldi aklıma,
o dediğin toyluk resmi nikahın sabahında gitmişti nasıl toyluksa

Benim kızım olsa izin vermem bu tarz şeylere, o nedenle oğlanların kız arkadaşlarına da ona göre davranıyorum.
Ben de vermem,ama ne kadar başarabilirim o muamma,otokontrolünü kendileri sağlamalı,ağır olmalı gençler.
Ütopikte davranmak istemiyorum,bizim zamanımızda şöyleydi böyleydi diye,o zamanlar geçti,fakat bazı şeyler çağlar üstü olmalı biraz da.
Bir komşumuz vardı,kahvaltıda kız orada,gece çayında orada,söz nişan birşey yokken,seviyorduk kızı o ayrı.
Fakat bundan kızın ailesinin haberi yoktu,duyunca mahçup olmuşlar,bunu yaşamak istemem şahsen...

Ben de alıştırma yapıyorum, oğlan anası olarak

Ya işte hata yapmayayım, kendimi sevdireyim diye ayarını bilemiyorlar, sonra zaten kendi evlerine çıkıp onu temizle tertiple olayına geçiyorlar; paşa devralıyorlar analarından. Sonra adama iyi bakma yarışı başlıyor, bir de oradan göze girme çabası, kendi evinin temizliği tertibi, yemeği şusu busu iyi olsun diye çabalıyor garipler naapsınlar? Oradan da göze girecek yeni gelin.

Sonra yıllar geçip affedersin (Bu tabir çok kötü biliyorum ama kullanmayı seviyorum ) kaşarlanınca, ha göze girmiş ha girmemişe bağlanıyor. Hepsi süreç ya, benim çevre çok çeşitli entelinden gün teyzesine kadar her türlü insan var; gözlemlediğim, gördüğüm bunlar. Aileden geçiyor kızlarına bu anlayış, yadigar gibi. Onlar da ne yapacağını şaşıyorlar başlarda. Eh oğlan analarında da azıcık kıskançlık oluveriyor bazen, onu bertaraf edip geçmenin yolları işte. Kvyi solla, imzayı at, akrabalara kendini sevdir kabullendir, sonra çocuğu patlat ve yayıl

Haklarında hayırlısı, oğullarımızın getirdiği de başımızın tacıdır deyip geçeceğiz napalım? Kötü birini getiriyorsa, gelini değil, önce oğlumu nasıl yetiştirdiğimi sorgularım şahsen; "La ben bu çocuğu çok mu saf yetiştirdim-ben bu çocuğa insan ilişkilerine dair hiç mi güzel bir şey öğretemedim?" filan diye. Takarım gelinime bileziğini, sonra Behlül kaçar Mutlu mesut olsunlar, bana ilişmesinler.

nikahı basana kadar annecim geleyim yanına, nikahı bastıktan sonra annecim git öteye.... normal aklı başında bir kız daha mantıklı hareket eder. işi kendi ciddiye bindiriyor. akıllı mı saf mı anlamadım. oğlan ümit mi veriyor acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…