• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailede sahip çıkmıyorsa... son çare...

Allah yardımcınız olsun. Siz kararınızı vermişsiniz aslında. Burdan onay istiyorsunuz sadece.
Bir de aklıma takıldı açıktan okuyorsanız nasıl üniversite arkadaşlarınız ya da hocalarınızla iletişim kuruyorsunuz
Sanırım uzaktan öğretim okuyor, sınav günlerinde okula gidiyorum yazmış. Yani okul grubu falan vardır.

Çok teşekkür ederim . Hata olarak evet hatalarım var bazı yerlerde seçimlerim devreye girmiş ama o psikolojide önceliğim o durumu kurtarmak olduğu için yağmurdan kaçarken doluya tutuldum oldu ama pes etmedim çok zor hala da zorlanıyorum insan sarılacağı kötü günde ben varım kızım arkandayım diyeceği bir aile arıyor ama olmayınca mecbur dik durmak durumunda kalıyor çocuklarım için benim yaşadığım hayatın aynısını yasatmamak için çabalıyorum umarım yolun sonunda başarırım.
Yardım konusuna gelince inanın bazılarını zaten istemesemde kabul etmek durumunda kalıyorum. Eşim çok kurnaz biri olduğu için bu sefer elini eteğini tümden çekiyor yani bunu kötüye kullanıyor istediği kadar haberi olmasın anlıyor . Nede olsa bu kadın başının çaresine bakıyor ondan burdan yardım geliyor desin istemiyorum hemen o moda giriyor çünkü
Sadece kitap ve çok kotu durumda olduğum zaman kabul ediyorum
Sizi iyi niyetiniz için de tebrik ederim sizin gibi insanlar sayesinde mağdur insanlar tutunuyor zira turkiyede kadın olmak zaten zor
Yani bilemezsiniz ama akraba evliligi sizin hayatinizda belki cok daha buyuk sorunlara yol acabilirdi. Allah korusun cocuklariniz engelli olma olasiligi cok yuksek akraba evliliklerinde. O yuzden bence gecmis hatalariniza cok takilmayin. SAglikli cocuklariniz var ve geleceginiz icin cok cabaliyorsunuz.
Bizim hic birimiz sizin icinde bulundugunuz durumu anlayamaz.
Gizli bir banka hesabi actirabilir misiniz peki boyle bir durumunuz var mi? Belki gelen ufak tefek yardimlari oraya koyup sanki hic yokmus gibi birikim yapabilir misiniz?

Allahim, bu sistemin icine tukureyim ben ya. Her turlu kadin magdur oluyor ya sinirlerim oynuyor resmen.
Gerçekten kadın ve çocuk
Kadın siginmalar yetersiz orda daha da baskı görülüyor sanki sucluymussun gibi
Yani kadın ve çocuklar için bir şeyin yapılması lazım topluma kazandırmak için kadının maddi gücü yok meslek de yok aile de arkada değilse bu kadın ne yapsin tvde gördüğümüz gibi kocayami kaçsın kötü yollamı düşsün sonra ailesi çıkıyor meydana kınıyor doğru değil evet ama aile kızının arkasında olsa hiç böyle bir şeye girismeyecek belki ....

Yani bilemezsiniz ama akraba evliligi sizin hayatinizda belki cok daha buyuk sorunlara yol acabilirdi. Allah korusun cocuklariniz engelli olma olasiligi cok yuksek akraba evliliklerinde. O yuzden bence gecmis hatalariniza cok takilmayin. SAglikli cocuklariniz var ve geleceginiz icin cok cabaliyorsunuz.
Bizim hic birimiz sizin icinde bulundugunuz durumu anlayamaz.
Gizli bir banka hesabi actirabilir misiniz peki boyle bir durumunuz var mi? Belki gelen ufak tefek yardimlari oraya koyup sanki hic yokmus gibi birikim yapabilir misiniz?
Banka hesabım var
Tümden kabul etmiyorum demedim örnek vereyim mesela arkadaşlarım telefon almak istedi ama kabul etmedim zaruri değildi tabletim de aynı işlevi görüyor çünkü ama geçen evde sıvıyag vs bitince arkadaşımdan borc istedim attı onlarla aldım mesela .demek istediğim gelen de hep ihtiyaca gidiyor öyle kenarda kalamiyor ya kitaba ya erzaga...

2 gün önce kaza yaptı ama kötülere hiç birsey olmuyor bu hayatta gördüğüm birsey varsa gerçekten kötülere hiç birsey olmuyor
Valla olabiliyor aslında. Zamanında çok güvendiğim birinden öyle bir kazık yedim ki akıllara zarar. Ben de diyordum bunlara bir şey olmuyor diye ama canım çok yanmıştı. Bundan 7-8 sene evvel hayatı öyle bir değişti ki ölse daha iyiydi. İnsan içine çıkacak hali kalmadı. En son tesadüfen gördüm tanıyamadım hem de askıdan ekmek alırken 😅

Valla olabiliyor aslında. Zamanında çok güvendiğim birinden öyle bir kazık yedim ki akıllara zarar. Ben de diyordum bunlara bir şey olmuyor diye ama canım çok yanmıştı. Bundan 7-8 sene evvel hayatı öyle bir değişti ki ölse daha iyiydi. İnsan içine çıkacak hali kalmadı. En son tesadüfen gördüm tanıyamadım hem de askıdan ekmek alırken 😅
Kindar biri değilim ama esim kaynanam ve üvey anamin kötü günlerini görmesini isterim hayatımın mahvolmasinda safolsunlar emekleri büyük

Çok teşekkür ederim urfaliyim doğuda bu olaylar çok sadece yansmiyor tüm aileler böyle değil ama benim ailem gibiler çok öncelikleri milletin ne dediği oluyor kız çocukları fazlalık olarak görünüyor
Hergun arkadaşlarımı arıyorum sen güçlüsün az sık dişini telkinlerini ediyorlar yeri geliyor çok ağlıyorum ama 5 dk sonra ders başına geçiyorum adam beni rahat biraksa zaten kafada bitirmisim aldatmasi artık rutin olmuş artık umrumda bile değil hayatım ders ve çocuklardan ibaret ama işte adam bakıyor çabalıyorum oluyorda bu sefer hayatı zehir ediyor pes edeyim diye 2 yıldır ailemin evine gitmiyorum bak seni ailen bile sevmiyor onlara git biraz kafa dağıtayım diyor..
Dersleri geçeyim diye çocuklarıma asla iyi anne olamadım ekrana maruz bıraktım Birgun yanlarina oturupta birsey ogretemedim bu adam yüzünden kendi yüzümden sırf bosandigimda başkasına muhtaç etmemek için üniversite derslerine çalıştım çalışırken çocuklarımın en güzel anılarını kaçırdım yemek banyo harici annelik yapmadim çok üzgünüm bu adam adam olsa ben üniversiteyi belki de rahat rahat bitirir aynı zamanda çocuklarıma da iyi olurdum sadece diyorum 1 yıl 1cyil sonra belki akademisi kazanacağım ama eşim artık yolun sonuna geldiğinin farkında ondan hususi eve birsey almıyor sırf aileme gideyim de okul hayatım yarım kalsın diye .. Pes edeyim diye ve galiba sonunda başardı hasta etti beni
Ne akademisi kazanacaksın?

Yaşım belki cok büyük değil ama bizi büyüten yaşımız değil yaşadığımız bildiğim birsey varsa asla kimseye güvenmemek gerektiğidir .

Simdi ilk önce onlisansi kazandım hemen üstten ders alıp 2 sınıfın son bölümünü okurken dgsye girip lisansa tamamladım
Yani lisansa tamamlayıp agsyi kazanıp formasyonu da akademide alıp öğretmen olunabilir bu adımları teker teker geçip
Bölüm ne

Yaşım belki cok büyük değil ama bizi büyüten yaşımız değil yaşadığımız bildiğim birsey varsa asla kimseye güvenmemek gerektiğidir .
İnsan güvenmeden yaşayamaz ama. Yani şöyle tecrübe ettikçe buna kesin sınır koyuyorsun ama %100 güvensiz yaşayamazsın. Bana kazık atan kişi canımızdan, kanımızda yani yıllarca aynı kaptan yediğimiz birisiydi.

Sende bu azim varken maşallah herşeyi halledersin kimsenin olmasına gerek yok sen kendi kendine de çocuklarına da yetersin.

Sabıret yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişsin en fazla 2 sene daha çekersin bunu ama ömür boyu çekip hiç bişey yapmamazlık yapmıyorsun çok şükür 🤲🏻 Allah güzel yollar açsın sana ve çocuklarına 🌹

İnsan güvenmeden yaşayamaz ama. Yani şöyle tecrübe ettikçe buna kesin sınır koyuyorsun ama %100 güvensiz yaşayamazsın. Bana kazık atan kişi canımızdan, kanımızda yani yıllarca aynı kaptan yediğimiz birisiydi.
Haklısın zor bir durum

Sende bu azim varken maşallah herşeyi halledersin kimsenin olmasına gerek yok sen kendi kendine de çocuklarına da yetersin.

Sabıret yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişsin en fazla 2 sene daha çekersin bunu ama ömür boyu çekip hiç bişey yapmamazlık yapmıyorsun çok şükür 🤲🏻 Allah güzel yollar açsın sana ve çocuklarına 🌹
Çok teşekkür ederim umarım sabrederim

Onu teklif ettim rizam olmadan zorla da olsa istediğini yapıyor
bırakmayın çocuğunuzu birkaç yıl daha sıkın dişinizi diyorum bende
iş güç bulana kadar düzen oturtacağınıza emin olana kadar en azından

erkek çocuğu anneye düşkün olur derler ve çevremde hep öyledir ama şaşırttı oğlunu beni

kv yakında mı onunla aranız nasıl?
ondan destek isteyip bikaç saatlik zamanda para kazanmaya çalışsanız?

Öyle yapmaya çalışacağım
Katnanam daha kötü 1 defa sınava gittim eşim çocukları ona götürdü diye getirme ben bakmam dedi

Hem hangi dernek istesin ki
Kadının kocası calisiyo ama karısına evladına hususi harcamıyor sana bu bile fazla diyor ama o gelecek yardıma da gözünü dikebilecek bir insan ondan dolayı talep etmiyorum
Yardım gelince bilmesi gerekmiyor. Sosyal yardımlaşma vakfı ile açıkça görüşseniz. En azından ne olabilir odaklanırsınız. Çocukları bırakmadan toparlayabilir misiniz.

Aslında 8 sene çekmişsiniz. 1-2 sene daha idare edebilirsiniz.

Back
X