Aileden ayrı eve çıkmak.

Okurken kanim dondu...Cok uzuldum...Baban degismez degisse degisirdi. Annene de uzuldum Keske annen de seninle gelse. Milleti dusunme sulaleyi hic dusunme baban Bu eziyeti yaparken dusunuyor mi Seni? Kizimi incittim diye dusunuyor mi? Kizima aci cektirdim diye dusunuyor mi? Kizimin cocuklunu aldim diye dusunuyor mi? Iste Turk milleti ne dusunur diye dusunuyoruz. Kendin icin yasa egoïst Ol biraz...Gelirin de var birak babani ayrica adresini de soyleme. Annenle tekrar konus Belki fikrini degistirirsin seninle beraber gelir

Maddi olarak zorlanmam demissiniz kesinlikle çıkın ozmn.

Ayri ev icin tek düşünecegim su durumda annem ve maddi durum olurdu.

Anneniz de bosanma gibi bir seçenek varken kalmayi tercih etmis. Sizinde artik kendinizi düşünmeniz de bir sakinca göremedim.

Ben olsam çoktan giderdim.

Okurken kanim dondu...Cok uzuldum...Baban degismez degisse degisirdi. Annene de uzuldum Keske annen de seninle gelse. Milleti dusunme sulaleyi hic dusunme baban Bu eziyeti yaparken dusunuyor mi Seni? Kizimi incittim diye dusunuyor mi? Kizima aci cektirdim diye dusunuyor mi? Kizimin cocuklunu aldim diye dusunuyor mi? Iste Turk milleti ne dusunur diye dusunuyoruz. Kendin icin yasa egoïst Ol biraz...Gelirin de var birak babani ayrica adresini de soyleme. Annenle tekrar konus Belki fikrini degistirirsin seninle beraber gelir
Aynen oyle. Gecmiste yaptigim ne kadar hata varsa hepsinde onun parmagi var.
Sirf ondan destek goremedim diye beni aldatan her turlu pisligi yapan bir adamla sevgili oldum onca sene. Neden? Yanimda duruyordu belki biraz da seviyordu.
Okuldan aldi evden uni sinavina hazirlanip kazandim gittim oraya da gondermedi zor bela mezun oldum. Hayatimi bu kadar zor duruma getiren kisi tam olarak babam.. ozguvensizlikle ugrastim yillarca insan icine cikmak istemedim. Hepsinin sebebi o. Cikamayinca utanincada sen malsin dedi bir komsumuzun kizi vardi "onun b.ku senden ustun sen onun b.kundan bile asagiliksin" dedi. Hafizamdan silinmiyor o laflari

Merhaba hanımlar.
Sabah ufak çaplı bir cinnet gecirdim ve kendimi buraya anca atabildim.

Soyle ki her seyde huzursuzluk cikaran kavga etmeyi aşırı seven bir babam var. Gecmis konularima bakabilirsiniz. Kalabalik tenha dinlemez her yerde kavga cikarir rezil eder bizi. Bayramda dugunde piknikte (farazi degil cidden) kavga cikarmisligi vardir. Tum herkes film izler gibi bizi izler, asla cevap verdirtmez cevap vermeye kalkarsak daha da cirkin boyuta tasinir olay.(piknikte tokat atmisti misal kardesim kolayi doktu ustume 'kizim dikkat et' dedim diye. Kizim diyemezmisim ben kim oluyormusum. Kizim dedim diye o... ilan etmisti beni)
Kucukken kaydiraktan dusup dizlerim kanadi ve agladim buna her çocuk gibi yasim 4 falan 5 yoktum. Bunun icin dayak yedim.
8 9 yaslarinda disim curumustu cektirmeye gittik agladim diye asagi inene kadar beni dovdu sonra da arabaya binip gitmisti beni orda birakip. Yuvaya goturmekle tehdit eder en ufak hareketimde esyalarimi lacivert sirt cantama doldurup arabaya bindirir yalvarana kadar bagirirdi bana. Kac kere kapisindan donduk bilmiyorum.
Ulkelerin baskentlerini ezberleyemedim ya da sasirdim diye dayaklar yedim, getirdigi siirleri ezberleyemedim diye ilkokul 1. Siniftayken dayaklar yedim.
Bu sekil bir cocukluktan sonra ergenlikte sevgilim oldu onun yuzunden yedigim dayaklari tahmin edersiniz.
14 yasindaki kardesim markete bile gitmek istemez cunku kavga edecek bir sey bukur ya bizimle ya ordaki adamlarla.
Yemek yemeye gitmistik de 3 adamla kavga etmisti yemegi yiyene kadar. Varın siz dusunun.Babamin simdi ki genel halinide tahmin etmekte zorlanmazsiniz diye dusunuyorum.
Durum bu. Babannemi ise cogunuz bilirsiniz o da tuzu biberi zaten.

Simdi soyle ki hanimlar bizim ailede hatta sulalede oyle ayri eve cikayim durumu yok. Ciksam cikacagim desem ortalik karisacak farkindayim ama psikolojim iyi degil ve bu gidisle daha fena olacak bunu biliyorum.
Maddi olarak sıkıntı yasayacagimi sanmiyorum. Ikinci universitemi okuyorum ve calisiyorum. Cogunlukla disarida yiyorum zaten yemegimi.
Bir aparta yerlesmeyi dusunuyorum ve apartida babama soylemeyecegim gelir rezillik cikarir ona eminim. Illa ki gideri kirasi olacak ama cok zorlanmayacagima eminim. Yemek yapmak ev isleri falan anladigim iyi yapabildigim konular.

Annemle konustuk annem gitmemden yana degil. Gidersem bi nevi tek kalacak annem babannem ve babam ikilisine karsi. Aklimi cok kurcaliyor bu durum. Ne yapmaliyim sizce?
Tum sulale bizi konusacak gidersem ona eminim ama psikolojim beter durumda. Sirf kavgadan o ortamdan uzak durmak adina sabah cikip aksam gec geliyorum ama yine takilacak bir sey buluyor...
Misal bu sabah telefonumda kulaklik takili kalmis aramis dayim onu duymadim diye o... ilan edildim ustume yurudu.

Ne yapmaliyim?
Anneniz neden boşanıp çocuklarını kurtarmamış bunca sene? O yediğiniz dayaklar burda benim psikolojimi bozdu. Kardeş kaç yaşında anneyi boşatıp hep birlikte kurtarın kendinizi.

Babannenizle birlikte mi yasiyorsunuz?
Evet bizimle yasiyor babannem

Maddi olarak zorlanmam demissiniz kesinlikle çıkın ozmn.

Ayri ev icin tek düşünecegim su durumda annem ve maddi durum olurdu.

Anneniz de bosanma gibi bir seçenek varken kalmayi tercih etmis. Sizinde artik kendinizi düşünmeniz de bir sakinca göremedim.

Ben olsam çoktan giderdim.
Tesekkur ederim. Umarim cesaret edebilirim

Daha önce bunu yapmış biri olarak söylüyorum ki eğer maddi olarak zorlanmayacaksan hayatın boyunca yapacağın en mantıklı şey olur
Degil mi?
Ozgur, rahat mis gibi hayat.

Anneniz neden boşanıp çocuklarını kurtarmamış bunca sene? O yediğiniz dayaklar burda benim psikolojimi bozdu. Kardeş kaç yaşında anneyi boşatıp hep birlikte kurtarın kendinizi.
En kucuk kardesim 14 yasinda. Annem dunya uzerindeki en sabirli en sakin insandir. Babannemin ona yaptiklarini taşa yapsalar tas catlardi ama annem hala ayni annem

Annen omur boyu o evde kalacak evlensen gene ole. Cunku bosanmayi dusunmuyor. Ben olsam cikarim paradan haber ver, hervkapiyi acar..karisamaz 18 i gectiysen istedigi kdr rezillik cikarsin kanun onunde hukmu yok

Çalıştığınız yeri biliyor mı? İş yerinizde rezillik falan çıkarmasın ya da bir şey yapmasın size. Adam ruh hastası her şey beklenir bu tarz insanlardan. Bunları bilmeden direkt çıkın yazamıyorum. Allah yardımcınız olsun.

Anneniz bir yetişkin ve kendi tercihini yaşıyor; ama siz de bir yetiskinsiniz ve kendi tercihlerinizi olusturacaksiniz. Annenizin bunu sizden istemesi dogru degil, sen kac kendini kurtar demeliydi.
Bence de çıkın. Sulalenizden biri de bir sey derse, onca hakarete ve kufure sen katlanmıyorsun o yuzden yorum yapma dersiniz. Bence ama herkes hak verir, ki eminim nasil hala boyle bir adamla yaşadığınıza sasiriyorlardir.
Maddi durumunuz elverisliyse kardesinizi de alin yanınıza. O sizin yasadiklarinizi yasamasin bari.

iccim acidi okurken
baban olacak herife ayri kizdim annene ayri kizdim

topla esyalarini git arkadasim , geride kalab kimseyi dusunme , izini kaybettir bulamasin o herif seni
duzenini kurduktan sonra annene haber verirsin iyi oldugunu
5 dakika durma orda

Annen ruh hastasi bir es ve annesiyle ugrasiyor ve cok sabirli annem hic degismedi diyorsun. Ben bu durumda senden daha cok annene üzüldüm. o evde en fazla ne kadar daha yasayabilirsin ki?

annen hep orada kalacak sebebi ne bosanmamasinin bilmiyorum ama bu sessizligi sakinligi ilerde hastalik olarak ona geri dönmez umarim. Gönul ister o kadincagiz ve 14 yasindaki kardesinde kurtulur insallah o evden.

Seni de tebrik ediyorum o ortamda 2. universiteyi okuyorsun yilmamissin calisiyorsun da. Insallah gönlune göre olur hersey.

Babam üvey annemle evli olduğu dönemde yani 10-20 yaşlarım arasında, üvey annem duygusal şiddet uygulardı. Ne işkenceler. Sürekli diken üstünde otururdum, acaba nereden kavga çıkacak ? Diye beklerdim. Her seferinde anneme gitmek istedim. Ama babam “gidersen tek yapamam ölürüm” derdi her gitmek istediğimde. Ama küçücük bir çocuktum ve psikolojim çok kötüydü. O yaşta bile ölmeyi istiyordum. Babama derdim “boşansan sen de?”
O da boşanmazdı. Ama bana her seferinde “ ölürüm gidersen” dediği için ona kıyamadım kendime kıydım.
Şimdi düşünüyorum o yaşlarıma geri dönsem aynısını yapar mıydım ? Kalır mıydım o cehennemde?
ASLA !!!!!
Çünkü hala kurtulmuş değilim o cehennemden. O kadından kurtulduk babam boşandı ama cehennem benim içime girdi sanki. Panik atak ve anksiyete rahatsızlığım var.
Sinirlendiğim an sıtma geçirir gibi titreme krizine giriyorum.
Yani demek istediğim şu: Annen sizleri düşünüp o evden çıkmıyorsa, sen de onu düşünüp kalmayacaksın.
Boşanmamak onun tercihi.
Sen onun için babandan öncelik olmak zorundasın eğer değilsen, sen de annene öncelik tanımayacaksın.
Annen nasılsa hep annen. Eğer sen çıkar gidersen , belki o da dayanamayıp ardından gelir.
Şunu çok iyi anladım ki keşke zamanında :BEN deseymişim. Önce BEN. Sadece BEN.
Birinin fedakarlık yapması gerekiyorsa bu annen. Ya da zamanında benim babamdı. Fedakarlık yapması gereken ben değildim , sen değilsin. Harcama kendini. İleride kendi çocuğuna yetecek sen kalsın.
Böyle bi geçmişe gittim geldim yazarken de, ağlamamak için zor duruyorum resmen....

Bence ayrıl o evden , annen o evin içinde senin huzursuz olduğunu gördükçe inan daha çok üzülüyordur.Elalem şimdi sizi konuşur daha sonra başka bir olayda başka birilerini konuşur. Elbette zor bir süreç olacak ama inan ayrıldıktan sanra iyiki yapmışım dersin. Allah yolunu açık etsin

Evet bizimle yasiyor babannem

Tesekkur ederim. Umarim cesaret edebilirim

Degil mi?
Ozgur, rahat mis gibi hayat.

En kucuk kardesim 14 yasinda. Annem dunya uzerindeki en sabirli en sakin insandir. Babannemin ona yaptiklarini taşa yapsalar tas catlardi ama annem hala ayni annem
Kardeşine nasıl davranıyor baban.

Yani benim görümcemde yakın zamanda evden ayrıldı ama onunki biraz rahat battığı için oldu. Herkesin konuşması durumu aileyi bilmelerine bağlı. Bizimkinin yediği önünde yemediği arkasındayken ayrılınca sülale demediğini bırakmadı. Gerçi senin durumunda kimseyi çok takmamak gerek ama bu işte en çok yıpranan annen olacak.

Back
X