Aileden dışlanmak

Began

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mart 2012
24.007
55.972
798
Günaydın hanımlar,

Eski konumda dedemin yoğun bakımda olduğundan, annemin taleplerinden bahsetmiştim. Dedem vefat ettiğinde, cenazesi kalktığında haber vermediler, tesadüfen facebooktan bir tanıdık yazınca öğrendim.

Annem iki gün hastanede yatmış nabız düzensizliğinden dolayı, yine haber veren olmadı kardeşlerimden.

Annemin yıllardır buzdolabında, telefonunda, cüzdanında tüm kardeşlerimin, torunlarının fotosu vardır ama benim ve çocuklarımın yoktur.

Kardeşimin tüm doğumlarına gidip 10-15 gün kalırken, benim doğumlarımda 1 gece kaldı, o da teyzemin iteklemesiyle.

Daha bir sürü şey. Uzatmamak adına yazmıyorum. Eski konularda mevcut.

Kardeşim dün eşime demiş ki; grill annemi arasın.

Kardeşim niye beni aramak yerine eşimi arıyor ki? Annemi de birkaç kez aradım açmadı. Kardeşlerim de annemle beraber selamı kesmişti zaten.

Kardeşlerime ve eşlerine sonsuz hoşgörülüyken; bana, eşime, çocuklarıma karşı ayrımcı, katı, kinci tutumlarını unutmayacağım.

Bu bir iç dökme ve kendime hatırlatma olarak burada dursun.

Anne ve kardeş bile olsa bi yere kadar yani..

Hele bide evlenip çocuk sahibi olduktan sonra insanın bu tür davranışlara ayrımcılıklara daha bi hassasiyeti olup kabullenmesi zor oluyor.

Gerçekten haklısınız. Sağlık konusunda arayın sorun ama onun dışında sizde umursamayın.

Kardeşlerim onunla görüşüyor, sağlık vb her şeyden haberdarlar.
Ben başka şehirdeyim. Bana haber veren yok ki.
Önemli olayları ya sosyal medyada tesadüfen öğreniyorum ya da birilerinden zaman geçtikten sonra duyuyorum.
Ayni sekilde davranin ve uzulmek yerine kendi hayatiniza odaklanin.

Artık üzülmeyi bıraktım ama haksızlık hissi can sıkıyor arada.

Kusura bakmayın ama bence anneniz sizi sevmiyor. Öyle olmasa tek düşündüğü şey kızının huzuru ve mutluluğu olurdu. Anneniz ise sizi mutsuz etmekten haz duyuyor gibi. Olmuyorsa olmuyordur. Eşiniz ve kızlarınızla kendi yuvanızda mutlu olmaya bakın.

Çünkü beklentinizi sıfırlamamışsınız eğer gerçekten beklentiniz olmasa böyle hissetmezsiniz.
Arada "neden?" diye sorguluyor insan.
Ben anne olduktan sonra daha anlaşılmaz oldu bu durum benim açımdan.

bekarken de böyleydi diyorsunuz..
o zaman bunu kabullenmekten başka bir çare yok gibi.
kabullenmek derken, insanın içinden o sızı gitmez tabi ama, bu duygulara yoğunlaşmayın.

yalnız iletişimle ilgili aksaklık kimden kaynaklanıyor?
siz hiç aramıyorsanız, onlar da ilgilenmediğinizi düşünüyor olabilirler mi?

Çok şükür ki eşimle ve çocuklarımla mutluyum.
Annem kv bizi ayırmak için çok uğraştılar ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…