Aileden dışlanmak

En son konuda eşime borcunu ödemek istemedi. Eşimle tartıştılar.
Küstü. Sonra da dedemin vefatı vs bir sürü mesele üst üste geldi.

sorması ayıp evlatlık falan mısınız acaba?
annenize babanıza benziyor musunuz aklıma ilk bu geldi

dertleri neymiş sizinle eşinizi mi sevmezler?

Bizde ablam ve eşiyle görüşmüyoruz, evet dışlıyoruz. Burada sizinle aynı durumda olanda benim ablam. Evet; annem beni kayırır onu dışlar. Ama ablam bu durumu fazlasıyla haketti çok çanımızı yaktı. Anlatsam eminim hak verirsiniz. Görüşüyorken; üzüntü, sinir ve kırgınlığımız daha fazlalaşıyor. Şuan ne kadar içimiz acısa da; her iki taraf içinde böylesi daha iyi oldu. Kabullendik.. Öylesine ayda 1 yapılan tlfn konuşmaları var o kadar.
Yanlış anlamayın lütfen.. Sizin durum daha farklı. Ama anlatmak istediğim şu ki..
sonuç olarak; bazen görüşmemek; her iki taraf içinde daha hayırlı oluyor.
Ama tabi hastalık ölüm gibi durumlar farklı olmalı..

sorması ayıp evlatlık falan mısınız acaba?
annenize babanıza benziyor musunuz aklıma ilk bu geldi

dertleri neymiş sizinle eşinizi mi sevmezler?
Aksine ikisine de çok benzerim.
Çocukken de bekarken de ayrım yapardı ama kabul etmezdi.

Anne Baba sıfatı ne olursa olsun sizi sevmeyen birinden dolayı bir şeyleri dert etmeye değmez.
Evet öyle.

Biz de haksız olan ve davranan annem.
Kardeşlerimin tavrı anlamsız.
Ölüm sağlık farketmedi bizimkilerde.

Aksine ikisine de çok benzerim.
Çocukken de bekarken de ayrım yapardı ama kabul etmezdi.
o zaman içinizde kalmasın hepsini birgün yüzüne yüzüne vurun
cüzdanda resmi olmadığına kadar
bundan sonra gerek olduğunda görüşürüz anne diyin
çekirdek ailenizle mutluluklar
tabii bunları söylemesi kolay biliyorum ama

Söylemek işe yaramaz.
İşe yarasaydı her şeyi söylerdim.
Çünkü haksız ve hatalı olduğunu asla kabul etmedi, etmez.

Teşekkürler.

Biz de haksız olan ve davranan annem.
Kardeşlerimin tavrı anlamsız.
Ölüm sağlık farketmedi bizimkilerde.

Zaten çocukluktan gelen bir ayrımcılık varmış. Olaylar da olmuş. O sizi aramadı, siz onu aramadınız derken; ara açılıp gitmiş tabi. Dediğim gibi bazen görüşmemek daha iyi. Öyle üzüleceğine böyle üzül.
Ama yok mevcut durumu değiştirmek istiyorsan; adımlar at, elinden geleni yap ve değişmesini sağla.

Bunların hepsi neden oluyor?Sizin büyük hatalarınız var gibi..

Annenizi sık sık aramalisiniz arayıp iki sohbet etmezseniz nasıl haberiniz olacak..
İlgisiz davranıyorsunuz böyle durumlar yaşamanız olası. .

sizin zaten ailenız var kı .değerinizi bılen evladınız ve kocanız var.huzurunuzu kaçırolarsa hiç zorlamaya gerek yok.

biraz kindar bir yaklasim sezdim sizde. fazla acik sozlulukte var galiba. her aile kaldiramiyor fazla acik sozlulugu.
iliskilerde hersey cift taraflidir, sadece siz veya sadece onlar hakli veya haksiz olamaz. ama borc demissiniz, bu konular cok hassas. ozellikle esinizin ailenize veya sizdeki gibi ailenizin esine borclanmasi gibi konularda herkes sozunun eri olmalidir. olmadigi vakit onun faturasi size patlar. buda gayet dogaldir.

Ne kadar beklentiyi sıfırladım desenizde karşınızdaki anneniz, yapılanlara,yapılmayanlara üzülür insan..

Ben bir annenin evlat ayrımı yapmasını anlayamıyorum doğrusu insan evladını bile isteye neden üzer.

Annenizle hiç mi iletişiminin yoktu hastalık öncesinde, telefonla falan görüşmediyseniz haberiniz olmaması normal ama kardesleriniz her halükarda haber vermesi gerekirdi. 5 kardeşiz demissiniz hepsiyle aranız kötü? Yani eğer öyleyse sizin de hatalarınız olabilir mi aile ilişkilerinde..

Aksine kinci olan taraf annemdir, kardeşlerim de ona destek çıkar.

Aileme karşı açık sözlü değildim, her zaman ara bulan, orta yolcu, ilk adımı atan bendim.

Sanırım yılların birikimiyle rest çektim ve bir yıldır resmiydim. Sonuç bu oldu.

Zaten bu yüzden haksızlık hissi yaşıyorum ya.

Herkes kadar tabi ki hatalarım oldu ama bunu hakedecek kadar değil.

Kardeşlerimle annem de zaman zaman dargın kaldılar. Ben her zaman aralarını bulan oldum.

Yine de yıllarca onların fotoları her yerdeyken benim fotomun olmamasını açıklamıyor yaşatılanlar.

mesafeniz yinede icinizde dert. sanki icinizdeki ofke sonmesin diye burda konu acip kendinizi yeniden doldurmaya calisiyormussunuz gibi bile geldi:)

bir anne nasil bukadar ayrimcilik yapabiliyor evlatlari arasinda, o apayri bir konu. hic mumkun oldugunu dusunmezdim, kendi annemden cevremden yola cikarak. taa ki kayinvalidemi gorup kiz ve erkek evlatlar arasinda yaptigi ucurumvarii ayrimciligi gorene kadar..

kiz evlatsin diye daha toparlayici olmani bekliyor olabilir mi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…