Yaşamadığımı nerden biliyorsunuz?
En son konuda eşime borcunu ödemek istemedi. Eşimle tartıştılar.bekarken de böyleydi diyorsunuz..
o zaman bunu kabullenmekten başka bir çare yok gibi.
kabullenmek derken, insanın içinden o sızı gitmez tabi ama, bu duygulara yoğunlaşmayın.
yalnız iletişimle ilgili aksaklık kimden kaynaklanıyor?
siz hiç aramıyorsanız, onlar da ilgilenmediğinizi düşünüyor olabilirler mi?
Teşekkürler :)Maalesef herkes çocuk doğruyor ama herkes anne olamıyor. Üzülmeyin, yalnız olmadığınızı bilin.
Aksine ikisine de çok benzerim.sorması ayıp evlatlık falan mısınız acaba?
annenize babanıza benziyor musunuz aklıma ilk bu geldi
dertleri neymiş sizinle eşinizi mi sevmezler?
Evet öyle.Anne Baba sıfatı ne olursa olsun sizi sevmeyen birinden dolayı bir şeyleri dert etmeye değmez.
Biz de haksız olan ve davranan annem.Bizde ablam ve eşiyle görüşmüyoruz, evet dışlıyoruz. Burada sizinle aynı durumda olanda benim ablam. Evet; annem beni kayırır onu dışlar. Ama ablam bu durumu fazlasıyla haketti çok çanımızı yaktı. Anlatsam eminim hak verirsiniz. Görüşüyorken; üzüntü, sinir ve kırgınlığımız daha fazlalaşıyor. Şuan ne kadar içimiz acısa da; her iki taraf içinde böylesi daha iyi oldu. Kabullendik.. Öylesine ayda 1 yapılan tlfn konuşmaları var o kadar.
Yanlış anlamayın lütfen.. Sizin durum daha farklı. Ama anlatmak istediğim şu ki..
sonuç olarak; bazen görüşmemek; her iki taraf içinde daha hayırlı oluyor.
Ama tabi hastalık ölüm gibi durumlar farklı olmalı..
o zaman içinizde kalmasın hepsini birgün yüzüne yüzüne vurunAksine ikisine de çok benzerim.
Çocukken de bekarken de ayrım yapardı ama kabul etmezdi.
Söylemek işe yaramaz.o zaman içinizde kalmasın hepisin birgün yüzüne yüzüne vurun
cüzdanda resmi olmadığına kadar
bundan sonra gerek olduğunda görüşürüz anne diyin
çekirdek ailenizle mutluluklar
tabii bunları söylemesi kolay biliyorum ama
Biz de haksız olan ve davranan annem.
Kardeşlerimin tavrı anlamsız.
Ölüm sağlık farketmedi bizimkilerde.
Bunların hepsi neden oluyor?Sizin büyük hatalarınız var gibi..Günaydın hanımlar,
Eski konumda dedemin yoğun bakımda olduğundan, annemin taleplerinden bahsetmiştim. Dedem vefat ettiğinde, cenazesi kalktığında haber vermediler, tesadüfen facebooktan bir tanıdık yazınca öğrendim.
Annem iki gün hastanede yatmış nabız düzensizliğinden dolayı, yine haber veren olmadı kardeşlerimden.
Annemin yıllardır buzdolabında, telefonunda, cüzdanında tüm kardeşlerimin, torunlarının fotosu vardır ama benim ve çocuklarımın yoktur.
Kardeşimin tüm doğumlarına gidip 10-15 gün kalırken, benim doğumlarımda 1 gece kaldı, o da teyzemin iteklemesiyle.
Daha bir sürü şey. Uzatmamak adına yazmıyorum. Eski konularda mevcut.
Kardeşim dün eşime demiş ki; grill annemi arasın.
Kardeşim niye beni aramak yerine eşimi arıyor ki? Annemi de birkaç kez aradım açmadı. Kardeşlerim de annemle beraber selamı kesmişti zaten.
Kardeşlerime ve eşlerine sonsuz hoşgörülüyken; bana, eşime, çocuklarıma karşı ayrımcı, katı, kinci tutumlarını unutmayacağım.
Bu bir iç dökme ve kendime hatırlatma olarak burada dursun.
Annenizi sık sık aramalisiniz arayıp iki sohbet etmezseniz nasıl haberiniz olacak..Kardeşlerim onunla görüşüyor, sağlık vb her şeyden haberdarlar.
Ben başka şehirdeyim. Bana haber veren yok ki.
Önemli olayları ya sosyal medyada tesadüfen öğreniyorum ya da birilerinden zaman geçtikten sonra duyuyorum.
Artık üzülmeyi bıraktım ama haksızlık hissi can sıkıyor arada.
Bu yüzden eski konulara göz atılmasını tavsiye ediyorum.Bunların hepsi neden oluyor?Sizin büyük hatalarınız var gibi..
Aksine kinci olan taraf annemdir, kardeşlerim de ona destek çıkar.biraz kindar bir yaklasim sezdim sizde. fazla acik sozlulukte var galiba. her aile kaldiramiyor fazla acik sozlulugu.
iliskilerde hersey cift taraflidir, sadece siz veya sadece onlar hakli veya haksiz olamaz. ama borc demissiniz, bu konular cok hassas. ozellikle esinizin ailenize veya sizdeki gibi ailenizin esine borclanmasi gibi konularda herkes sozunun eri olmalidir. olmadigi vakit onun faturasi size patlar. buda gayet dogaldir.
Zaten bu yüzden haksızlık hissi yaşıyorum ya.Ne kadar beklentiyi sıfırladım desenizde karşınızdaki anneniz, yapılanlara,yapılmayanlara üzülür insan..
Ben bir annenin evlat ayrımı yapmasını anlayamıyorum doğrusu insan evladını bile isteye neden üzer.
Annenizle hiç mi iletişiminin yoktu hastalık öncesinde, telefonla falan görüşmediyseniz haberiniz olmaması normal ama kardesleriniz her halükarda haber vermesi gerekirdi. 5 kardeşiz demissiniz hepsiyle aranız kötü? Yani eğer öyleyse sizin de hatalarınız olabilir mi aile ilişkilerinde..
mesafeniz yinede icinizde dert. sanki icinizdeki ofke sonmesin diye burda konu acip kendinizi yeniden doldurmaya calisiyormussunuz gibi bile geldi:)Aksine kinci olan taraf annemdir, kardeşlerim de ona destek çıkar.
Aileme karşı açık sözlü değildim, her zaman ara bulan, orta yolcu, ilk adımı atan bendim.
Sanırım yılların birikimiyle rest çektim ve bir yıldır resmiydim. Sonuç bu oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?