Aileden dışlanmak

Annenizin bu davranışının altında yatan sizin ona yaptığınız incitici bir hata yoksa ben olsam aramam.

@grill , neler yaşadığını elbet sadece sen bilirsin, bunun bir iki olayla ilgili olmadığını, uzun bir geçmişi olduğunu biliyorum. sen kendinden eminsen hiç bir olay karşısında eğilmemeni temenni ederim. umarım mutlu olursun.

Elbette ki açıklamıyor, sedece annenizin yaptığına bir açıklama bulmaya çalıştım gerçi hiçbir durum annenin evlatlar arasında ayrım yapmasini haklı kılmaz da orası ayrı.
Dilerim aranızdaki sorunlar çözülür ..

Her anne baba mukemmeldir, evlat ayirt etmez zırvasına hic inanmadim ama sizin durumunuz biraz farklı gibi.

5 kardessiniz ve anneniz yalnizca size karsi bu kadar mesafeliyse ve yalnızca sizi yok sayiyorsa bunun altinda buyuk bir kırgınlık var bence.

Şuna karar vermelisiniz ,

Ailenizle ilgili gelismeleri sonradan ögrenmek mi sizi daha cok üzüyor yoksa yakın davrandiginizda karsilastiginiz muamele mi ? Bu sorunun cevabina göre iletişiminizin dozunu ayarlayabilirsiniz.

Annem anne değil adeta kv.
Diyorum ya çocukluktan bu yana böyle davranıyor.
Yıllardır değişmedi tavrı.

Annenizin bu davranışının altında yatan sizin ona yaptığınız incitici bir hata yoksa ben olsam aramam.
Rest çekmemi saymazsak herhangi bir hatam olmadı.

Neden böyle yapıyorlar ?
Altta yatan sebep ne ?
Bilmem.
Belki anneannemle büyümem, belki babacı olmam, belki çirkin olmam.
Bilemiyorum çünkü anneme sorduğumda ayrım yaptığını hiç kabul etmedi.

Teşekkür ederim.

Açıkçası çok umrumda değil.
Bu konuyu da o yüzden açtım.
Birgün barışsak bile bana hissettirdiklerini unutmamak için.

İnanın farketmiyor.
Görüşsek de mutlaka huzursuzluk çıkarıyor. Beni bile isteye kırıyor hiç alakasız şeylerle.

Üzüdüm inanın. Benimde babam yapar aynı şeyi 1 yıldır görüşmüyorum. Ne kadar takmıyırum desekte insanın içinde yara oluyor.
Zamanında çok verici mi oldunuz ailenize krşı. Çünkü herzaman alttan alan herkesi ve herşeyi dişünen kişi olup, bir defa düşünememek çok büyük hatalı konumun düşürüyor bu gibi durumlarda

Aman boşver ya, herkes yerinde iyi olsun. Hiç umursama ve uzak durmaya devam et.

Çok doğru bir tespit.
Sürekli düşünceli, alttan alan,aman tadımız kaçmasın diye herkesi, her şeyi seferber edendim.
Ama yaranılmıyormuş.

Allah akıl fikir versin

5 kardeşten sadece size mi böyle?
daha da şaşırtıcı olanı, kardeşlerinizin sessiz kalması...
Bizde anlaşmazlık olsa yada adaletin terazisi biraz şaşsa, önce kardeşler girer devreye.
haksızlık yaptın, yada yanlış anladın kalbini kırdın gibi uyarırız birbirimizi, bazen ebeveynlerimizi.
anneniz hadi yapıyor bir cahillik de ben kardeşlerin de çanak tutmasına şaşırdım.

Benim nişanlımin annesi ayni senin annen gibi.
Nişanlıma resmen mobbing yapar. (Dişlamalar, ezme cabasi vs., huzursuzluk verir, hicbir özel gününü kutlamaz, küser yıllarca konuşmaz vs.) Kardeşini (iki çocuklar zaten) kayirir. Nişanlıma mobbing yapma uğruna kayirmaktan cani cikar.
Sebebi: YOK.
Kadin ruh hastasi. Bende ilk yillar nişanlımı suclardim- asla bir annenin böyle bir davranış sergileyecigene inanmazdim. Sonra anladim. Kadin gercekden sebepsiz yere ayrim yapiyor- hem ayrim yapiyor hemde kardeşi, akrabalari vs. Dolduruyor.
Nişanlım artik asla görüşmüyor. Tam 1 yil olacak yakinda. Asla konuşmuyor.

Demek ki Ayrım yaptığının farkında değil.
Kendinize çirkin demeyin herkesin bir güzelliği var
Yoo gayet farkında.
Erkek evlada düşkündür o ayrı.
Ancak dış görünüşü çok önemser.
Çirkinsin seninle kim evlenir derdi, zayıf olduğum halde şişmansın derdi vs.
30 yıldır böyle.

Evet.
O yüzden çocukluktan bu yana rahmetli babamla aram çok iyiydi. Onu bile kıskanırdı.

Ve yazdığın gibi kardeşlerimin bunu yapması çok anlamsız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…