Annenizin bu davranışının altında yatan sizin ona yaptığınız incitici bir hata yoksa ben olsam aramam.Günaydın hanımlar,
Eski konumda dedemin yoğun bakımda olduğundan, annemin taleplerinden bahsetmiştim. Dedem vefat ettiğinde, cenazesi kalktığında haber vermediler, tesadüfen facebooktan bir tanıdık yazınca öğrendim.
Annem iki gün hastanede yatmış nabız düzensizliğinden dolayı, yine haber veren olmadı kardeşlerimden.
Annemin yıllardır buzdolabında, telefonunda, cüzdanında tüm kardeşlerimin, torunlarının fotosu vardır ama benim ve çocuklarımın yoktur.
Kardeşimin tüm doğumlarına gidip 10-15 gün kalırken, benim doğumlarımda 1 gece kaldı, o da teyzemin iteklemesiyle.
Daha bir sürü şey. Uzatmamak adına yazmıyorum. Eski konularda mevcut.
Kardeşim dün eşime demiş ki; grill annemi arasın.
Kardeşim niye beni aramak yerine eşimi arıyor ki? Annemi de birkaç kez aradım açmadı. Kardeşlerim de annemle beraber selamı kesmişti zaten.
Kardeşlerime ve eşlerine sonsuz hoşgörülüyken; bana, eşime, çocuklarıma karşı ayrımcı, katı, kinci tutumlarını unutmayacağım.
Bu bir iç dökme ve kendime hatırlatma olarak burada dursun.
Elbette ki açıklamıyor, sedece annenizin yaptığına bir açıklama bulmaya çalıştım gerçi hiçbir durum annenin evlatlar arasında ayrım yapmasini haklı kılmaz da orası ayrı.Zaten bu yüzden haksızlık hissi yaşıyorum ya.
Herkes kadar tabi ki hatalarım oldu ama bunu hakedecek kadar değil.
Kardeşlerimle annem de zaman zaman dargın kaldılar. Ben her zaman aralarını bulan oldum.
Yine de yıllarca onların fotoları her yerdeyken benim fotomun olmamasını açıklamıyor yaşatılanlar.
Annem anne değil adeta kv.mesafeniz yinede icinizde dert. sanki icinizdeki ofke sonmesin diye burda konu acip kendinizi yeniden doldurmaya calisiyormussunuz gibi bile geldi:)
bir anne nasil bukadar ayrimcilik yapabiliyor evlatlari arasinda, o apayri bir konu. hic mumkun oldugunu dusunmezdim, kendi annemden cevremden yola cikarak. taa ki kayinvalidemi gorup kiz ve erkek evlatlar arasinda yaptigi ucurumvarii ayrimciligi gorene kadar..
kiz evlatsin diye daha toparlayici olmani bekliyor olabilir mi.
Rest çekmemi saymazsak herhangi bir hatam olmadı.Annenizin bu davranışının altında yatan sizin ona yaptığınız incitici bir hata yoksa ben olsam aramam.
Bilmem.Neden böyle yapıyorlar ?
Altta yatan sebep ne ?
Teşekkür ederim.@grill , neler yaşadığını elbet sadece sen bilirsin, bunun bir iki olayla ilgili olmadığını, uzun bir geçmişi olduğunu biliyorum. sen kendinden eminsen hiç bir olay karşısında eğilmemeni temenni ederim. umarım mutlu olursun.
Açıkçası çok umrumda değil.Elbette ki açıklamıyor, sedece annenizin yaptığına bir açıklama bulmaya çalıştım gerçi hiçbir durum annenin evlatlar arasında ayrım yapmasini haklı kılmaz da orası ayrı.
Dilerim aranızdaki sorunlar çözülür ..
İnanın farketmiyor.Her anne baba mukemmeldir, evlat ayirt etmez zırvasına hic inanmadim ama sizin durumunuz biraz farklı gibi.
5 kardessiniz ve anneniz yalnizca size karsi bu kadar mesafeliyse ve yalnızca sizi yok sayiyorsa bunun altinda buyuk bir kırgınlık var bence.
Şuna karar vermelisiniz ,
Ailenizle ilgili gelismeleri sonradan ögrenmek mi sizi daha cok üzüyor yoksa yakın davrandiginizda karsilastiginiz muamele mi ? Bu sorunun cevabina göre iletişiminizin dozunu ayarlayabilirsiniz.
Çok doğru bir tespit.Üzüdüm inanın. Benimde babam yapar aynı şeyi 1 yıldır görüşmüyorum. Ne kadar takmıyırum desekte insanın içinde yara oluyor.
Zamanında çok verici mi oldunuz ailenize krşı. Çünkü herzaman alttan alan herkesi ve herşeyi dişünen kişi olup, bir defa düşünememek çok büyük hatalı konumun düşürüyor bu gibi durumlarda
Bundan sonra böyleAman boşver ya, herkes yerinde iyi olsun. Hiç umursama ve uzak durmaya devam et.
Demek ki Ayrım yaptığının farkında değil.Bilmem.
Belki anneannemle büyümem, belki babacı olmam, belki çirkin olmam.
Bilemiyorum çünkü anneme sorduğumda ayrım yaptığını hiç kabul etmedi.
Yoo gayet farkında.Demek ki Ayrım yaptığının farkında değil.
Kendinize çirkin demeyin herkesin bir güzelliği var
Evet.5 kardeşten sadece size mi böyle?
daha da şaşırtıcı olanı, kardeşlerinizin sessiz kalması...
Bizde anlaşmazlık olsa yada adaletin terazisi biraz şaşsa, önce kardeşler girer devreye.
haksızlık yaptın, yada yanlış anladın kalbini kırdın gibi uyarırız birbirimizi, bazen ebeveynlerimizi.
anneniz hadi yapıyor bir cahillik de ben kardeşlerin de çanak tutmasına şaşırdım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?