Aileden uzakta bekar yasayanlar

Aklıma bu karikatür geldi, mazur gör olur mu?

Milletin ne dediğini umursamamaya çalış, onlar çevrelerinde gördüklerini doğru kabul etmiş ve sana "İyi söylüyoruz, fayda sağlıyoruz" zannederek bunları tekrar tekrar söyleyen, hayat anlayışları farklı insanlar. Bunu sen de biliyorsun bence, sadece yorulmuş ve bildiğini tekrar işitmeye ihtiyaç hissetmişsin.

Salla ya ^_^

Son düzenleyen: Moderatör:
Ailemin Yunan tarafında asla böyle laflar edilmezken Türk tarafı bu baskılarla dolu olduğu için annem babamla hemen evlenip çocuk yapmaya mecbur bırakılmış. Annem de o zamanlar gencecik kız, gözü açılmamış, kabul etmiş.
Anlamıyorum yani kadın evlenince sanki amel defterine sevap işliyorlar bu insanların, işi gücü olmayan, bir amacı olmayan insanların lafları bunlar.
Teyzelerim asla böyle laflar etmedi bana ama halam ederdi ve başında kocan olsun dediğinde daha üniversiteyi bitirmemiştim.
Cahillik işte.

bizde kadin bir erkege tabi yasamazsa toplumun icine dert olur da ondan tum bu isittikleriniz. Sizin icin sorun degilse takmayin derim.
Bu soylenilenlerin cogu iyi niyetlidir ama bir kismida iste zihniyeti kotu kisiler, ikisini birbirinden ayirmak lazim.
Su lafta genelde annelerin favori laf sokma repligidir, sen simdiden boyle cemkir anneye yarin ellere karisinca temelli unutursun vs vs tarzi serzenisler
Niye cunku kendileri zamaninda kocadan kv de de gorumceden eltiden cok cekmisler, kafalari on programli benim kizim oglum evlenince bana karsi degisecek seklinde.

Deneyim konusuna gelirsekte cidden bizim toplumumuzdan bir erkekle evlenip klasik turk bir aile ile akrabalik iliskileri yurutmek , bir turk dugun evlilik surecinden canli sag cikabilmek , ve bu iliskiler asagi yukari normal tutabilmek belli bir enerji gerektiriyor ona inanirim neden diyeceksiniz, ortalama bir turk ailesinde herkes kafayi yemis takintili tripli tuhaf alingan para delisi cimri kiskanc yada kesin fesattir, yani hepsi bir arada degilse en az bu sifatlardan birini tasir yeni edindiginiz akrabaciklariniz. Bunlarla medeni bir sekilde iliskileri surdurmek insanustu bir caba gerektireceginden bu kisilerle surekli icli disli olup 30-40 senedir evli olan yurdum teyzelerinin deneyimlerini goz ardi etmemek lazim. Sonucta onlarda bu 30-40 yil icinde full time bu insanlarin icinde omru curutmus ve sonunda onlar gibi bir insan olup cikmistir acisini ve cabasini anlamani ve takdir etmeni beklerler.

tek o değil burada bile var
sadece evliler yorum yazsın mesela
bekarlar bir konuya yorum yazınca daha evlendiniz mi
siz ne bilirsiniz tarzı yorumlar
sanki evlenince direkt hayatın şifresini çözüyorsun
nirvanaya ulaşıyorsun
hayata bambaşka ve çok daha olgun bir kafayla bakıyorsun
bazı evli kadınları görüyorum yaptıkları şımarıklıkları çocuklukları 16 yaşında ki kızlar sevgililerine yapmaz
hem biraz da işlerine gelmiyor
ben öyle hele bir evlenin de görelim bekara karı boşamak kolay yuva kolay kurulmuyor vs. vs. diye yazanlar
annesinin babasının her türlü dayağına küfürüne aç bırakmasına katlandığı yuvam yuvam kocişim kocişim diyen kadınların çocuklarının üzerinde bıraktığı etkiyi de bir okusalar
babamdan nefret ediyorum
onunla görüşmek istemiyorum annem 60 yaşında hala dayak yiyor diyen kadınlar da mı yorum yapamaz mesela ayrılayım mı ayrılmayayım mı konularına
sadece oda değil bekar boşanma avukatları sosyal hizmetler de çalışan bekar kadınlar öyle şeyler anlatır ki on kaynana gelinlik yapsa o kadar hayatla tanışamaz

Takmıyorum desem yalan takıyorum düşünüyorum üzülüyorum sen nekadar Mutlu olsan da ,mutluyum böyle cok iyi desende onlar aynı şeyleri söylemede diretiyor.yuvasız olmaz ,yerini bul da git!!!
Haklılar mı yoksa la

kendileri öyleymiş de ondan
onu diyenler genelde yaşı başı olan evden gelin olunca çıkmış teyzeler
onalr da onu görmüş ne beklerdin ki:)

Öyle diyenlere sen mi beni besliyon sen mi paramı veriyon de. Cahiller onların başında erkek varda ne işe yarıyor. Akşama kadar dedikodu yapıyorlar adam eve geliyor yemek yiyor tv izliyor uyumadan bir zevkini gideriyor uyuyor. Buda kadınlık yapıyorum başımda erkek var kafasında.

İnsanlar böyle malesef. Belki sen böyle diye diye 3-5 tanesini değiştirebilirsin.

bence yanliz yasayan bayan, ortada kalmis biri degi, kendi ayaklarinin üzerinde durabilen ve baskasina muhtac olmayan güclü kadindir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…